Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-10 15:16

Stockholmsbörsen tvekar - gyllene kors i OMXS30

Stockholmsbörsen tvekade under veckan och orkade inte fortsätta uppåt. Fredagen avslutade med ett tapp på -0.94% för OMXS30.
Dagschart OMXS30.
Den kortsiktiga upptrenden är dock inte bruten och vi har även fått ett gyllene kors i OMXS30, dvs att MA50 har brutit upp genom MA200. Därmed kan Stockholmsbörsen sägas vara tillbaka i en långsiktigt stigande trend igen, sedan dödskorset i augusti 2015.

Konjunkturläget är dock som det är och det är knappast dags att gå in i börsen baserat på det.

Ändå ligger aktieportföljen bra till i år och är nu +28.84%.

I rättvisans namn har likvider flyttats bort från portföljen, som i sig bara är 27% likvid. Detta gör att utvecklingen är lite missvisande när andra medel flyttats till andra platser.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Nordnet (och jag antar Avanza) justerar avkastningssiffrorna efter insättningar och uttag så det verkar stämma hyfsat.

    Man kan tolka chartsen lite som man vill. Den som är optimistiskt lagd kan säkert se en dubbelbotten, eller med lite fantasi en "reverse HS". Visar egentligen bara att TA mest är löst tyckande och sifferlekar. Nu är det tex snart ett år Armstrong "tusen dagar gånger pi" förutspådde en vändning i de ekonomiska cyklerna, och det ser väl inte ut att ha varit särskilt pricksäkert...

    SvaraRadera
  2. Det är mycket snack om all time high och att börsen skall rasa på grund av det nu för tiden. Jag sammanställde några historiska all time high:s här:

    http://aktiepappa.blogspot.se/2016/09/hur-lang-kan-en-bostadsbubbla-vara.html

    SvaraRadera