Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-28 13:55

JIT:s presskonferens: Ryssland sköt ner MH17

Just nu pågår den nederländskt ledda Joint Investigations Team de senaste rönen kring det ryska krigsbrottet när Ryssland sköt ner passagerarplanet MH17. Det står bortom allt tvivel att det var en rysk BUK-eldenhet omgrupperad in på ryskockuperat territorium i Ukraina som sköt ner planet. Eldenheten transporterades sedan tillbaka till Ryssland av de ryska trupperna. Ett hundratal inblandade personer är namngivna för krigsbrottet. Samtidigt visar det sig att Ryssland dödar mångfaldigt mer civila i Syrien än vad IS gör.
BUK-M1. Licens: CC-BY-SA.
Man kan följa presskonferensen hos bland annat Public Service/Sveriges Radio. Man kan även läsa en sammanfattning hos Schibsted/SvD.

I sig är detta på inget sätt något nytt utan helt i linje med tidigare rapporter. Även här.

Läsbart material bör dyka upp på de officiella sajterna inom kort. Igår lyckades Ryssland medge att alla deras tidigare sk "alternativa versioner" var felaktiga genom att presentera "bevis" som motsade allt man sagt tidigare. För rysk del handlar det om att sprida så mycket osäkerhet som möjligt för den ryska svansen av nyttiga idioter och betald psyops att sprida. 

Den holländskt ledda internationella utredningen är däremot helt konsekvent i sina slutsatser och bevisen för att de har rätt blir bara fler och fler, vilket tydligt visas av utredningen.

Det råder inget som helst tvivel om att Ryssland sköt ner flygplanet. JIT:s utredning kan nu namnge ett hundratal personer som var delaktiga i massmordet på flygpassagerarna.

I sig inget förvånande. Överallt där Ryssland ger sig in följer en våg av lik landets framfart. Man är numera största orsaken till mördade civila i Syrien. Ryssland är nu avsevärt värre för civilbefolkningen än IS.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

76 kommentarer:

 1. Ser ej konferensen, men ‏@Liveuamap twittrar
  "#MH17 investigation is extended to 2018. Russia is not named guilty today. Though it's clear that you cannot smuggle Buk launcher so easy"

  https://twitter.com/Liveuamap/status/781101037474222080

  Så de säger inte att Ryssland är skyldig? Det kan väl i och för sig bara en domstol säga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men roboten avfyrades från rebellkontrollerat området efter att ha förts in från Ryssland. Efter nedskjutningen returnerades robotvagnen till Ryssland, så alltså är det Finland som ligger bakom.

   Radera
  2. Precis, för Finland håller ju på att sälja sina BUK-system men behövde visa att de fungerade fortfarande plus att de var sura på nederländerna som bara ville sälja dem 80 stridsvagnar istället för 100 samtidigt som de ville hämnas på Ryssarna förförlusten I fortsättningskriget.

   Radera
  3. Vad svamlar ni om?

   Stämmer det eller stämmer det inte att utredarna faktiskt inte pekar ut Ryssland som skyldigt? Ni kanske hörde vad de sade ordagrant.

   Eftersom de sade att roboten kom från Ryssland, och avfyrades från ryskkontrollerat område är det ju ytterst sannolikt att Ryssland är skyldigt, men ville de inte dra den slutsatsen, än?

   Radera
  4. De lägger fram övertygande bevis på att det var en rysk BUK, med ryska officerare som befann sig på Pro-rysk sida av slagfältet som avfyrade den missil som sköt ner MH17. De visar också dess färdväg in och ur området runt Donesk. Men det är inte deras sak att fastslå skuld. Det ska en domstol göra. De har enbart lagt fram bevis.

   Radera
  5. Den springande punkten är väl vem som höll i mordvapnet när det avfyrades. Att Ryssland levererade vapnet och tog det rykande vapnet ur händerna på skytten verkar utredningen ha klarlagt, men vem exakt som sköt är kanske inte lika klart. Var det en rysk soldat eller en "civil" rysk eller ukrainsk milisman med rätt utbildning?
   Men som jag ser det är det bara hårklyverier. Ryssarna är inblandade, vilket tydligt framgår, trots att Ryssland försökt blanda bort korten från dag ett.
   Sen tror jag att allt är en mycket tragisk olycka, givetvis. Jag tror inte man haft för avsikt att skjuta ner ett passagerarflygplan. Något som kanske rent av talar för att det var milis som sköt. (mindre disciplin, större benägenhet att skjuta på mål som inte är ordentligt identifierade - dock har mer disciplinerade proffs med bättre utrustning skjutit ner civila passagerarkärror förr)

   Radera
  6. Tack Robert Wedmo och ErikG för svaret på min fråga!

   Då har Cornu alltså (medvetet?) satt rubriken rent felaktigt då JIT inte tagit sig en domstols tolkningsrätt.

   Radera
  7. @Herr Muffin: Det är klart att jag svamlar. Mest troligt är Ryssland medskyldigt till medhjälp, men det går ju inte att utesluta att de faktiskt tryckte på knappen själva.

   Radera
  8. Ryska myndigheter vet vem som sköt. De har alla möjligheter att berätta vem det är och straffa den skyldige. Om de inte gör det faller så klart en mörk skugga över ryska ledningen.

   Radera
  9. Du menar att de kan se ännu mer skyldiga ut än idag när de framlagt uppenbara förfalskningar och bytt bortförklaringar 17 gånger?

   Radera
  10. Vem vet, de kanske har en tävlig I den Ryska statsapparaten om vem som kan komma på den mest löjliga förklaringen

   Radera
 2. Undra hur smart det var att döpa kommiten till "Joint Investigations team" med tanke på NLs liberal inställning till Cannabis? :-)

  SvaraRadera
 3. Helt i linje med övriga rapporter från propagandaministeriet haha :-) Surprise.

  Verkar ljugas nåt hejdlöst om Syrien också just nu ser jag. Verkar som nato börjar få panik när Ryssland och Assad håller på att göra slut på IS. Var ju inte enligt plan :) Så nu tar man till alla metoder inkl att kalla ISIS för civilbefolkning och gladeligen sprida deras propagandabilder i västmedia.

  Föga förvånande:
  http://thedailycoin.org/2016/09/27/report-syrian-govt-has-audio-of-us-coordinating-with-isis-before-attack-on-syrian-forces/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömde skriva haha I början av texten

   Radera
  2. Jag tog det i slutet på meningen istället för lite variation :)

   Radera
  3. Tur att Abbas lovar att släppa banden. Sen

   Radera
  4. synd bara att resten är samma vanliga dynga.

   Radera
 4. Den här händelsen/krigsbrottet är nog utrett så långt det går. En annan händelse som jag skulle vilja veta mer om, är när ett stort antal ryska långtradare körde in i Ukraina och på tillbakaträdande plundrade en eller flera industrier i den ryskockuperade delen. Vilka industrier? Vad stal dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl nåt som hörde samman med jetturbintillverkning ryktas det. Det är väl lite svårt att undersöka och bekräfta detta med tanke på läget. Försöken till uppror I Kharkiv hade antagligen också som mål att komma over mycket av Ukrainas rustningsindustri

   Radera
  2. Har för mig det var vapenindustrier. Har ingen bra länk till källa på det dock.

   Radera
  3. Tack ska ni ha. Den/de i Väst, som ev vet ngt redovisar det kanske inte öppet.

   Radera
 5. AB är lite mer försiktig. Rysk robot i rebellkontrollerat område.
  Sverige stöttar kurder i Syrien med vapen.
  Riktas de fel så är det inte Löften som skjuter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller inte. De vapnen licenstillverkas eller säljs till USA t ex.

   Radera
  2. Det är väl ett ärende i Rådgivande nämnden för krigsmaterielexportfrågor (puh, vilket namn) just nu för att USA förser stridande i Irak/Syrien med ca 2000 AT-4or. Vapen skall bara ligga i förråd tills de skall skrotas - de får inte användas enligt svensk exportlagstiftning. :-)

   Radera
 6. Jaha, och vad händer nu? Inte ett skit, eller så införs djupare sanktioner vilket havererar ökenomierna.

  Oavsett vad trollen skriver är det så att alla vet vad Ryssland gjort och gör. W

  SvaraRadera
 7. Jaha, och vad händer nu? Inte ett skit, eller så införs djupare sanktioner vilket havererar ökenomierna.

  Oavsett vad trollen skriver är det så att alla vet vad Ryssland gjort och gör. W

  SvaraRadera
 8. Det är nog väldigt lämpligt att läsa den andra sidan ockå och börja lägga pusslet själv istället för att ensidigt suga åt sig varenda ord av ren propaganda från ena sidan:

  https://sputniknews.com/columnists/20160927/1045753440/western-hysterics-criminal-war-syria.html

  Nylig intervju med Assad:
  https://www.youtube.com/watch?v=tTIXZGSPl4c

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det är nog väldigt lämpligt att läsa den andra sidan ockå och börja lägga pusslet själv istället för att ensidigt suga åt sig varenda ord av ren propaganda från ena sidan"

   Du borde läsa och ta till dig av citatet ovan, Martin...

   Radera
  2. Ja, annars hade jag länkat till DN :) Andra sidan är inte att mata sig själv med SVD eller Expressen 1h när man läst DN 23h.

   Radera
  3. Ava alla förvirrade svammelgubbar och foliehattar som dyker upp i kommentarsfälten så står du i en klass för dig, Martin. Ett mycket tveksamt grattis

   Radera
  4. Hehe jag vet att det är jobbigt att konfronteras med verkligheten efter en livslång hjärntvätt :-)

   Radera
  5. Du e´ju helt go i huv'et.
   Jág tillbringar ganska mycket tid med att läsa nyheter och analyser, både MSM och så kallade motpoler. Kollar självklart t ex RT ibland, försöker alltid läsa "båda sidor" innan jag bildar mig en uppfattning. Det underbara är att du kalla mig hjärntvättad - tjena

   Radera
  6. Som tillägg kan jag ju konstatera att jag är precis lika trött på msm som många andra, tycker dom silar mygg och sväljer kameler, har verklighetfrånvänd samhällsbild och ofta är j-t okunniga. Men jag kan också konstatera att alternativen typ RT, konspirationsbloggar, diverse nyhetssiter oetc är sju resor värre.. MSM kan ofta beskyllas för dumhet, okunskap, lättja och "politisk korrekthet" men dom är ju i alla fall inte direkt avlönade av en korrumperad stat.

   Radera
  7. Börjar ana vem som döljer sig bakom namnet Martin - är det du Sheldon?

   Radera
  8. Det som du länkar till är juh bara något liknande en ledare, sådant man finner hos t.ex. Aftonbladet.

   "The views expressed in this article are solely those of the author and do not necessarily reflect the official position of Sputnik."

   ... alltså bara massa ordbajseri om någon googleryttare, ingen riktigt journalism bakom. Vilket sputnik aldrig har levererat men men..

   Radera
  9. "MSM kan ofta beskyllas för dumhet, okunskap, lättja och "politisk korrekthet" men dom är ju i alla fall inte direkt avlönade av en korrumperad stat."

   Vad betalar SVT, SR och vad betalar hälften av alla tidningar med presstöd?

   Radera
  10. ...vad nu MSM egentligen avser?

   Jag antar för det första att du vill låta påskina att svenska staten är lika korrupt som den ryska. Det är ganska felaktigt.

   För det andra så finansieras SVT och SR av en, i praktiken frivillig, TV-avgift och inte av staten. Det inflytande staten har är via regleringsbreven och där är det också stor skillnad mellan rysk och svensk media.

   Ja, TV-avgiften är frivillig. Köper man en TV kan man låtsas som att det var en gåva till någon annan, och skulle TV-pejlaren dyka upp i dörren så har han ingen som helst rätt att komma in och titta i ditt hem. Det är bara om man är gravt förståndshandikappad som man inte är smart nog att kringgå lagen i det här fallet.

   Radera
  11. Korruptionen i Ryssland är säkert mer omfattande och helt klart mer öppen. Den svenska korruptionen är däremot så försåtlig och sofistikerad, ja till och med lagreglerad, att normalbegåvade människor inte ens begriper att den finns. Jag vill mena att det gör den långt mer skadlig.

   Radera
  12. "Den svenska korruptionen är däremot så försåtlig och sofistikerad, ja till och med lagreglerad, att normalbegåvade människor inte ens begriper att den finns. Jag vill mena att det gör den långt mer skadlig."

   Mao den sak jag vill ska finnas finns inte men eftersom jag vill att den ska finnas för att min tes ska stämma, så hävdar jag att den finns ändå, I strid med alla tillgängliga bevis.

   Radera
  13. Ha ha ha, ja, det logiska hade ju varit att Zokrates&co förklarat i detalj hur Ryssland kan rankas i paritet med en massa afrikanska skitländer och Sverige hamnar i typ topp 10 i undersökningar utförda av seriösa organisationer som t ex Transparency International.

   Men med lögnen som vapen varken kan eller vill man göra det. Så jag antar att debatten slutar här?

   Radera
  14. Rankar man Ryssland i paritet med afrikanska skitländer är man i bästa fall bara okunnig men mera troligt drivs man av samma fientliga agenda som denna blogg.

   Att Sverige hamnar i topp bland världens minst korrumperade länder beror naturligtvis på att den typ av försåtliga korruption jag tog upp här aldrig räknas i sådana sammanställningar.

   Radera
  15. Transparency International rankar t ex Ryssland på samma plats som Sierra Leone.

   Som sagt, upp till dig att bevisa att dom är okunniga eller illvilliga. Eller bli häcklad som en okunnig fjant och lögnare. Metodologin är redovisad på deras hemsida, så jag förväntar mig att du i detalj går igenom exakt vad som är fel.

   Varsågod!

   Radera
  16. haha, vilken idiot OT är.. skrämmande eller så är det ett rent putintroll

   Radera
 9. "Ryssland sköt ner MH17"

  Vad fan betyder det? Moder Ryssland? Kommissionen säger inte ett dyft om VEM som sköt ner planet eller gav order om det.

  "Ryssland är nu avsevärt värre för civilbefolkningen än IS."

  Cornu fortsätter sin taktik att använda rena rama skämtsajter som källor för sina feberfantasier.

  http://www.vdc-sy.info/index.php/en/

  Beklämmande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "För rysk del handlar det om att sprida så mycket osäkerhet som möjligt för den ryska svansen av nyttiga idioter och betald psyops att sprida."

   Cornu har rätt i sitt antagande om psyops/nyttiga idioters mål och du är ett bevis på att detta antagande stämmer, Zokrates.

   Radera
  2. Ryssland som land med Putin som ledare (och ett gäng i dunklet bakom honom) har stora interna problem för att oljan är billig. Därför måste man, som vanligt hänsynslöst och utan respekt för människoliv, kasta skit omkring sig i världen. Ryssland är just nu ett av världens största Rövhål. Fan vad less jag är på landet just nu.

   Radera
  3. Håller helt och hållet med Zokrates. Så gott som allt Cornu skriver om Ryssland är ett skämt. Det är värre än att lyssna på SvT eller Peter Wolodarski om invandring. Fullständigt oseriös USA-propaganda och agendajournalistik.

   Nästan så löjligt partiskt att man kan fundera på att det tvärt om är så att Cornu vill kasta ett löjes skimmer över Rysslandssmutskastarna.

   Vad gäller de som kommenterar verkar sådana som jag nästan helt slutat bry sig om att kommentera i floden av okunskap och okritiskt anammande av agendajournalistiken som majoriteten visar.

   Radera
  4. Det där desperata förnekandet ni hänger fast i ser bara löjligt ut. Enligt rapporten vidgår Ryssland nu att inga andra plan fanns i närheten, och att nedskjutning från annat plan kan uteslutas. Det var den första stensäkra slutsatsen från många här i forumet, att planet skjutits ned av ett annat plan, gärna ett ukrainskt.
   Kommissionen fastslår att ett BUK-systeme har använts. Vidare fastslår de att systemet transporterades in i Ukraina från Ryssland och fraktades tillbaka till Ryssland efter nedskjutningen. De håller på med att identifiera de cirka 100 personer som har varit inblandade i transporterna och nedskjutningen. Det verkar en aning puckat att säga att kommissionen inte säger ett dyft om vem som sköt ned planet; de har ju allt utom individerna. Vad jag kan minnas brukar ni inte kräva att individerna som utför amerikanska attacker ska identifieras för att tillskriva dem USA?

   Radera
  5. Mhm. Förintelsen har inte heller hänt om man inte kan räkna upp namnen på alla som satt i vakttornen.

   Radera
  6. Hade det inte varit för att Sverige befinner sig i ett säkerhetspolitiskt knepigt läge och att Riksdagen blivit infiltrerad av ryska agenter, skulle man ju kunna fira att det eländiga femtekolonnarskitpartiet för debila sverigevänner nu avslöjas för vad det är: ett ryskt destabiliseringsorgan.

   Eländes elände, men det ska i alla fall bli intressant att se de kommande opinionsmätningarna. Patrask.

   Radera
 10. Martin, Zokrates mfl

  Andra sidan är en fascistisk pseudodiktarur styrd av en kleptokrat och har aldrig haft fri press osv som fritt kunnat avslöja missförhållanden etc.
  Eller en av de värsta diktaturerna i Mellan Östern fullt inbegripen i ett nära på folkmord mot egna medborgare som hade MAGE att vilja ha lite mera demokratiska rättigheter, och konsekvent kallar alla man skjuter på för terrorister (även femåringar)

  Så exakt VAD skall vi lyssna på?

  Eller menar du att vi skall tro på all skitpropganda du och dina betalda gelika/femtekolonnare sprider på åkrarna?

  Hade du varit svensk skulle du varit landsförrädare. Nu är du ryss så du gör bara din plikt. Respekt åt det ialla fall.

  SvaraRadera
 11. De kommande stegen när man börjar skadeståndsprocesserna mot Ryssland kommer hålla Ryssarna sysselsatta i juridiska processer de närmaste 10 åren - istället för att kunna ha tillväxt kommer man nu vara på dekis.

  Krimkriget kommer visa sig ha varit dyrt.

  SvaraRadera
 12. LOL som om man tror på dom där siffrorna från Syrien.
  Rebellerna har ju fördelen att dom ser ut som civila !
  Dessutom vill rebellerna döda alla Aleviter så det är liiiite svårt att känna någon sympati för dom som är kvar i det starkaste rebellfästet !

  SvaraRadera
 13. Intressant stapeldiagram. Det vore klädsamt om man sträckte ut tidsaxeln från tillexempel den dag Ryssland klev in på scenen i Syrien, då blev nog staplarna något annorlunda och inte bara ta sex utvalda dagar.
  NATO med anhang har utan tvekan också sina nyttiga idioter.

  SvaraRadera
 14. Jag är inte alls insatt i materialet och detta avhandlas säkert i detta.
  Vilken kompetens krävs för att gruppera, klargöra och operera ett avancerat luftvärnssystem som BUK t.ex. hantering av TELAR, koppling till HCLP? Det inget MANPAD-system som man slänger upp på axeln och trycker av.

  Jag påstår att detta kräver specialistkompetens och utbildning vid luftvärnsregemente så det går nog att räkna ut ganska lätt var denna kompetens finns. Synd att inte ryssarna själva har kontroll över sitt eget materiel för då skulle de själva kunna peka ut vem som låg bakom...

  SvaraRadera
 15. Här är en intressant artikel om hur Finland hjälpte till att utreda nerskjutningen.

  https://www.hbl.fi/artikel/sprangtest-pa-finsk-mark-avgorande-for-utredningen-av-mh17-kraschen/

  Artiklarna i HBL kan läsas gratis om man registrerar sig, de vill ha e-postadressen men jag har inte haft något besvär med spam av dem. Jag tycker att det är en bra tidning som är väl värd att titta i då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan intressant artikel, om lögnen som politisk taktik. Jag tycker att den tangerar rysstrollens kommentarer här också.

   https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/28/jonas-jungar-titta-jag-ljuger-trump-och-lognen-som-politisk-taktik

   Radera
  2. Det verkar som om handlandet har väckt lite uppmärksamhet i Finland med samlingspartiet verkar vilja hålla på med eftergiftspolitik.

   Radera
 16. Ändå intressant att få se rysk psyops in action så att säga. Fascinerande. Taktiken att bomba in så mycket "alternativ information" och vilseledande lögner som möjligt och begrava allt som kan likna fakta i en dynghög av konspirationsteorier.

  Det här är ändå en av sveriges största kontinuerligt utkommande bloggar på området så det krävs ju inte att man är det minsta paranoid för att misstänka att den ligger på radarn i ryska trollfabriken. Jag tycker det känns oerhört fascinerande att det i detta nu sitter avlönade ryska troll och spyr ur sig så mycket desinformation som möjligt, just här.

  Jag jobbat i en del projekt inom it där vi hade outsourcing med kinesiska testare som fick betalt per felrapport de submittade. Undrar om de ryska trollen också har nåt slags ackord de måste hålla, med tanke på den ganska så tvivelaktiga kvalitén på en del inlägg här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rätt vad det är kanske det kliver fram en anonym spansk flygledare som jobbar i Kiev trots att mh17 inte flygledare därifrån + att utländska medborgare inte får jobba som flygledare i Ukraina. Och så berättar han att ukrainska regeringen var ansvarig för nerskjutningen. Och så är det nån dumjävel som går på den skiten.

   Eller just det, det har redan hänt.

   Radera
  2. Artikeln i guardian nämnde väl att trollen i St Petersburg hade beting.

   Radera
 17. Tyvärr är det nog så Cornu att börjar det dyka upp "gröna gubbar" så lär du vara en av de första dom besöker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så nu ska man inte skrika "Men USA DÅRÅ?!?!?" utan nu vill Kreml att man sådär lite fint, mellan raderna, hotar istället?

   Det går bra nu Ryssland, det går bra nu..

   Radera
 18. Vem blir då förvånad över att FN, påven och Läkare utan gränser elliot kritiserar de ryska sjukhusbombningarna i Syrien som krigsförbrytelser?

  SvaraRadera
 19. Väldigt trist med alla krig och konflikter som pågår nu... Och tycker väldigt synd om alla människor som drabbats. En hel del fall av misstag oxå, som givetvis olika sidor försöker använda maximalt i propagandakriget.

  Detta MH17 fall tex, eller när USA-alliansen nyss bombade & dödade 60 syriska regeringssoldater under pågående vapenvila och därmed sköt den i sank, eller när USA bombade afganska Läkare-utan-gränser. Utan tvivel misstag, förekommer på båda sidor.

  Kan dom inte sluta bråka snart ????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför listar du inte de hundratals fall av ryska bombningar av sjukhus i Syrien? Senast bombade Ryssland två sjukhus idag.

   Radera
  2. Nästan omöjligt att verifiera vad som händer för en utomstående, och själv är jag mkt skeptisk mot media-rapporteringen, alla har en agenda.. Kanske eller kanske inte ? Kanske fabricerat ?
   Samma sak hände under Israels Gaza-krig. Grupper av beväpnade personer på taket och i byggnaden, blir bombade, och skickar sen en skur av mail till alla media med en del fabricerade bilder och uppgifter om att ett BB med spädbarn / sjukhus blivit bombade....

   Eftersom många media är anti-Israel och anti-Ryssland så publiceras uppgifter utan tillräcklig kontroll.

   Hoppas att det kan ta slut någongång -----

   Radera
  3. Då känner du till att de afghanska flygledarna observerade beväpnade talibaner ta sig in i en byggnad, och ledde in amerikanskt bombflyg mot byggnaden utan att veta om att det var ett sjukhus?

   För du följer ju media kritiskt och sväljer ju inte bara alla rubriker?

   Radera
  4. "Omöjligt att veta vad som händer" fast helt tvärsäker på att USA dödade 60 syriska regeringssoldater. Selektivt bias?

   Radera
  5. Ja det är trixigt. Själv försöker jag ibland följa olika media för att försöka förstå vad som händer på ett neutralt sätt.... BBC är ofta bra, och man kan läsa Jerusalem Post och Haaretz för att få den sidan, i Swe så är nästan alla media kraftigt anti-Israel & anti-Ryssland och can´t be trusted i dom frågorna, SvD något mindre.
   Kul med media-studier och att jämföra vad olika media skriver om samma händelse, och sen försöka lägga ihop bilden !!

   Stackars Syrien, finns det hope for peace ?, tycker synd om alla där !!! Det finns ju så många olika aspekter och problem, men i Swe media ser man bara att Assad bombar sin egen befolkning mha Ryssland. .... Och Ryssland bombar givetvis mest sjukhus....

   Radera
  6. "Alltså, jag ba'stod helt oskyldigt och bara höll kniven såhär, sen kom den här andra snubben och sprang plötsligt rakt på kniven, tio gånger"

   Radera
  7. Assad bombar sin egen befolkning med hjälp av Ryssland - precis så är det. Han kunde också ha valt att avgå och då hade Ryssland förlorat sin marinbas i Syrien och inte heller fått öva sitt flygvapen i attackuppdrag. Den värsta tolkningen av det som Ryssland gör i Ukraina och Syrien är krigsförberedelser och övning inför något större. (Och, ja, USA har aldrigt släppt sin förmåga att kriga - men nu har vi om några år två stora aktörer som är "game on".

   Radera
 20. Mycket humor från Kreml när BBC frågar.
  "We cannot accept as final truth of what they say. I bet you haven't seen any proof of what they say," he told the Hardtalk programme, adding: "We know the devil is in the detail, and we are still missing lot of the detail."

  SvaraRadera
 21. Grafen säger att ryssarna dödade flest civila under en vecka i Aleppo. Det är inte ekvivalent med att ryssarna generellt dödar flest civila i Syrien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fan- varför skall Ryssarna ens vara där och döda folk som befinner sig i sjukhus ? De kan stänga marinbasen i Syrien, släppa Krim och sen sätta sig på en åker hemma bakom Ural och titta på när potatisen växer. Hoppas sanktionerna tar där de känns som mest.

   Radera
 22. Och när det inte mkunde bli mer smaklöst:

  ttps://www.theguardian.com/world/2016/oct/02/buk-at-bedtime-russian-firm-launches-missile-launcher-childs-bed

  SvaraRadera