Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-09-13 14:41

Nu kan du läsa nästa inlägg utan att bläddra genom kommentarer

Efter många läsares önskemål kan man nu hoppa till nästa inlägg på bloggen utan att behöva bläddra genom kommentarerna. Dessa är inte uppskattade av alla läsare, som tidigare har behövt skrolla genom det hela för att nå knappen för föregående inlägg.
Alldeles efter reklamen hittar ni nu möjligheten att gå till senaste inlägg eller äldre inlägg.
Många kommentatorer skriver ofta (parafraserat):
"Jag läser bara den här skitbloggen för kommentarerna."
Mobilversionen.
Dock är det ju så att medan antalet unika läsare per vecka ligger i intervallet 30 000 - 50 000 personer, så är antalet kommentatorer cirka hundra. Och det är klart att just dessa skriver att de gillar kommentarerna. Annars hade de knappast kommenterat. Därtill är några av dem avlönade för att driva opinion för SD och Putin i kommentarsfältet, sk trollfabriker. Eller så går de på bidrag, eftersom de kommenterar dygnet runt, hela veckan.

De som inte läser kommentarerna kommer förstås inte heller kommentera själva.  En variant av Talebs de tysta vittnenas kyrkogård gäller alltså. Den som skriker högst har inte alltid rätt och representerar sällan majoriteten. Även om den kanske tror det och intalar sig det.

Däremot har jag fått flera förfrågningar om möjlighet att bläddra vidare till nästa sida utan att behöva skrolla genom alla ointressanta eller ofta rent idiotiska kommentarer. Sagt och gjort är det nu implementerat.

Se bifogade skärmdumpar.

De som inte vill läsa kommentarerna hittar alltså möjligheten att bläddra vidare efter reklamen. Lycka till!

Överlag kommenteras allt mer av bloggens innehåll i delade inlägg på Facebook eller Twitter, där många bara läser rubriken. Facebook-klickmonsterinlägg får inte fler kommentarer här på bloggen än något annat inlägg när anstormningen av Facebookdelningar får trafiken att spika. Inte heller Twitterdelningar ger fler kommentarer, som när Carl Bildt delade bloggen igår.

Senaste sju dygnens trafik. En Facebookspik och en Carl Bildt-spik exemplifierad.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Jag notifieras via RSS-läsaren i telefonen, läser rubrik och inledning, klickar nästan alltid igenom för att få inlägget med bilder och kommentarer (och reklam).

    Bläddrar sedan aldrig mellan inlägg väl inne på bloggen, varken på datorn eller på telefonen. Javascriptfunktionen för att kunna swipea mellan inlägg svär jag över flera gånger varje vecka när jag råkar byta inlägg av misstag när jag läst hälften av kommentarerna.

    Ställer du till något annat så återkommer jag.

    SvaraRadera