Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2016-09-30 09:45

Temadag på bloggen: Böcker

Idag blir det temadag på bloggen, för att avverka högen av recensionsexemplar jag fått skickat till mig spontant av olika aktörer på marknaden, samt en del böcker jag faktiskt köpt själv. Det kommer några recensioner under dagen.
De senaste månadernas skörd. Mest recesionsexemplar.
Jag kommer under dagen recensera Robert Karjels nya Ernst Grip-roman Efter monsunen, Niklas Erikssons #Sverige 3 - Inte okej samt Joakim von Brauns och Lars Gyllenhaals nya utgåva av Ryska elitförband och specialvapen.

Komplett lista med böckerna på fotot ovan nedan. Som man kanske kan förstå hinner jag inte läsa allt, även om det är intressant. Till detta kommer böcker jag själv köpt och alltså prioriterar, som GRRM:s A knight of the seven kingdoms.

http://clk.tradedoubler.com/click?p=21&a=1559424&g=16159304&url=

Ämnesrelaterad facklitteratur och populärvetenskap

Vi börjar med listan av facklitteratur relaterad till ämnen på bloggen.

Gratislunchen av Therese Uddenfeldt. Hyllad bok om peak oil.

K3:s 25-årsbok från Karlsborg finns inte att köpa publikt vad jag vet. Research.

Ryska elitförband och specialvapen. Ganska precis vad det låter som, uppdaterad med Krim och Rysslands invasion av sydöstra Ukraina.

Jordad - enklare liv i kollapsens skugga av David Jonstad. Uppföljaren till tidigare Kollaps, mer fokuserad på att leva ett enklare liv och en personlig berättelse om Davids egen resa dit. Något för dig som drömmer om att flytta ut på landet.

Antifragilitet - om sådant som gynnas av oordning. Nassim Nicholas Taleb behöver ingen vidare presentation. Svensk översättning av hans senaste alster.

Svinnlandet - Min resa genom en värld av slöseri - och hur den dav mig ett liv i överflöd av Andreas Jakobsson. Tar oss ner i dumpsterdivingvärlden och handlar om hur mycket mat som slängs. Ironin kring bokbranschens utskick av hundratals recensionsex för att kanske få en recension någonstans går ej förlorad för mig.

Kalifatets återkomst - orsaker och konsekvenser av av terroristexperten Magnus Norell. Om Daesh.

Konsten att fokusera: 10,9 av Christina Bengtsson. Skulle säkert behöva läsa den för att bli effektivare och höja min produktivitet över nuvarande patetiska nivå, men har inte tid att fokusera på det.

Skönlitteratur

Den du borde frukta av Ingrid Elfberg. Ännu en thriller av göteborgsförfattaren, denna gång kring fenomenet nätdejting. Ni kan ju bara fundera på hur det kan gå fel. Ingrid gjorde omfattande bokresearch under antaget namn, både som kvinna och man, på olika dejtingsajter vilket i sig är intressant att lyssna på om ni springer på henne.

Absolut noll av Anna Fock. Också göteborgsförfattare, men denna prisade roman handlar om HBTQ-rörelsens problem i Ryssland. Nya Cirkus smuts utspelar sig istället i Göteborgs universitetsvärld även om det ryska temat återfinns via studenter i ryska. En form av sexuell dödsdans fokuserade på trasiga människors sökande efter någon eller åtminstone något. Riktig litteratur för den som känner för att mätta behovet av finkultur. Anna Focks nästa bok blir något alldeles speciellt som bör intressera många av bloggens läsare. Ibland överträffar verkligheten dikten och behöver tas ner lite för att verka trovärdig i skönlitterär form. 

Vikten av vatten av Torbjörn Nilsson, forskare inom nanoteknik. En form av peak oil- och klimatförändringsroman som utspelar sig i de stabila Moderna Tiderna efter den nuvarande Egoåldern och kommande Transitionsåldern. Bör vara intressant för många av bloggens läsare.

Efter monsunen av Robert Karjel. Recension under dagen.

#Sverige 3: Inte okej av Niklas Eriksson. Recension under dagen. Släpps i dag.

Bricka i ett stort spel - när kriget kom till Gotland. Någon form av Midvintermörker-variant. Finns bara via Pennan & Svärdet. 

6 dagar av David Bergman. En värdig uppföljare till 36 timmar, komplett med ett Sverige med svenska attackhelikoptrar, svenska spionsatelliter, svenska oljeplattformar och en överlägsen svensk försvarsmakt som skulle få vilken försvarsvän som helst att drabbas av vätskebrist i ren förtjusning. Skummat för att säkerställa att den inte krockar med Höstsol, vilket den inte gör.

Be inte om nåd av Martin Österdahl. Thriller med Ryssland, konspirationer och hot mot Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Tips:
  Sapiens en kort historik över mänskligheten
  av
  Yuval Noah Harari

  SvaraRadera
 2. Har det nåt att göra med bokmässan? Eller är det sånt du fått hemskickat?

  SvaraRadera
 3. Lyssnat på dina böcker på ett par olika ljudboksutgivare. Smidigt med två gratisveckor på varje! Lite trist nödavslutning på senaste men annars ganska underhållande!

  SvaraRadera
 4. Ser fram mot dina recensioner. Verkar som flera av böckerna är läsvärda. Några köper jag förmodligen även om du inte skriver mer om dem.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera