Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-23 09:17

SR: Sverigedemokraterna anställde rysk säkerhetsrisk som politisk sekreterare - fick sex miljoner av rysk affärsman

"Sverigevännerna", dvs Putins kuddbitarparti i riksdagen, Sverigedemokraterna, anställde en rysk säkerhetsrisk som politisk sekreterare i riksdagen. Det handlar om den sk Egor Putilov, som enligt Public Service/SR uppträder under minst fem olika namn. Mannen fick sex miljoner av en rysk affärsman dolt som en husaffär.
Sveriges nya flagga när "Sverigevännerna" i Sverigedemokraterna får bestämma.
Sveriges Radio skriver:
"Mannen som kallar sig Egor Putilov har jobbat i riksdagen sedan februari i år. Han har rätt att röra sig fritt i riksdagen, innanför skalskyddet.
Samtidigt använder han sig systematiskt av falska namn; Ekot har hittat åtminstone fem olika namn som han använder i artiklar, i myndighetskontakter och på sociala medier."
Dolt som en fastighetsaffär har Putilov fått sex miljoner kronor av en rysk affärsman, kriminell och person tätt kopplad till ryska myndigheter.
"Putilov får köpa affärsmannens hus utanför Stockholm för sex miljoner kronor, vilket bara är hälften så mycket som affärsmannen själv betalade för huset ett par år tidigare.
Putilov säljer genast huset vidare för dubbelt så mycket. På två månader gör alltså Putilov en vinst på över sex miljoner kronor."
Lars Nicander på Försvarshögskolan kallar det hela för en potentiell säkerhetsrisk. Egor Putilov hävdar enligt SR att affären är legitim och Sverigedemokraterna hävdar att de har rutiner för att säkerhetskontrollera de som anställt. Huruvida man gjort det denna gång är okänt, men det verkar som att säkerhetskontrollerna är frivilliga och det är Sverigedemokraterna som bestämmer vem som ska kontrolleras och alltså kan välja att avstå detta.

Det är förvisso korrekt att fastighetsaffären är legitim. Det är tillåtet att sälja något för halva priset. Om det däremot görs för att ersätta någon för tjänster, utförda eller kommande, så är det skattefusk.

Så sent som för några dagar sedan försvarade den sverigedemokratiske riksdagsmannen Robert Stenkvist Egor Putilov i sociala medier. Stenkvist menade att han har ganska bra koll på vad som är sant. Undrar om det innebär att Sverigedemokraterna kände till fastighetsaffären och att Putilov alltså fått sex miljoner från Ryssland?

Ganska bra koll alltså. Antingen var det uttlandet fel eller så visste Sverigedemokraterna om dessa sex miljoner kronor. Eller så har de noll koll.

En agent i Sverige utför en tjänst och ska alltså avlönas, betala sociala avgifter och skatt på inkomst av tjänst. Om avlöning sker på detta vis kan det alltså svara skattebrott och bör tittas på av Skatteverket för korrekt taxering.

Igår på bokmässan höll Ilja Jashin från det ryska oppositionspartiet Parnass ett föredrag om sin rapport "Partiet Kriminella Ryssland". Det handlar alltså om Putins parti Förenade Ryssland, och hur det växt samman med den ryska organiserade brottsligheten. Kriminella har blivit en del av partiet och erhåller därmed Putins skydd, samt kan rent av stifta lokala lagar som legaliserar den egna verksamheten.
Ilja Jashin.
Ilja Jashins rapport kommer publiceras översatt till engelska i början av oktober, även om Nashin drabbas av blyförgiftning likt Parnass tidigare ledare Nemtsov.
Den politiska kartan över Kriminella Ryssland, med en listning av de ledare inom den organiserade brottsligheten som numera har poster inom Förenade Ryssland. Hela delrepubliker har på detta sätt formellt tagits över av kriminellt styre.
Mer om Jashins rapport i ett senare inlägg. Viktigt att komma ihåg att Putins parti till stor del består av dokumenterade kriminella, inklusive mördare. En av dem, en av den ryska dumans mäktigaste ledamöter, har Spanien begärt utlämnad för brottslighet, men den ryska regimen vägrar förstås. Ibland sätter man de egna i fängelse, men det handlar då bara om att en annan kriminell faktion ska ta över ett visst ansvarsområde och fängelsestraffen är bara ett resultat av en maktkamp och uppgörelse inom den organiserade brottsligheten.

Så länge kan ni som kan läsa ryska besöka rapportens hemsida.

Att Egor Putilov erhållit sex miljoner från en rysk affärsman och kriminell med myndighetskopplingar i Ryssland är alltså inget konstigt i sig. Det är så Kriminella Rysslands Ryssland fungerar. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

99 kommentarer:

 1. Äsch det var inget problem för VPK så varför skulle det vara ett problem för SD.

  Vi är verkligen dumma i hela huvudet i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var ju ett problem för både VPK och Sverige.
   IB osv.
   Men historieundervisning lär vara överskattat.

   Radera
 2. Det verkar vara en barnlek att infiltrera svenska riksdagspartier. Antingen är det ryska agenter, eller så är det folk med klara kopplingar till muslimska brödraskapet eller andra schatteringar inom militant islamism.

  SvaraRadera
 3. Lysande nyhet, nu vet vi alla och äntligen att det fungerar lika där som här eller föralldel peka och välj riktning varsom-hellst, annorstädes. v

  SvaraRadera
 4. Oj. Finns det utlänningar i Sverige det var som fan det har vi aldrig märkt :) Det ju bra att det är en ryss iaf. Skulle behövas betydligt fler så fanns det kanske iaf en chans att få ornding på det här pajaslandet.

  Verkar som den numera ganska pinsamma propagandan börjar genomskådas av allt fler:
  http://newsvoice.se/2016/09/22/filters-chefredaktor-nominerad-till-arets-journalist/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Några av de återkommande källorna på newsvoice
   Russia Today - "Fox News på ryska" - statlig rysk tv som hyllar Putin och sänder mängder av pseudovetenskap och konspirationsteorier, framför allt när det finns en USA-kritisk vinkel
   Natural News - kvackarsajt som försvarar alla (verkar det som) sorters alternativ medicin och hälsolära, kritiserar vaccin, fluor, chemtrails etc.
   Tomten som driver NewsVoice är Torbjörn Sassersson. Sassersson blev känd när han i TV misslyckades med så kallad remote viewing, den påstådda förmågan att "resa med själen" och exempelvis se saker i låsta rum.

   Case closed, newsvoice är en site fullt av crack-pot truthers och/eller medlemmar i Putins trollfabrik

   Radera
  3. RT är något alla borde se och läsa. Blåserhål på en hel del usa-lögner. Många intressanta intervjuer och diskussioner. Visst är den prorysk och fokuserar på det som är dåligt för USA, men jag upplever den mer sanningsenlig än msm i väst och ett måste för den som inte bara vill höra msm och Cornus patologiska rysshat. Också thesaker är en mycket bra website som mosar det mesta som Cornu skriver om rysk utrikespolitik.

   Radera
  4. Du menar The Saker som sa att Ryssland aldrig skulle ingripa i Syrien för att det var olagligt enligt ryska konstitutionen?

   Mm, den är väldigt sanningsenlig och bra.

   Radera
  5. http://russia-insider.com/en/why-russia-military-wont-intervene-syria-or-anywhere-else/ri9506

   "this article originally appeared on THe Saker" osv.

   Radera
  6. Stämmer detta och det verkar det göra så är putilov minst genomkorrupt och som medt rydk spion - riktigt illa för SD detta, dom förtjänar all skit som komma skall

   Radera
 5. Jag tycker rubriken syftar fel, med flit såklart..

  "Sverigedemokraterna anställde rysk säkerhetsrisk som politisk sekreterare - fick sex miljoner av rysk affärsman" Vilket då låter påskina att SD fick 6mille av en rysk affärsman.

  Den där rubriksättningen är ju direkt ohederlig och endast en av Cornus våta drömmar.

  Även om jag håller med om att SD gärna kunde sålla lite hårdare med vilka man anställer.

  Men det finns väl inget direkt utbud av kompetent folk som står i kör för att bli stigmatiserade och ytterst noggrant granskade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte alls att SD borde vara tuffare med vem de anställer.

   Däremot tycker jag att det verkar högst olämpligt att man placerar vissa anställda i riksdagskansliet. De borde kunna ha kontor ute på stan nånstans om dom nu ska envisas med att anställa folk som är säkerhetsrisker. Och samma regler borde naturligtvis gälla för alla andra partier, och även andra arbetsgivare som råkar ha tillgång till riksdagen för att städa eller fylla på kaffemaskinerna.

   Radera
  2. Jo, men med tanke på hur mycket som är Outsourcat nuförtiden, så har det nog blivit svårare att hålla efter.

   Radera
  3. Ja, t ex verkar SD har outsorcat sina säkerhetskontroller till GRU. Ziiing!

   Radera
  4. De trodde nog att erbjudandet om all sill under pälstäcke var något helt annat än det var

   Radera
 6. Fyfan.
  Det här skulle ju vara en megaskandal i vilket parti som helst.
  Utom SD. Antagligen komer det att rinna av dem på något märkligt sätt som allt annat.
  Däremot borde säpo utreda med högsta prioritet om pengarna var till agenten personligen, om de används till eget politiskt arbete eller som bidrag till partiet, och vad som då förväntas i utbyte. 6 miljoner är ganska mycket för lite planterade debattartiklar i nättidningar, rimligen finns det mer här som inte är känt än så länge . Är det betalning för prorysk propaganda och lobbying i europaparlamentet i frågor som påverkar Ryssland till exempel?
  Som den gode Dugin säger skiter ju Ryssland fullständigt i vilken politisk inriktning deras brygga in i EU har, de vill bara ha avlönade personer och partier på plats som går deras ärenden. Katter jagar ju lika bra oavsett om de är bruna eller röda; när de moskvatrogna kommunisterna är borta från många parlament är det bara att ta de näst mest impopulära. SD är en bra måltavla eftersom de har få bidragsgivare och inga kontakter alls i näringslivet och media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle det vara en megaskandal?

   Det fanns mängder av liknande situationer medan det fortfarande hette Sovjet några uppmärksammades som skandaler men en del flög sannolikt under radarn, man visste om det men brydde sig inte. Idag har vi mängder med fundamentalistiska muslimer i olika riksdagspartier som får stöd från diverse islamistiska organisationer utan några direkta åtgärder, de mest uppenbart korkade får löpa gatlopp men det står åter många att finna i de olika partierna som ännu glider fram obemärkt.

   Radera
  2. Nja, Vpk kan nog ha tagit emot bidrag fram till 70-talet men efter det "bröt" de ju med Moskva och efter det tog de nog inte emot en spänn skulle jag tro. De bidragen gick nog efter 70-talet till andra kommunistpartier som inte var representerade i Riksdagen.

   Radera
  3. Pengarna till VPK gick väl via DDR senare, företrädare för VPK hyllade ju DDR och åkte på studiebesök så sent som 1989...

   Radera
  4. VPK under den tiden hade runt 3% väljarstöd och leddes av ett fyllo som regelbundet somnade i Riksdagen och de flesta av de möten han deltog i. Partiet var knappast rumsrent då.
   Nu talar vi ju om ett parti med möjlighet att nå 18-20% väljarstöd i nästa val och som profilerar sig som Sverigevänligt. Att de då ska bete sig som Putins fnask och driva en agenda som inte är deras egen eller ens svensk tycker jag är en skandal. Om det nu kan bli någon skandal med SD inblandade, partiet är ju en skandal i sig.

   Radera
  5. Som vanligt när SD utsätts för kritik börjar trollen yra om saker som hände för 30 år sedan i ett parti som aldrig fått mer än 5% av rösterna i något svenskt val.

   Radera
  6. Det är inte jämförbart med islamisterna i Riksdagen. Ingen har attackerat Folkpartiet eller kd för att de består av frikyrkliga kristna till exempel. Det är skillnad på att vara religös, och att arbeta i det dolda för ett annat land och ha en annan agenda än den officiella.
   I de fall där det blivit uppenbart att partier har islamister som företrädare som inte delar partiets värderingar har det ju dessutom blivit skandaler, och till exempel (mp) har drabbats hårt. En stor del av deras krasch i väljaropinionen kan härledas till infiltrationen av personer med icke miljöpartistiska agendor, och Fridolins idiotiska hantering av detta. Av någon anledning tror jag inte att (SD) :s väljares dom kommer att vara lika hård; de accepterar att vara ledda av femtekolonnare.

   Radera
  7. Det hela känns ju väldigt märkligt och olämpligt. Går ju inte att försvara.
   Men avlönar inte Ryssland sina spioner och medlöpare på et något mer raffinerat sätt?

   Radera
  8. Lars Werner var inget fyllo, han tog faktiskt smärtstillande mot sin svåra bältros.

   Radera
  9. Vi kan nog tacka diverse olika penningtvättdirektiv för att den här typen av betalningar blivit svårare att dölja. Förr hade nog kontanter varit det enklaste.

   Radera
  10. Det är nog fortfarande det enklaste med kontanter. Jag förstår inte att de körde en sådan enkelt spårbar sak som husaffärer om de förstås inte tror att svenskarna är idioter

   Radera
  11. För övrigt var det ju knappast endast VPK som hade ett nära samröre med Sovjet eller hade avlönade "agenter" i sitt parti eller organisation.

   Arkiven för vilka dessa var är ju fortfarande belagda med sekretess men det finns garanterat människor som vet vilka dessa var men inte vill tala om det då det är för känsligt. Det här är inte på något sätt värre än det som skedde då men givetvis är det klart olämpligt.

   Tyvärr har klimatet i Sverige blivit så sjukt och polariserat att jag inte vet vad jag ska tro i den nu aktuella frågan. Bara att regelmässigt omnämna honom som desinformatör får mig att reagera och känna att det mycket väl kan finnas en stor ohederlighet både hos honom och hos de som omtalar honom. Det är inte lätt.

   Radera
  12. "Det här är inte på något sätt värre än det som skedde då"

   Lite tidigt att dra den slutsatsen väl? Vi vet ju inte än vad motiv och arbetsuppgifter har varit. Det kan ju ha varit ersättning för en debattartikel, ett saboterat kraftverk eller ett mord, vat vet vi?

   Radera
  13. Det var en ny sorts whataboutism måste jag säga, "det har hänt förr så då är det OK om det händer igen".

   Vad bra, nu ska jag ut och gasa 6 miljoner judar. Hörs sen.

   Radera
  14. Det var inte det jag skrev.

   @KingEdward

   Baserat på det som hittills kommit fram är det inte värre. Det handlar om en person än så länge och dessutom en anställd och inte en folkvald. Därför tycker jag att det än så länge var värre förr än nu.

   @BD

   Det skrev jag då sannerligen inte. Men du kan ju läsa in det i det jag skrev om du vill.

   Radera
  15. Som sagt, det enda vi känner till är transaktionen. Inte vad syftet var, vem som använde den eller till vad. Det kan vara det värsta som har hänt eller ett ryskt misstag, kanske de analyserade fastighetsmarknaden med sitt överlägsna Fastighetsanalysverktyg, tillverkat i Moskvas kompassfabrik.

   Radera
  16. även om man inte är folkvald så om man är I en position som hanterar mycket känslig info så är det allvarligt.

   Radera
 7. Fast var inte en av anledningarna till att Putilov lämnade Ryssland just att han som journalist skrivit negativt om Putin? Håller med om att affären låter skum, men hela historien kan också vara nån slags spinn från SR som bara delvis är sann. Det svenska medieklimatet är såpass polariserat så respektive sida är i princip beredd att skriva vad som helst om den andre parten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och förresten, släpp alla negativa epitet. Det är bara töntigt och omoget. Om du vill kan vi ju vända på steken och lägga upp en NATO-flagg och hävda att alla Cornupianer vill ersätta den svenska flaggan med den.

   Radera
  2. Du menar att en negativ artikel frånskriver en från alla misstankar?

   OK - Carl Bilt är dum. Nu KAN jag ju inte vara en NATO-agent.

   Radera
  3. Hur tänker du bör du skriver "Fast var inte en av anledningarna till att Putilov lämnade Ryssland [...]"?

   För jag utgår från att du vid detta laget är medveten om att Egor Putilov är en påhittad person som inte finns på riktigt? Allt du har hört om honom är alltså fabricerat. Egor Putilov har aldrig lämnat ryssland av någon anledning, eftersom han inte finns på riktigt.

   Radera
  4. Fast han menar så klart den egentliga personen bakom pseudonymen.

   Men det är en intressant fråga. Vilka källor finns det egentligen till att Putilov lämnade Ryssland pga hot förutom han själv? Var i Ryssland kommer han ifrån? Under vilket namn skrev han artiklar i Ryssland, och i vilka media?

   Radera
 8. Detta är ju verkligen helt stört, gör man en mångmiljonaffär med en rysk "affärsman" så ska man nog räkna med att inte kunna sitta på nån slags säkerhetsklassad position inom överskådlig framtid. Vanliga skyttebassar som skulle till Bosnien har blivit utslängda för mindre. Vanliga hantverkare som lägger om taket på ett ammunitionsförråd har blivit utslängda för mindre.

  Att det ska sitta en kille i Riksdagen som gjort detta är under all kritik. Jag är lite oklar med vem som ansvarar för detta med såväl SD som riksdagens säkerhetstjänst borde nog fan se över sina rutiner. Det är ingen mänsklig rättighet att han sin arbetsplats inne på riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD har absolut ingen som helst koll. Så länge folk följer partitoppen i vissa frågor kan de ägna sig åt precis vad som helst. SDs interna säkerhet är 100% belastad med att hantera de småkriser som uppstår med jämna mellanrum i olika skikt av partiet. Vad är vi uppe i nu, över 300 uteslutna sd-politiker sedan valet pga diverse mer eller mindre bruna anledningar. Och ingen av dem har fångats upp av sd själv, utan av media. SD har endast förmåga att reagera på kriser de får serverade till sig av journalister och allmänheten, deras bakgrundskolk och säkerhet är ett skämt.

   Om du är smart och inte sticker ut kan du komma undan med vad som helst inom SD helt enkelt. Spionage och sabotage vid sidan om är inga som helst problem.

   Radera
  2. Det är så "patrioter" jobbar alltså. Men det måste ju gå att skylla på nån annan ? Åsiktskorridoren kanske, eller AFA?

   Radera
  3. Säkert Kent Ekeroth som anställt honom lite snabbt utanför de ordinarie kanalerna,
   jag gillar inte Kent och enl mig är han ännu ett exempel på olämpliga personer som borde ersatts OM det funnits andra att tillgå.


   Radera
  4. Och det är ju inte så att jag på något sätt varit lämpligare, nog snarare tvärtom. Men det förstår jag alldeles själv..

   Radera
  5. Så det du säger är att Kent Ekeroth, son till Janina Kazarina från Pavlodar, också går främmande makts ärenden?

   Radera
  6. Skrev jag verkligen det?

   Nej Ben, jag tycker han är olämplig, inte för att han går någon främmande makts ärende, jag gillar inte hans personlighet och en del av det han blivit påkommen med. Men visst, han har faktiskt BRA sidor också, en jäkla energi och vissa bra ideer, men totalt sett blir utfallet "Olämplig"

   Radera
  7. Och om "klimatet" varit annorlunda, så hade även SD kunnat välja vilka som skulle få vara med i partiet och inte varit tvungna att låta precis vem som helst ta de lediga stolarna som annars skulle stå tomma..

   Jag förstår att det passar agendan att det är så, skrämma bort alla LÄMPLIGA från att bli aktiva i SD, inte direkt demokratiskt, va?

   Radera
  8. För övrigt ska denna Putilov också taigt kontakt med MSB avseende psykologisk krigföring.

   Märkligt att han alltid hamnar i sammanhang där man kan få inflytande över politiken och säkerheten. Det är nästan som om han sökte inflytande. Och var agent. Inflytelseagent.

   Radera
  9. @Kalle7:

   Jaha du skyllde på externa omständigheter och åsiktskorridoren, precis som jag förutsade i mitt inlägg 11.27. Ni "Sverigevänner" är så förutsägbara.

   Radera
  10. Du vet ju precis lika bra som jag vad för spel som pågår, inte sant?

   Och att då veta att jag kommer påminna dig om vad felet egentligen är,
   (Eftersom du verkar ha glömt det IGEN) är ingen "förutsägelse".

   Radera
  11. Ja, ryssarna vill på alla sätt få in både fingrar och annat i Europa, Sverige inkluderat, och herr Mamma-från-Pavlodar och även andra Sverigedemokrater verkar endast alltför glada för att bistå med vaselin och annat för att underlätta ryssens inträngande.

   Eller det var inte det spelet du menade?

   Radera
  12. Kent Ekeroth och tydlighet.

   Kalle7, K.Es person i riksdagen under debatt kan direkt jämföras med din B-O-ordväxling åvan och ditt påpekandet -"Skrev jag verkligen det?"
   K.E är befriande tydlig mot enfald/svinhugg och vilar vid sådant uppkommet tillfället definitivt icke på hanen.
   Ett främmande uppträdande i Svensk riksdag men på ingående, kommer att flöda ordentligt, av naturliga skäl, efter att den påbjudna så kallade åsiktskorridoren är avslutad, ej heller återuppstå.

   Radera
  13. @Ben.
   Ja precis så ser det ut

   Och de får bra hjälp av media, av Cornu och t.o.m av dig som hjälper till med att stigmatisera vettiga potentiella SD anhängare.
   Kvar blir ju tomma platser som kan besättas av (valfri olämplig person)

   Men du och Cornu verkar inte förstå vad ni egentligen gör?

   Media har ju en agenda mot SD, de vill ju ha in en massa olämpligt folk där som de sedan kan peka finger åt, sannolikt så smyger sig även andra skickligare infiltratörer in samtidigt. Och ni får era Ryssar att peka på. Alla nöjda.

   Radera
  14. SD är ett parti som
   - Grundades av personer från den nazistiska miljön för 20 år sedan.
   - Har som enda hjärtefråga att stänga gränserna och vrida klockan tillbaka till ett mer exkluderande folkhem
   - Grupperar människor enligt deras förmodade etniska härkomst
   - Baserar sin kommunikation på anekdotiska berättelser om brott begångna av personer med utländsk härkomst
   - Inte begränsar sig till att driva invandringspolitik för framtiden, de vill gärna misstänkliggöra alla invandrare som redan lever i Sverige

   Och på grund av media har de svårt att rekrytera vettiga personer, det är det du säger?

   Radera
  15. Jag tycker att SD ska stå för sina egna misstag. Oavsett om man har ont om folk så tar man inte in suspekta personer i riksdagen. Om jag startade ett dagis och bemannade det med dömda pedofiler, skulle du tycka att det var OK att jag skyllde på arbetsmarknaden när det sket sig?

   Radera
  16. @Kingen

   Läs deras partiprogram istället (https://sd.se/var-politik/), så kan du spola ut Aftonbladets version av vad SD vill.
   För det var precis den du presenterade nyss.
   Men du är inte ensam, det är så många som blivit lurade av media.

   Radera
  17. "Suspekta personer" tror jag väl inte man tar in sådär rakt av,
   har du något exempel?

   Men vissa har ju tex blivit avstängda senare för saker som inte ligger direkt i dagen, eller för sitt agerande efter de tillträtt.

   Radera
  18. Nåt exempel? Du tycker inte Putilov är suspekt?

   Radera
  19. Nu, ja. När han blivit granskad ordentligt.

   Men han var ju anställd på Migverket, Aftonbladet, Expressen, SR, där var det ingen som tycket något var konstigt..

   Han kanske hade exakt den profilen man sökte där?

   Radera
  20. Han hade inte tillgång till riksdagens lokaler på Expressen. Det har han ju i den position han är anställd hos SD. Har du inte förstått den grundläggande skillnaden?

   Radera
  21. Det är väl inget problem, det finns ju hur många olämpliga som helst som har tillträde till de lokalerna...

   Radera
  22. Just det,jag glömde att du är en vidrig landsförrädare och fascist. Då är det ju helt logiskt att tycka att demokratiskt valda människor inte ska ha tillträde till riksdagen.

   Bra att vi fick det utrett att du är ett diktaturkramande landsförrädarsvin och antidemokrat.

   Radera
  23. Att media manipulerat väljarna att rösta på tex Fredrik.R gör inte honom till lämplig, särskilt inte när han öppnar gränserna mot omvärlden och låter den som vill passera utan någon som helst kontroll.

   Men det tycker du, där är skillnaden, Ben.

   Jag vill vårt land väl, det vill inte du, och du förstår det inte själv.

   Radera
  24. Ja, vill man avskaffa demokratin kan man försöka påstå att den inte finns eller är defekt. Det är som det mesta annat som fascistsvin kläcker ur sig bara svammel.

   Radera
  25. @Ben
   Och du förresten, nu börjar du kalla mig saker igen, är det på den nivån du vill vara?

   Radera
  26. Så media är inte alls vinklad menar du, och de har ingen som helst agenda?
   Har du någonsin fått höra Jimmy.Å få prata till punkt?

   Eller har du någonsin hört en intervju där intervjuaren inte först måste repetera SD´s "historia" och bruna förflutna, innan intervjuoffret behöver försvara andra olämpliga personers uppförande, fastän han inte har med saken att göra, och sedan är intervjutiden slut?

   Är det verkligen Demokratiskt att förfölja ett parti och dess anhängare på precis alla håll och kanter i alla media, tycker du verkligen det? Att det är att betrakta som Demokrati, oavsett vad du tror att det där partiet har för agenda ?

   Radera
  27. Eh, nej, det var du som satte nivån genom att påstå att jag var ute efter att "stigmatisera" SD utan att själv förstå det.

   Ett hett tips är att man inte idiotförklarar sina meningsmotståndare eller tillskriver dem dolda agendor om man vill ha en civiliserad debatt.

   Vill du inte ha mothugg får du väl ge dig på barn och kvinnor, SD är ju fullt av hustrumisshandlare så du kan säkert få några bra tips av kamraterna.

   Radera
  28. Du och jag har väl aldrig lyckats ha en civiliserad debatt?

   Radera
  29. Så du menar på allvar att det faktum att politiker avbryter varandra i debatter på allvar innebär att de är förföljda? På riktigt? Jesus jävlar.

   Radera
  30. @Kalle7:

   Nej, men det kan ju bero på att du alltid kommer med de där anklagelserna.

   Radera
  31. Släpper detta nu..gör nåt bättre med med min tid.

   Radera
  32. @Ben 18:51

   Inte politikerna, utan den "oberoende" media som väljarna behöver lita till när de ska samla in information om vilka de ska rösta på..

   Radera
 9. @Cornu: Jag tror du har fel, den Svenska flaggan efter en eventual Rysk erövring borde vara korsflaggan med den Ryska imperieörnen I mitten. Det du visat är nog snarare hur Rysslands flagga skulle se ut om Sverige erövrat Ryssland :-) Skärpning

  SvaraRadera
 10. Ryssskräcken börjar närma sig kokpunkten och kan vara bra att ha om man vill gå med i Nato, vi får nog acceptera att Ryssland inte vill få EU och möjligen Nato mellan sig och svarta havet och att vi har ett till Kaliningrad i Ukraina, tror mer på Hans Blix att problemet i omvärlden ligger mer på annat håll men politiskt i Sverige är Ryssland att föredra som hot än mer politiskt känsliga ideologier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt många länder har kust mot Svarta havet. Med din argumentation behöver ju då rysskräcken breda ut sig mer i länder som Turkiet och Rumänien till exempel.
   Hur många länder i Europas närområde har invaderats de senaste 20 åren och vilket land har legat bakom?
   Hans Blix har blivit ett bra verktyg för många diktaturer sedan hans analysförmåga kollapsade i senilitet.

   Radera
  2. Det där med ett Kaliningrad i Ukraina är ju lätt att undvika. Det är ju bara att de återlämnar Krim till dess rättmätiga ägare och åker hem. Det är ju Rysslands agerande som exponerar dem själva för hot, det är inte en gudagiven rättighet för ryska regeringen att roffa åt sig och lägga näsan i blöt utanför deras rikes gränser.

   Radera
  3. @ Ben 12:28
   Borde inte i så fall Kaliningrad, eller snarare Königsberg, återlämnas till sin rättmätige ägare Tyskland, ...eller Polen, ...eller Sverige beroende på när i tiden man menar att en "rättmätig ägare" skulle finnas?

   Obs! Spår av ironi kan finnas i texten ovan!

   Radera
  4. Nej Kaliningrad tillhör Tyska Orden och man måste alltid lyda Tyska Orden har jag hört

   Radera
 11. - Ryss-skräck var ordet.
  Ordet skräck kan knappast vara relevant att använd sig av här i, Sverige.
  Det finns ingen skräck för någonting över huvud taget, hos det allmänna.
  Det allmänna ställer sig givetvis frågan vad som är skräck, söker och finner icke merän ord, omoget pandemonium, vilka har lika mycket värde som pappret trycket vilar på.
  Emellertid, samtalet är intressant men samtalet skräck känns, illa ankommet.

  SvaraRadera
 12. Okej, det är tydligen bevisat att Putilov är en desinformatör. Jag erkänner att jag gärna läste hans blogg och fann den välskriven och intressant. Jag antar att det är många fler än jag som tycker att det är surt att bli lurad.

  Jag är fortfarande nyfiken på om allt som han skrev i sin blogg är desinformation eller om det finns saker där som är sanna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert saker där som varit sanna,det hjälper ju att sälja hans osanningar "Han hade ju rätt angående X, då stammer säkert hans påstående om Y"

   Radera
  2. Både och skulle jag tro. Och det är just det som gör denna typen av påverkan så finurlig.

   Radera
 13. Tydligen skulle Migrationsverket kontrollera de asylärenden denne man hade under sin tid på sagda verk. Men hur ska de hinna det, och varför ifrågasätta enbart den här mannen när man anställer i stort sett vad som helst för att utföra dessa utredningar. Kontrollera alla asylärenden en gång till i så fall. Alla.

  SvaraRadera
 14. Det är nog helt rimligt att titta närmare på denna SD tjänsteman. Krav om utredning ställs nu av personer i försvarsutskottet.

  Samtidigt kan man titta närmare på de politiker som varit delaktiga i det fullständiga moras i Försvaret de lyckats åstadkomma det senaste decenniet. Varken sossar eller alliansföreträdare (även nu sittande i försvarsutskottet) är särskilt obefläckade av eskapader ryssarna inte ens i sin vildaste fantasi kunnat uppnå med inflytelseagenter på tjänstemannanivå. Widman inräknad även om han med näbbar och klor försökt distansera sig.

  SvaraRadera
 15. Flaggan måste väl syfta på Bernadottes politik av 1812!?
  Den har ju onekligen gynnat Sverige i 204 år i dagens läge.

  SvaraRadera
 16. Vore kul om någon svensk journalist hade orkat rota igenom stasis arkiv när de hade möjligheten...

  SvaraRadera
 17. Genialt drag av vänstern att plantera en ryss på SDs kansli. En ryss som efter ett tag visar sig ha tveksamma förehavanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar, (hoppas), att du ironiserar för annars vore det ju osedvanligt korkat att som "inflytelseagent" dra till sig uppmärksamheten.

   Radera
  2. Först fick han gå på kurs hos Aftonbladet och Expressen, bland sina kompisar, sen fick han agera missil in i SD´s kansli..

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera

 18. Qul det här. Interesting att följa hur media uppför sig.....

  Det är alltså en bloggare som är kritisk mot invandrings-politiken och polisens arbete osv. Han råkar komma från fel land, alltså inte från arabländerna utan från ryssland. Bloggen får en viss spridning pga bra innehåll, det orsakar att vänster-journalister börjar gräva så mkt som dom kan för att kunna hitta något att klaga på. SR och Aftonbladet börjar sen att publicera artiklar med personangrepp och smutskastning. DN hakar sen givetvis på....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, så om han bara vore typ arab så vore miljonaffärer med gangsters, femton alias och jobb i riksdagshuset helt ok? Säkert.

   Radera
 19. Hela historien är mycket märklig. Det sista man vill som agent är väl att dra onödig uppmärksamhet till sig i form av märkligt beteende med flera olika identiteter och fake-artiklar (vilket iofs. var extremt avslöjande för Aftonbladets publicitetspolicy), för att inte tala om helt öppna och enkelt spårbara skumma husaffärer. En riktig inflytelseagent beter väl sig snarare som valfri kulturarbetare på Aftonbladet, eller går helt under radarn och låter sig värvas till någon av våra mer känsliga myndigheter.

  Å andra sidan kanske man inte behöver vara så subtil i det bortom naivitet godtrogna Sverige, som inflytelseagent för Turkiet kan man tom. nå ministerposter och helt öppet åka skytteltrafik till moderlandet utan egentligt ärende utan att någon reagerar (nåja, till slut så gjorde någon det).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara till att hålla med om det du skriver. KristDEMOKRATERNA har en TRODENDE och AKTIV MUSLIM i sitt ungdomsförbund och hör och häpna han är ORDFÖRANDE!?

   Rimmar inte det illa!? En människa vars religion vare sig tror på demokrati utan förespråkar diktatur är medlem i ett KRISTET parti som dessutom är DEMOKRATISK!

   Radera
 20. Å andra sidan.
  Varför skall allt gå till på gammalt kalla kriget sätt.
  Det är kanske nu han gör som bäst nytta. Förvirring, lita inte på media (han jobbade där eller så), och han skrev ju sanna saker.
  Mitt enkla råd. Kolla hans bakgrund från det att hans lyckliga moder födde ett välskapt gossebarn. Hoppeligen gör kompetenta myndigheter detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite märklig grammatik i ditt inlägg.
   Vad menar du med "sanna saker"?

   Radera
  2. Jag tror att Mats syftade på kontrollen av ålder på ensamkommande barn och hur det sköts, det bör vara en sak som kan kallas sanna saker och även nu sent omsider även Morgan Johansson ifrågasätter.

   Radera
  3. att man alltid måste vara övertydlig. "sanna saker".

   Radera