Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-14 19:39

Fredagsmys: Älgjaktsfacit

Dags för nödfredagsmys. Efter att ha varit på resande fot i en vecka är jag lite medtagen, så det får bli ett facit på tidigare inläggs bilder. Svaret är alltså Georgien. Det kommer mer bilder och fler inlägg om respektive plats längre fram.
Svanetien. Bergsvägen in i dalen. Ständiga ras. Här iaf ovanför vägbanan och inte halva vägen som rasat.Batumis stenstränder vid Svarta Havet påminner om Nice. Fast bättre.

Del av strandboulevarden i Batumi.

Marknaden i Zugdidi.

Grand Hotel Ushba. Toppen Mazeri skymtar till vänster. Minns inte vad toppen mitt i bild heter. Riktigt bra ställe, bli inte lurad av en stjärna (innebär saknar t ex minibar, teve mm). Ushba helt ur bild. Kommer visa bättre bilder längre fram.
Ushba. Högsta berget i Georgien, näst högst i Kaukasus efter Elbrus, men betydligt svårare att ta.

Vägen upp till Ushguli, som sägs vara Europas högst belägna permanenta bosättning. Därom tvistar de lärde. 

Shkara-toppen. Gränsen mot Ryssland.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Du följer i Jan Gujillos fotspår som jägare, att åka till utlandet för att uppleva den perfekta jakten.

  SvaraRadera
 2. Ser framemot Lars nästa militärthriller! Grönland, Sverige, Georgien... spännande med ett så brett scenario, tror det här kan bli riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Andlöst vackert. Gissar att du fått god mat.

  SvaraRadera
 4. OT kanske, men en vän dog på Ushba för en tid sedan. Samtliga 4 omkomna var klätterkomopisar sedan länge då de var pionjärer i St Petersburg.Endast en av dem bodde kvar i St Petersburg. De övriga bodde i Israel (2) och Sverige.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23296355.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar. Känner till fallet.

   Radera
  2. Tack. Ja, det var tragiskt.. vi var inte nära vänner, men han var kollega och nära vän med min fru sedan länge, och vi umgicks en del privat. 10 små barn förlorade sina fäder den dagen. Det var tydligen ett stenras, som jag såg att du dokumenterat ovan, som orsakade olyckan. Uppgiften i media om att en var estländare är felaktig. Samtliga 4 var ursprungligen ryssar, men 3 av dem hade emigrerat till Israel och Sverige. De var från början fem på expeditionen, men den femte tyckte det var för svårt/farligt alt. tyckte inte han var i tillräckligt bra form, så han avbröt och åkte hem. Han reste sedan runt till alla fyra vänners begravningar...

   Radera