Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-09-02 18:01

Fredagsmys: Läslovet - en Pixibok per elev!

Dags för lite härligt fredagsmys igen! Med härliga fredag kommer läsarinsikten att pengarna till Stefan Löfvens hyllade läslov, som ska rädda skolan, Sverige och framtiden, räcker till en Pixibok vardera åt 500 000 grundskolelever.
Pixiböcker. Stjärnfall inbundet for size. Läsarfoto.
Stefan Löfvens och hen Fridolins stora satsning på att rädda svenska skolan, 5 miljoner kronor till att byta namn på höstlovet till läslovet (jag kan inte minnas att vi i gamla DDR-Sverige alls hade något höstlov), räcker till 500 000 Pixiböcker. Om man får ner priset lite. Sju böcker verkar annars kosta 87:- SEK hos Adlibris. Schablonen ska annars vara 10:- SEK per bok sägs det.

"Pixiböcker är små kvalitetsböcker för barn i ålder 2 - 6 år". Är därmed antagligen högst lämpade för svenska högstadieelever.

Så luta er tillbaka i fredagsmüssoffan. Svenska skolan är räddad. Äntligen!

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Visst hade man höstlov förr om åren också? Potatislov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, då barnen förmodades vara i hemmets raska famn och plocka potatis åt familjen. Dock ersattes de av automatiska maskiner, varför man kan inställa potatislovet och fokusera på varför tornet i Pisa lutar.

   Radera
 2. Hade två backar med pixieböcker när barnen var små. Utmärkt läsning för att invagga även vuxna i sömnens famn vid nattning av barnen. Att hoppa över sidor eller text är fusk, bara så ni vet!

  Åhh! Lilla blå bilen! Var det en pixiebok? Bra var den men har glömt om den var pixie.

  SvaraRadera
 3. Gärna pixibok men först ett rejält lov!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker man borde ha drogtester på morgonen när (om) politikerna kommer till riksdagen.

  SvaraRadera
 5. Böckerna om Bo rekommenderas. Iofs kommer en offentli upphandling schabbla bort böckerna som kommer kosta 169 SEK/st.

  SvaraRadera
 6. När släpper du pixieböckerna "Eldstriden", "Strömavbrottet" och "Pappa kan inte betala räntan"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Dem skulle jag köpa direkt till mina barn och som present till varenda barnkalas. Lägg till en översikt i prepping i form av "Kan själv!"

   Radera
 7. Danskarna har dragit det hela till sin spets: http://a.bimg.dk/node-images/224/14/800x600-u/14224113-biskop-gunner-er-i-en-klasse-for-sig---4.jpg

  SvaraRadera
 8. Danskarna har dragit det hela till sin spets: http://a.bimg.dk/node-images/224/14/800x600-u/14224113-biskop-gunner-er-i-en-klasse-for-sig---4.jpg

  SvaraRadera
 9. Borde det inte vara lite mer av det här http://img.tradera.net/images/929/222487929_bcd7eb54-764d-4f25-aa88-9fde3c4306ac.jpg istället för Pixi på den här bloggen. Nu i dessa tider av 14 veckors nödproviant, ryssar, klimatkatastrofer osv.

  SvaraRadera
 10. I den gamla skolan hade man läsning på lektionstid men det var slöseri med dyr lärartid enligt vänstern så det försvann.

  SvaraRadera