Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-10 10:45

FLASH: Ryssland ansöker om miljötillstånd för flygbuller och sprängningar på Gotland

Ljudet av frihet och nationellt oberoende, Sveriges JAS-plan, har inte miljötillstånd för att få baseras på F 17G, dvs Visby flygplats. Detta hindrar dock inte Ryssland, som lämnat in en ansökan om miljötillstånd för flygbuller, inklusive ljudbangar, samt sprängningar och skottlossning på och runt Gotland. Gotlands kommun och länsstyrelsen har redan lämnat positivt förhandsbesked till den ryska ansökan, och lovar att den ska handläggas skyndsamt.
Krav på bullerskydd gör att Försvarsmaktens tillfälliga basering av JAS-plan på F 17G, dvs Gotlands flygplats på grund av det skärpta säkerhetsläget, kan stoppas. Det låter helt enkelt för mycket när ljudet av frihet och nationellt oberoende i form av utbaserad incidentberedskap startar för att möta upp ryska skenanfall mot Sverige.

På annat håll noteras att Ryssland nu lämnat in en ansökan om miljötillstånd till Gotlands kommun och länsstyrelsen på Gotland. Det rör ett ej specificerat antal ljudbangar och flygbuller under ett antal dagar, samt ett ej specificerat antal explosioner, bland annat från miljövänligt dämpade bombkapslar ("klusterbomber") tänkta att detonera vid Visbys sjukhus. Femtio explosioner från dessa klenare bomber låter mindre än från en större bomb. I ansökan lovar man också att i sinom tid ta hand om de odetonerade bomber från bombkapseln som lämnas kvar.

Sverige har dock avskaffat sin bombkapsel Bk 90 Mjölner och saknar därmed miljövänligt lågbullrande bomber för egen del. Inte ens det faktum att Mjölners substridsdelar inte kan detonera i efterhand ändrade det.

Gotlands kommun är förstås positiv och har lovat att handlägga det ryska miljötillståndet skyndsamt, och har redan gett ett positivt förhandsbesked. Det inkluderar ansökan om motorbuller i Slite hamn och Ryssland har också levererat en plan för hur eventuella skador från mycket tung trafik på vägar runt Gotland ska hanteras.

Detta inlägg kan innehålla inslag av satir och ironi. Dock inte gällande ljudet av frihet och nationellt oberoende, som alltså inte har miljötillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

46 kommentarer:

 1. Se till så de inte samlas för stora folksamlingar, typ bröllop eller begravningar där. Det bombas friskt på sådana! Helt gement uppförande!

  SvaraRadera
 2. Varför la du till sist meningarna. Kändes onödigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommentarerna hade onekligen blivit mycket roligare att läsa utan det sista stycket.

   Radera
  2. Håller fullständigt med. Men Kornis värld hör icke till den materiella. Men Northstream 2 är ett hot mot Joe Bidens son i egenskap av ägare till det ukrainska gasbolaget. Och för Tyskland, där det ska landa blir det att neutralisera det amerikanska inflytande på europeisk politik. jag förstår Koris känslor som oavlönant psy-äps.

   Radera
 3. De som vill miljöpröva, är väl samma kommunistiska gubbs som står utanför Bolaget med plakat om JA TILL FRED - NEJ TILL NATO

  SvaraRadera
 4. Jag har sett att när man spränger vid byggen så använder man sprängmattor för att minska risken för splitter och buller, gäller samma för bombmattor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är IS flygande mattor vi snackar om nu va?

   Radera
  2. Jepp, de enda som flyger I luften två gånger

   Radera
 5. Menar du att man måste släppa sprängmattor omedelbart efter bombmattorna i syfte att minska risken att fi skadas av de omedelbart innan släppta bombmattorna?

  SvaraRadera
 6. Menar du att man måste släppa sprängmattor omedelbart efter bombmattorna i syfte att minska risken att fi skadas av de omedelbart innan släppta bombmattorna?

  SvaraRadera
 7. Jaha typiskt manligt högljutt och skränande på Gotland. Hur är det med genuscertifieringen? Bomber och kanonrör är ju dessutom oftast formade som förtryckande fallossymboler. Som jag ser det är detta det största problemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi behöver helt klart fler snipp-kanoner i försvaret. Öka försvarsanslagen OMEDELBART.

   Radera
  2. Det skulle ju kunna vara användbart med snippkanoner om Trump skulle bli president. Det är nog enda sättet han kommer att ge oss ett handtag.

   Radera
  3. Inget fel på Trump. Det gäller ju att ta väljarna på rätt sätt, helt enkelt. Rätt - på fettan.

   Radera
  4. https://goo.gl/WeNXbs

   Radera
  5. Men han har ju så små händer?

   Radera
 8. Påtal-om ljud och nationell frihet.
  Bombmattor och Sprängmattor används i olika sammanhang och sådant är inget att skämta om, begrunda noga veckans dystra spektakel angående att göra sig rolig på annans bekostnad.


  Mera ljud och vad som kan vara intressant och spännande och gäller personal från Ryssland, vore kanske icke helt fel om dessa får umgås med ortens befolkning, näe inte fraternisera eller halmprassel, på sådant vis i viss mån undanröja någons farhåga om att en invasion från öst skulle vara nära förestående, utan att det handlar om nått riktat EU-rörsystem på sjöbotten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, frågan är bara hur. Många svenskar är duktiga på engelska, få kan ryska. Få ryssar kan engelska.

   Radera
 9. Det här var det bästa jag har läst sen ett bostadsområde i Örebro blev bombat.

  SvaraRadera
 10. Ryssland skulle förövrigt aldrig göra sin närvaro permanent där man har sina ekonomiska intressen och eller sin närvaro.

  http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-russia-tartus-idUSKCN12A0W6?il=0

  SvaraRadera
 11. Är det Gotlands kommun som handlägger försvarsmaktens ansökan?
  I mindre kommuner så kokar väl det ner på enskilda individer och handläggare, är det en person som sitter med avgörandet d.v.s. skriver beslutsunderlaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett så kontroversiellt beslut kommer ju dock närmast per automatik att överklagas av endera sidan och då hamnar man till slut i en miljödomstol, eller t o m en miljöÖVERdomstol om man får prövningstillstånd.

   Radera
  2. Ben-Dover, jupp funderade på samma, kalkbrotte gick ju inte precis smidigt som kommunen tänkt.
   Första steget ärväl Länsstyrelsen ådär sitter kompakt sedan decenier och justdet rykande MPare i fadd-kullörta kläder

   Näee det blir ingen juste fight i kommunkorridoren och våra vänner i öst backar upp och får sända in viss, eeehm, övertalning och om det vet väl du BD bättre dina tidigare kompisar från ung-tiden i Komsomol, - ehmm asså inte det nä-nä felinformerad jaja får undersöka den saken lite noggrannare, sant.
   - Åfane du menar att det räcker med att stalla de Svenska 90st blåklädda med sina trivselspridare nån vecka till på Ön jojo men nu ärdeju inte gaddat å håltaget folk i nedre tonåren som ska tuktas, de ju batikhäxorna stormtrupperna i kalibern 56e traktordivissionen.

   Radera
  3. Någon måste vara bra i gasen.

   Radera
  4. Ben Dover, och Va? -jaha lite otydlig om anslaget ehmm igen och ska försöka bättra mig dock blir satan illa tråkigt att spåna vidare, utöver själva saken.
   Nåväl utgick från att du har i minnet det satans spektaklet häromåret angående ett kalkbrott som i princip var färdig att utvidgas.
   Mycket ordväxling i riksmedia dessutom utan medie-godisbiten, Ryssland och Putin till skillnad från nu rykande och utgårjag från, MP/länstyrelsen-miljöstrid.

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Ett ödmjukt förslag. Läs artikeln i SvD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syftar du på att MP försöker få Sverige att rösta på en resolution som stänger dörren till svenskt Natomedlemskap för all framtid?

   Radera
  2. MP är samhällsfarliga. Hoppas de åker ur riksdagen !

   Radera
 14. Moderaten Gunnar Hökmark är en av frontfigurerna i den svenska hatpropagandan mot Ryssland som förgiftar Sveriges relationer med vårt viktigaste grannland. I en artikel i boulevardtidningen Expressen presenterar han 14 tips till Ryssland för att som han säger, rädda relationen till väst.

  https://anthropocene.live/2016/10/10/14-tips-till-vastvarlden-for-normaliseringen-av-relationerna-till-ryssland/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade ett faktafel bara genom att skumma den där skitartikeln - stening är knappast ett "vanligt förekommande" inslag i saudisk rättskipning.

   Gissningsvis (orka vada genom senila gubbjävlars orala diarré) är resten av artikeln lika behäftad med överdrifter, ressentiment och rena överdrifter.

   Frågan är vad som motiverar dig att sprida dylikt skit?

   http://kildenasman.se/2016/05/20/nar-ostanvinden-harskade-over-svensk-vansterradikalism/

   ”Så försvarade turkiska maoister på 1980-talet Nato-generalernas militärkupp 1980 med argumentet att den stärkte kampen mot socialimperialismen. Att den samtidigt gav arbetarklassen en fascistisk diktatur ansågs underordnat.”
   [...]
   ...kan ändå själv i dag försvara regimen i Iran eller Assadregimens blodiga diktatur med argumentet om att detta stärker kampen mot USA-imperialismen. Ränderna tycks aldrig gå att tvätta bort. [...]


   Samma idioter nu som då, samma trötta ressentiment, samma oförmåga att byta ståndpunkt.

   Radera
  2. Som vanligt, glåpord och spefulla komentarer. Inget substansieellt i sakfrågan.
   Men en sak ger jag dig rätt i:
   "Samma idioter nu som då, samma trötta ressentiment, samma oförmåga att byta ståndpunkt"
   Funkar åt båda hållen.

   Radera
  3. Inget substantiellt förutom att jag påpekar uppenbara faktafel menar du nog. Har man blivit avslöjad med lögnen som vapen är det man själv som måste visa substans, inte motståndaren.

   Radera
  4. Bara för att du hittar ETT som du ANSER vara faktafel och sedan inte orkar läsa resten så måste hela argumentationen förkastas i sin helhet som varande felaktig, menar du. Jojo.

   Radera
  5. Oj, post-sanning-paradigmet. Man kan tycka att jorden är platt, det är lika rätt som nån annan åsikt, la la la.

   Som sagt, kan man hitta ett faktafel på 10 sekunder kan man nog förutsätta att resten av artikeln också är skit.

   Låt oss för all del läsa vad tomten skrev:

   ...stening av kvinnor som vanliga inslag.

   Vad säger Wikipedia?

   There were no reports of stoning between 2007 and 2010,[17] but between 1981 and 1992 there were four cases of execution by stoning reported.

   Att påstå att nånting som händer 4 gånger på 11 år och som överhuvudtaget inte inträffar längre är ett "vanligt inslag" är en lögn. Det är inte en åsikt att det är fel, det ÄR fel.

   Som sagt, blir man avslöjad med att ljuga en gång, varför ska folk tro på dig nästa gång? Hmm?

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Avslöjad med att ljuga?

   Saudi Arabia sentences woman convicted of adultery to death by stoning - her male partner gets 100 lashes

   http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/sri-lanka-asks-saudi-arabia-to-pardon-maid-sentenced-to-death-by-stoning-after-she-admitted-adultery-a6752196.html


   Otrogen kvinna ska stenas till döds – hennes älskare får 100
   piskrapp

   http://www.metro.se/nyheter/otrogen-kvinna-ska-stenas-till-dods-hennes-alskare-far-100-piskrapp/EVHokD!GkqMBj5wVbhI/

   Därmed är tråden avslutad för min del. Vi hörs :)

   Radera
  8. Så, om straffet skulle verkställas,vilket det inte kommer göra, så skulle en (1) stening på 25 år innebära att det är "vanligt"?

   Spring du iväg med svansen mellan benen för i den här diskussionen har du nog inte mycket att hämta.

   Radera
  9. Vårt viktigaste grannland är Tyskland, möjligen Storbritannien om det nu ska ses som ett grannland, oavsett vad man tycker om det.

   Radera
  10. Bortsett från felaktigheten om stening som vanlig påföljd är det ju trots allt värre med relativiseringen av förföljelsen av journalister i Ryssland, beskrivningen av amerikanska "korståg", när USA gör allt de kan för att ta sig ur dessa områden, NATO-kupp i Turkiet (den har jag missat totalt liksom alla medier inklusive de mest konspiratoriska) samt den eländiga whataboutismen som dyker upp absolut överallt i artikeln. Soros, Soros, Soros. Fast de glömde Bilderberg. Och Bildt.
   Knappt värt att bemöta påståendena om Nato:s angrepp mot Syrien, och deras aktiviteter i Ryssland just när Ryssland har fått sina svenska agenter avslöjade. Det faller liksom på sin egen dumhet.

   Radera
 15. Det är egentligen inget att skämta om. Ryssland övar markkrig i Ukraina och flygkrig i Syrien. Ryssland bedriver civilförsvarsövning för kärnvapenanfall i storstäder. Nato höjer sin beredskap och Polen och Finland övar som aldrig förr. Sverige skickar panikartat ett kompani till Gotland (utan artilleri dock, men med skuggan av ett luftvärn). Tyskland går ut med påminnelse om civilförsvarsberedskap på 10 dagar. Sveriges försvar står med byxorna nere mer eller mindre då vi har minumum av stridskrafter och ett fungerande system är flera år borta. Det är inget skämt längre, det börjar bli allvar nu. Det enda man kan skratta åt är våra dåliga förberedelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sveriges byxor _är_ nere, inklusive kalsonger, samtidigt som det dallras med stridspittar till höger och vänster. Att Försvarsmakten inte får lov att försvara Sverige för att det låter lite för mycket är så efterblivet så man vet inte vad man ska ta sig till.

   Radera


  2. Det är egentligen inget att skämta om. Så rätt Nicklas och USA övar detsamma i Irak och Afghanistan. Så det är egentligen inget att skämta om

   Radera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera