Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-10-25 14:23

Inhätmning mot svenska officerare och rysk ubåt kränkte norskt territorium

En liten försvarsuppsamling. Medan en norsk fiskebåt nästan kolliderade med en rysk ubåt långt in på norskt territorialvatten skriver Patrik Oksanen om hur inhämtningsförsök mot svenska officerare ser ut på Facebook. Senaste Disinformation Digest listar just nu identifierade desinformation och påverkanskampanjer från Ryssland. Och i Tyskland har 14 ryska medborgare gripits för terrorförberedelser, inklusive sprängämnen.
Norska försvarsbloggen Aldri mer uppmärksammar att en norsk fiskebåt var nära att krocka med en större rysk ubåt långt in på norsk territorialvatten. Man misstänker att det handlar om miniubåtsbäraren RFS Podmoskovje, som ska ha lämnat sin hemmahamn för första gången, sannolikt bärande Losharik-miniubåtar (ett relativt begrepp - en Losharik är upp till 70 meter lång). Officiellt är det för att utforska Arktis, men det var väl som vanligt den ryska GPS-motsvarigheten GLONASS som gjorde att man navigerade hundratalet mil fel. Det har ju hänt förr i t ex Ukraina, där ryska specialförband dykt upp långt in i Ukraina, trots att de trodde de var och övade borta i Centralasien, eller i Syrien när man bombar sjukhus i västra Syrien medan man hävdar att man bombar Daesh huvudstad Raqqa.

Aldri mer skriver på västsvenska:
"Ved 13.30-tiden lørdag meldte mannskapet om bord i fiskeskøyta «Lillebror» at skipperen hadde foretatt en kraftig unnamanøver ved øygruppen Givær i Vestfjorden, rundt tre mil vest av Bodø by.
Mannskapet hadde observert det de mente var en ubåt som befant seg rett ved fiskeskøyta. Observasjonen ble meldt inn som en nestenkollisjon. Aldrimer.no har vært i kontakt med mannskapet om bord og har fått bekreftet observasjonen. Ingen ønsker imidlertid å uttale seg.
Vestfjorden er langt inne i norsk territoralfarvann, og dersom en russisk ubåt har operert her inne, medfører det en alvorlig krenkelse av norsk farvann."
Inga NATO-ubåtar opererade i området vid tidpunkten, men de norska ubåtsjagande Orionflygplanen tog för lång tid på sig att anlända till området för att söka av det.

Inhämtning pågår mot svenska officerare via Facebook. Patrik Oksanen berättar om ett konkret exempel där en till synes normal svensk kvinna skickade en vänförfrågan till en svensk officer. Fast det existerade inte någon kvinna med det namnet skriven på angiven ort, och vid förfrågan raderades kontot helt.
"Profilen är välgjord, med bakgrundsinformation, några öppna bilder på Linda och husdjuren. Hon har checkat in på en lokal restaurang där officeren och dennes fru nyligen åt middag. Precis som om det är en person som lever i samma samhälle, men officeren känner inte igen Linda och har inget minne av att träffat henne.[...]Officeren skickar ett direktmeddelande och frågar Linda hur han känner henne. Då tas profilen bort från Facebook omedelbart. När han tar upp frågan på jobbet visar det sig att han inte är ensam."
Profilen hade systematiskt skaffat flera vänner, som var svenska officerare och många godkände slentrianmässigt förfrågan utifrån flera gemensamma bekanta, tills någon väl var uppmärksam och konfronterade det hela. Oksanen kallar det hela för moderna tavelförsäljare, som alltså i detalj via Facebook kan kartlägga svensk militär personal.

Som vanligt bör alla självständigt tänkande svenskar läsa Disinformation Digest, som varje fredag listar pågående ryska desinformationskampanjer och plockar sönder dem med fakta. Senaste artikeln tar upp följande:

Man kommenterar hur Kremls propagandakanal Russia Today inte tar upp fakta, utan bara publicerar vinklingar som bekräftar de lättlurade offrens världsbild. Något som bekräftas av RT:s totalt okritiska lättlurade idioter här i bloggens kommentarsfält.

En artikel handlar om hur Kremlregimen stänger ner ryska fria medier. Vidare uppmärksammar man ett franskt reportage om hur rebellstyrkorna i Donetsk finansieras.

Från Tyskland rapporteras det att fjorton ryska medborgare gripits för terrorismförberedelser. Det inkluderade tre kvinnor och man beslagtog bland annat sprängämnen.

Slutligen ett litet stridsvagnskort från brittiska utrikesdepartementet angående de ryska T-72BM i sydöstra Ukraina. Föredömliga fakta, något som svenska UD borde ägna sig åt. Eller försvarsdepartementet - guider till hur man på svensk mark identifierar ryska stridsvagnar och andra pansarfordon riskerar bli mycket användbart framöver.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

123 kommentarer:

 1. Kommentar frå den ryske desinformatören "Martin" raderat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.. alltid lika jobbigt för Cornu att konfronteras med sanningen :-)

   Radera
  2. Martin, nu kommer jag inte ihåg riktigt vad du skrev men det var väl nåt raljerande.
   Detta kommer kanske som en chock för dig. Ryssland har en generalstab. En generalstabs plikt är att i fredstid planera för krig. Då Ryssland har stormaktsambitioner med att utvidga sitt land t ex med flagga på arktis botten så vore det tjänstefel att INTE skicka ut olika former av underrättelseinhämtning. Så det är faktiskt så att Ryssland gör allt detta och troligt en hel del annat annars kan generalstaben lika gärna lägga ner. Trodde du de satt och drack vodka och lekte med tennsoldater hela dagen?

   Radera
 2. Killary, judarna Gayropa, CIA, George Soros, Illuminati, banksters.

  Missade jag nåt?

  Skämt åsido:

  1. Det var tjetjener som greps... Kanske inte Putins bästa kompisar. Eller så var det det. Spännande är att man räknar med att Ryssland år 2050 består av 1/3 muslimer.

  2. Var det verkligen ingen av fiskarna som kunde fippla fram en smartphone och ta ett foto?

  3. Urdålig opsec att ha facebook helt okritiskt som officer. Det har förekommit incidenter med sånt här ända sen Bosnientiden. Man får tag på folks namn och ringer deras anhöriga och säger att man ska skära halsen av dem och sånt. Skärpning för fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, rysstrollen hävdar ju att ryssland leder kampen mot Daesh. I själva verket är de väl Daesh största försörjare av mördare och terrorister? Men så är ju det av Sverigedemokraterna hyllade Ryssland ett till stor del muslimskt land.

   Radera
  2. Rekord av dig. Skall man skratta eller gråta. Ryssarna gav Islamisterna i Tjetjenien på nöten och många åkte till Irak och sedan Syrien som IS-krigare. När sådana åker till Tyskland kallar du dem för ryssar. Ja du....

   Radera
  3. "Islamisterna" ska skrivas med gemener. Som sagt, tillbaka till trollskolan i Moskva. Ni behöver verkligen bättra på språkundervisningen.

   Vad jag vet har Putin satt en islamist till makten i Tjetjenien.

   Radera
  4. Många ryssar går med i IS, liksom Sverige har de problem med extremism.

   Radera
  5. @Ben:
   1. Herr Kadyrov och hans far var väl fd motståndsmän innan de bytte sida? Är förresten inte siffran en tredjedel under förutsättning att Ryssland är kvar i kaukasus?

   2. Havsmiljö brukar ju verka uttorkande på läpparna så norskarna var nog för biffiga för att kunna operera en smartphone

   Radera
  6. Har förresyen inte IS ganska hög graf av konvertiter. Jag såg en siffra nånstans att ca 15% av jihadturister från Sverige var konvertiter medan ca 3% av Sveriges muslimer var det. (Tror att det var ungefär samma siffror för Finland)

   Radera
  7. 1. Nja, det finns gott om muslimer även utan Kaukasus. Plus alla odokumenterade migranter från centralasien, de bildar också familj, etc.

   Radera
 3. Facebook inhämtning fungerar åt andra hållet också, kontraspionage. Låt någon initerad spela med och se vart det leder...

  SvaraRadera
 4. Att de ryska medborgarna som greps för terrorismförberedelser i Tyskland är tjetjener "glömde" du av någon anledning att nämna...

  Eller det kanske inte är relevant i sammanhanget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni rysstroll hyllar ju Ryssland för att det är så rent och anti-muslimskt. I själva verket är väl ryssar de vanligaste mördarna hos Daesh.

   Radera
  2. eeeeh... så du menar att det var av omsorg om oss rysstrolls känslor du utelämnade viktig fakta?

   Uppryckning!

   Radera
  3. För övrigt undrar jag om inte "svenskar" utgör en större mördarkontingent än "ryssar" hos IS, i alla fall om man tar hänsyn till folkmängd i respektive länder.

   Radera
  4. z76, procentuellt kan det eventuellt vara så, men jag skulle tro att i absoluta tal leder "ryssen" stort. Men de få "svenskar" som hittar hem igen kan "ni" få...

   Radera
  5. Varför kallar Cornu dem inte för muslimer? Kallar dem för ryssar. Ok SVT kallar en muslimsk arab född i Arabien men med svenskt medborgarskap för svensk. Men det är ren kulturmarxistretorik och det sysslar väl inte en anständig man som Cornu med?

   Radera
  6. Kulturmarxism är väl bara ett ord som används av Sverigedemokraternas följare. Du är alltså en Putin-hyllande, Kremlkramande Sverigedemokrat? Bara så vi reder ut var Sverigedemokraternas väljares lojaliteter ligger.

   Radera
  7. Vad för land är Arabien?

   Radera
  8. Tjetjener ska heta muslimer, men ryssar ska heta ryssar och inte kristna? Logiskt.

   Radera
  9. Kom inte dragande med logik här inte! :)

   Radera
 5. 14 tjetjener som ville attackera i Daesh namn... Men vad gör de i Tyskland? Krigsflyktingar från Ryssland? Och varför vill be attackera Tyskland? Det var ju Putin som jämnade Grozny med marken och dödade 100000 tals tjetjener. Verkar lite väl bekvämt för Putins del. Skulle inte förvåna mig om de var infiltrerade av någon rysk agentur för att få en gemensam fiende med Tyskland efter en lyckad attack. Vem brukar genomföra infiltration av utländska grupper FSB, GRU eller någon annan? Eller är det här infiltration av lokala grupper, men utomlands?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör väl samma sak som övriga IS-terrorister i det kristna Europa. IS har många Tjetjener i sina led. Ryssland är i Syrien för att slippa få tillbaka IS till Ryska Federationen om IS inte krossas. Det har globaliststrategen Cornu antingen inte fattat eller så är han likt många grundlurad av US Deep State och agerar duktig idiot.

   Radera
  2. Det heter tjetjener med gemener. På svenska skriver man gemener om det inte är ett namn, och en nationalitet eller etnicitet är inte ett namn.

   Du måste gå tillbaka till skolbänken i trollskolans svenskakurs.

   Kul att du använder den ryska benämningen på ditt hemland dock, Ryska Federationen.

   Radera
 6. Apropå moderna tavelförsäljare:
  http://www.svd.se/nya-uppgifter-orimligt-att-tavelforsaljarna-var-spioner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornu, vilken tagh är det för att få klickbara länkar?

   Radera
  2. Vanlig HTML. A HREF, B, I och kanske någon till stöds.

   Radera
  3. Men i korthet sa artikeln att det var orimligt att alla tavelförsäljare var agenter men några var det eller att inga var agenter?

   Radera
  4. Hakparantes HTML hakparantes länken hakparantes /HTML ?

   Radera
  5. Troligen var inga tavelförsäljare agenter. Lärdomen idag är att alla spam-kontaktförsök på Facebook inte heller behöver vara agenter.

   Radera
 7. Roligt att Cornu hämtar sina järnspöken från en likaledes oseriös USA-LAKEJ som Oksanen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det heter hjärnspöken. Tillbaka till skolbänken i Ryssland, RB. Man skriver även lakej med gemener.

   Radera
  2. Tycker nog att järnspöken är något tuffare än mesiga hjärnspöken!

   Radera
  3. Cornu har lärt sig av kulturmarxistretorikerna att inte gå i svaromål utan föröka förtala motparten istället. Löjligt, ynkligt, fånigt, fjantigt, larvigt är riktiga epitet för Cornus svar.

   Radera
  4. Cornu har lärt sig av kulturmarxistretorikerna att inte gå i svaromål utan föröka förtala motparten istället. Löjligt, ynkligt, fånigt, fjantigt, larvigt är riktiga epitet för Cornus svar.

   Radera
  5. Kulturmarxism är väl bara ett ord som används av Sverigedemokraternas följare. Du är alltså en Putin-hyllande, Kremlkramande Sverigedemokrat? Bara så vi reder ut var Sverigedemokraternas väljares lojaliteter ligger.

   Tack för att du bekräftar detta.

   Radera
  6. Min android gör sig alltid omaket att autoformatera samtliga bokstäver i ett ord till versaler om de första bokstäverna är det

   Radera
  7. Första bokstaven i lakejer är inte en versal. Dars, är du samma som RB, så bör du se till att byta identitet innan du replikerar.

   Och i Sverige avslutar man mening med punkt.

   Radera
  8. Cornu.. vad kom innan bindestrecket? USA...
   Jag är så pro nato man kan bli, men jag har också en förkärlek för logik.

   Radera
 8. Putin är snart den enda ledaren med något innanför pannbenet. Han är omåttligt populär på hemmaplan och ökar i popularitet i övriga världen, möjligen inte i Sverige för här är vi hjärntvättade sen 70-talet. Det måste kännas tungt för er globalister :-)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Endast 31% av ryssarna är alltså "omåttligt populär". Eller menar du att du tror på det Kreml säger och inte på oberoende undersökningar. Sista oberoende undersökningen innan det blev förbjudet, det vill säga.

   http://cornucopia.cornubot.se/2016/09/endast-31-av-ryssarna-stoder-putins.html

   Radera
  2. Hehe det där tror inte ens du på. Du får lägga till en halva av befolkningen så börjar du närma dig. Gubben är brilliant och spelar schack medans amerikanarna med bihang kör fia med knuff.

   Radera
  3. Är "pisstrött" på att alla som misstror Putin och tycker det är en otäck j-a gangster skall etiketteras som globalister eller USA-lakejer. Är inte ett skit impad av USA men tycker lika f-t att Putin är en otäck f-n.

   Radera
  4. Men då är jag förstås hjärntvättad... Gud vad trörr jag blir...

   Radera
  5. Jag tror Kim Jong-Il har bättre siffror än Putin och är t o m död.

   Radera
  6. Hippoglossus2: Ja det blir lätt så när man får propagandan nedkörd i halsen hela dagarna år ut och år in. Och det är inte lätt att få sjukdomsinsikt. Du kan ju kolla in Lars Bern på anthropocene så kanske du kan snappa upp något.

   Radera
  7. Ben: En del tror på Gud andra på Tomten och vad du tror på kanske du kan dra med din psykolog istället.

   Radera
  8. Vore trevligt om även Putin låg i ett mauseleum på Röda torget med en glödlampa i huvudet...

   Radera
  9. Har för mig att Stalin och Bresjnev och de andra hade större ryskt stöd än Putin. Tror det var i storleksordningen 98-99%. Enligt kremltrollens retorik var alltså Stalin bättre och med det mer önskvärd än Putin.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Jag missade Troll. En del tror på Gud andra på Tomten och så finns det helt otroligt några som tror på troll. Cornu: I din värld hur står sig ett kremltroll mot ett bergstroll?

   Radera
  12. I Sverige heter det troll och tomten med gemener. Även gud bör skrivas med gemener, om man nu inte döpt en låtsaskompis till Gud.

   Radera
  13. Unknown: Nu blev jag ännu tröttare! Du är ju bara för mycket!
   Propaganda? Sjukdomsinsikt? Du är inte lite förmäten och styv i korken som kan uttala dig så om människor du inte vet ett skit om.
   Då jag gilla att följa olika åsikter i olika ämnen brukar jag försöka läsa och förhålla mig till oklika vinklingar i sakfrågor.
   Lars Bern (f ö min gamla VD) har jag följt till och från i ett par år men det innebär definitivt inte att jag okritiskt håller med honom - i väldigt många frågor står vi "milsvitt" i från varandra.
   Men det är väl din definition på hjärntvätt - att man tillåter sig ha en annan åsikt än din

   Radera
  14. Hippoglossus2: Så du blir trött om jag dömer dig som obildad/hjärntvättad, men du kan döma Putin som en otäck j-vla gangster ;-). Du kanske borde fundera ett varv till.

   Radera
  15. Ja, Putin och Förenade Ryssland är just gangsters.

   Intresserade kan läsa mer här https://meduza.io/en/feature/2016/08/31/the-criminal-russia-party

   Radera
  16. Unknown: Ja, det blir jag faktiskt. Helt enkelt av den anledningen att Putin ändå är en offentlig person som förekommer mycket i media, både för och emot och då kan man bilda sig en egen åsikt (rätt eller fel). Du däremot uttalar dig om personer du överhuvudtaget aldrig hört talas om. Överhuvudtaget attityden att att påstå att människor som inte delar din åsikt är hjärntvättade tyder på ett sjukt ego.

   Radera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  18. Hippo: Jag tänker drista mig till att dra till med ytterligare en prognos angående dig. Du har någon sorts av Aspergers eller annan störning som gör att du läser in allt bokstavligt, kolla upp det.

   Radera
  19. Rena lögner och rysk propaganda från rysstrollet Martin raderat.

   Radera
  20. Martin, du är för gullig med din direkt-från-RT logik.

   Radera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  22. Du är inte välkommen här, med din kremlpropaganda och rena lögner, Martin. Du är en desinformatör, ett troll och om du mot förmodan är svensk en quisling och landsförrädare. Detta är inte en plattform för dig att sprida Kremls lögner.

   Radera
  23. Behöver ingen psykolog. Tar ut det på din mamma istället.

   Radera
  24. Ja du Ben, det förvånar mig inte det minsta att du är nekrofil.

   Radera
  25. G W Bush hade dessutom supersiffror när han invaderade Afghanistan. Var det ett bra beslut? Var han en bra ledare då? Och blev han dålig sen?

   Eller är det så att siffrorna inte säger ett piss kanske?

   Radera
  26. När motargument saknas blir det alltså block ;-). Nej du det är friare att uttrycka sig i Putins Ryssland.

   Radera
  27. Nekrofil? Din mamma är inte död, hon fejkade för att slippa dig, ditt usse.

   Radera
  28. Skillnaden som normalbegåvade kan se är att Putin har varit vid makten lång tid och är fortfarande populär vilken knappas gäller Bush.

   Radera
  29. Liksom Kim Jong-Il. Din poäng?

   Radera
  30. Mugabe har suttit i 36 år.
   Vad bevisar det? Att han är populär?

   Radera
  31. Sanningen har inga gränser :) Det börjar bli dags för dig också att vakna Cornu.. Eller ska du bli den sista i den här befolkningen som vaknar till vad som sker? :) Det är nog ganska sannolikt faktiskt hehe.

   Radera
  32. Nej, det bevisar att en massa auktoritetstörstande garderobshomofiler med daddy issues har en massiv gay crush på honom. Liksom Putin. Uppenbarligen.

   Radera
  33. Unknown: du blir ju bara trevligare och trevligare.... nu är jag alltså både obildad, hjärntvättad och har dessutom Aspnergers oxå. Undrar hur många förklenande omdömen du skulle kunna komma på om vi fortsätter

   Radera
  34. Sorry, kunde inte låta bli:

   https://www.youtube.com/watch?v=IslF_EyhMzg

   Radera
  35. hippo: Kan fortsätta med: saknar läsförståelse.

   Radera
  36. Tack. Skönt att bli upplyst av någon så klok som du.

   Radera
  37. Svara på frågan för i helvete.

   Radera
  38. OT @Stefan https://www.youtube.com/watch?v=G2kD1YUtA5o

   Radera
  39. Hahahahaha, tack för den!

   Radera
  40. Unknown, jag kan se att du har skoskav, rövtrång (som nageltrång, fast i röven) och svårt att orientera dig i dagsljus.
   Jag vet att det är så eftersom jag säger det. Så du kan ju sluta gråtrunka nu och söka upp någon som kan hjälpa dig med rövtrånget.

   Radera
  41. Ps. Inte Putin, han kommer bara förvärra det. Ds.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Hatet mot Ryssland kommer att straffa sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt, hur är det "hat mot Ryssland" att kritisera Kremlregimens härjanden, aggressioner och brott mot folkrätten?

   Radera
  2. Det är ohälsosamt att som du så in i norden skriva ner ett helt lands folk och tom ta Tjetjeniers härjanden i Tyskland som bevis på deras aggressionskapacitet.
   Som du kanske vet så är muslimsk terrorism ett helt separat problem ,även för Ryssland.
   I MÖ så finns det många att kritisera sen länge. Ryssarna är relativt nya i Syrienkonflikten och då på en regeringssida mot rebeller.

   Radera
  3. Ok, då tar jag det som ett hot att du säger att det kommer "straffa sig" och sedan toppar med "ohälsosamt". Du vet att jag vet vem du är - du står på ägarlistan i Seabased.

   Radera
  4. Härjningar o aggressioner Hahaha :-) Ja.. det måste vara nåt alldeles i hästväg på nån annan planet nånstans med tanke på att hela västregimen redan har sprängt sönder halva planeten o orsakat miljoner döda civila de senaste 10-15 åren så att det inte finns nåt kvar för övriga o spränga sönder ens :)

   Radera
  5. Läsförmågan är selektiv.
   Jag uttalade en diagnos-inte ett hot!
   Missförstår du alltid all information?

   Radera
  6. Hot ligger i mottagarens beslut. Du skriver att mitt ställningstagande ska straffa sig och sedan att det är "ohälsosamt". Jag vet hur förtäckta hot ser ut.

   Radera
 11. Herregud vilket jävla aphus kommentarsfältet är. Stå på dig Lars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler och fler som börjar vakna ur komat verkar det som. Men hjänrtvätten sitter djupt hos svenska folket efter årtionden av indoktrinering via dess "oberoende" media :)

   Radera
  2. Du fattade att han kallade dig apa va?

   Radera
  3. Ben, det enda Martin fattat är den kroppsdel han måste locka fram med sockerbit

   Radera
  4. Men det rann av mig som vatten eftersom ingen substans fanns :) Så jag förklarade bara hur det låg till. Varför han upplever situationen som märklig :)

   Radera
  5. Det är lugnt, vi andra fick ett gott skratt.

   Radera
 12. Alltså här lämnar man bloggen i 4 timmar och på den tiden hinner ett inlägg publiceras. Konstigt nog om Ryssland, där händer väl inget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och få 65 kommentarer tänkte jag säga

   Radera
 13. Spännande blandning ger lite känsla från fornstora dagars kalla kriget romaner med lite invävd islamsk terrorism, Lars har en helt ok fantasi som en författare ska ha, själv är jag trött på skildringar av skjutandet i Mellanöstern intrigerna känns platta och vill aldrig lyfta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oroa dig inte, mer spänning väntar nästa del av dramat. Den ryska flottstyrkan med hangarfartyget i spetsen närmar sig Medelhavet. Men kanske blir det en utmaning att hitta en bunkringshamn i Spanien?

   http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/25/nato-fears-russian-battle-group-may-be-used-for-indiscriminate-t/

   Missa inte den spännande fortsättningen i nästa avsnitt som kommer inom kort.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 14. Heja Putin. Vodka är gott. Alla som tror på låtsaskompisar i himlen är outbildade. Vilka idioter har fejsbook? Bra med klimatuppvärmning. Janne Josefsson for president. Negerboll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vodka dricker man för att bli full, inte för att det är gott. Skärpning!

   Radera
  2. Tror att Pernod Ricard som köpte Absolut Vodka för en dyr penning har en annan uppfattning.

   Radera
  3. De köpte den för att det är ett välkänt varumärke. Om du minns Absoluts reklamkampanjer så har de aldrig, så vitt jag minns, handlat om smak utan om form.

   Radera
  4. Rättning i ledet, Pernod köpte hela vin och sprit där Absolut ingår.

   Explorer som Pernod fick på köpet sålde de vidare till Altia trots att Explorer smakar minst lika bra som Absolut.

   Så visst är det design/varumärke som säljer i vodkavärlden.

   Radera
 15. He he, Surkovs e-post hackad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. .. midnatt råder, tyst det är i kreml. Tyyyyst iiiii kreeeeeeml.

   Radera
  2. Finns den på wiki-leaks?

   Radera
 16. Jag tror detta var nytt bottenrekord i ohövlig stämning på kommentarerna. Det vore väl bättre om de som vill argumentera för Putins förträfflighet skriver sina bästa argument och de som är av motsatt åsikt ger sig på argumenten, båda med samma kraft som nu läggs att hitta på nya sätt att förolämpa personen/signaturen bakom inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att det inte finns några argument för judodvärgens förträfflighet.

   Radera
  2. Mer än 100 miljoner ryssar håller inte med. De har nog lite bättre koll än du.

   Radera
  3. Svammel. Svara på min fråga istället, eller var den lite för svår? Be din vårdare om hjälp i så fall.

   Radera
  4. "Problemet är att det inte finns några argument för judodvärgens förträfflighet." Ja, vad exakt är det för problem med det?

   Radera
  5. Herr Muffins din *?^*/%¤&#, jag ska ta din ¤&%¤&/&% och köra upp I din morass &/%&¤%&/%

   Men jo, det var ovanligt mycket rallarsvingar. Dock så tycker jag att Herr Putins opinionssiffror bör tas med en nypa salt.

   Radera
 17. Spännande med antydningen om en rysk aggression mot Tyskland, tyskarna får väl bygga en ny Schwerer Gustav och börja bomba mot det då strategiskt viktiga Sevastopol, ryssarna lär inte släppa fram EU och möjligen Nato i det strategiskt viktiga området. ser en spännande kommande roman på detta ämne.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 19. Mycket svammel på denna kommentarstråd idag ! Min enda tanke är att om man läser in sig på stridsvagnskort så är väl avsikten att bekämpa fordonet. Men, eftersom försvarmakten inte haft stridsvagnsbekämpning som kärnverksamhet den senaste 20 åren tycker jag att vi istället skall förbereda samtal med stridsvagnsbesättningen kring miljö, jämställdhet och värdegrund. Det är vi bra på idag och kommmer att lyckas väl med våra samtal! MSB kan utvärdera samtalen ! Myndigheten för Samtal med Berörda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, ryssarna som är oförberedda på detta, kanske tar livet av sig

   Radera
 20. Att NATO-ubåtar ägnar sig åt precis samma sak i lika stor, om inte större, utsträckning, "glömmer" förstås ryssofober som Lars att nämna. Bara i antalet flygkränkningar av svenskt territorium gör NATO fyra stycken för varje enskild rysk kränkning.

  SvaraRadera