Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Största prisraset för lägenheter i april någonsin

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik för lägenheter visar på det största raset för lägenhetspriser någonsin, oavsett om det är lande...

2016-09-26 08:40

Registerkontroller klass I - III - nej, SD genomför inte någon klass I- eller II-kontroll

Sverigedemokraterna hävdar att de låter Säpo genomföra registerkontroller av sina anställda politiska sekreterare. Det handlar dock endast om en registerkontroll klass III, vilket innebär att man bara kollar om personen är fälld eller misstänkt för något brott. Ingen kontroll av någon misstänkt ekonomisk verksamhet görs, än mindre några intervjuer eller bredare utredningar.
Sverigedemokraterna har fått befogad kritik för att släppa in vilken säkerhetsrisk som helst i riksdagen. Partiets presschef Henrik Vinge menar att Säpo kontinuerligt kontrollerar dessa och att de aldrig sagt något. Detta grundar sig i en djup okunskap hos Vinge om vad man faktiskt kontrollerar. Han skriver i ännu ett pressmeddelande från partiet att SD förutsätter att Säpo själva fått de uppgifter Public Service avslöjat. Men så är det inte.

Den kontroll Säpo utför är en registerkontroll klass III, RK-III. Det innebär att man kontrollerar mot belastningsregistren, dvs om den kontrollerade är dömd eller misstänkt för något brott. Något annat kontrolleras inte och kontrollen är i princip en automatisk dataslagning.

Först på registerkontroll klass II görs någon bredare slagning, där man kontrollerar ekonomin och även nära anhörigas brottsbelastning och ekonomi. Detta kräver lite mer arbete och är inget som SD krävt ut från riksdagens säkerhetsavdelning och med det vidare till Säpo.

Jag har själv kontrollerats för RK-III vid diverse studiebesök och det sker tämligen omgående och automatiserat.

RK-II är nödvändig för att upptäcka ekonomiska oegentligheter som den aktuella fastighetsaffären.

Först vid RK-I genomför Säpo ett faktiskt möte med den kontrollerade, ett sk skyddssamtal. RK-I kan också vara väldigt omfattande, beroende på vad för tjänst det hela handlar om.

Det är lätt att luras att Sverigedemokraterna begär en RK-II eller rent av RK-I av sina anställda, men så är alltså inte fallet. Det kan alltså med lätthet finnas fler ekonomiska oegentligheter bland övriga anställda eller förtroendevalda,  inklusive "ryska fastighetsaffärer".

Problemet med en RK-II är att den måste tolkas. En RK-III är enkelt binär. Antingen är man ej belastad, eller så är man det. Ett enkelt ja eller nej blir resultatet. En RK-II gör att man måste titta på varför någon har tjänat sex miljoner kronor från ingenstans. Det kräver alltså vidare utredningsarbete och därtill någon form av omdöme och tolkningsförmåga, rent av att man konfronterar anställningskandidaten för att reda ut varifrån pengarna kom. 

Om SD hade genomfört en RK-II och inte reagerat på en inkomst i sexmiljonersklassen, så hade de varit medvetna om den och struntat i den. Men så är alltså inte fallet den här gången. Man ska inte anta illvilja när det hela istället handlar om inkompetens och att SD inte förstår vad en RK-III innebär. En RK-III innebär dock inte att man som arbetsgivare slipper ansvar - hänsyn måste tas till personlig kännedom och att skriva extremt tendensiöst på en blogg på Internet duger inte för personkännedom.

Från skyddsförordningen 1996:633:
"Säkerhetsprövning 
14 § Säkerhetsprövningen skall grundas på
1. den personliga kännedom som finns om den som prövningen gäller,
2. uppgifter som framgår av betyg, intyg och referenser, samt om bestämmelserna om sådana åtgärder är tillämpliga
3. uppgifter som har kommit fram vid registerkontroll och särskild personutredning.
Identitetskontroll skall göras, om det inte är obehövligt.
En myndighet som beslutar om registerkontroll av någon som inteskall anlitas i den egna verksamheten, skall vid behov samråda medarbetsgivaren om säkerhetsprövningsåtgärderna utom såvitt avserregisterkontroll och särskild personutredning."
Att bara göra en registerkontroll klass III duger alltså inte, då punkt 1 och 2 ovan ingår och är arbetsgivarens eget ansvar. Det är bara punkt 3 som Säpo tar hand om.

Sker missar så har arbetsgivaren, i detta fallet Sverigedemokraterna, brustit i personlig kännedom och inte begärt in tillräckliga intyg, t ex de senaste årens inkomstuppgifter. Har man ens tagit legitimation på vederbörande och utrett personens egentliga identitet?

Det är uppenbart att SD saknar gott omdöme och tror att en RK-III är allt som krävs. SD har alltså bevisligen grovt misskött sitt uppdrag när det gäller att anställa till skyddsklassade jobb. Att man dessutom slänger ur sig pressmeddelanden där man frånsäger sig ansvar och skyller på Säpo visar att man är inkompetenta och okunniga om vad som gäller.

Antagligen en lågt hängande frukt för media att ta tag i, och begära ut deklarationsuppgifter för de anställda, samt sätta sig vid allmänhetens terminal hos Lantmäteriet och kontrollera alla fastighetsaffärer specifika personer deltagit i. Kanske finns det en systematik här, då det är ett "snyggt" sätt att ge pengar till någon till synes legitimt och därtill med låg beskattning i form av 21% reavinstskatt. Gör man det dessutom med bostadsrätter syns det inte ens i fastighetsregistret. Vem vet, kanske hittar man hur SD finansieras, något de själva vägrar berätta?

SD:s dåliga omdöme visar på brister i säkerhetskontrollen av anställda i riksdagen. De bristfälliga kontrollerna är knappast vad allmänheten väntar sig. Och detta gäller inte bara för arbeten i riksdagen. Många säkerhetsklassade tjänster omfattas bara av en RK-III.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

64 kommentarer:

 1. Jag undrar hur de andra partierna kontrollerar sina säkerhetsrisker? Som en i allmänheten är bristfälliga kontroller precis det jag har förväntat mig av allmänhetens valda ombud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör knappast annorlunda. Begär en RK-III. Men kanske har de bättre omdöme än att anställa någon för att vederbörande är "stor på Internet"?

   Radera
  2. Vettetusan där. De gav en ministerpost till en oerfaren grovt inkompetent Alice Bah endast för att hon hade rätt åsikter och var populär på SVT.

   Radera
  3. Jag kanske är trög, men exakt vad har denna killen gjort som föranleder detta pådraget? OM (och om) han nu är en utländsk agent, så har han lämnat väldigt många spår under sitt arbete. Kan han inte "bara" vara allmänt inkompetent och nyfiken, parad med ett stort intresse för denna typ av frågor?

   Radera
  4. Det är bara de inkompetenta som åker fast. Så du har en viss kognitiv bias här. Är du inte inkompetent kommer du aldrig bli exponerad.

   Radera
  5. Det stämmer i och för sig. Men då känns det nästan som att han ville bli påkommen. Men varför skulle han vilja det? Känns lite väl tillrättalagt och planerat det som han har sysslat med. Aktiv inom just SD, flera olika identiteter, sysslat med frågor som är känsliga (på olika sätt) och toppat med stora pengabelopp.

   Radera
  6. Och stämmer det att han har blivit polisanmäld för att inte ha lämnat tillbaka ett inpasseringskort hos SR? Om han nu var där en vecka för någon kurs, varför fick han ett eget kort? Besöksbricka hade väl räckt till bra tycker jag. Då kommer han in hos vakten och kursledare "samlar upp gruppen" efter inpassering.

   Radera
  7. I fredstid, vilket vi har haft i 20 år så är det inte så noga. Men när vi är på väg emot konflikt och avgrund så är det VÄLDIGT viktigt med bakgrundskontroll på alla som kan påverka. I en tid på ett enda jaktflygplan kostar en miljard och varje missil en miljon så kan 100 miljoner investerade i att få in sina agenter som mullvadar vara en väldigt lönsamt och effektiv metod att "vinna" utan att det ens blir konflikt. Kanske är det din nästa bok Cornu ? För min del så måste vi åter bli vaksamma och noggranna med vilka som får leda landet. Från småtjuvar bland Sossarna till riksförrädare inom SD. Men, som vanligt i landet lagom så kommer ingen att fatta detta förrän om ca 10 år.

   Radera
  8. Det förekommer ju mer klanteri än man tror i agentvärlden.

   Hans Melin spionerade för Irak och de (Iraks tjänstemän) var så oförsiktiga med uppgifterna att det gick att lista ut ungefär vem som läckt dem. Lite spaning på hr Melin och vips så satt han i fällan.

   Ser det ut som om folk agerat oförsiktigt och korkat så har dem förmodligen det.

   Radera
  9. *de. Inte "dem". Jag skriver ju som om jag vore full en måndagsmorgon.

   Radera
  10. Jag förstår inte riktigt, är 'Egor' en rysk agent eller ett ryskt troll?
   Om han är en rysk agent, så borde han inte skrivit ett ord som publicerades, då det inte ingår i hanns jobb.
   Om han är ett ryskt troll, så spelar hanns riksdagsjob ingen roll.
   Och om han var det förra blev det första, så borde han omedelbart slutat med det förra.
   Och angående säkerhets kontrollen, med all förmodan vet inte partierna vad säpo gör och är inte heller intresserad av vad de gör.
   Om man inte vet kan man alltid säga 'säpo har gjort en säkerhetskontroll' och det låter bra, och slinker något igenom, ja då är det inte deras fel.
   Intuitivt borde varenda människa som (regelbundet och inte bara är en besökare) är i riksdagen, ha en grundlig säkerhetskontroll genomförd av säpo.

   Radera
  11. Nej. Tillträdet inom riksdagen för vanliga människor är ganska begränsat och torde inte föranleda nån säpokoll. Man kan titta ner i plenisalen och lite sådär, that's it.

   Radera
 2. Robin Fransson har en stor poäng ovan. För övrigt undrar jag mest om SD kan LITA på de säkerhetskontroller som (eventuellt) görs åt dem oavsett nivå eftersom alla andra partiledare och ju t.o.m rikspolischefen anser att de är deplorables som inte ens förtjänar att man pratar med dem. Alltså, om en riksdagsman för SD skulle ta kontakt med säkerhetspolisen och säga sig ha upplysningar om någon spion eller påtryckare för främmande makt - skulle de ens bry sig om att ha ett möte och lyssna på hen när sådana möten kan vara negativa för den egna karriären? Den verkliga nationella säkerhetsrisken här är väl utfrysningen av ett enskild parti, precis som att när rovdjur lättare kan attackera byten som lämnats av flocken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÄPO är inte direkt styrt av RPS.

   Radera
  2. I övrigt utgör ju ditt inlägg endast löjlig spekulation och skvallrar om att du inte begriper hur myndigheter egentligen fungerar. Det sitter ingen minister och detaljreglerar hur olika myndigheter ska agera från dag till dag, det är förbjudet.

   Radera
  3. men det roterande galeriet av GDar...
   Vad viktigare är uppfattningen - Och för SDare är 'etablisemanget' inte att lita på.
   Det är lite som medias sågningar av Trump (och SD) folk bryr sig inte längre, riktiga skandaler uppfattas som fejkade efter alla fejkade.

   Radera
  4. Men det där är ju en myt som odlas av SD, att de är förföljda överallt hela tiden.

   Att deras väljare köpt den idiotiska idén är ju tragiskt, men i sak inte konstigare än att rätt många som röstar på KD tror att nån skäggig, hämndlysten judegubbe håller koll på allt dom gör.

   Radera
  5. är Hans Sheike Jude, det visste jag inte

   Radera
  6. Men vi SD anhängare ÄR ju förföljda, i alla medier, t.o.m av Cornu och av dig nyss som påstår att vi odlar en myt.

   Han är inte hämndlysten, och om du råkar illa ut så beror det på att du uppfört dig dåligt, du kanske inte inser det själv just då eftersom du inte tänker i de banorna, men det handlar bara om kärlek för att visa dig tillbaka in på den rätta vägen, för ditt eget bästa liksom.

   Radera
  7. Nej, tror Ben tänker på Dror Feiler...

   Radera
  8. Det står faktiskt på radio islam att Scheike är jude. Då måste det ju vara sant.

   Om jag säger att nåt inte är sant - ex "SD odlar en myt om att de är förföljda" - så innebär det, i sig, inte förföljelse. Endast den konstigaste, inkröktaste poststrukturmarxistfeministen med dubbelexamen från Södertörn kan få det till att det är förföljelse att få ett påstående utmanat.

   Radera
  9. Jag kände mig lite förföljd när jag läste det, du påstår ju att det skulle vara nåt fel på min upplevelse av att SD anhängare är förföljda, när vi bevisligen är det.

   Ska jag ta fram en massa länkar till Expressen tex med skrynklade valsedlar på förstasidan? Eller till alla de där intervjuerna med SD´s företrädare som den "oberoende svt" förvridit till att likna polisförhör?

   Lite skoj lite allvar ca 50%, ungefär som alkoholhalten i ditt morgonkaffe.

   Radera
  10. Ja, vilka intervjuer är det som liknar polisförhör egentligen? Kan du länka?

   Radera
  11. @ Ben: Nu anklagar du mig för att vara SD-väljare igen. Jag är Carlian, följande sade han redan långt innan SD ens fanns:

   http://cdn.humoropedia.com/wp-content/uploads/2015/02/George-Carlin-Quotes-4.jpg

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Njaeae, det har jag ju faktiskt inte sagt, däremot är det ju givetvis ganska troligt att den som köper ett partis verklighetsbeskrivning också röstar på det partiet.

   Om man inte tror att marknaden kan producera bättre sjukvård än det offentliga vore det ju t ex märkligt om man röstade på ett parti som vill privatisera sjukvården. Eller så tycker man det är önskvärt med sämre sjukvård och det vore ju spännande.

   Radera
  14. @Ben

   Ett antal av de svt programmen är borttagna eller trasiga, (Antagligen för att Avpixlat länkar till dem) jag har inte tid rota efter dem just nu. Tyvärr, men jag ska spara dem till dig när jag hittar dem.

   Jag kan tex inte se nedanstående inslag, hittar du det?

   http://www.svt.se/opinion/debatt-10-4-sd-protester-och-forlossningsvarden

   http://www.svt.se/opinion/2014/04/10/debatt-104-sd-protester-och-forlossningsvarden/

   Radera
  15. Så, du säger att hunden åt upp din hemläxa?

   Radera
  16. @Ben
   Det är inte ett debaterbart påstående - det är 100% sant att SD överlag behandlas värre av media, det finns redaktörer som hade det utalade målet att styra valrörelse bevakningen för att få bort SD.

   Radera
  17. Nu handlade det ju dock om huruvida sd:are i gemen var "förföljda". Men det är ju kul att du försöker tala om för mig vad jag får debattera och inte.

   Radera
  18. @Ben
   Nä inte hunden, svt, som kanske ägnar sig åt damadgecontrol nu när det sett att SD´s siffror snarare ökar än minskar av sådana intervjuer.

   Kolla denna, fint synkad insats..
   https://www.youtube.com/watch?v=dEfnyG_QBBo

   Radera
  19. Hur var det där som ett polisförhör?

   Radera
 3. Finns många skumma turer i den här affären och det ser ju lite för bra ut för att vara sant.

  Ytterligare frapperande är att en av de "Putinkritiska" artiklar han skrivit sedermera fälldes i pressens opinionsnämnd.

  Det är ett perfekt upplägg för grabbarna i Kreml - de kritiska artiklar som skrivs om Rysslands statsledning, de är av så usel kvalitet att till och med Gayropas nazisionistiska censurapparat känner sig tvungen att kritisera dem:

  http://www.po.se/faellningar/faellda-aerenden/903-politisk-flykting-fran-ryssland-kritiserades-utan-att-fa-svara

  Hela upplägget var dessutom att den pro-putinistiska politteknolog från Ukraina som kritiserades, själv anmälde artikeln och fick rätt.

  Summa summarum: Att X eller Y skrivit en eller annan artikel som är kritisk mot regim Z förhindrar inte på något sätt att denne skulle stå under inflytande av regim Z.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan så att man anar ett visst hybris I agerandet, att de gått på sin egen propaganda att Gayropa är så veka och feminiserade att de aldrig kommer på det där upplägget, eller för den delen gör något

   Radera
 4. Tänker på han Kaplan, hur pass säker var han, vilken sida skulle han ha stått på om dethettade till.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden där är ju att vi inte vet att han fått gagn av Turkiets regering eller av dem närstående personer. Men det är ju fullt möjligt att Mehmets Kaplan äger en hel jävla semesterby i Turkiet som han fått i gåva av Erdogan. Dock har vi som sagt inga bevis för det.

   Annars är han väl i så fall ett ännu större klantarsel än Putilov, han syntes ju t o m på middag etc med de som skulle vara hans uppdragsgivare. En intelligent person som avlönades som agent skulle ju aldrig synas med sina uppdragsgivare på det sättet.

   Ja, förutom Guillou då, han ska väl ha ölat med nån från ryska ambassaden på en Stockholmspub eller hur det nu var.

   Radera
 5. Intressant dedär med spioneri i dessa tider hos oss i Sverige.
  Nåväl vad slag av framtida substans kan finnas här-i Sverige som är intressant att följa hos bussiga klubbens spion-resonemang, tar mig friheten att tränga på, vad tror ni om ett gott spionobjekt Merkel och Socialdemokraterna eller föralldel bärplockningens väl och ve.

  Host lugna å fina nu dock min vy, kommer nog minimum att dröja sisådär ettparhundra-år för det finns nåt laddat här, reservation och om de finns tillräckligt någon kvar som har förutsättningar att ladda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt är ditt inlägg helt obegripligt. Har du behov av små blå piller och en fertilitetsklinik eftersom du saknar nåt "laddat"?

   Radera
  2. @DanTor Ordföljden/satsmelodin i ditt språk känns helt främmande. Skriv på engelska istället, så har vi andra en (kanske) större chans att förstå vad du vill ha sagt.

   Radera
  3. least, -" helt främmande" måde emellertid det är icke enkelt att skriva på sådant vis, gör dig fri pröva.
   Tips ge dig frågan, vad skred jag till handling med i ett första skede, en bild eller text/ord och blev det sant.

   Radera
  4. Delirium tremens kan uppträda 24 till 72 timmar efter ett avbrott i en längre tids dagligt missbruk av alkohol. Det kan även uppkomma vid överdos av tricykliska antidepressiva och är i så fall livshotande. För att diagnosen skall kunna ställas krävs att personen har ett konfusionstillstånd (förvirringstillstånd) med svårigheter att orientera sig till tid, rum, situation och person

   Radera
  5. Lika lätt att förstå som dagens dikt i P1

   Radera
  6. Lägger ut ett litet lockbete till DanTor nu... "Tuborg, En lille en, Fuck!, Remoulade."

   Radera
  7. Tänk om DanTor är en enkel vilseledningsmanöver, en praktikant på den ryska maskirovkacallcentret, vars syfte är att ta uppmärksamhet från de riktiga trollen, som skriver lite bättre :-) ??

   Radera
  8. Taskigt jobb att vara skenmål, men alla energi vi lägger på skenmålet innebär att mindre energi läggs på de kommentarer som kommer strax efter. :-) Order: Fokusera elden på målet bakom det uppenbara skenmålet.

   Radera
 6. Sedära väntat, vadtrordu vi alla har begrundat, -"*de. Inte "dem". Jag skriver ju som om jag vore full en måndagsmorgon "
  Njaeee lilla vän oavsett dag upplevs det onyktert, eller rentav ve-å-fasa så, Defakto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att hålla sig nykter i din mammas sällskap. Ångorna som stiger från hennes lekamen räcker i princip för att skaffa sig en rejäl Hylandfylla.

   Radera
  2. Du måste se till att fixa bättre ventilation till din dungeon Ben och kom ihåg att inte beställa hemleverans med posten den här gången

   Radera
 7. Han kan vara en wannabe-agent som vill imponera på sina förmodade uppdragsgivare men pga sin tafflighet inte vill kännas vid.

  SvaraRadera
 8. Det är svårt att bli kompetent inom något område när man hålls utanför alla beslutsprocesser och personliga samtal.

  SvaraRadera
 9. Mannen ifråga syntes nyligen på ett seminarium från Svenska Psyopsförbundet som handlade om de ökande psyopsoperationerna från ryska underättelsetjänster riktade mot Sverige.

  Källa:
  https://www.reddit.com/r/sweden/comments/54hk2o/egor_putilovs_n%C3%A4rvaro_p%C3%A5_seminarium_om_rysk/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju redan i februari 2015 men det är helt klart Egor Putilov som står där och talar med Oscar Jonsson. Spelar väl förmodligen in samtalet åt sina uppdragsgivare.

   https://www.youtube.com/watch?v=NdXNVO07mN4&feature=youtu.be&t=5986

   Radera
  2. Det var som fan. Det seminariet var jag på, och ser väldigt malplacerad ut på videon. Mycket intressant och lite turbulent också. Sällan man har identitetskontroll vi publika seminarium. Vill minnas att man fick avlägsna en person under pausen.

   Love Alm
   @DrLoveMachine

   Radera
 10. Idag hade ryssarna en ny presskonfa om MH17. Och erkände att all manipulerad skit de trattat ur sig var ljug. Det fanns aldrig nån SU-25:a osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ben, vi har diskuterat det där. Om du ska dra en sträng koks från en postares morsas arschel så måste inte strängen vara lika lång som röven är bred. Det blir lätt för mycket

   Radera
 11. Värt att nämna är att det är säkerhetsklassat om någon gjort en RK-II:a (eller såklat en RK-I:a). Vederbörande eller någon som har kännedom att han/hon har genomgått en RK-II:a får inte lämna ut den informationen utanför ett sådant uttalat forum.

  Skulle det kunna få till följd att det saknas offentlig information om att det ens gjorts RK-II (eller RK-I) då...?

  SvaraRadera
 12. Nu blev jag lite avundsjuk! Skulle också gärna göra samma typ av affär med en rysk kriminell och tjäna 5 mille. Det vore sen en nöje att skriva lite häftiga blogg-inlägg under olika pseudonymer, som alla andra här gör, på olika siter !!

  SvaraRadera
 13. Nuvarande regering hade en utländsk inflytelseagent som statsråd så det finns en hel del att ta tag i innan man kommer ner till oppositionspartiet Sds politiska tjänstemän...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar väl den föregående ?

   Radera
 14. Sen får man återigen konstatera att Lars Wilderäng aldrig debatterar med Sverigedemokraterna eller ens diskuterar Sverigedemokraternas frågor. Det enda han ägnar sig åt är att kasta skit på Sverigedemokrater. Lars Wilderäng är en mobbare och hade vi levt i 30-talets Tyskland hade han varit den främsta judehataren och regimvännen.

  SvaraRadera
 15. De som verkligen destabiliserat landet socialt, ekonomiskt och parlamentariskt, och spridit propaganda är migrationsvurmarna som t ex DN, Gardell, AB, Ernman, Schyffert och egentligen all MSM inom Sverige. Åratal av förtigande av fakta och att föra folket bakom ljuset. Putin hade aldrig klarat av åstadkomma detta. Tyvärr är Wilderäng är del av detta gäng.

  SvaraRadera
 16. Sveriges Radio gjorde en kontroll. Då åkte han ut. Det talar väl sitt tydliga språk

  SvaraRadera
 17. Är inte det stora problemet här att Riksdagen inte ser till att SÄPO gör ordentliga kontroller på ALLA i huset? Det är lika illa med säkerhetsrisker oavsett partitillhörighet menar jag.

  OT Vilken kontroll görs om man jobbar inom försvarsindustrin? Tänker Saab, Bofors osv.

  SvaraRadera