Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2016-09-16 14:55

Fredagsmys: I Fablernas Land - Genderförsvaret

Dags för lite härligt fredagsmys. Denna fredag bjuds det på en mysig bild från I Fablernas Land angående den härliga genderkorrekta Försvarsmakten, vars genderoperatörer nu kommer besegra fienden när regnet av bombkapslar och fjärrutlagda personminor faller över svensk trupp och civila.
Copyright (c) 2016 I fablernas land (TwitterFacebook). Återpublicerad med stöd av cc-licens.
När Ryssland anfaller Sverige så blir det ungefär som i Syrien och i sydöstra Ukraina. Ett metallregn av bombkapslar ("klusterbomber") och fjärrutlagda personminor mot såväl civila som militära mål.

Mot denna fjärrbekämpning ska nu svenskt försvar tillämpa den nya Handbok Gender, som är tjockare än säkerhetsinstruktionen SäkI. Detta för att kunna bäras innanför stridsvästen som ett extra splitterskydd. Enligt uppgifter till Cornucopia? är handboken så tjock att den ska stoppa åtminstone splitter från en Gradraket, som exploderar inom tio meter från bokens innehavare.

Verkligheten är att fienden (=Ryssland) skiter i allt vad Genevékonventionen och internationell rätt heter enligt all empirisk erfarenhet och skrattar sig fördärvad åt konventioner mot personminor och bombkapslar ("klusterbomber"). Och de skrattar ändå mer åt att Försvarsmakten nu inte ska få gå i eldställning utan att först göra en ordentlig genderanalys av hur eldställningen påverkar främst kvinnor. Det kan lämpligen ske genom att man först gör en enkätbaserad analys av personer som passerar i eldställningens skottfält, varför de gör detta och hur ofta, samt könsfördelningen av personerna.

Vadå "när ryssen kommer" reagerar direkt kremlinerna i sina försök att sprida desinformation och försämra svensk beredskap och försvarsvilja.

Ja, när. Både ÖB och senast igår chefen för P 4 Skaraborgs Regemente pratar inte längre om, utan när trupperna på Gotland kommer i strid. Det är ett tydligt skifte i formulering och jag har sedan tidigare från säkra källor att ÖB:s alla uttalanden är vägda på guldvåg innan de släpps till media för att förmedla exakt rätt budskap.

Chefen P 4, tillika chefen för Militärregion Väst, Fredrik Ståhlberg skriver angående den fasta baseringen av trupp på Gotland:
"[A]tt öva och verka och ta de skarpa uppgifter som krävs den dag de kommer."
ÖB Micael Bydén sade följande till Public Service/SVT:
"[S]om också kan ta den skarpa uppgiften den dag den kommer."
Beskedet är nu att säkerhetssituationen har försämrats så kraftigt att det bara handlar om den dag den kommer. Inte längre om. Högsta chefen själv och chefen för Militärregion Väst säger samma sak. När, inte om.

Då kan åtminstone svensk trupp krama Handbok Gender, som lämpligen förvaras på samma plats som Försvarsmaktens värdegrund.

Det var väl mysigt? Så där alldeles extra fredagsmysigt. Ni hittar Handbok Gender att ladda ner och njuta av här. Gör nu en ordentlig genderanalys av ert fredagsmys innan ni intar era ställningar i soffan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

53 kommentarer:

 1. Tjocka boken om Gender har specialpapper som slår "Always" sugförmåga.

  SvaraRadera
 2. Synd att adekvat kulturkunskap kläs i politiska modeord som "gender".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke när jag ser detta höjas till skyarna på vissa bloggar.

   Att tex påverka soldatmödrar, fästmör på hemmafronten (eller mot soldater att deras fästmö/fru vänstrar) är gammal standard psyops. Onödigt att göra mode av det. Fördelen är att hela gendertranset snart går ur mode, inte minst när läget skärps.

   Radera
  2. Det är allvar som har förvängts av vänsterkarrierister och förvandlats till trams.

   Radera
  3. @Magnus
   Precis som så mycket annat, man letar upp en bra sak och förvränger den, överdriver den, så att den också blir skadlig. Som tex invandring, kritik mot SD, feminism, skydd av minoriteter, osv, osv.

   Vissa ser inte det förrän det drabbar något de själva tycker är viktigt..

   Radera
 3. - " - - Genderförsvaret " den repan var icke att leka med bästa rubriken, detta år i alla kategorier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Singularisformen för svensk soldat blir väl nu "genderarm"?

   Radera
 4. Är kvällens soundtrack Iron Maidens "Women in uniform"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men allvarligt talat, det kommer alltid att finnas indoktrinering av den förtillfället rådande ideologin I samhället. GenusOB, eller ej är inte försvarets största problem.

   Radera
  2. Lite Off-topic ang kvinnor uniform:

   https://www.theguardian.com/artanddesign/2016/sep/16/colombia-farc-female-fighters-in-pictures

   Radera
 5. Sånt här skojar man inte om, det är viktigt att minst 50% av de man dödar är kvinnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnor kvoteras bara till "fina jobb",kvotering till armerare saknas konstigt nog.

   Radera
  2. Jo nog kvoteras det även i kristider, när skeppet sjunker så kvoterar man fortfarande in kvinnor och barn först till livbåtarna.

   Radera
 6. Att titta på hur Israel handskas med sin säk situation var förstås inte att tänka på,det land som har mest och förmodligen bäst erfarenhet av detta med samverkan mellan könen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då hade de ju varit tvungna att åka på studiebesök dit - det är ett big no-no i varje rödgrönt CV.

   Radera
  2. Som jag minns det frångick man kvinnor i främsta ledet då männen försökte undvika att just kvinnor skadades samt att muslimernas/arabernas stridsmoral stärktes när de kände till att de slogs mot kvinnor.

   Radera
 7. Ett fredagsmys som ger den där existentiella ångesten och fasan som bara Cornucopia?:s fredagsmys kan.

  SvaraRadera
 8. Haha.. börajar fatta hur löjligt det måste låta för Ryssarna när de läser propagandan i västmedia :-)
  https://www.rt.com/news/359321-sweden-gotland-station-baltic-sea/

  SvaraRadera
 9. I vissa kretsar så är det förnedrande att slåss och bli slagen av kvinnor.
  Har för mig att kurdernas kvinnliga förband slåss med viss framgång på grund av detta.

  SvaraRadera
 10. Humor.
  Ur handboken:

  ------
  Hur bör de gå tillväga för att inte skapa onödiga problem för de kvinnor, män, pojkar och flickor som är tvungna att passera bron? Förbandet måste ta hänsyn till genderperspektivet, funktionaliteten i staden och sitt eget behov av att öva skydd av bron.
  ......
  ......

  Gör en genderanalys för att förstå hur och vem som använder bron. Information kan inhämtas genom att en grupp soldater observerar förbipasserande eller intervjuar förbipasserande om hur och varför de använder bron.
  .....


  Byt ut till valfri text i videon nedan så kan den användas till nästan allt som sker i feminismens Sverige idag :-)

  https://youtu.be/KPWozkkI8Zk?t=30s

  SvaraRadera
 11. Handbok Gender liksom att inte bomba rödakors märkta byggnader är ändå en del av de västerländska värderingar som inte delas av Ryssland. Känner du dig störd av de värderingarna så har du redan köpt det ryska narrativet.

  Mer mys, klusterbomber och personminor är ju ändå att föredra framför några TOS-1A
  https://www.youtube.com/watch?v=YeWP4AcWlLU (här i påstådd aktion mot markmål i Syrien).


  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ryska narrativet uppviar betydligt mer vett för tillfället jfr det här dårhuset.
   Haha nä, väst har väl inte bomat sönder några sjukhus :-) Man stöttar IS som man döper om till "rebeller" när de går ens egna ärenden sen skyller man på Assad. Eller Putin :)

   En bra beskrivning:
   https://pbs.twimg.com/media/CWQgQxsU4AAFscp.png

   Radera
  2. Du menar att människor ska bete sig som människor även i krig? det är inget narrativ det är normala mänskliga värderingar. Därimot erbjuder man Ryssland ett narrativ genom att formulera sig på det här viset och basunera ut det hela i MSM.

   Radera
 12. Det här kan bli bra ! Alla feminister, bögar och Gender-operatörer hamnar frivilligt i främsta ledet och blir kanon-mat. Alla medelålders vita män som inte platsar i det nya Gender-försvaret klarar sig och kan ta det lugnt. Vad klagar ni på ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har iofs en intressant poäng - men hur skall du få den tänkta kanonmaten att trycka på avtryckaren istället för att ta av sig trosorna och fästa dem på en pinne och signalera vit flagg?

   Radera
 13. Tycker att det är bra att försvarsmakten anpassar sig till dom nya tiderna. Det är nästan ett måste.

  Annars skulle mängder av fegisar kunna könsoperera till kvinna bara för att slippa undan inkallelseordern.

  Nu har vi män chans att få ligga och kura ihop oss hemma i den sköna sängen med en bra bok istället för att behöva polera kängor, sitta eldpost och gå vakt varannan timme om nätterna.

  Nu måste väl utrustningen bli lite lättare eftersom den ska anpassas efter ex. bögar, flator, dvärgar, handikappade och gravida kvinnor.

  Kommer inte den enskilde ryske soldaten ifrågasätta meningen med att riskera livet för att ta Gotland om det kommer hundratals transvestiter i rosa uniformer med regnbågsflaggan i ena näven och AK5:an i andra springandes mot dem så fort de satt sin fot på ön?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju t.om. höja stridsmoralen.

   Nyhetsrubrik: "Fi-kompaniets befälhavare Gudrun Schyman tillfångatagen och förd till Sibiriskt fångläger. Putin: Ge upp annars får ni aldrig se henne mer".

   Radera
  2. lol.. svårt val det där..

   Radera
  3. Du menar väl, "ge upp eller ni får tillbaka henne", personlig skulle jag direkt lägga ner vapnet och ge dem en guidad tur av Gotland om det hände.

   Radera
 14. Glädjande att herr bloggredaktören tog fasta på mitt OT- förslag att skriva om det här vansinnet som slagit rot i den svenska försvarsmakten, min Kremlinstämpel till trots.

  Mera oroande är att Cornu fortfarande tillmäter det pajasgäng med ÖB i spetsen som utgör svensk försvarsledning något som helst förtroende och faktiskt litar på deras paranoida förutsägelser. Personer som viker sig för och implementerar såna här postmarxistiska idiotier har fullständigt förbrukat mitt förtroende i alla fall.

  Gud hjälpe Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Glädjande att herr bloggredaktören tog fasta på mitt OT- förslag"

   Du tror att världen kretsar i kring dig och det är därför du sväljer kremlinpropagandan då den smeker ditt ego. Du är precis som Snowden din jävla tönt.

   Radera
 15. Vad är nackdelarna med en rysk ockupation?
  Jag kan bara komma på fördelar
  +Inga mer miljarder slösas bort på ensamkommande barn i 40 års åldern
  +Inga mer bilbränder, skolbränder och stenkastningar. Ockupationspolisen bjuder inte gärningsmännen på saft när detta händer.
  +Skatterna sjunker
  +Bidragstagna flyttar till Merkel-land
  +Svenska tjejer börjar tråna efter ståtliga ryska soldater istället efter
  MENA. Detta leder till färre våldtäkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inga mer miljarder slösas bort på ensamkommande barn i 40 års åldern" och du tror dessa pengar går tillbaka till skattesystemet i svea och inte till Kreml.

   "Inga mer bilbränder, skolbränder och stenkastningar. Ockupationspolisen bjuder inte gärningsmännen på saft när detta händer" Nej de blir i stället den nya adeln precis som i Donbass.

   "Skatterna sjunker" Som ovan omfördelas till Kreml.

   "Bidragstagna flyttar till Merkel-land" som sagt nya adeln flyttar ej.

   "Svenska tjejer börjar tråna efter ståtliga ryska soldater istället efter
   MENA. Detta leder till färre våldtäkter" det finns en uppsjö av porr på nätet för detta "ändamål" behöver inte få landet ockuperat för den sakens skull. är för övrigt tämligen tvärsäker på att våldtäkterna ökade i "Merkel-land" 44-45.

   Radera
  2. "Vad är nackdelarna med en rysk ockupation?
   Jag kan bara komma på fördelar"

   Jasså, jag kan bara se nackdelar...

   "+Inga mer miljarder slösas bort på ensamkommande barn i 40 års åldern
   [- stämmer visserligen men... oligarker slösar inte bort miljarder på nån annan än sig själva]

   +Inga mer bilbränder, skolbränder och stenkastningar. Ockupationspolisen bjuder inte gärningsmännen på saft när detta händer.
   [- Nej, men polisen super ner sig själva med så mycket vodka att de inte märker om de får en gatusten i huvudet... Ryska polisen går förresten hellre på porrklubb än löser brott]
   +Skatterna sjunker
   [- Men räntan går ju upp till den Ryska... f.n. 10%... hur många svenskar tog med det i bolånekalkylen? Bostadsmarknaden kraschar.]

   +Bidragstagna flyttar till Merkel-land
   [- Nej, eftersom Ryssland inte är en del av EU och eftersom EU har alltmer stängt sina gränser]

   +Svenska tjejer börjar tråna efter ståtliga ryska soldater istället efter
   MENA. Detta leder till färre våldtäkter.
   [- s.k. ståtliga Ryska soldater... i Ryssland är man inte professionell om man inte kan vara full och samtidigt utföra sitt jobb... gäller särskilt inom det militära. Rysk militär är ökända för pennalism och dåliga levnadsförhållanden. Deras värnpliktiga har extremt höga självmordstal]

   Radera
  3. @stefan:

   Du kan få en gratis MVD-behandling av mig komplett med anal batongvåldtäkt, ekonomisk utpressning och elchocker. Så kan vi väl utvärdera sen?

   Radera
 16. Den avgörande frågan är väl vad vi ska försvara. En massa araber och afrikaner? Vem vill ge sitt liv för dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din rätt att välja om araber och afrikaner ska få bo här är en av tusen andra saker vi skall försvara.

   Radera
  2. @Erik:

   Din mamma så klart? Hon älskar ju både araber och afrikaner, ibland väldigt handgripligt. Särskilt efter bag in boxen på fredagarna.

   Radera
  3. Jaa-du LosPuddas och -"Din(vår)rätt att välja - - - " det är väl mera på det viset, före befrielsen av annan makt, att här hos oss gäller som vi numera alla till-mans även dehaltaochlytta insett och klassisk "ett erbjudande du icke kan säga nej till"

   BendOver, mycket mor ehmm, och såhär-i förstavändan sprungen från balkannågonstans?

   Radera
  4. Särskrivarnas Nemesis.

   Radera
  5. Sprungit hela vägen från Balkan? Är du knäpp, det är ju skitlångt. Nä, jag tar mig fram i stil, åker en pimpad Zjiguli med levande getter i baksätet.

   Radera
  6. BenDover, hehe-pådeviset och "sprungit" vardet attfåtill, nåväl getter där bak ede tvåbenta eller fyrbenta? ehmm lutar åt fyrbenta eller?

   Radera
  7. King- - 24, Nemesnått och jupp finns numera icke mycket kvar av den eländiga sorten du nämner, väntar på mina efterföljare och har faktiskt noterat att det poppar upp, välkommen duoxå.

   Radera
  8. Om medborgarna i landet röstar för en politik oaktat om den är rätt eller fel,vilket blir konstigt då de flesta medborgare lever i gråskalor dvs delar positivt å vise negativt. så ska det vara vårt beslut.

   Jag är inte odelat positiv, men att som somliga antyder att främmande makt ska komma hit och städa upp våran skit avvärjer jag mig å det bestämdaste.

   Men de som främjar detta synsätt kanske ringer Mamma o Pappa när det är ostädat hemma också.

   Radera
  9. LosPuddas, - sedärja "nu tala vi".

   Din reflektion om medborgare är intressant.

   Givet att undvika semantik, emellertid din beskrivning "främmande makt" eller mina ord "annan makt" tangera varandra om betraktaren icke lägger just mer än så in i vad faktiskt skrivs kaaanske "främmande- - " blir lite lurigare, "annan" blir mera uppenbart, dock bägge varianterna får synas med helheten som fond.
   Däremot om man petar in landsord i utandningen blir det mera klara besked.
   Vän av ordning menar att nu har utandning, speciellt i denna blogg, under bra tid beskrivit Ryssland som ska placeras öster om värnet varför utandnings-saken är klar.
   Det medför exempelvis BenDover med flera vill på sina högst egna kloka vis, kurera en valda omgivning.

   Som jag ser det, du/jag blir lovad en sak av tänkt maktutövare och lägger ok-röst för det dock, annat händer och det är främmande, annan makt blir det som avlöser (förhoppningsvis) det främmande och så roterar det på, som i all tid

   Radera
 17. Är det något i stil med detta som svenska försvaret försöker åstakomma?

  SvaraRadera
 18. Vad i hela jädra helskotta är detta :/

  När säksituationen är som den är skall vi nog snarare tänka på hur hur vi kan göra dugliga soldater av både mn och kvinnor, varför är alltod feminism synonymt med mjuka värden.
  Israel och peshmerga har ju feninism på riktigt :)

  SvaraRadera
 19. Fast har ni läst den?
  Det är rätt många självklarheter i den om än en naiv syn på de FN resolutioner som reglerar krigföringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kolla aldrig en bra story" gäller väl även här?

   Radera
 20. Nya sabotage mot Rakel igår.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sabotage-kan-ligga-bakom-storningar/

  Samtidigt har det varit kraftigt ökad trafik på UVB-76 inom västra militärdistriktet. ZhUOZ (UVB-76) anses sända engångskrypton för att aktivera agenter utanför Ryssland.
  Länk ang förändrad aktivitet
  https://twitter.com/Spy_Stations/status/776486062445195265?s=09


  http://www.numbers-stations.com/military/russia/the-buzzer/

  SvaraRadera
 21. Lite roligt inlägg faktiskt, och det ligger en del i den. Jag minna 80-talet. Då var den tjockaste bok-serien "Att förstöra pansar". Det var liksom kärnverksamhet. Sen föll Sovjet, och då blev den tjockaste boken SÄKI, säkerhet var den nya ledstjärnan. Ingen fick bryta en nagel när man ändå inte tänkte kriga med någon. Kring 2005, när försvaret totalt tappat sin kompass kom man på boken "Värdegrund" som blev den tjockaste, men värdegrund kan man inte älta hur länge som helst. Således är nu den tjockaste boken "Gender och Krig". Tolgfors och landstingets symbolhandlings-management har sannerligen satt sina spår. Från "Förstöra pansar" till "Gender" på bara 20 år. Nu snackar vi förfall. I hela denna soppa tankar företag kring Linköping ca 10 miljarder per år i Skattepengar - dårskap från början till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höre i matkön att man snickrar på nästa strategi - "Miljöaspekter i krigsmiljö, att kriga hållbart!" Den kommer 2018.... Tur att man snart är pensionär och kan skita i det hela.

   Radera