Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2016-10-29 09:31

#93procent

Dags för lite repetition. 93% av svenska folket (rent av 93.11%) röstade inte på regeringspartiet Miljöpartiet. Glöm aldrig detta.
Det vore på sin plats att Miljöpartiet skaffar sig lite ödmjukhet och påminner sig själva om det. De bör också påminnas om att regeringspartier i princip alltid backar i nästa val och att Miljöpartiet i flera opinionsundersökningar kommer under fyraprocentspärren.

Så länge minns vi #93procent när Miljöpartiet kliar sig i sina håriga otvättade armhålor över hur duktiga de är i regeringen.


Detta inlägg är förstås publicerat klockan 093110.

40 kommentarer:

 1. Det är väl snarare de så kallade borgerliga partierna som vi ska skylla på? Det är ju de som har släppt fram regeringen och MP, och de hade ett ganska nära samarbete i vissa frågor 2010-14.

  Hursomhelst så MP visat vad de (inte) går för i regeringen och vilka typer som lockas till partiet och Löfven ska ha en stor eloge för hur han har behandlat dem med en daglig offentlig förnedring rakt ner under 4%. Well done!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivit. Jag hoppas att du inser att de så kallade borgerliga (du vet de där som vill ha 55% marginalskatt på arbete så att pengarna räcker till ränteavdrag och andra nödvändigheter som barnbidrag och föreningsbidrag till islamister) kan fälla S/Mp-regeringen på måndag, om de vill.

   Men det vill de inte, eftersom de föredrar Mp framför stöd av Sd.

   Radera
  2. S skulle också kunna ta stöd av SD, om det nu vore så enkelt.

   Däremot skulle de borgerliga kunna kräva att MP inte skulle få sitta i regeringen. Tror knappast Löfven skulle säga Nej till ett sådant förslag, han sa ju i valet att han gick till val på en S regering. Kan inte heller tänka mig att SD hellre vill ha en S+MP regering framför en ren S.

   Kort sagt, 87% av riksdagen vill egentligen ha en regering utan MP, ändå har de lyckats komma dit. Skickligt förhandlat.

   Radera
  3. Problemet är väl att riksdagen väljer statsminister och inte regering?

   Det intressanta är att alliansen helt plötsligt föredrog S/Mp-regering framför att sitta själva med stöd av SD. Det gick ju bra att sitta med stöd av SD innan valet så varför skulle det inte funka efter valet?

   Radera
  4. Skatt är stöld

   Det ingick väl i planen bakom DÖ att S med MPs hjälp skulle regera sig sönder och samman, och att Alliansen så skulle få egen majoritet 2018. Det har inte fungerat hittills.

   Ano

   Skillnaden mot 2010-14 är att Alliansen då var större än de rödgröna och de "bara" var beroende av SD för att baxa förslag genom riksdagen, och därför hände det inget.

   Radera
 2. Förutom att de i senaste mätningen bara hade 4,5% och i nuläget ännu större minoritet. De har också splittrad riksdagsgrupp där fyra personer brutit sig loss.
  Det är väl dessa fyra personer som tror sig veta hela Sveriges valkårs vilja.
  MP:s partilinje i regeringssamarbetet. Är detta hybris?

  http://www.dn.se/nyheter/politik/mps-utbrytargrupp-gar-sin-egen-vag-i-riksdagsarbetet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela 4,5% nu? Låter som en lätt uppryckning från tidigare mätningar. Enligt den här bloggen ligger de ju stabilt under spärren (dvs under 4%)

   Radera
 3. Mp kan bli partiet som återigen bevisar att alla partier startar och slutar på 0%

  SvaraRadera
 4. Det mest spännande med MP just nu är väl att spekulera om vem som kommer att ersätta Fridolin när efterspelet till den kommande PISA-rapporten har rullat färdigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fridolin ersätts av Frigolit :D

   Radera
  2. En förändring till det bättre skulle jag vilja säga. Kan man inte byta ut resten mot hästar också?

   Radera
 5. Ser fram emot inlägget #69 procent. 69% av svenska folket röstade inte på regeringspartiet Socialdemokraterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det är som bekant inte så det funkar - vilket är lite av problemet.

   Det är en betydande del i riksdagen som faktiskt släppt fram nuvarande regering (inklusive de bihang som svetsloppan skulle behaga släpa med). Det är betydligt mer än 50% som har röstat på parti som släppt fram sittande regering.

   En fråga är hur det hade sett ut om man utsett statsminister genom direktval enligt EÖR/SVT. Jag gissar att det sett annorlunda ut, de som föredratt någon ur aliansen hade ju troligen som ytterligare alternativ valt någon annan ur alliansen och SD-väljarna hade ju efter Åkesson troligen valt ur alliansen.

   Ur den synvinkeln så är det så att endel har svikit sina väljare, helt enkelt inte tillvaratagit väljarnas intressen. I det här fallet så är det ju alliansens partier som svikit - deras uppgift i riksdagen torde ju vara att i möjligaste mån se till att politiken som drivs blir mer i linje med vad deras väljare önskade (dvs inte lämna walk-over till svetsloppan).

   Radera
 6. Sverige konsumerar 4,2 jordklot, våra politiker arbetar alla för tillväxt och mp satsar på massinvandring som viktigaste fråga. Förmodligen lurade eller kapade av Svenskt Näringsliv, som vill att vi skall vara 30-40 miljoner människor i Sverige för "tillväxtens" skull och skiter fullständigt i ekologisk hållbarhet.

  Och i att robotarna tar över. Även sossar som Damberg försöker få svenska företag att automatisera snabbare. Sossarna får nog byta namn från Socialdemokratiska Arbetarepartiet till AI-kratiska Robotpartiet.

  När skall våra partier börja relatera sig till verkligheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det är för sent?

   Radera
  2. Cornu är kanske arg på dessa 93%? Om de röstat grönt kunde de tillväxtjagande miljöpartisterna jagas iväg och de som vill väcka människor ur tron att evig tillväxt på en begränsad jord är hållbart kunde få styra landet.

   Radera
  3. Den propagandan gick du på direkt.
   4,2 jordklot upp från 3,7 för två år sen.
   Seriöst hur fn räknar de?
   Vårt CO2 utsläpp är 1/3 av OECD snittet!
   Öppet landskap gror igen när korna blir färre.

   Radera
  4. Det handlar knappast bara om koldioxid. Svenskarna torde förbruka en betydande del av många av Jordens resurser.

   Lite märkligt dock att man aldrig får höra motsvarande siffror för andra jämförbara länder. Det måste vara journalisterna som väljer bort dem.

   Får vi hit en massa invandrare bör de på sikt uppnå ungefär samma levnadsnivå som oss, vilket dock innebär en våldsam ökning av resursförbrukningen om inte vi som bor här skall minska vår resursförbrukning riktigt kraftigt, men det har Svenskt Näringsliv knappast tänkt sig. Och "miljöpartiet" har inte sagt något om detta. De lovar snarare guld och gröna skogar åt alla.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Rösta på EkoSocialLiberalFascistDemokratiSolidaritet-partiet så löser vi allt.

   Radera
  7. Ja det är märkligt hur de resonerar. I ena ändan ett ständigt gnäll över konsumtionen i andra hur släpper man in fler komsumenter. Att en förutsättning att kunna bo med den levnadsstandard vi har är att vi konsumerar mycket är en tanke de inte är intresserade av. Samma fåntrattar far iväg på backpackingresor för att i nästa stund yra om utsläpp och användande av råvaror. Att de faktiskt kan ha den levnadsstandard de har och samtidigt föraktar utan att behöva ge efter en tum på den bekvämlighet de åtnjuter skänker de inte en tanke.

   Radera
 7. När alliansen hade makten var det ju tre småpartier i regeringen. Såg inte denna typ av inlägg då. "Smutsiga armhålor"??? ursäkta men kan du inte hålla lite nivå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen hittar jag en nyanserad kommentar från någon som läser denna blogg. Precis det jag själv skulle skriva. Om mot all förmodan KD på sympatiröster o lyckas klara sig kvar i Riksdagen och kanske t o m ingå i en regering med Alliansen. Jag undrar då hur sannolikt det är att vi får se Blogginlägg i stil med "95% av svenska folket röstade inte på KD. Glöm inte det"

   Radera
  2. Ni minns fel. Finns gott om raljerande och hånfulla inlägg om alliansen.

   Radera
 8. Är Sverige på dekis?
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2016/10/ar-tillvaxten-i-sverige-sedan-10-ar.html

  SvaraRadera
 9. Cry me a river.

  Att si och så många procent inte röstade på just mp är ju givetvis ett fullständigt idiotiskt resonemang, som man annars bara hör från de mest begåvningsbegränsade sd-anknutna semiprofessionella näthatarna.

  Med gamla goa alliansen i regering var ju tex den siffran dryga 96% som inte röstade på KD men hör och häpna - KD hade likväl inflytande över svensk politik i åtta långa mörka år! Ooooooooooooodemokratiskt så det står härliga till!?

  Det är så här det funkar. Som redan påpekats in absurdum, vill alliansen på allvar inte ge de 7% ekologisk kaffelattesörplande innerstadsmiljönissarna något inflytande från och med på måndag morgon så behöver de inte göra det. De kan välja att samarbeta med SD för att skapa das Neue REICH fur das alten volk eller så kan de på allvar börja förhandla fram en stabil mittenregering (utan mp). Eller något annat kreativt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går inte att förneka att alliansen ensamma är ansvariga för MP:s inflytande. Att MP gör det dom gör är inget konstigt... det konstiga är ju alliansens beteende.

   Radera
  2. Håller helt med. Din kommentar har jag missat. Precis vad jag själv skulle ha skrivit. Inte tusan kommer Cornu att nämna att 95-96% inte röstade på KD om det väl är Alliansledd regering. Nej då blir det knäpptyst här på Bloggen

   Radera
  3. Jaha? Ni har missat hur mkt jag kritiserade alliansen under de sex år bloggen fann m den regeringen? Läs tbx gm de 8000+ inlägg som postades då.

   För övrigt, visa vad KD ensam fick igenom? Vårdnadsbidrag, som knappt användes och inte drabbade de som inte ville. MP:s idiotier drabbar alla.

   Radera
  4. Jag kommer alltid kritisera regeringen. Oavsett hyr den ser ut. Man kritiserar makten, inte en menlös opposition.

   Radera
  5. Om man kritiserar makten bör man iofs kritisera det USA gör lite oftare iom att de har mest makt i världen. Säger inte att du inte ska kritisera Ryssland (eller snarare Putin/kreml), men det är för sällan man hör kritik mot världsmakten som konstant krigar på andra sidan jordklotet. Ett roligt videoklipp... https://youtu.be/9RC1Mepk_Sw

   Radera
  6. Cornu, vill du ge exempel på faktiska beslut som är helt 100% MP-märkta som gått igenom denna mandatperioden? Gärna saker som i din mening fört oss mot avgrunden.

   Radera
  7. Menlös opposition?
   De kan fälla regeringen vilken dag de vill. Inte särskilt menlöst om du frågar mig.

   Radera
  8. Jaså? Det har gått två år och de har inte fällt regeringen. Klart de är helt menlösa och meningslösa.

   Radera
  9. Fastighetsavgiften, det var väl kd.

   Radera
  10. Njae, de beter sig kanske menlöst men de har makt.

   Radera
 10. Endast utlandet eller internt sammanbrott kan rädda det etniskt svenska.

  SvaraRadera
 11. Endast utlandet eller internt sammanbrott kan rädda det etniskt svenska.

  SvaraRadera
 12. Jaa, Politikerna kör Sverige i botten. Påhejade av MP tex. Vi hade annars ett bra läge inför framtiden, men pga PK & okontrollerad massinvandring så ser framtiden numera ganska trist ut... Statskassan kommer att ta slut pga att betala bidrag osv för hela världen ....

  SvaraRadera