Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-09-28 18:52

Personerna bakom Climeon

Det mångfaldigt prisbelönta energiinnovationsbolaget Climeon har producerat en liten film kring bolaget och personerna bakom bolagets teknikgenombrott för elproduktion från spillvärme.


De två uppfinnarna bakom Climeon har uppnått en lösning på en nästan perfekt sk Rankincykel, dvs nära teoretiskt maximal konvertering av spillvärme till elektricitet. Ca 50% av världens energi går förlorad just som spillvärme och potentialen i att konvertera delar av detta till elkraft är förstås enorm.

På bara några få år har man fått bland annat SSAB, Viking Line, italienska kryssningsfartygvarvet Ficantieri och nu ser det även ut som polska raffenaderiföretaget Orlen kommer installera bolagets teknik, efter att bolaget vunnit en tävling i Polen. Andra utmärkelser är Världsnaturfondens Climate Solvers 2016.

Filmen ovan ger en liten inblick i Climeons teknik och ger oss en titt på de två uppfinnarna bakom tekniken.

Ni kan läsa mer om Climeon på bolagets hemsida, eller för den delen följa bolaget på Facebook.

Jag är en av de 224 privata aktieägare som investerat i Climeon och publicerar detta inlägg utan ersättning. Någon publik nyemission pågår ej i företaget. Bolaget är ej marknadsnoterat.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Hur kan man få möjlighet att köpa aktier i detta mycket intressanta bolag? Du som är aktieägare vet du du man kan komma inkontakt med någon av aktieägarna som kan tänka sig att sälja sina andelar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bli möjligt längre fram. Inget behov av extern finansiering än så länge. Tror kassan räcker i två år (2016+2017) utan ökade intäkter.

   Radera
 2. Tittade på deras årsredovisning som hastigast, rejäla förluster, men så är det väl i början för ett sådant företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Tror dock att kassan räcker för två år vid aktuell burnrate. Intäkterna kommer, nu handlar det mest om att skala upp för att klara efterfrågan.

   Radera
  2. Känns som ett guldägg detta.

   Radera
 3. Mycket spännande! Är också seriöst intresserad av köpa aktier. Finns det någon intresselista eller liknande som man kan skriva upp sig på?

  SvaraRadera
 4. Nu händer det

  http://www.di.se/pressreleaser/2017/9/15/pressmeddelande-climeon-avser-att-noteras-pa-nasdaq-first-north-premier/

  SvaraRadera