Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-23 14:15

Fredagsmys: Så köper man ett hus för 12 miljoner i Stockholm

Dags för lite härligt fredagmys. Den sverigedemokratiske politiske sekreteraren i riksdagen "Egor Putilov" förklarar på Facebook hur man köper ett hus för 12 miljoner i Stockholm. Riktigt mysigt att se att det räcker med 200 000 i handpenning och att man får låna resten av beloppet av säljaren.
Ståndsmässiga hus på Liiidingö. Komplett med polisbåt.
Följande skrev "Egor Putilov" på Facebook för att förklara hur han gjorde för att köpa en villa värd 12 MSEK i Stockholm. Köpeskillingen var bara 6 MSEK, men begärd handpenning var inte normala 10%, utan endast 200 000 kronor, dvs 3.33%. Resten av beloppet fick han utlånat till sig av säljaren, eftersom han inte lånade pengar från en bank.
"Jag fick kännedom om att det säljs ett hus i Stockholms län och att ägarna ville ha en snabb affär pga att de hamnade i ekonomiska problem. Eftersom jag hade den begärda handpenningen (200 tsk) som jag sparade ihop just till egen insats kunde jag erbjuda en snabb affär och därför fick köpa huset inom ett par dagar under marknadsvärdet. Avsikten var att behålla huset därför sökte jag lån hos bla. Nordea för att betala av resten av köpeskillingen. Dock fick jag inget lån och blev tvungen att sälja det så småningom."
Om ägarna snabbt ville sälja pga ekonomiska problem, så borde de väl vilja få in 6 MSEK och inte i praktiken låna ut 6 MSEK minus 200 000 till köparen? Eller var det bara 200 000 som var det ekonomiska problemet, för vilket de kastade bort 6 MSEK på fastighetsaffären?

Putilov kan bara sälja fastigheten om han är skriven som ägare, dvs att hela affären är reglerad. Om det inte var med banklån så måste han fått låna pengarna av någon annan så länge? Om det nu inte var ägarna, vad för kontakter har Putilov som kan trolla fram 5.8 MSEK för en snabb fastighetsaffär.

Förklaringen ovan ger ju en helt ny inblick i bostadsmarknaden i Stockholm. Man behöver inte ens betala något för att köpa en fastighet värderad 12 MSEK. Eller ja, det räcker att betala 1.67% av fastighetens värde.

Så riktigt trevligt fredagsmys på er. Kom nu ihåg att ni inte ens behöver låna pengar av banken för att göra fastighetsaffärer i mångmiljonklassen. Det räcker med 200 000 kronor.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Helt skruvad historia. Han måste tro att folk är förståndshandikappade om han tror att någon går på det där utan vidare förklaring.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Senast jag fyllde i de där SÄPO-papperen för säkerhetsklassning vill jag minnas att det fanns en ruta att kryssa i huruvida man hade "oreglerade skulder" eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är problemet, han sålde ju huset sen och reglerade skulden. Du får det nästan att låta som om det vore fel att göra bra affärer. Snart säger du väl att det är fel när jag köper vinnande V5:or av okända spelare för att tvätta mina värderånspengar.

   Radera
  2. Plus att frun till säljaren ju jobbade på ryska Skatteverket så hon måste ju veta vad som är lagligt och inte, liksom.

   Radera
  3. Ryska skattelagar är nog mer töjbara än vad som gäller i Sverige?
   Rätt person med rätt kontakter gör nog lite som han vill där borta vad gäller beskattning.

   Radera
  4. Sager den skjortlöse ryttaren att det är OK, så är det OK

   Radera
  5. Menar ni att Ryssland är korrupt ända in i de statliga institutionerna?

   Radera
  6. Va! Det kan ju ändå inte stämma för helvete. Menar du att Lavröv inte talar sanning i FN?

   Radera
  7. Korrupt,inte alls, det är ju bara elak propaganda från Soros-sponsrade Nazist-sionister som är avundsjuka på de ubermench som den ryska eliten består av.

   Radera
  8. åhh, skulle ge min keps för att få lägga in en bild på denna ryska elit....

   Radera
  9. Bara att bildgoogla "gopnik" för att få bilder på hela den ryska statsledningen.

   Radera
 4. Putilov for finansminister! :-P

  SvaraRadera
 5. Var ligger kåken? På Lidingö?

  SvaraRadera
 6. Det jag undrar dock är ju att det här verkar vara ganska klumpigt gjort. Undra om EP kan ha haft en sekundärroll som skenmål? Dvs han fyller ett visst syfte, men har även som uppgift att dra uppmärksamheten från andra operatörer?

  SvaraRadera
 7. Äger man ett hus värt 12 miljoner så kan man ordna fram 200k och behöver inte sälja huset för 6 miljoner.
  Skatteverket borde verkligen gå till botten med detta.

  Putilovs historia gör bara tveksamheterna än värre.

  SvaraRadera
 8. Detta är soklart en manöver av ryska underrättelsetjänsten för att krasha bostadsbubblan vilket i förlängningen ger Sverige problem internt och en svagare position, mera öppet för rysk påverkan i olika former. Kudos till deras analytiker som identifierat denna ingång.

  SvaraRadera
 9. Alla de stora har nu artiklar om SDs Putinagent.

  Men att få 6 miljoner från Putin är nog helt ok - eller? Givetvis har SD fullt förtroende för honom.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 10. Det är blandat fång och därmed räknas det som gåva mao mottagaren övertar givarens ingångsvärden ang anskaffningsvärdet och kan då sälja med minimal reavinskbeskattning.
  Är det så att affären är en ersättning för en prestation så är det bara att slanta upp inkomsskatten sisådär 75 %.
  Svenska kontraspionaget består av att kronofogden får mäta ut de ryska agenterna.

  SvaraRadera
 11. Är det inte väldigt enkelt att kolla om hans story har verklighetsanknytning ? I så fall borde han betalt in 1.3 miljoner i reavinstskatt efer försäljningen eller bongat in det som uppskjuten reavinstskatt. Det som det allra mest luktar är en bulvanaffär.
  Förresten så är sådant exakt det som äkta FSB-agenter och säkerhetsrisker absolut ej sysslar med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. FSB är alltså de som har som uppdrag att sköta säkerheten inne i Ryssland. Och i Ryssland är de mest kända för att syssla med tullbedrägerier hellre än fastighetsfiffel. Så kanske har du rätt.

   Radera
  2. Rusning likt en förgiftad råtta - "tullbedrägerier hellre än fastighetsfiffel", njaee FSB är som organisation, USAs FBI.
   Märkliga agerande, om så, via gränshandel ligger på annan myndighet

   Radera
 12. Upplysningsvis är inte allt Expo och Aftonbladet skriver om sant.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. En ordinär strandtomt med hus och brygga kostar 10-15 Mkr i förorten, 2 mil utanför stan. Centralt kostar det förstås mer.

  SvaraRadera
 15. Nästa fråga: nu när han sagt upp sig, vad kommer han göra då ? Visserligen har han ett antal miljoner (men han måste även bo) så han slipper socialen, tills vidare. Att detta inte skedde mer diskret är förvånande, men Aftonbladet/Ekot kanske ville hämnas lite. Bra så.

  SvaraRadera
 16. Hans dokumenterade förmåga att dupera både till vänster och höger (SD, AB. SR, Invadrarverket....)och hans språkliga begåvning visar att detta verkar var en i sin bransch vara en mycket begåvad herre. En möjlig förklaring kan ju då vara att han kan ju kanske på något sätt blåst ryske gangstern i husaffären och därför sedan fått akut behov av skyddad identitet.

  SvaraRadera
 17. Med tanke på att Sverige lade ner även det psykologiska försvaret (MSB har inte riktigt samma uppdrag idag) för ett tiotal år sen så kanske man inte ska döma nyhetsredationerna allt för hårt om de tappat kompetens och vaksamhet mot infiltration.

  Att Putilov orerar om att inte fått bemöta kritiken är märkligt med tanke på att han har en egen blog där det varit stendött sen det första avslöjandet. Observera(!) gå inte dit utan att använda Tails eller någon anonymiseringsmiljö du känner dig trygg med, Putilov använder canvas fingerprinting så det finns en stor risk att du profileras via andra web-platser som använder samma Wordpress-fasad. (...exakt var lämnas som övning för den intresserade...)

  SvaraRadera
 18. Adressen i fråga är Tureholmsvägen 131, Tureholm. Endast fem fastigheter såldes i Sverige 2014 för 12.2 miljoner (booli). Endast den på Tureholmsvägen såldes dessutom för 6 miljoner samma år.

  SvaraRadera
 19. Det är alltså på Färingsö.

  SvaraRadera
 20. Ryssland för solklart över pengar till agenter via fasthetsaffärer, men det finns andra sätt. Tex ge någon ett skattefritt stipendium på 1 000 000 SEK för att under två år skriva en bok i USA och sen köpa hela upplagan för 10 miljoner. Finns många sätt att småluras på.

  SvaraRadera