Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-09-13 09:47

Så här enkelt är det att betala in extra skatt till "skattmasen", Fredrik Virtanen

En nisse på Aftonbladet som kallar sig Fredrik Virtanen tycker att alla ska betala mer skatt. Men han själv tänker inte betala mer skatt på eget initiativ, för det är omöjligt. Det är det inte alls, herr Virtanen. Att skriva så tyder på djup okunskap. Här visar jag hur Virtanen enkelt kan betala mer skatt.
Här fyller man i andra inkomster.


"Jag brukar ibland skriva att jag [...] borde betala ­högre skatt. Andra drämmer till med:– Men DURÅ. Betala in mer skatt om du tycker att det är så häftigt!
Dels är det omöjligt att betala in extra till skattmasen men vore det möjligt skulle jag förstås inte göra det."
Sedan yrar Virtanen en massa om något han kallar socialism, dvs att andra ska betala. Att frivilligt ge något kallas kristdemokratiskt, vilket tydligen är någon form av svordom.

Nej, Fredrik (får jag kalla dig Fredrik?), det är jätte-jätte-busenkelt att betala in extra till skattmasen. På raden 1.5 Andra inkomster som ej är pensionsgrundande fyller man i ett valfritt belopp och valfri anledning, och sedan får man betala skatt på detta. Exempelvis kan det vara att man sålt en begagnad soffa, sålt sin bil eller något annat som gett en inkomst. Eller varför inte pizzor, Fanta och Netflixabonnemang?

Andra sätt kan vara att ange kapitalinkomster man inte haft på K4-blanketten. Det hela beror lite på om man vill att pengarna ska gå till främst vård, skola, omsorg - då använder man rad 1.5, medan om man vill att pengarna ska tillfalla staten så använder man K4-blanketten.

Den socialistiska tidningen ETC (här refererad hos Aftonbladets ägare Schibsteds tidning SvD) konstaterar också att om man betalar in pengar till Skatteverket anonymt, t ex via kontanter i kassan på en bank, eller genom att skicka ett kuvert till myndigheten, så kan inte pengarna betalas tillbaka och tillfaller efter sju svåra år statskassan.

Nu tänker alltså inte Fredrik betala extra skatt. Han är ju socialist, då är det andra som ska betala. Men han har alltså fel i sak. Vilket iofs inte är någon nyhet, utan snarare en regel.

Annars kan ju alltid Fredrik stryka sitt ränteavdrag på den där Södermalmslägenheten, så får hen betala mer skatt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Ja, det är frivilligt att använda sig av ränteavdraget, precis som alla andra avdrag. Man måste ju söka det.
  Troligtvis också det mest effektiva, då går pengarna till hans älskade socialistregim och inte till lokala politruker av varierande politisk färg

  Så långt tänkte han såklart inte eftersom han är kolumnist på Aftonhoran.

  SvaraRadera
 2. En del fel där ja. Passagen om att det är höga skatter som gjorde Sverige framgångrikt är diskutabel. I synnerhet som Sverige blev framgångrikt innan skatterna blev höga.
  Kruxet idag för vänsterpartiet och andra som vill höja skatter är just att de kämpar för höga skatter. Inte de reformer som skatterna behövs till. Det skapar knappast fortroende, och är delvis förklaringen till att de inte är särskilt framgångsrika i opinionen heller.
  Kan bara konstatera att Virtanen är skarpare som ledarskribent än som musikdito, på samma vis som Behrang Miri är bättre rappare än bibliotekarie eller Eliasson bättre polischef än sumobrottare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, nu har vi ju inte sett Eliasson som sumobrottare. Så vi vet egentligen inte. Han måste ju vara bra på nånting eller?

   Radera
  2. "Kruxet idag för vänsterpartiet och andra som vill höja skatter är just att de kämpar för höga skatter. Inte de reformer som skatterna behövs till."

   Det där var en väldigt vass och väsentlig iakttagelse. Snyggt!

   Radera
  3. Varför säger du att Eliasson är sämre på sumobrottning än på att polischefa? Hur vet du det? Är det för att han gick ner i vikt i somras?

   Radera
  4. Liknelsen med Eliasson verkar oöverlagd och tagen ur luften, får jag medge. Vet inte vad jag fick det ifrån. Mycket talar väl för motsatsen egentligen.

   Däremot är han ju enligt egen utsago, som den ende svensk med polisanknytning, utvilad. Bara det uttalandet borde rendera sparken, och upprepade sparkar i några timmar.

   Radera
  5. Var det inte den organismen som brottades (?) med flickor i Bankok?

   Radera
 3. Virtanen vill inte att vanliga reko människor skall kunna samla kapital och starta konkurrerande media. Han vet säkert själv att han är inkompetent och aldrig kan konkurrera på en fri marknad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fri och fri... De få jobb som finns kvar i tryckt media är det hög konkurrens om.
   AB:s ledarsida torde vara undantaget som bekräftar regeln.

   Radera
  2. Insinuerade att det inte är en fri marknad alltså :) Han skulle inte ha jobb på en fri marknad.

   Radera
 4. Är det ok jag minskar min skatteinbetalning med lika mycket som Virtanens extrabetalning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är för denna idé 100%.

   Radera
  2. Givetvis!
   Jag kompenserar alla höjningar.
   Laffer!

   Radera
 5. Vilket värdelöst argument. Ibland är nivån på dina inlägg så låg att man häpnar. Säg att du vill införa en lag som förbjuder människor från att bära vapen (om den inte redan fanns). Enligt ditt resonemang skulle man bara sluta bära vapen själv och inte försöka ändra lagen för alla. Politik inklusive skatter handlar om samhället dvs alla medborgare och deras spelregler.

  Detta oavsett vad man tycker om skattenivåer och vad skatten används till. Det är en fråga om politik var nivån ska ligga, inte privatmoral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så, det finns ingenting som heter förebild eller föregångsmannaskap? Att man börjar en förändring med sig själv?

   Radera
  2. Jaså? Bara för att du tydligen inte har någon privatmoral, utan med tvång måste påtvingas den så betyder det inte att alla andra är som du.

   Radera
  3. Nja, ens argument faller rätt tungt om det är så att man själv bryter mot dem. Nu vet jag inget om Virtanen och Ramkvist boendeform, det är fullt möjligt att de hyr en lägenhet men om de äger ngn boendeform bör man inte utbytyja ex skatteavdrag och samtidigt formulera krönikor som denna, och tro att man behåller ngn form av trovärdighet. Jmfr med Freivalds och boatadsrättsombildningen.

   Radera
  4. Man kan också förändra någon annan, åtminstone för en dag, genom att skriva något som retar dem nåt otroligt.. Lyckas man sedan göra det varenda dag så..

   Jag skulle inte ens bära vapen ens om det var helt legalt.

   Men detta vare en bra artikel av Cornu och jag håller helt med för en gångs skull.

   Radera
 6. Virtanen...kokain och väldtäktsanklagelser är det jag kommer att tänka på först.
  En pajas som är helt ointressant,typ som Schyffert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen? Jag tänker mest på svettig och dålig klubbmusik, och svettiga och dåliga krönikor om detsamma.

   Radera
 7. Man kan oxå ge bort pengar till behövande, T ex svältande barn i Sydsudan eller hemlösa svenskar (kolla med Frälsningsarmén). Det kallas välgörenhet och är väldigt fult. (Vet ej varför)

  Ett annat sätt är att kontakta din lokala kommun. De förvaltar en massa gamla stiftelser som delar ut pengar till skor åt fattiga barn och liknande. Det går bra att be om att få betala in pengar till en sådan stiftelse.

  SvaraRadera
 8. Precis som du skriver så kommer inte Virtanen att betala en krona mer än vad han behöver. Han är bara en dålig journalist som vill verka god. Men synar man Virtanen i sömmarna är han en egoist precis som alla andra.

  SvaraRadera
 9. Om man inte är så noga med att det måste vara just "skatt" kan man lätt skänka staten pengar på två sätt, sätta in på ett visst konto eller elda kontanter.

  SvaraRadera
 10. Säker på att det går att göra på just detta vis? I de obligatoriska övriga upplysningarna ska man ju ange vem utbetalaren är. Visst, jag tvivlar inte på att de drar skatten ändå, men man kanske får en massa jobbiga följdfrågor från skattmasen?

  SvaraRadera