Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2016-10-07 14:30

FLASH: Ryssland omgrupperar Iskander-robotsystem till Königsberg

Ryssland fortsätter att eskalera spänningarna i Östersjön. Enligt estniska public service ERR, har man omgrupperat Iskander-robotsystem med ett civilt fartyg från S:t Petersburgsområdets hamn Ust-Luga till den ryska exklaven i ockuperade Königsberg1.. Samtidigt har ryska Su-27:or kränkt både finskt och estniskt luftrum, rimligtvis när de eskorterat transporten av de semiballistiska kärnvapenrobotsystemen till Königsberg.
Iskander-M eldenhet. Foto: Boevaya mashina Licens: CC-BY-SA


ERR, som är estnisk public service skriver:
"According to a government source known to ERR’s Estonian news portal, the Russian Baltic Fleet is moving an Iskander-M missile system from Ust-Luga to Kaliningrad on a civilian vessel.The ship, called the Ambal, is currently at sea moving towards Kaliningrad, where it is expected to arrive today Friday."
Detta sammanföll med kränkningar av finskt och estniskt luftrum - alltså inte simulerade kärnvapenanfall som under "ryska påsken" mot Sverige, där man vände innan man kränkte svenskt luftrum, utan riktiga kränkningar där man flugit in i finskt och estniskt territorium med Su-27:or.
"A Russian Su-27 fighter jet violated Finnish airspace at 4:43 p.m. on Thursday, and again at 9:33 p.m., the Finnish defense ministry reported."
Iskander-M har både med kärnvapenstridsspets eller konventionell stridsspets räckvidd nog att nå såväl Gotland, som flygbasen F 17 Kallinge utanför Ronneby eller Marinbasen i Karlskrona.

Iskander-M är ett offensivt system avsett att slå mot strategiska mål eller nyckelmål långt in på motståndarens territorium och som semi-ballistiskt system saknar exempelvis Sverige helt luftförsvar mot detta. På bara några minuter kan man från grupperingen i Königsberg slå ut valda mål i Sverige, Polen eller Baltikum.

Roboten skjuts upp högt i atmosfären och faller sedan ner mot sitt mål i sex gånger ljudets hastighet med en precision på några meter. Hur kraftig kärnvapenladdningarna ombord är på de icke-konventionella laddningarna är okänt, men bedömningarna är på mellan 150 och 800 kiloton.

Iskanders officiella räckvidd är antagligen kortare än den verkliga, då längre räckvidder bryter mot avtal mot ballistiska kärnvapenrobotar sedan 80-talet. Medan USA, Frankrike och Storbritannien inte har några kärnvapenutrustade markrobotsystem alls, och deras kärnvapen är grupperade långt bort från Ryssland, grupperar alltså Ryssland nu ut nya toppmoderna kärnvapenbärande markrobotsystem nära gränserna mot NATO-länderna Litauen och Polen.
NATO:s tre kärnvapenländers och Rysslands gruppering av kärnvapen. Som synes grupperar Ryssland sina offensivt invid gränser mot sina grannar, medan USA, Frankrike och Storbritannien har dessa grupperade i Västeuropa, långt bort från Ryssland. Värt är att exempelvis notera de taktiska kärnvapenrobotarna på Murmansk, som endast kan nå Sverige, Norge och Finland - samtliga länder helt utan kärnvapen.
Vad gäller de lögner och den propaganda som Kremls avlönade troll och kuddbitande nyttiga idioter nu kommer skriva i kommentarsfältet, så rekommenderas följande artikel som krossar alla lögner trollen normalt kör med.

1. Eftersom man från Kremls håll anser att gamla gränser ska återupprättas, t ex som argumentation för sin invasion och folkrättsvidriga annektering av Krim-halvön, så är förstås Königsberg ockuperat och bör lämnas tillbaka till Tyskland. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

94 kommentarer:

 1. Det som är förvånande i sammanhanget är att du verkligen på fullt allvar tror att det är Ryssland ensamt som bär ansvar för den upptrappningen vi ser. NATO har ju nyligen haft storövning och patrullerat den rysk-amerikanska gränsen i Östersjön. Du tror inte det spelar in?

  Efter Afghanistan, Irak, Libyen, Somalia, Egypten och nu Syrien, är det verkligen så konstigt att ryssen börjar bli paranoid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. med tanke på att USA tills alldeles nyligt minskade sina styrkor I Europa och de flesta NATO-lander minskade sina försvarsuppgifter så ja.

   Radera
  2. Vilken storövning? Större än Rysslands många "beredskapsövningar" (alltså förmågan att gå i strid rakt ur kasern) på 50-150 000 man?

   "rysk-amerikanska gränsen i Östersjön" Ha ha, du är rolig du.

   Efter Östtyskland, Ungern, Tjeckoslovakien, Afganistan, Tjetjenien x2 och nu Syrien är det verkligen så konstigt att Väst börjar vakna?

   Radera
  3. Du glömde de dagsaktuella Krim och sydöstra Ukraina.

   Radera
  4. Ryssen är inte rädd eller omringad. De ser ett maktvakuum som de vill utnyttja. En möjlighet att vinna stora fördelar och ära åt moderlandet. NATO och resten av europa har sänkt garden för lågt. Tyvärr. Nu är uppförsbacken brant och tiden är knapp.

   Radera
  5. Fast att räkna sovietockupationerna är nog att ta i lite. Dessutom har jag har inte sagt att ryssen beter sig exemplariskt. Jag bara påpekar det svartvita förhållningssättet till konflikten som den här bloggen (och i princip all media i Sverige) uppvisar.

   Ju mer militärt intresserad någon är desto mer rysshets brukar det också vara. Det är tråkigt. En soldat bör känna till krigets fasor och ska inte vara en pådrivande krigshetsare.

   Radera
  6. Vad vet du själv om krigets fasor?

   Radera
  7. Förresten så var det väl mer som glömdes? Abkhazien, Ossetien, Nagorno-Karabakh där Ryssland på välkänt manér stöttat separatister? Samt södra Kurilerna.

   Fast på känt rysstrollsmanér är väl Kosovo rollmodell för t ex Nagorno-Karabakh trots att det inträffade typ fem år före Kosovo.

   Radera
  8. Ryssarna lär även snegla på Kuba.
   Fast förra gången tyckte USA att de då kom för nära och tvingade bort dem.
   Vem vill ha presumtiva fiender längs den egna gränsen?

   Radera
  9. Jo fast där handlar det ju lite grand om att Jänkarna var bättre på marknadsföring eftersom Amerikanerna I lönndom tog bort sina missiler från Turkiet. (De missiler som ursprungligen fått Sovjet att snegla på Kuba)

   Radera
  10. Transdniestrien, Ben.

   Radera
  11. Varför skulle NATO INTE öva i Östersjön?

   Tittar man på en karta så ser man att Östersjön i princip är en insjö omgivet av NATO-länder (medlemsländer och värdländer).

   Ryssland har bara en liten vik och och en liten koloni de roffade åt sig efter andra världskriget.

   Det är Ryssland som ska hålla sig borta från Östersjön - inte Nato.

   Radera
  12. "Ju mer militärt intresserad någon är desto mer rysshets brukar det också vara"

   Och bloggens freudianska felsägning går till dig. Grattis!

   Radera
 2. Det heter inte Königsberg längre, oavsett vad du sager. Det finns ett fredsavtal efter VK2 och Helsingforsavtalaet. Problemet är inte den Ryska Enklaven utan Rysslands k*kviftande, men om man vill komma till rätta med Rysslands agerande så ska "väst" hålla fast vid just helsingforsaavtalet och inte acceptera Rysslands brott mot detta, men om man börjar med Irredentism så är det svårt att argumentera mot Rysslands dito.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäller ett avtal när ena parten har brutit mot det?

   Radera
  2. Jo, för det är en bra princip att gränser iofs sig kan ändras men inte med våld. Att börja hävda att Tyskland ska återfå Staden med 7 broar, är att sjunka till RFs nivå och jag kan inte se något positivt som kan komma från det.

   Radera
  3. Synd att enklaven inte köptes loss efter Sovjets kollaps men det var väl få som kunde tänka sig denna utveckling och allt gick åt för att få fart på de nu fria öststaterna.

   Radera
  4. Vad moskoviterna kallar Königberg är för mig irrelevant.

   Radera
  5. Kallar ni Gdansk för Danzig också?

   Radera
 3. Har Kreml verkligen uttryckt att gamla gränser skall återupprättas, eller är det en fri tolkning av bloggförfattaren? Och i så fall, hur långt tillbaka i tiden skall gränserna återupprättas?

  Skall Sverige få tillbaka Finland, Estland och halva Lettland kanske? Om Königsberg skall lämnas tillbaka till Tyskland, kanske även de delar av Ostpreussen som idag tillhör Litauen och Polen borde återgå till Tyskland?

  Und so weiter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finland kan få tillbaka Sverige och tvinga på oss finsk administration av försvar, civilförsvar, polis, skola...

   Radera
  2. Republik. Undra dock hur bra det är att få administration på finska

   Radera
  3. Det låter utmärkt... Finland återtar Sverige.

   Radera
  4. psevenson, jupp nått att bita i angående Rysk gräns mot EU/USAs-NATO
   Gränser före 1a-kriget och Ryssland-Tyskland.
   Freden Preussen 1866 Tyska rikets gräns dikt mot Ryska Kejsardömet.
   Österike/Ungern i syd-öst gräns-höjd ca Krakov, vidare mot SvartaHavet via gränsen för Bessarabien, gränsen flyttades väl söderut efter Napoleons krig/nederlag mot Ryssland
   Königsberg i norra delen ost-Preussen
   Istort lades Tyska norra gränsen 1801-1855 Polen föll in mot slutet av perioden till Ryssland, nåttsånt ungefär.
   Efter 1a-kriget och i samband med Sovjet-bildandet förlorades stora delar av europeiska landförvärv.

   Vad tror Ni cornucopi-or vill kanske händelsevis EU/USAs-NATO återställa Ryska gränsen till perioden före 1a-kriget?
   Jagmenar ligga däråpeta om nått fjuttigt Krim nu får det-till nått ordentligt att pipa om.

   Radera
  5. Ang en finsk annektering av Sverige så även om det antagligen skulle bli en okorrupt demokrati där problemet med att Finnars Svenskakunskaper antagligen är bättre än det omvända antagligen skulle lösas på en generation eller två så kan jag se ett antal hinder på vägen:

   -EU, ett gemensamt Finalnd-Sverige skule antagligen ha minskat inflytande än Sverige och Finland var för sig.
   -Storleken, Sverige är större, både befolkningsmässigt och annars också. Det finns en betydande risk/chans att Sverige skulle bli den dominerande parten I en sådan start och jag funderar därför om finnarna skulle vara så intresserade av att ta del I en sådan, ca 100 år efter att ha uppnått självständighet.
   -Sammanjämkningsproblem som skulle uppstå under en övergångsperiod.

   @Dantor: Gå hem du är full. En pr VK1-gräns skulle innebära att Ryssland skulle svälja Finland, baltländerna och halva polen, varför skulle EU välja det?

   Radera
  6. EU/USA/NATO är uppenbarligen ointresserade av att flytta gränser i Europa men intresserade av att handla över gränser och att nationer inte ställer till det så grannarna får problem. Om det blir som de önskar kan staterna pilla sig i naveln och ha det gött medan man sakta monterar ner dyra arméer, Putin fick ligga i för att börja vända den trenden.

   Radera
  7. gbd crvx ditt anslag i sista stycket verkar märklig för det kan väl aldrig vara på det viset, en spegling för efterföljande text.

   Visst ok vi kan väl flytta oss mot den norra delen av Ryssland om du nu önskar det.
   Nåväl Före 1a-kriget gick gränsen genom Östkarelen i norra änden vinklades den av rakt norrut avslutas i höjd bit åvan Murmansk, efter 1a-kriget rätades gränsen ut rakt mot Petsamo, samt förflyttades på hela sin sträckning i Östkarelen.

   Nå därmed för att återgå till själva saken och har du någon reflektion angående mera intressanta tidigare Ryska södra gränsen före 1a-kriget

   Radera
  8. Svenske kocken snackar geopolitik.

   Radera
  9. Mot bättre vetande ska du få svar, fore VK1 gick gränsen mellan Ryska imperiet och Sverige vid Torneå-Muonio älv, var den interna gränsen mellan den Ryske Tsarens olika domäner gick är I sammanhanget ganska ointressant.

   @ben: Ryske Kocken

   Radera
  10. Ben-Dover, hehehe du var väntad politik var utandningen ehmm du har icke få strängar på din lyra ommansägerså.
   Hursom-helst och matlagning betyder att nu får du endast luta dig tebax och tyvärr handlar det icke om kebabb-svarvning, ehmm du kanske har någon bra beskrivning som din Kamrat kan finna gott?

   Radera
  11. gbd crvx, hehehe de-e vad jag kallar reservation, nååå hurvardet nu med den södra gränsen som var själva saken.
   Näää gosse, inte labborera med årtalen nu du får endast skämmsrosor på dina fjunig kinder.

   Radera
  12. Du vet inte vem svenske kocken är, eller hur?

   Radera
  13. Ben-Dover-Ben-Dover mycket utanförämnet suck ok, kan du inte åtminstone-försöka göra det lite svårt för-mig.
   Hur var det nu: enligt förslag din Kamrat, Rysk eller du då Svensk kock. Ska vi försöka att bestämma oss, före Cornucopia? blir arg och fimpar oss förgott?

   Radera
  14. Att jag svarar på det här men nåväl, Dantor får väl betalt per inlägg och hans barn måste väl få sin fredags-sill-under-pälstäcke:

   Som jag redan sa i ett tidiogare inläggföre vk1 så tillhörde det som idag är Finland, estland, lettland, litauen, vitryssland, ukraina moldavien och stora delar av Polen det ryska imperiet, så en återgång till den gränsen mellan EU och Ryssland skulle kräva att ett antal EU-länder (och några icke-EU-länder), införlivades med Ryssland, något som jag tar för ganska osannolikt att det skulle ligga i EU:s intresse

   Radera
  15. I VK1 gick 4 imperier under. Det tyska kejsarriket, det K.u.K Österrike-Ungern, det Osmanska och det ryska tsardömet.
   VK1 var också en stor spik i kistan för ett imperium där solen aldrig gick ned... ;-)

   Idag ser vi turkiska "maktambitioner" hos Erdogan att bli en ny sultan, Putin vill återupprätta det gamla Ryssland och även de s.k Visegradländerna (Polen, Ungern, Tjeckie o Slovakien) , dvs stora delar av resterna av det gamla österrike-Ungern håller ihop i olika frågor...

   Serberna kläms mellan Visegrad, Ryssland och Turkiet och känner sig som vanligt åsidosatta.. ;-)

   Radera
  16. Men en serb är ändå inte glad om han inte bär världens problem på sina axlar. Det är ju så klart för hela Europas skull de stridit mot muslimerna i 700 år medan vi bara pillat oss i naveln... right?

   Radera
  17. Nog inte någon som läser här dagen efter. Men Ryssland vill inte att allas gränser ska återuppstå, bara sina egna. Tanken är väl att allt som en gång tillhört ryssland/soviet åter ska göra det.

   Jag tror inte att putin har något intresse av att andra forna imperium återuppstår

   Radera
 4. Att man kommer försvara sig mot natos upptrappningar är nog ingen högoddsare :)
  Ser ut som man förbereder hela befolkningen mot en NATO-attack. Västs msm-propaganda med fejkade bilder och påhittade historier är ju i full gång gällande Syrien nu i västmedia. Så nåt är nog på gång. Ser ut som väst förbereder sin befolkning för en attack genom att först bearbeta befoknigen på mental nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och räknar du dig till väst eller öst?

   Radera
  2. Och Ryssland gjorde ju ingen upptrappning alls. De bara satt där i sitt hemland östra Ukraina och Krim som de ägt sedan urminnes tider.

   Sanningen är nog att tsaroiden Putte-fnask försöker få ut det mesta ur sin skraltiga ekonomi för egen del, utan att tänka på folkets bästa. Han vet, precis som alla diktatorer, att hans dagar är räknade om han förlorar makten. Och som för alla fnask är det mesta ett spel för galleriet.

   Radera
  3. Är nog ingen fara, han sätter ju det egna folket först till skillnad från västs politiker.
   Gällande Krim höll man en folkomröstning. Tror inte det skulle vara så populärt om Ryssland sponsrade statskupper utanför USA:s gräns heller.

   Att Ryssland känner sig hotade är inte så konstigt med tanke på hetsen bla i hela media.. o Hillary som hotar med militärt angrepp för påståda cyberangrepp utan bevis. Det är ju helt bisarrt..

   Putin har länge varnat för vad som sker:
   https://www.youtube.com/watch?v=8PgSX-WD96Q

   Radera
  4. "Är nog ingen fara, han sätter ju PÅ det egna folket först"

   Sådär, rättade till meningen åt dig

   Radera
  5. Hetsen i media? Putin torde vara åtminstone ytligt bekant med begreppet pressfrihet, vilket innebär att media är åsiktsmässigt oberoende från regimen i demokratiska länder.

   Vilket ju innebär att regeringar i demokratiska länder inte kan stå till svars för vad, typ, Se&Hör skriver.

   Därmed torde "Hetsen i media" rimligtvis inte betyda så mycket.

   Men vad vet jag? Jag har ju inte intagit de enorma mängder sinnesvidgande droger som du har.

   Radera
  6. Tycker nog att Putins fejkade mediaorgasmer är lite överdrivna.

   Radera
  7. åsiktsmässigt oberoende... eller hur haha :-) Nu får du ge dig..
   Är du seriös?

   Det sprids väl ingen propaganda den vägen :p
   https://youtu.be/Yc-RmAVK8Pg?t=8m9s

   Radera
  8. Som sagt, tror man att staten är ansvarig för det som står i t ex Se&Hör så har man nog knarkat RIKTIGT mycket.

   Radera
  9. Eller så är man en riktig konspirationsteoretiker, en sån som oavsett vad, kan hitta en alternativ förklaring till allt, en sån som mot bättre vetande hävdar att jorden skapades av gud för 6000 år sedan, som verkligen hävdar att olja skapas av Gud när den behövs. Ja, ungefär samma sak, ...

   Radera
  10. För dessa faktasökande individer finns naturligtvis kapitalistiskt relevanta alternativ, och det är "Ancient Aliens" på TV. Förklarar allt som en riktig konspiratör behöver veta för att tro på riktigt.

   Radera
  11. Eller så är man bara en som fattat att allt som etablissemanget och TV:n kör in i huvet på en inte behöver vara sant :)
   Nä jag är definitivt ingen som förnekar att människor samarbetar med varann :) Man får vara utsatt för rigorös hjärntvätt för att bli inbillad en sån sak som många blivit.

   Ben Dover
   Se&Hör förmedlar väl begränsat med nyheter.. Hör till skvaller mest tror jag. Men skulle de börja skriva fel nyhetsartiklar så lär ansvarig inte bli långvariga i karriären på den redaktionen heller :)

   Radera
  12. Martin, du är ju helt efterbliven.

   Radera
  13. Nu undviker du ju bara frågan. För att du inte KAN svara får man förmoda.

   Radera
  14. Vilken fråga? Om media förmedlar propaganda? Den har jag allt besvarat.. :)

   Radera
  15. Ska jag tolka det som att du tror att staten styr vad Se&Hör skriver?

   Radera
  16. Nej, familjen Rockefeller såklart.

   Radera
  17. Cornu, kan du inte ändra Martins avatar till en bild på antingen Putin, ett troll eller en nyttig idiot (typ bilden på inavel-ungen från duelling banjos-scenen i Deliverance).

   Apan förstör ju bloggen med sina fantasier och Kreml-lögner.

   Radera
 5. Re kränkningen av Finlands luftrum går det ju alltid att spekulera mycket, men tydligen så slot finlands och USAs försvarsministrar ett bilateralt samarbetsavtal igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller varför kanske koppla det mot att Putin sa upp det bilatera plutoniumavtalet i onsdags? Putin säger sig vilja återknyta avtalet om USA drar tillbaka samtliga trupper från de länder som blev Nato-medlemmar efter år 2000. Vilka länder är det då? Baltstaterna samt f.d. östeuropa.

   Radera
  2. Samt häver de ekonomiska sanktionerna för Krim och betalar skadestånd för dem. Vilket är märkligt eftersom björnryttaren själv väl uttryckt att sanktionerna stärker Ryssland.

   Radera
 6. Lägg till att ryssarna nu genomför en civilförsvarsövning med 40 miljoner invåndare, 200 räddningsenheter och ungefär 50.000 fordon och utrustning. Samtliga civilförsvarsförband skall övas, även de paramilitära enheter som har till uppgift att säkerställa ordningen under kris. Dessutom har samtliga skyddsrum i Moskva ordningsställts. Detta verkar ha gått svensk media förbi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom svensk media är ganska värdelösa på utrikespolitik så är det kanske inte så konstigt.

   Radera
 7. Rysslands agerande kan bara förstås som en form av signalpolitik riktad till den egna befolkningen. Den ska fås att tro att Ryssland är hotat av väst dvs av länder som Finland, Sverige, Tyskland, Polen m.fl. Rysslands behov av fiender verkar vara stort. USA har fullt upp med sitt presidentval just nu. I väst handlar vi med varann och umgås med varann. Kanske något för Ryssland att ta efter. Det ryska folket kanske skulle uppskatta det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rysslands behov av fiender är stort eftersom priset på gas och olja är lågt. Landet kan just inte leverera tillräcklig mängd välfärdstjänster samt löneintäkter till befolkningen, så man måste kanalisera orsaken till eländet till ett yttre hot.

   Radera
 8. Det här och den stora civilförsvarsövningen som nämns ovan är oroande tecken. Mycket vapenskrammel i luften nu. Indien och Pakistan har ju börjar mucka med varandra också håller Kina på att provocera både i Sydkinesiska Sjön och emot Japan. Man kan ju bli paranoid för mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte låta övningen övergå i skarpt läge när man ändå har alla enheter utgrupperade? Klassisk Maskirovka där man hela tiden har beredskapskontroller, omgrupperar och förflyttar enheter för att dölja de egentliga avsikterna.

   Men kanske det klassiska talesättet gäller, "Visa dig som starkast när du är svag och svag när du är som starkast."

   Radera
  2. Jo hjälper väl att USA är upptagna med både val och orkaner just nu.

   Radera
  3. Upptagna... Glöm inte Putinklonen Trump.

   Radera
  4. Känns ju som att Pakistan och Indien ändå är rätt chill med tanke på deras historia med USA respektive UK. Mer troligt är väl isf att båda parters robotar tar sikte norrut om man ska konspirera lite :)

   Intressant också att Israel som vanligt lämnas utanför diskussionen. USA och Israel delar säng 5 dagar i veckan så det lär finnas en hel del kul i öknen där. Och med tanke på att Israel inte är medlemmar i NATO så har dom ett betydligt större spelrum.

   Någon här som är insatt i Arabiska halvöns allians(er)? Hade dom inte någon större gemensam övning förra året? Vore intressant med en uppdatering hur läget ser ut i södra Mellanöstern, så jävla mycket tjat om Syrien hela tiden att öronen blöder.

   Vidare så börjar Indonesien bli mer och mer intressant. Men även där har jag dålig koll. Världens största muslimska befolkning borde göra avtryck även i Sydostasien om man ska följa tesen att islam innebär problem. Eller är det ett tydligt bevis på just motsatsen? Oavsett vad så vore det spännande med lite insyn även från dessa delar av jordklotet. Vad har Indonesien för relation till Kina respektive Japan exempelvis?

   Radera
  5. Daniel Johansson, och hål i trumhinnan, jupp ett exempel, sätt fonden USAs-EU/NATO placeras dit Ryssland i Syrien ungefär så kan göra etern mera förståelig.
   Syrien och det mummlas i bakgrunden sedan mycket länge ligger i linje för en transport av oljeprodukt, billigare transport, upp till Europa. Den oljan påverkar kunden vilket numera köper av Ryssland.
   USA är satan så taffliga den ena handen vet icke vad den andra gör, det ska vi vara jävligt tacksamma för.
   Har vi tur kommer Ryssarna med indirekta penga-krig i Syrien mot USA/olje-Araberna som-sagt i bästa fall stoppa den andra USA-handens att i decennier framöver med fortsatt förstörelse av Europa
   Nu såhär framöver återstår endast att skyffla ut deras EU-NATO från Europa kommer att ske när M-le-Pen som president drar tillbax hanen för Frankrike, ut ur EU

   Radera
  6. Ryssland ska föra "pengakrig" mot omvärlden? Bwahahaha.

   Radera
  7. Är jag fruktansvärt korkad? Jag får inte ut ett skit ur DanTor:s meningar. Kan någon vänlig och intelligent själ sammanfatta vad han skrev ovan?

   Radera
  8. Mänskligheten kunde skicka en människa till månen och har utforskat havsdjupen, men nu ber du ju verkligen om det omöjliga.

   Radera
  9. @DanTor
   Jag får huvudvärk så fort jag försöker tyda det du skriver. Vill inte vara exkluderande eller "snobbig" men jag tror Flashback är ett bättre forum för dig. Där kan du även få inspiration att testa andra droger än dom du går på nu. Kolla upp Jenkem, tror det är något för dig!

   Radera
  10. Infusion är det på det viset som intaget ska ske? ok.
   Listan över tandlösa vilket behöver sörpla isig börjar bli skönjbar.
   Flera av Cornucopia?s vilket vill sälla sig?

   Radera
 9. http://vpk.name/library/f/9m723.html

  SvaraRadera
 10. @Cornu: Kan du inte märka om den här posten till fredagsmys? Vad än du har planerat så tror jag det är här som mesta aktiviteten på bloggen kommer att vara ikväll.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. jo tur att man bor i stockholm där ryssland ingte kommer anfalla
  dom kommer ju bara ta gotland och södra sverige
  de ockuperar bara gotland visst

  SvaraRadera
 13. Rätt kul.
  Cornus bloggpost avslutas med en rödmarkerad länk om vad trollen kommer att skriva. Det första inlägget i tråden är "Men USA då..?!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nuvarande imperiums centrum så mkt kommer tillbaka dit.

   Radera
  2. Du har inte läst länken va?

   Radera
  3. Nä, jag har bara fått det upprepat för mig i hela mitt liv 24/7 hittills i varenda jävla mediakanal :) Så jag tror det räcker med det :)
   Man kan argumentera för alla möjliga ord i ett korsord men passar det inte in med resten i slutändan så kan man överge ordet direkt i fortsättningen när tillräckligt mkt av övrigt korsord är lagt.

   Radera
 14. Roligt att du framhåller att skriva det gamla historiska namnet Königsberg som staden haft sedan dess grundande och inte den "historiska parentesen" Kaliningrad sedan 1945...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen kallar den rysktalande ungdomen i Kaliningrad sin stad för "König".

   Radera
 15. Ryssarna var duktiga på etnisk rensning, så det finns inte många kvar av den tyska polska befolkningen, som kan kräva sin rätt till landet. Likadant med Ingermanland, men där han befolkningen fly eller blev tvångsförflyttad, så där finns väl heller ingen som skulle kräva ryskt tillbakadragande.

  SvaraRadera
 16. Är upplysande intervju med Paul Craig Roberts som satt i Reagans regering:
  http://themindrenewed.com/mp3/TMR_155_DrPaulCraigRoberts_Syria_WWIII_128kbps.mp3

  SvaraRadera
 17. Skillnaden med det "ockuperade" Königsberg är väl att Tyskland faktiskt skrivit på fredsvillkor och erkänt avträdet till skillnad från Ukraina, eller ?

  SvaraRadera
 18. Något OT, men de här "engagerade medborgarna" på Gotland just nu... om jag varit ryssarna och velat införliva/preventivt besätta Gotland, skulle man då inte vilja skapa oroligheter för att sedan kunna komma närmast som befriare för att "återställa rodningen"?

  Jag tror inte Ryssland ligger bakom vare sig gruppvåldtäkten eller att många gotlänningar är arga. Men det går ju alltid att "hjälpa" till med att få det att eskalera.

  Tror det är så man skall se att polisen skickar specialstyrkor till Gotland nu. Det är inte gotlänningarna man är rädd för, utan för att Ryssland skall utnyttja och underblåsa de stämningar som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte Ryssland behöver underblåsa nånting det klarar 7-klövern och media så bra på egen hand genom att underminera hela landet inifrån. Det är bara för Ryssland att ta fram popcornskålen, slå sig ned och titta på cirkusföreställningen. Men jag är faktiskt tveksam till om de njuter av synen.

   Radera
  2. En bredbandskabel till Gotland kapad... How convenient...

   "Cause of disturbance: Cable cut or damaged cable"

   http://www.ip-only.se/blog/2016/10/08/network-distrurbance-gotland-sweden/

   Radera
 19. Ni får hejda er lite. Om Ryssland vill ta Gotland så tar de Gotland. Anledningen till att fordon och sammanräknade 62 extra poliser fraktats till Gotland har inte med Ryssland att göra. Det har att göra med att alla svenskar som har hedern i behåll är ursinniga på den utredande polismannen, den odugliga åklagaren samt de fem troligtvis Afghaner som frisläppts av den slemma åklagaren fast den våldtagna kvinnan i rullstol inte haft någon möjlighet att försvara sig. Sannolikheten att Ryssland och USA ska kunna hålla sams i Syrien är minimal. Ni förstår nog vad det betyder. Vore intressantare att få veta om Ryssland är färdig med sin efterföljare till SS-18 satan och om Ryssland hunnit få fram och placerat ut den senaste innovationen S-500. Inte för att det spelar någon roll för Sverige. Vi skulle falla lika fort som Polen föll när tyskarna klampade in. Vi har ingen polis som tryggar svenskarna längre på gator och torg och allt fler skaffar illegala vapen eller tar jägarlicens. När det gäller vårt försvar så får ni väl försvara Stockholm tills bunkerbomberna kommer. Vi har ju satsat på invandring istället för ett försvar de sista 30 åren. Äkta sosse politik alltså.

  SvaraRadera
 20. "Eftersom man från Kremls håll anser att gamla gränser ska återupprättas, t ex som argumentation för sin invasion och folkrättsvidriga annektering av Krim-halvön, så är förstås Königsberg ockuperat och bör lämnas tillbaka till Tyskland. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar." Detta är något som Korni påstår. Ryssland har inte hävdat det. Kom nu inte dragande med Krim; där har man velat lösgöra sig från Ukraina sedan 1991. Och sedan har vi favoritargumentet 2005 sade Putin att Sovjets fall var en stor geopolitisk katastrof. Det antyder inget om återställande av gamla gränser men jag tror nog att libyer, irakier syrier m.fl instämmer.

  SvaraRadera
 21. Cornu; Är det olagligt att frakta militär utrustning i ett civilt fartyg? Hittar inget om det på google, bara massa foliehatt om Estonia när man googlar efter det.

  SvaraRadera