Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-18 07:49

Julian Assange försvann när han skulle förhöras av svensk åklagare igår

Den 17:e oktober skulle Kremlinstitutionen Wikileaks uppmärksamhetsplåster Julian Assange på plats i Ecuadors ambassade i London förhöras av svensk åklagare om våldtäktsanklagelserna mot honom. Passande nog verkar han istället ha försvunnit och saknar rent av Internettillgång vilket påstås genererat släppande av krypteringsnycklar.Från Åklagarmyndigheten:
"14 september 2016Riksåklagarämbetet i Ecuador meddelar att Julian Assange kommer att förhöras måndag den 17 oktober på Ecuadors ambassad i London."
Nu hörs inte Assange av längre och istället ska ett antal krypteringsnycklar släppts för att kunna avkryptera information som skulle släppas i händelse av hans oanträffbarhet.

Finns heller inga indikationer på att åklagarmyndigheten faktiskt lyckades genomföra ett förhör med Assange, men det lär vi få höra mer om. Att han verkligen inte vill bli förhörd, oskyldig som han är enligt honom själv, är ju inte okänt med tanke på hur många år han gömt sig på Ecuadors ambassad för att slippa bli förhörd av svensk åklagare.

Wikileaks är som bekant en Kremlinstitution, som enbart släpper skit på USA och med ryska intressen och finansiering bakom. Om ett av världens mest korrumperade länder och hårdaste diktaturer, Ryssland, släpper man aldrig något. Just nu släpper man enbart skit mot Clinton, då Kremls vilja är att Trump ska vinna presidentvalet i USA. Specifikt handlar det om de e-brev som Kremls och den ryska militära underrättelsetjänsten GRU:s hackergrupp Fancy Bear fått fram.

Läs mer om Fancy Bear här, i något som måste vara obligatorisk läsning. Passa också på att aktivera tvåstegsautenticering av alla dina konton. 

Samtidigt är det högst tveksamt om Wikileaks och Assange faktiskt har något av intresse att släppa i händelse av Assanges frånvaro.  

De senaste försöken att misskreditera Clinton hade inga intressanta uppgifter även om kremliner och trumpister försöker låtsas att allmänhetens obesvarade idiotmail till Clintons kampanj på något sätt representerar Clinton. Därav har inte heller någon seriösare media tagit upp dem - journalister vet att alla personer i offentligheten, inklusive de själva, hela tiden får mail från idioter. Och att mail från idioter lämpligen lämnas obesvarade.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

97 kommentarer:

 1. Enligt SvD bestämdes det i onsdags att förhöret flyttas till november månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det flyttat till efter det amerikanska valet! Vore naivt att tro något annat. Inte ens svenska politiker/jurister är så korkade att de tar risken att behöva släppa honom fri innan det finns facit på vilken sida som blir president därborta.

   Radera
 2. Det är väl bra att det finns människor som offrar sina liv för att motarbeta det absolut största hotet mot världsfreden i dagsläget, ett totalkorrumperat och krigshetsande Washington.
  Att det sedan spelar Putin i händerna får väl ses som en tråkig bieffekt, men inget att hänga upp sig på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det nån som har sett de här dokumenten som Wikileaks utlovade 2010?

   WikiLeaks spokesman Kristinn Hrafnsson said that "Russian readers will learn a lot about their country" after one of the site's upcoming document dumps. "We want to tell people the truth about the actions of their governments."

   Om de nu sitter på de här filerna, var och när har de släppts? Svar: aldrig. Varför? Är det en annan "tråkig bieffekt" att man håller inne på information för att man hellre gynnar USA-hat än sanningen?

   Radera
 3. Hur lyckas han försvinna? Tillbringar han hela dagen på porslinstronen eller?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Börjar det inte bli lite tjatigt med detta ständiga ältande om kreml och putinister? Wikileaks grundades av människor med mycket olika bakgrunder, företräds av en australier och har fått skydd i svenska bergrum. Var kommer kreml in i bilden? Upplys mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Svenska bergrum". Du menar "hos en privat leverantör av serverhalltjänster"?

   Radera
  2. Svaret är som alltid: "follow the money".

   Det finns kontakter till Kreml vad gäller Wikileaks finansiering. Personligen tror jag inte det startade som ett ryskt projekt men Ryssland är mästare på att dra nytta uppkomna situationer.

   Radera
  3. Ok! Opportunism alltså. Det är väl inte omöjligt. Då är wikileaks nyttiga idioter.

   Radera
 6. Ska man hålla på och spekulera om diverse teorier så kan väl det lika gärna vara sant att Washington vill ha en yttre fiende för att undvika diverse interna problem: protester, uppror, inbördeskrig(?). Precis på samma sätt som Kreml vill ha en yttre fiende för att hålla ihop internt. Precis som alla andra stormakter som håller på att kollapsa.

  Slutsats: USA och Ryssland är inte allt för olika. Har ni bunkrarna redo för WW3?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte allt för olika? Du borde ut och resa lite. Eller åtminstone jämföra lite index. T ex demokratiindex, korruptiosindex, BNP per capita.

   Hur många oppositionspolitiker mördas i USA? Hur många regeringskritiska journalister mördas i USA?

   USA är ett av världens friaste länder och ett av världens bästa platser att bo, leva och arbeta på. Ryssland är ett av de värsta.

   Radera
  2. "USA är ett av världens friaste länder och ett av världens bästa platser att bo, leva och arbeta på. Ryssland är ett av de värsta."

   Det är även de och Japan som levt på springnotan längst. De har även haft stagnerande medianlöner i över ett decennium, samt fallande reallöner i flera decennium. Deras nuvarande "välstånd" har varit möjligt pga ständigt ökande statsskuld och dollarns status som världsreservaluta. Det kom nyligen en rapport om att ca 70% av befolkningen har mindre än $1000 dollar på sparkontot... Vilket reflekterar dagens presidentkandidater; En genomkorrupt karriärpolitiker som sympatiserar med NWO och har förakt för sitt eget folk och en burdus populist som drar nytta av befolkningens ökade frustrationer vad gäller levnadsstandard.

   USA och Ryssland kommer troligtivs om några år att vara mer lika än olika om man får tro trenden.

   Radera
  3. Troligtvis kanske i framtiden. Tror du att nån tar dig på allvar med såna resonemang? I framtiden kommer solen att explodera, då om inte förr kommer antagligen Ryssland och USA se närmast identiskt ut.

   Radera
  4. Verkligen?
   Nettoförmögenheten är i snitt i USA 200 000 USD och medianen är ca 70000 USD. Som i Sverige med andra ord.

   Efter att ha rest i Ryssland och USA kan jag inte riktigt se likheterna. USA:s statsskuld som du verkar bekymra dig över ligger på genomsnittlig EU-nivå.
   Anledningen till att Ryssland inte har stora skulder är ju att ingen vill göra affärer med dem och låna ut pengar till dem. Inte att de har någon slags resistent ekonomi.

   Radera
  5. "Troligtvis kanske i framtiden"... Hittar du på egna citat att argumentera mot? Ja då är man sannerligen en debattmästare. Väl spelat.


   Radera
  6. Bästa cp-barn, om jag hade haft nån slags pretentioner på att citera dig hade jag väl antagligen använt citattecken.

   Typ så här:

   "Hej, jag heter Erik, invandrade nyss från Iran till min svenske pojkvän Klas-Kristian, det är därför jag inte begriper svenska så bra".

   Nu gjorde jag ju inte det, så det var inget citat.

   Radera
  7. @Kingedward24

   Jämför då utvecklignen för levnadskostnader och inflation (inte BLS-propagandan). Lägg sedan på vårat välfärdssystem. Jag gick själv igenom en cancerbehandling för några år sedan, vilket tacksamt nog (för mig) våran välfärd täcker. I USA hör man skräckhistorier om hur dyra sjukdomar/skador totalt ruinerar hela familjer, som får stå för det mesta själva.

   Det är sant. De har både konkat och devalverat valutan kraftigt flera gånger. Med det sagt så finansierar de sig idag inte med skulder, utan är tvingade att ha en pragmatisk budget. USA går med underskott varje år, vilket är möjligt för att så många är beredda att köpa obligationerna. Det är dock omöjligt för dem att kunna betala tillbaka sin statsskuld, för att inte tala om alla ofinansierade framtidslöften som medicare och pensioner etc. USA upprätthåller därmed sin levnadsstandard idag genom ökad belåning, vilket en dag kommer drabba dess borgenärer. Den egna befolkningen kommer samtidigt att få uppleva ett dramatiskt fall i levnadsstandard i framtiden när det blir uppenbart att staten ej kan fullgöra sina löften.

   För övrigt är flera EU-länder panka också, med ökade underskott för varje år som går. Grekland är det bästa exemplet. De lever över sina medel och finansieras av lån från externa aktörer (EU, IMF), likt USA. När borgenärerna en dag får nog så kommer korthuset och därmed befolkningens levnadsstandard klappa ihop fort. Då väntar nog en kollaps i realpensioner och en devalvering av valutan. Grekland lär därmed till slut överge EMU.

   Radera
  8. @Ben Vad aggressiv du blir när du inser att du hittar på egna argument och får det påtalat. Du är inte ensam om att ha ett uppblåst ego ;).

   Radera
  9. Erik, Klas-Kristian och deras Kawasaki. Ny roadmovie nu till våren.

   Det blir ju ett klarläggande till slut när det kapitalistiska Bilderberg-Soros-Bildt-systemet visar sig fullständigt inkompetent att skydda sig mot en så trivial sak som solen. De av oss som är kvar kan ju gotta oss åt det då. Putin kommer ju dock klara sig galant, hans titanhårda ramar och lätt hårade bringa tål ju betydligt tuffare tag.

   Radera
  10. @Erik:

   Jag blir frustrerad när jag får lära nyanlända svenska språket.

   Vad var argumentet jag hittade på? Eller är det ytterligare ett ord i svenska språket du inte begriper?

   Radera
  11. @Kingedward Vad är hela grejen med att ni byter ämne så fort ni får motargument?

   ;)

   Radera
  12. @Ben om du inte inser det så är det inte lönt att påpeka. Fortsätt på din roman om Eriks liv istället.

   Radera
  13. Oj, "du är dum"-argumentet har jag nog inte hört sen lågstadiet.

   Radera
  14. Erik, jag vet inte jag debatterar med en 13-åring eller en senildement här, men i alla fall: Du har ju inga argument.Du skriver att de har 1000 USD per person och liknande, vilket är åt helvete fel. De har konkat och devalverat flera gånger...? När då? Dollarn är inte låst mot något, och kan därmed inte devalveras, inte sedan decennier i alla fall.
   "I USA hör man skräckhistorier".. Besök länderna istället innan du trumpetar ut alla åsikter, det skulle vara en bra start.

   Radera
  15. Jävlar vad min kommentar spårade ur.

   Radera
 7. Media är annars fylld av oro inför det oundvikliga anfallet av Mosul, där människoliv står på spel. Hoppas de skonar de mänskliga sköldarna där.
  I Östra Aleppo gör de det inte.
  Skillnaden i hur de parallella skedena skildras i media är slående.
  Kan det vara för att USA stöttar regeringen i ett fall men inte i det andra fallet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rapport från Mosul. Sjukhusen tar inte emot andra än IS soldater.
   Hoppas detta inte innebär att de kommer att bombas.
   I Östra Aleppo har 500 dött i Ryska/Assadstödda bombningar bla av sjukhus.
   Margot W skall se till så detta blir föremål för krigsrätt.
   Hon vaknar sent och ser en skurk i ett krig som varat 6 år med 300 000 döda.
   Neutraliteten är i fara!

   Radera
  2. Enligt uppgift kommer IS få fri lejd ut ur Mosul för att ta sig vidare till Syrien. USA kommer att bomba några tomma byggnader för syns skull. Det är kanske därför man inte oroar sig för civila offer i Mosul?

   Radera
  3. Enligt uppgift från vem?

   Radera
  4. Det har utlysts en 8-timmars vapenvila senare i veckan, lokalt i Mosul, för att ge möjlighet till befolkningen att ta sig ut. Det är väl det som den gode Markus har tolkat som fri lejd för IS.

   Radera
  5. Man har alltså blandat psykoaktiva substanser i Säters dricksvatten nu igen?

   Radera
  6. Vi som läser all media utan skygglappar vet mer än andra-vilket gör bilden mer komplex.
   Samtidigt ser man lite tydligare hur ensidig bilden är för er andra!

   Radera
  7. Nej, Ben du måste se till att sätta munkavle på hans Mamma när du gör din grej med henne. Hanuppfattade nog när hon sa "Kör in denhrt i m*sen" som "kör in hårt i Mosul". Samma sak med allt han hört om Kirkuk

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. @Oppti:

   Kan du inte stänga av den trasiga skivan och hålla truten när de vuxna pratar?

   Radera
  10. Er nivå når jag aldrig!

   Radera
  11. Läsa utan skygglappar, är det synonymt med 'icke-PK' ungefär? Är det sputnik och RT du talar om som media blir det ju lite lustigt eftersom t o m kremlofilen Hirdman kallar dessa propagandaorgan.
   Eller är det fintidningen Avpixlat du syftar på? Anekdotiska berättelser om brott, direkt från det genetiska statistikinstitutet SD.

   Radera
  12. Nej, inte så länge du inte kan resa dig ur permobilen.

   Radera
  13. @King Edward:

   Nej, "läsa utan skygglappar" handlar om att suga upp all overifierad skit på internet utan nån som helst källkritik och sen framlägga den som fakta. Det är lite som i den där filmen "Human Centipede" där man syr ihop ett gäng människor mun mot anus. Man bara tuggar i sig skiten internet matar en med och dumpar den sedan på en annan blogg där fler lättlurade idioter kan tugga i sig samma overifierade skit, etc osv.

   Radera
  14. som sagt var-er nivå når jag aldrig!

   Radera
  15. Jo du nämnde det. Två gånger till och med.

   Radera
  16. Ursäkta tjatet.
   Men jag ville bara göra klart för er att jag läser även de mest infantila och smaklösa inläggen ibland!

   Radera
  17. Ja, det finns ju en "Förhandsgranska"-knapp så det tror jag säkert att du gör.

   Radera
 8. Alltså du är väldigt snabb att kalla alla som ej rakt av kritiserar allt Ryssland gör för "kuddbitare", "kremlare" och "foliehattar".

  "Wikileaks är som bekant en Kremlinstitution, som enbart släpper skit på USA och med ryska intressen och finansiering bakom. "

  ... Källa på det? Eller är det du och din ständiga foliehatt vad gäller Ryssland som spökar? Nu kan det ju vara vem/vilka som helst inklusive Ryssland som ligger bakom läckorna, men du låter exakt som de du konstant försöker göra ner (fast åt andra hållet).

  Jag måste bara fråga. Får du ersättning från Clinton för att ständigt raljera så ensidigt som du gör? Denna blogg börjar låtar som CNN, MSNBC och alla andra propagandamedier. Skulle tippa att Clinton är minst lika "ond" som du menar att Putin är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wikileaks har offentligt sagt att de har en massa skit på Ryssland, se ovan. Den infon har aldrig släppts vad jag vet - rätta mig om jag har fel.

   Om det nu är så att Wikileaks håller inne på info så gynnar man ju de facto en part och tar ställning, n'est pas?

   Radera
  2. Erik, i all välmening föreslår jag att du slutar läsa den här bloggen. Verkar vara helt idiotiskt med din världsbild.

   Radera
  3. Va? Är Ben en fransk agent? Finns det INGEN som man kan lita på?! :)

   Radera
  4. Det enda franska jag håller på med är det jag gör med din mamma på nätterna.

   Radera
  5. Ben, om man vill belysa hur fullständigt maktgalen/korrupt en person som Hillary är i en tid då det är just USA som röstar om den mest inflytelserika positionen i världen och dennes (Hillarys) sida försöker lägga fokus på Ryssland och att Trump/Syrien/allt är de onda ryssarnas fel så skulle jag fokusera på en sak i taget. Först visa hur katastrofalt det skulle vara med en som Hillary vid rodret av supermakten USA, för att sedan ta upp smuts på Ryssland och alla andra parter de har information på. Vid senaste debatten var det uppenbart att Clinton/Washington försöker ogiltighetsförklara ett utfall annat än en Hillaryseger pga att ryssarna ska ha infiltrerat presidentvalet (trump), röstningssystemet och IT-system (Hillarys olagliga sevrar etc). Att de ens erkänt att de har smuts på Ryssland är väl en "positiv" aspekt vad gäller att de kanske inte är totala Putinkramare som Cornu menar.

   Cornu, varför skulle det vara idiotiskt? Om du tycker jag har en skev världsbild så är det väl bara bra att läsa alla möjliga vinklar/perspektiv på aktuella händelser, inklusive dina.

   Radera
  6. @Erik:

   Det var 6 år sen de lovade släppa ryska dokument. Har de bekämpat Hillary i 6 år.

   Sen kan du läsa Wikileaks eget mission statement. Det handlar om att informationen ska publiceras, kort och gott. Har de suttit på info i 6 år har de gått emot sina egna principer. Nåt är det i alla fall som inte stämmer.

   Radera
  7. @Ben

   Förhoppningsvis släpps de med (snart), annars är det riktigt illa ja.

   Radera
  8. Jaha, du tycker inte 6 år är riktigt illa? Varför sitter de inte på Hillarys epost i 6 år då?

   Radera
  9. @Ben Ja undra varför.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Ja, det är det frågetecknet betyder. Att jag undrar. Kan du svara på frågan?

   Man tycker att den 30 år äldre Klas-Kristian borde kunna finansiera lite SFI-lektioner åt dig men jag antar att du kan utföra dina "äktenskapliga plikter" med hjälp av teckenspråksinstruktioner.

   Radera
  12. Får att få perspektiv på Hillarys ondska måste man betänka att om Demokraterna också vinner 7 minst senatsplatser så kan man införa en föräldraförsäkring. Vad har ryska ledningen att ställa upp mot en sånt drag? Putin tar föräldraledigt och hänger på öppna förskolan om dagarna för att förhindra att ryska föräldrar börjar drömma om civilisationen i väst.

   Radera
  13. @Stridspitt, föräldraförsäkring kräver nog minst en majoritet i bägge husen.

   Radera
  14. Cornu, man läser den här bloggen för att den är humoristisk, alla galna konspirationsteorier som kommer upp här, stor humor. Oljan har i princip tagit slut, PO har hänt 100 ggr. Ryssarna är spectra. Gröna gubbar smyger omkring. Minkar är ubåtar...

   Radera
 9. Tråkigt att Assange spelar ryssarna i händerna. Politik är ett elände...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte spelar omedvetet som en nyttig idiot - utan ingår i en aktiv plan. Kan även vara så att de infiltrerats.

   Radera
  2. Tror du? Mustaschgubben av ytterst oklart ursprung med tusen alias, varav det senaste väl är "Göran Jermas" tycker jag verkar helt clean och OK som företrädare för en organisation med hög integritet.

   Att han försvarat äkta nazister med whataboutism samt bevisligen ljugit på sitt CV och sin hemvist tycker jag inte alls är suspekt.

   Radera
  3. Här kan man läsa lite mer om Wikileaks svenska företrädare:

   http://expo.se/2004/israel-shamir-ljuger-om-sin-historia_1102.html

   Radera
  4. Innebörden av att vara PK i denna blogg är säga att allt bra står US för och allt dåligt står Ryssland för :)

   Men jag älskar den ändå (Bloggen alltså).

   Radera
  5. Du vet att användadet av ord som PK är lite kod va? De som använder begrepp som PK, kulturmarxist och liknande brukar till höra samma dödgrävarparti allihop. Av någon anledning.

   Radera
  6. Nej det visste jag inte, men då har jag lärt mig något nytt idag också då eller inte.

   Men jag tro mig förstå vad du syftar på och det är rätt naturlig utveckling med tanke på det "mediadrev" och andra konsekvenser offentliga personer får utstå som uppger att det sympatiserar med dem jag misstänker att du menar.

   Dock är det vissa här som inte tror att så är fallet.

   Är man däremot miljöpartist så är man en "god människa" enligt många.

   Radera
  7. Fiendens fiende är min vän, håller inte vad gäller partipolitik.
   SD har alltid varit socialister med starka vanföreställningar om deras genetiska överlägsenhet. I princip idioter alltså, mycket av deras politik har ju testats förut med bättre motorvägar och massgravar som följd.
   Även om det inte alltid har varit så, så är (mp) av idag totala idioter. Också. Deras försök till politisk agitation är på särskolenivå. Fridolins youtubefilm till lärarna var det främsta han har åstadkommit, och man tror att det är en tvångsintagen man lyssnar på.
   Det finns m a o inget ömsesidigt uteslutande här. Ett ytterlighetsparti och ett totalt havererat parti kan bägge ha fel. Det är t o m troligt att de har fel.
   Vad som är totalt defaistiskt och superkorkat däremot är att söka sina sanningar i extremisternas budskap. Då har man ju redan gett upp egentligen. Innerst inne förstår de flesta att extremisternas politik inte är bra för landet, men för dem själva förenklar det livet och ger dem någonting att klamra fast sig vid.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. Vad det gäller migrations politiken har nu moderaterna intagit samma inställning som SD hade för 2 år sedan och det har visat sig att SD har haft rätt i sina profetior.


   Sen tror jag att många som röstar på SD gör det för att de anser att det politiska etablissemanget har misslyckats så kapitalt med integrationen tillsammans med ett allmänt politikerförakt.

   Din beskrivning av "starka vanföreställningar om deras genetiska överlägsenhet" osv tyder på djup okunskap från din sida. Visst finns det "rötägg" inom partiet men att från det dra slutsatsen att alla SD sympatisörer är "rötägg", är fördomar "big time", ungefär som att säga att alla från MENA länder är brottslingar.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Andra saker som gör att många börjar rösta på SD är nog tex att förslag på införande skattefinansierande förmåner för återvändande extremister som nu är "på tapeten".
   Jag vill inte att skatt (har hög lön) jag betalar skall gå till det.

   Utan den typen av gräddfil på de svenska skattebetalarnas bekostnad finns det risk att terroristerna "inte klarar" att lämna den muslimska extremistmiljön, understryker Carlsson.

   Personligen tycker jag inte att de som stridit utomlands för terrorist stämplade organisationer skall få komma tillbaka till Sverige.

   Radera
  12. Vilka profetior har SD haft rätt i menar du? Det är väl ingen profetia att tycka illa om invandring.
   De övriga partierna har misslyckats med integreringen säger du. Vilka SD-förslag har jag då missat som skulle underlätta integrationen? Jag är helt säker på att även övriga partier skulle vara intresserade av konstruktiva förslag.
   Partiets grundare och de som ledde partiet då nuvarande ledaren gick med, var samtliga alltså rötägg enligt dig. Vilken otur att alla hamnade i samma parti, de måste ju ha helt missuppfattat det hela.
   ” Personligen tycker jag inte att de som stridit utomlands för terrorist stämplade organisationer skall få komma tillbaka till Sverige.”
   är ju exakt den typ av populism som har tagit SD in i Riksdagen och gjort det stort. Ingen vill ha IS-terrorister i Sverige, men sedan har vi det där med bevisning, medborgarskapsfrågot och juridik, som gör det svårt.
   Taktiken för SD har ju hela tiden varit att varva lätt rasistisk politik, där man inte drar sig för att ifrågasätta alla invandrare, framtida men även de som redan har kommit, med förslag av typen bättre upplysta gator eller reparerade bussar och bättre mat på dagis och liknande förslag där man vet att man får 99% stöd.

   Radera
  13. SD menar på att det måste till ett tak för att vi inte klarar att ta hand om alla som tagit sig hit (med ta hand om menar jag integrera i samhället).

   Samt att det är bättre att hjälpa 10 i närområdet för kostnaden av 1 i Sverige. De som verkligen behöver hjälp kan ändå inte ta sig hit (Kvinnor och barn med obefintliga tillgångar).

   Vart har du läst att de tycker illa om invandring generellt sätt?

   Jag säger inte att SD har alla lösningar på problemen med integrationen, men de är inte SD som skapar problemen, nu har dock regeringen sväng och ändrat reglerna för anhöriginvandringen och försörjning kravet sen i våras samt infört id kontroller vid våragränder.

   Metoder för åldersbestämmande tro jag är på gång också vilket varit "helt sjukt" att de inte gjorts förut.

   I Danmark har det visade sig att 70-80% som uppger att de är barn i själva verket är vuxna. http://www.svt.se/nyheter/utrikes/alderskontroller-inget-problem-for-vara-grannlander

   Hade de (SD) haft mer att säga till om från början hade vi inte haft nuvarande problem.

   Exempel på Reinfeld uttalanden som alla ej stämmer med verkligheten:

   http://www.di.se/artiklar/2016/6/3/reinfeldt-invandringen-starker-ekonomin/

   http://www.svd.se/reinfeldt-fler-flyktingar-far-plats

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-acceptansen-har-vuxit-for-ett-oppet-samhalle/

   Radera
  14. Så om de inte har något svar på integrationsproblemen, och vi nu har reducerat flyktinginvandringen med 75%, vad behöver vi då SD till? Var "taket" det enda viktiga för dem?

   Radera
  15. Det finns fortfarande saker gällande integrationen som inte är bra som jag tror drar många röster, det jag skrev gällande antal är bara en lite del, tex tidigare i denna tråd med skattemedel och "gräddfiler" till jihadister m.m. och om det är något parti som kan arbeta för att det skall bli förändringar på dessa områden så är de SD.
   Sen försöker du få det som att det är ett enfrågeparti vilket det inte är.

   Radera
  16. Du har ju haft några möjligheter att lyfta fram andra frågor. Men det ar ju bara invandringen som kommer tillbaka hela tiden, så du gör det ju till ett enfrågeparti.
   Som sagt, ingen vill ha jihadistgräddfiler heller, men de andra partierna är upptagna av juridik, du vet.

   Radera
  17. Går det att påvisa att jihadister är just jihadister för att de ska få extra bidrag och stötting borde det inte vara så svårt att påvisa det men ist låta det resultera i:
   Innehar uppehållstillstånd= Indraget
   Dubbla medborgarskap= Indraget Svenskt medborgarskap.

   Det är endast SD som skulle våga komma med ett sådan förslag.

   Jag blir så irriterad när jag läser hur det går till:

   is-terrorister-och-skattemedel

   Radera
  18. MW har lyckats göra en dubbel halmgubbe, dvs både hitta på argument/uttalanden och sedan också hitta på en opponent, för att provocera fram en verklig opponent och effektivt kapar och omformar tråden till SD-propaganda. Fascinerande hur SD dyker upp som gubben i lådan vid varje konspiration.

   Radera
 10. Ja, jag har också lutat åt den slutsatsen de senaste åren. Enbart riktat mot Väst och Nato-länder. Inget Kina, inget Ryssland...rimlig slutsats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iofs så gör det väl ingen store skillnad I Ryssland och Kina ändå, de har ju informationsmonopol på hemmaplan.

   Radera
  2. Det har ju funnits helt oberoende läckor från åtminstone ryska myndigheter, men det har ju ingen skrivit om. Uppenbarligen har väst-MSM en pro-rysk bias. Foliehatt, CIA, Men usa då, etc osv.

   Radera
  3. Till viss del gör det nog det, tyvärr så tror jag att Irak-kriget har en del I det även om det vore naivt att tro att det inte fanns innan också.

   Radera
 11. Man vågar väl inte kritisera Ryssland pga överhängande risken för poloniumförgiftning eller annan plötslig död.

  SvaraRadera
 12. Andra jättespännande saker:

  1. Assange rekommenderade Snowden att dra till Ryssland, det har han själv sagt. Samtidigt satt han ju i självpåtagen husarrest. Hur kunde Assange veta vilket mottagande Snowden skulle få av de ryska myndigheterna - om han inte var kompis med dem?

  2. Kul och spännande att ryska hackers är tjena och bror med Wikileaks. Konstigt bara att de hela tiden väljer USA som mål. Ryska hackers borde kanske hacka Ryssland nån gång? ELler?

  3. Assange, en stor kämpe för personlig integritet, har själv föreslagit att han ska få skydd av FSB. Kommer de inte placera ut mikrofoner och sånt då? Eller, se ovan, är han kompis med ryska regeringen?

  4. RT har som uttalad uppgift att föra fram den ryska synvinkeln. är det inte lite konstigt att nån som vill arbeta med integritet och oberoende är programledare på en sån kanal?

  5. Det finns bevis för att nån (Ryssland?) har fifflat med en del av de dokument som "ryska hackers" släptt via Wikileaks. Wikileaks har överhuvudtaget inte bemött den kritiken, mig veterligen. Är inte det lite märkligt?

  Etc, osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ingen speciell koppling till Ryssland. Men han tar hjälp av alla som vill hjälpa till med att få fram information. Är folk från många länder. Finns ingen anledning att utesluta folk från Ryssland :)
   RT är ju betydligt mindre vinklad än västmedia. Vill man vara på en oberoende kanal så får man ju börja där.

   Radera
  2. Tror du på det du skriver, Martin? Frågar åt en kompis.

   Radera
  3. Haha, +1 Martin! Du vinner dagens kommentar. RT är helt klart mindre vinklat än Kamratposten !

   Radera
  4. Jag tror ingenting, jag vet :)

   Radera
  5. Ja, synd bara att du inte kan förklara hur eller varför du "vet". Det beror kanske på att det bara är du som kan höra de där rösterna i vägguttaget?

   Radera
  6. Typiskt att denna wikileaksläcka kom ut från FBI nu också :-) Fan.. de måste ha blivit infiltrerade där också!.. Packa ihop ryggsäcken Cornu o lägg dig i skyttegraven o sikta efter ryssen för nu måste det fan vara nära :-D https://www.youtube.com/watch?v=CD1UABpXUpQ&feature=youtu.be&t=1m29s

   Radera
  7. Har nån sett RT göra detta? haha :-D "Oberoende" västmedia i ett nötskal :) Inte första gången.
   https://youtu.be/cbA5RE9eK08?t=11s

   Radera
 13. Redan i allra första kommentaren (av Unknown) framgick det att hela premissen för det här blogginlägget är felaktig. Förhöret med Assange har senarelagts en månad, så det var INTE i går han skulle förhöras, varför hans ev försvinnande och internetblackout inte har något med den saken att göra. Cornu har svarat på många kommentarer idag, men den viktigaste skippade han alltså. Fast han föredrar ju generellt att bara svara på kommentarer där han (gärna i hånfulla ordalag) kan påpeka felaktigheter. Det är synd.

  Här är SvD-artikeln som Unknown refererade till (det är i själva verket TT som är avsändare).
  Förhöret av Julian Assange skjuts upp en månad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Efter fem år behöver han en månad för att förbereda sitt försvar. Innan han ens talar med en åklagare.
   Det är inga normala rättigheter och verkar synneligen ologiskt.

   Kanske han är upptagen med att träna inför den nya frågesporten "Vad vet du om Ecuadors ambassad?"

   Radera
  2. Egentligen är det totalt absurt. Våldtäktsanklagelsen faller fôr preskriptionstiden 2020, så Assanges plan är väl att, ja, lära känna ambassaden ÂNNU bättre. Att bli riktig expert.

   Radera
 14. Haha.. inte vill bli förhörd? Han har ju krävt hela tiden att åklagaren ska komma till ambassaden och förhöra honom... men det har ju åklagaren som tydligen befinner sig i sandlådan fortfarande konsekvent vägrat.. tills nu.
  Orsaken att Assange inte kommer hit beror ju på att Sverige som den knähund landet är kommer utelämna honom till USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han kanske förtjänar att utelämnas om det finns bevis för att hans organisation går Rysslands ärenden och drivs av ryska spioner som infiltrerat organisationen.

   Radera
  2. Haha.. foliehatt på :-) Man vet att man är styrd av kriminella om det är kriminellt att exponera kriminella :)

   Radera