Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-13 12:19

Samtliga kändare ministrar tappar i förtroende - Ygeman och bostadsminister Eriksson mest

Samtliga kändare ministrar i svampregeringen tappar i förtroende enligt en opinionsundersökning från Novus. Enda undantaget är någon som heter Isabella Lövin (vem?) som stiger en procentenhet från en placering i bottenskrapet ("Fridolinförtroende").
Fliten och kompetensens lampor lyser på Rosenbad.
Högst förtroende åtnjuter underligt nog Margot Wallström som har otroliga 39% av svenskarnas stöd. Hon har därmed med sitt tapp om en procentenhet mer förtroende från svenska folket än Anders Ygeman som faller med fem procentenheter till 36%.

Statsministern Stefan Löfven har endast 24% av folkets förtroende, eller ned en procentenhet. 21% har förtroende för finansminister, också ner en procentenhet.

Bostadsminister Peter Eriksson (mp) har nu endast 19% av folkets förtroende, ner med hela nio procentenheter. En månad till i samma takt och han får rent av sämre förtroende än utbildningsminister Gustav Fridolin med 12%, ner från 15%. Om nu inte Fridolin fortsätter att falla i sin egen takt i ett race to the bottom. Verkar inte som att Eriksson anses göra ett bättre jobb än hans företrädare, islamisten Kaplan.

Den enda av ministrarna som får ökat förtroende är en Isabella Lövin (mp), som ökar med en procentenhet till 12% och går därmed om Ibrahim Baylan som faller från 12% till 11%. Bägge är dock liksom Fridolin att betrakta som varandes på slasknivå, eller "Fridolinförtroende" som det också heter.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke är dock kvar oförändrad på 20%.

Detaljer kan man läsa om hos Public Service/SVT, som väl av sk "Sverigevänner" (aka "Putinkramare")  i sedvanlig ordning därmed anklagas för att "gå maktens ärenden" och "förtiga sanningen". 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. När landets 700 000 jägare och sportskyttar förstår vad Ygeman och EU gjort med deras framtida vapeninnehav lär han få kämpa för att behålla tvåsiffriga procentsiffror.

  Vapenägare - läs på om Vapendirektivet - innan det är försent! Bara veckor kvar innan beslut i EU.

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt att Peter Hultqvist inte ens är med på listan. Är svenskarna så insnöade och okunniga, eller kanske SVT inte anser att han skulle vara valbar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också förvånad att han inte fanns med på listan.

   Radera
 3. Tycker att Ygeman varit en av de få som varit något att ha i regeringen. Den ende med någon form av statsmannamässighet. Men i det här med polis debaclet har han gått bort sig rejält.

  Integrationspolitiken har väl inte heller varit någon röd tråd. Nu när det viftas för fullt om stora skattehöjningar i kommunerna. Minst 2 kr i kommunskatt enligt ekonomen. Så nu kommer notan. Och på alla håll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Listan på FAILS är lång:

   Polisen
   Immigrationen
   EU Vapendirektiv
   osv.

   Finns det någon som fått det bättre i Sverige sedan valet?

   Radera
  2. Problemet med Ygeman är att han blivit påkommen med att ljuga väljarna rakt upp i ansiktet, och sedan försökt mörklägga bevisen.

   Radera

 4. Oroande med dessa låga siffror.
  Men politiker som dissar sina företrädare blir inte populära!
  Politiker som skäller på SD för att de inte röstar på deras förslag, men vägrar prata med dem har svårt att bli populära.
  Tur att vi har Kungen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Avsätt regeringen och låt Knugen™ styra i en temporär konstruktion, kan inte bli fel eftersom han inte kan göra så mycket skada genom sina aktiviteter som att jaga älg och njuta av god mat. Det hade jag kunnat betala skatt för, en ledare som inte gör något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger något i det. Tjänstemännen får utreda och kungen väljer sen mellan de alternativ som ges efter samtal med 5 st remissinstanser eller sk särintressen. Början på en ny era och en ny modell, postroyalismen !

   Radera
 6. Det har du ju sett nu i två år-ledare som inget gör.
  Annat än skyller på andra om det är dåliga nyheter eller tar till sig om det är bra nyheter.
  Vi skall ...-blir snabbt hoppsan glömde fråga!

  SvaraRadera
 7. För de som eventuellt, trots alla fadäser, intresserar sig för (mp), har deras ordförande i trafikutskottet hittat ett motdrag:

  "I dag kan kommunerna ta ut p-avgifter på den mark som de själva äger, men inte på privat mark som exempelvis arbetsplatsparkeringar och köpcentrumsparkeringar. Det uppmuntrar onödigt bilåkande, tycker Karin Svensson Smith som vill att kommunerna ska få rätt att beskatta bilar som parkeras även på privat mark."

  Enligt uppgift formligen drunknar (mp) i medlemsavgifter, vilket det nu ska tas jrafttag emot. Grattis!

  SvaraRadera
 8. Dags att byta in Bosse Ringholm kanske. Antingen för att t o m han hade gjort ett bättre jobb, eller för att han garanterat kommer att göra ett så uselt jobb att alla andra framstår i bättre dager.

  Lämnas som en övning åt läsaren vilket av alternativen som är giltigt.

  SvaraRadera
 9. Detta höjer väl inte förtroendet direkt heller, visserligen inte minister men ett regeringsparti politik.
  http://www.dn.se/ekonomi/miljopartist-vill-infora-skatt-pa-parkering/

  All parkering ska beskattas även på privat mark.

  SvaraRadera
 10. Vad väntar de på alliansen och SD - skall de inte köra ett misstroende snart och fixa ett omval. Folket pekar just nu på det. Men sen har alliansen misstagit sig - det blir inte de som styr med stöd av SD utan det blir SD som styr med stöd av alliansen eftersom de kommer få mer röster än (M). Farliga och osäkra tider väntar oss, speciellt nu när (S) och (M) sett till att vi har datadirektivet. Håll i hatten !

  SvaraRadera