Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-08 12:33

Inget avgörande för OMXS30 i veckan

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 ligger fortfarande kvar i motståndsområdet runt 1450. Veckan har inte lett till något avgörande utbrott, även om vi nu ligger i en stabil stigande trend.
Dagschart OMXS30.
Sedan botten i juni har börsen stigit stabilt och ungefär 16% mätt i svenska kronor.

I början av september fick vi ett himmelskors när MA50 bröt upp genom MA200. Det var visserligen ett falskt kors, då MA200 fortfarande var fallande, men likväl. Därmed var den långsiktigt fallande trenden sedan dödskorset i september 2015 över.

Även kortsiktigt är trenden uppåt för OMXS30 just nu, men det verkar än så länge saknas kraft för ett utbrott från rådande motståndsnivå runt 1450.

Antalet orosmoment är flera, t ex amerikanska presidentvalet, geopolitik och de fortsatta, men kända variablerna, i form av statsskuldkriserna, finanskrisen i respirator och för svensk del förstås skuldbubblan och bostadsbubblan. Samtidigt viker konjunkturen både i Sverige och globalt, vilket nu senast IMF konstaterade.

Jag ser fortfarande ingen anledning att ligga i börsen, men den som försöker komma in och ur med rätt timing kan förstås fortsätta roa sig med det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar