Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-09-27 18:19

Fler putinister avslöjade i Sverigedemokraternas riksdagskansli

Patrik Oksanen avslöjar på Hela Hälsingland att det finns fler uttalade putinister i Sverigedemokraternas riksdagskansli, inklusive bildbevis på vad Kent Ekeroths (sd) politiska sekreterare skrivit och postat på sociala medier. I sig inget överraskande, eftersom "Sverigevännerna" i Sverigedemokraterna i själva verket är Putins Förenade Rysslands gren i Sverige.
Svenska flaggan när Sverigedemokraterna får bestämma.
Patrik Oksanen går igenom Kent Ekeroths (sd) politiske sekreterare Dick Abrahamssons syn på "verkligheten" och hyllande av Putin. Det framgår klart och tydligt att det sitter ytterligare en putinist med fri tillgång till skyddsklassade lokaler i riksdagen. Detta är inget överraskande då Sverigedemokraterna och dess svans av väljare om och om igen visar sig stöda Putin och Ryssland, eller som de själva titulerar sig: Sverigevänner.

Några av Dick Abrahamnssons citat:
"RT.com är den enda kanalen som beskriver verkligheten."
RT, dvs Russia Today är Putins och Kremls förljugna och rena propagandakanal som om och om igen påträffas med direkta lögner, inklusive om Sverige.

Om Putin:
"Lyssna och ta del av en stor statsman. [...] Buga inför en riktig ledare."
Det finns betydligt mer i Hela Hälsinglands artikel.

Patrik Oksanen sammanfattar:
"Att Sverigedemokraterna inte vill ta in vad det skulle innebär säkerhetspolitiskt för Sverige är partiets blinda fläck. Istället ser många i partiet, likt Dick Abrahamsson, att Putin är den starke mannen som står för allt som är i motsats till det som man föraktar i det egna samhället.I en tid när säkerhetsläget försämras sitter alltså en politisk tjänsteman i ett riksdagsparti i ett viktigt lagstiftande utskott och delar material som passar som hand i handske i Rysslands informationskrig mot Sverige.[...]Och Kent Ekeroth kan inte heller säga att han inget visste. För Dick har vänligheten att se till att chefen blir taggad."
Ni kan läsa hela artikeln om putinisten och foliehatten Dick Abrahamsson här, inklusive alla skärmdumpar på det han skrivit och alla de foliehattande konspirationsteorier han har spridit. De svamprökande foliehattbärande mupparna i miljöpartiet framstår som balanserade i jämförelse.

Slutsatsen bör också bli att Ekeroth är ännu en putinist, eftersom han låter Dick Abrahamsson hållas. Exakt hur Ekeroth ännu inte kunnat bli utesluten ur Sverigedemokraterna är för övrigt en gåta, med tanke på vilka andra som blivit uteslutna pga liknande uttalanden och ageranden. Man får gissa att Ekeroth sitter på rejält med skit om partiledningen och det alltså kan handla om en form av terrorbalans...

Sverigedemokraterna är och förbli Putins svenska kuddbitare och Förenade Rysslands och diktaturen i Kremls representanter i Sverige.

Nästa steg blir väl att granska om Dick Abrahamsson genomfört några lyckade fastighetsaffärer de senaste åren...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

98 kommentarer:

 1. Fast Mattias Karlsson verkar ju inte vara så imponerad av Putin. Han verkar dessutom ganska oroad över Putinkramarna i partiet
  http://nyheteridag.se/karlssons-svavelosande-attack-mot-putin-en-mangkulturalistisk-imperialist/
  När det gäller din syn på Ekeroth, delar jag den. Jag fattar inte att de behåller honom. Han har ju en förmåga att skada SD gång på gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäsp. I åtminstone två år har det tydligt från t ex Oksanen skrivits om hur SD stöder Putin i ord och handling, men inget har hänt.

   Radera
  2. RT ser värden ur ryskt perspektiv men ser avsevärt ärligare ut än msm i Sverige. RT bör man följa för att få perspektiv på msm i väst.

   Radera
  3. Eller så följer man inte alls rena propagandamegafoner.

   Radera
  4. @RB Det stämmer säkert som du skriver att "RT ser värden (världen?) ur ryskt perspektiv". Tyvärr så är det inte detta som de sen skriver, utan de beskriver världen så som Kreml vill att den ska se ut.

   Radera
  5. Jag brukar roa mig med att omväxlande se på FOX och RT. Mentalt uppfriskande att se de olika perspektiven :-)

   Radera
 2. Återigen visar Lars Wilderäng vilken äcklig judehatare han är. Att Ekeroth hela tiden angrips av Wilderäng beror på att han är jude, tro inget annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så beror det på att Ekeroth är en idiot?

   Radera
  2. Kan du utveckla ditt resonemang?

   Radera
  3. Daniel: Det finns många idioter men Wilderäng riktar konsekvent sin kritik mot judar.

   Kommunaltjänstemannen: Klart jag kan. Lars Wileräng angriper Kent Ekeroth eftersom Ekeroth är jude och Wilderäng en äcklig judehatare. Genom hela denna bloggs historia har Wilderäng riktat in sig på judar. Han är antisemit helt enkelt.

   Radera
  4. Själv har jag hört att Kent alltid bär kavaj. Lars är en uppenbar kavajhatare, kavajer av alla slag och märken på vem som helst är som rött skynke för tjuren för honom. Tro inget annat.

   Radera
  5. Stoffe: Att förringa antisemitism är ett tecken på antisemitism.

   Radera
  6. Är det den internationella sionistnazistiska kommunistkonspirationen ledd av Trump du syftar på Gustav?

   Radera
  7. Tror Gustav trollar...

   Radera
  8. @Gustav
   T.o.m jag tycker Ekeroth är en belastning för SD, och det blir bara värre för var dag som går ser det ut som..
   Men det beror inte på att han är en Jude.

   Varför sitter det gärna olämpliga personer på SD´s stolar?

   Radera
  9. Kalle7: Om du är Sd-medlem, vilket jag förutsätter med tanke på hur du skriver, rekommenderar jag dig att besöka Riksdagen och träffa Kent Ekeroth. Du kommer få en annan bild av honom än den du får genom att läsa hatmedia.

   Radera
  10. Ja, är han lik sin brorsa Ted som härjar i Lunds politik är han ungefär 100 gånger värre än vad media beskriver.

   Radera
  11. Ted Ekeroth, mottagare av Herzl Award - ett pris som delas ut av Sionistiska världsorganisationen, är naturligtvis en högt kvalificerad politiker. Känner du till några politiker från de andra svenska partierna som är Herzl-pristagare?

   Radera
  12. Nej, det priset får man för idogt arbete för Israels väl. Jag antar att de flesta svenska politiker föredrar att jobba för Sveriges väl. Utom en del sd:are då, de verkar ju jobba hårt för Putins väl istället.

   Radera
  13. Eller sitt eget väl, som Reinfeld eller Den Fete.

   Radera
  14. Eller som "politikerna" jobbat hittills, alla andras väl UTOM de svenska infödingarnas..
   Vi är bara skatteinbetalande köttrobotar som får finna sig i precis vafan som helst annars är vi rasiter

   Radera
  15. Ben Dover, det sista du skrev var lite roligt! För Sveriges väl, haha

   Radera
  16. Bra där Ben, svenska politiker jobbar för Sveriges väl. Jag antar att du tänker på hur försvars- och migrationspolitiken skötts de senaste 15 åren? Putin hade inte gjort det bättre.

   Radera
  17. Precis, det sitter 350 riksdagsmän och jobbar heltid med försvar och migration. Det är så svensk politik ser ut.

   Radera
  18. Om Putin vill splittra landet så hade han garanterat fokuserat på dessa områden, samt att Sverige ej går med i Nato.

   Migrationen som den bedrevs 2000-2015 har åtminstone påverkat: skatterna, skolan, sjukvården, arbetslösheten, polisen, socialförsäkringarna, statsskulden. Pseudofrågor.

   Radera
  19. Många IS-terrorister verkar att återvända hem nästa år:

   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/terrorexpert-vi-maste-forbereda-oss-pa-is-atervandare

   Detta är SD:s fel och har inget med den förda migrationspolitiken att göra som de båda andra blocken har fört.

   Radera
  20. Hysteriskt roligt vart den här tråden tog vägen. Judehatar, Kavajhatare, Ryssland splittrar Sverige till IS-soldater återvänder till Sverige.

   Radera
  21. @Somebody is wrong on the internet "Om Putin vill splittra landet så hade han garanterat fokuserat på dessa områden, samt att Sverige ej går med i Nato."

   Ja? Kanske därför inte SD vill visa sin finansiering? Därför att det är just detta som Putin gjort genom SD?

   Radera
  22. Jäpp. Har varit alldeles för seriöst på senare tid.

   Radera
 3. Hahaha :-) Du är för rolig du :)
  https://www.youtube.com/watch?v=ufkHt8dgG8I

  SLuta gå på det här mediadrevet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow. han hade verkligen många "The truth about ... ". Måste verkligen veta saker som alla andra, uppenbarligen, missar, om allt.

   Radera
  2. Det är inte så svårt att slå hål på msm:s skitsnack. Jag kan göra det också om du vill :) Infowars har dock blivit en ganska stora så kan de göra finare produktioner :) När Hillary börjar gnälla på dem i ett av sina tal vet man att de står på rätt sida :)

   Radera
  3. Ja, var har infowars fått alla sina pengar ifrån? Tur i fastighetsaffärer?

   Radera
  4. Först postar du en länk till en kille som har en drös med "the truth about..."-youtube klipp (om allt från democrats till polisskjutningar till islam till mellanöstern till ryssland till eu etc).

   Sedan backar du upp det med infowars och menar på att du kan enkelt "slå hål på msm skitsnack". Vad jag ser så styrker du bara det som msm säger, att du är en foliehatt.

   Radera
 4. Jag är övertygad om att största anledningen till att folk väljer att stödja Sverigedemokraterna har inte det minsta att göra med Ryssland och deras ny uppvaknade ambitioner att vara supermakt och världspolis som USA, Wilderäng låter fantasin spela han ett spratt, alternativ för Tysklands framgångar har heller inget att göra med Ryssland utan är en följd av invandringspolitiken och dom flesta som stödjer dessa partier ägnar Ryssland inte den uppmärksamhet Wilderäng tycks göra och tror andra gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. LW kör agendajournalistik vad gäller Ryssland Nato.

   Radera
  2. LW kör agendajournalistik vad gäller Ryssland Nato.

   Radera
  3. Wow... Det var en lång mening det, Trädhamster! Blir ganska rörigt.

   Det stämmer säkert som du skriver att folk som röstar SD inte bryr sig så värst mycket om Ryssland. SD är, och kommer troligtvis alltid förbli, ett missnöjesparti.

   Det som är skrämmande med SD är att partiet i sig (inte deras väljare alltså) stödjer Putin i allt utom ord, och alla vet ju att vad en politiker/parti säger är helt meningslöst - Det är vad politikern/partiet gör som är intressant.

   Radera
 5. Läste också detta. Ännu en oerhört prekär uppgift som inte kommer påverka SD negativt det minsta.

  "Sverigevännernas" gemensamma nämnare är att de verkar hata Sverige så intensivt att de mer en rättshaverists ursinne är beredda att göra precis vad som helst för att störta den nuvarande ordningen.

  Med Putin får de precis vad har hotat om sedan år tillbaka: Inga fria medier. Inga fria val. Ingen rättsäkerhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man SD så har man förmodligen genomskådat systemet. Därmed blir alla systemets fiender ens vänner :) Inte mkt svårare än så. Några fria medier har vi inte. Vi har ett propagandamaskineri som sprutar ur sig lögner 24/7 och som många fortfarande tycks lyssna på..

   Radera
  2. Du medger alltså att Putin är Sveriges fiende och att du som Sverigedemokrat ser Putin som din vän.

   VSB.

   Radera
  3. Nej, systemets fiende. Som infiltrerat alla länder. Som en bodysnatcher.

   Radera
 6. Hand upp alla bloggare som de senaste 20 åren röstat på partier som medvetet nedrustat det militära försvaret och därmed äventyrat rikets säkerhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriv inte så där, det där är känsliga saker.

   Det verkar vara svårt att ta in för de som röstat på de politiker som förstört landet de senaste 20 åren, att de tyvärr är medskyldiga till en massa skit som drabbat och kommer drabba oss nu.

   Sen må det ju vara så att de blivit förda bakom ljuset av media, eller inte brytt sig om att sätta sig in i saker, eller att de, som Cornu, mfl, har ett trasigt omdöme som fattar deras beslut.

   Men faktum kvarstår, om de röstat annorlunda, så hade det sett annorlunda ut idag.

   Jag är inte medskyldig, är du?

   Radera
 7. Förmodligen är det så att Ekeroth lockar en icke oansenlig del av den extremistiska falangen av partiets anhängare. Åkesson måste balansera på slak lina och uttrycka sig så att både extremister och ickeextremisterna hör vad de vill höra. Ekeroth och hans adepter kan använda mer obskyra kanaler som Fria Tider för budskapet till extremisterna. Misstaget de gör här är väl att använda Twitter. Innan de kan accepteras av andra partier måste det till en rejäl utrensning. Tror att det vore ett stort misstag ifall exempelvis moderaterna skulle samarbeta med SD så länge extremisterna finns kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD i sig drar ju till sig typ alla högerextremister verkar det som.
   Iomed att partiet är rättså stort så ser de kanske sin chans att spela med i partiets politik och därifrån försöka påverka den i den riktning de föredrar.

   Och de får ju all hjälp de behöver för att nå bra positioner av MSM och vänsterextremisterna.


   Radera
 8. Utan att relativisera allt för mycket så är det ändå viktigt att fokusera på de viktiga sakerna om man bryr sig om landets säkerhet.

  Putin och SD hade aldrig lyckats att stabilisera landet socialt, ekonomiskt och parlamentariskt på samma sätt som den förda migrations- och försvarspolitiken har gjort.

  Så vilkas ärenden går de partier som har fört den här politiken? För de måste väl förstå vad konsekvenserna blir av den förda politiken? Att man tar in 100 000-tals individer i landet utan att veta vilka de är. Att kraftigt skära ner försvaret.

  Varför ställs inte dessa partier till svars? Beror det på att rasistkortet inte fungerar längre när M nu för samma politik och då måste man mula Putin-kortet i ansiktet på SD? Som om SD samarbetade med Putin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Somebody is wrong on the internet "Putin och SD hade aldrig lyckats att stabilisera landet socialt, ekonomiskt och parlamentariskt på samma sätt som den förda migrations- och försvarspolitiken har gjort."

   Håller med dig fullt ut - Putin och SD är inte bra för landet (varken Sverige eller Ryssland).

   Radera
  2. @Mattias J Du menar väl destabilisera?

   Radera
 9. Fler som kör denna story
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23606014.ab

  SvaraRadera
 10. Det är med Putintrollen som med löss, kackerlackor och andra skadedjur. Hittar man en så finns det 100 till bakom golvlisterna som man inte ser.

  SvaraRadera
 11. Ojojoj, vilken rolig läsning bland kommentarerna! Fast jag tror inte det mesta av humorn var avsiktlig...

  SvaraRadera
 12. Så här går det när borgerligheten kapitulerar i jakten på mittenväljare. Moderaterna sitter som bäst och ruvar på vilka skatter de ska höja. Nu har vi sju former av socialism och ett subversivt jävla pack att välja på. Skitbra jobbat. Skämmes tammefan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men men... De är ju Nya Moderaterna ju!

   Radera
 13. InteÖvertygad, reflektera om din sammanfattning, "misstag", angående Ms eventuella samarbete med annat parti exempelvis somnu, SD.
  Intressant, och du nämner extremister i olika sammanhang, kan du ge exempel på extremism som Moderaterna kan tänkas rygga för, oavsett parti eller föralldel SD

  SvaraRadera
 14. @Cornu: Ny flagga för SD-poster?

  SvaraRadera
 15. Svenska regeringen hade nyligen ett islamistiskt statsråd som ett flertal gånger besökte den islamistiska militärjuntan i Turkiet. Från Turkiet pågår vad som kan liknas en arabisk invasion av Europa...tredje gången gillt. Då var det inget snack om samarbete med främmande makt. Han avgick med fallskärm utan rättslig prövning om landsförräderi.

  Vad jag kan se springer det inte runt 100 tusentals ryssar på våra gator och terroriserar befolkningen och överbelastar välfärdssystemen.

  Det är den förra alliansregeringen och den nuvarande pajasregeringen som har avvecklat vårt försvar och sålt ut Sverige till främmande makt. Det enda parti som kraftfullt protesterat har varit SD.

  Sverige har fiender, både inom och utomlands, SD och Ryssland hör inte till dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland är väl det enda militära hotet mot Sverige? Hur stort det är är svårt att sia om, men det finns absolut där.

   MPs kopplingar till islamismen skedde på partiledningsnivå.

   Radera
 16. Kent Ekeroth har också en direkt koppling till Egor Putilov. http://nyheteridag.se/ekeroth-och-putilov-hemliga-medarbetare-pa-avpixlat/
  De två sägs i Grekland tillsammans ha producerat en propagandavideo för Avpixlat.

  SvaraRadera
 17. Ett lite mer balanserat och genomtänkt inlägg:

  http://fnordspotting.blogspot.se/2016/09/paverkansoperationer-propaganda-och.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det talas mycket om påverkansoperationer dessa dagar, inte minst sedan affären Putilov blossade upp. Det finns i allra högsta grad goda anledningar att granska Egor Putilovs förehavanden, och det faktum att han tycks ingå i kretsen kring Kent Ekeroth gör bara en sådan granskning ännu mer angelägen. Det finns dock en hel del som skaver i de påståenden som nu läggs fram.

   Att enskilda sverigedemokrater beundrar Putin är idag välbelagt, men när opinionsbildare utifrån detta låter antyda att partiet i sin helhet aktivt stödjer ryska intressen är man ute på väldigt tunn is. Det är inte på något sätt omöjligt att det är så, men att lättvindigt kasta ur sig den sortens anklagelser utan att presentera konkreta bevis är inte bara oseriöst. Det bidrar därtill till precis den urvattning av sanningsbegreppet som är den ryska propagandans främsta kännetecken.

   "Den skada Putilov och likasinnade eventuellt har ställt till lär emellertid inte påverkat stämningsläget i Sverige annat än på marginalen. Under de senaste åren har svenskarna på daglig basis blivit måltavla för uppläxningar, uppfostringskampanjer, tillrättalagda narrativ, vilseledande information, halvsanningar och regelrätta lögner från etablissemangets sida. Detta har underblåst en explosiv polarisering, undergrävt förtroendet för media och gött politikerföraktet.

   Det var inte Sverigedemokraterna som gång på gång påstod att invandringen var en vinstaffär eller talade om "kompetensregn". Det var inte Sverigedemokraterna som gav pseudovetenskapen fritt spelrum på universiteten. Det var inte Sverigedemokraterna som gjorde så kallad normkritik till statligt sanktionerad norm. Det var inte heller Sverigedemokraterna som gjorde rasbegreppet fashionabelt igen.

   Det var inte Sverigedemokraterna som förklarade att lekställningar utformade som brandbilar leder till sexuella övergrepp. Det var inte Sverigedemokraterna som år efter år insisterade på att vuxna var barn. Det var inte Sverigedemokraterna som började göra museer till postmoderna propagandacentraler. Det var inte Sverigedemokrater som under flera år stenhårt drev linjen att det var rasism att motverka kvinnoförtryck även i förorterna. Et cetera, et cetera.

   Jag påpekar inte detta för att ursäkta, relativisera eller propagera för Sverigedemokraterna. Jag påpekar detta för att det svenska etablissemanget under spektakulära former lyckats köra i diket till synes helt på egen hand. Jag påpekar detta för att de aktörer som nu kritiserar Sverigedemokraterna behöver sopa rent framför egen dörr innan de sätter sig på några höga hästar.

   Jag påpekar detta för att affären Putilov behöver sättas i perspektiv. Jag påpekar detta av den enkla anledningen att den som ägnat sig åt påverkansoperationer riktade mot Sverige förnöjt kunnat luta sig tillbaka medan svenska myndigheter, journalister och (rumsrena) politiker gjort grovjobbet åt dem. Jag påpekar detta av den enkla anledningen att det svenska samhällets förljugenhet gjort Sverige till ytterst bördig jordmån för precis den sorts postmoderna propaganda som Kreml ägnar sig åt."

   Radera
  2. Det ironiska är att Wilderäng själv under många år spridit desinformation kring migrationspolitiken och dess konsekvenser och på så sätt berett den bördiga jordmånen för Putins lakejer.

   Radera
  3. Jaså? Att kalla Sverigedemokrater för rasister, putinister och idioter är inte desinformation. Det är fakta.

   Radera
  4. Du är välkommen att länka till min "desinformation" om migrationspolitiken. Varsågod. Som sagt, att kalla Sverigedemokrater för rasister är fakta och inte desinformation kring migrationspolitiken.

   Radera
  5. T ex http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/sverigedemokraterna-ar-ett-rasistiskt.html

   Radera
  6. Det svider, eller hur? Den obehagliga känslan av att agerat fel, inte varit klarsynt och dessutom kommer de där obehagliga människorna (rasister, putinister, sd:are, kritiker av invandtingen, ...) ihåg.

   Radera
  7. Det svider, eller hur? Den obehagliga känslan av att agerat fel, inte varit klarsynt och dessutom kommer de där obehagliga människorna (rasister, putinister, sd:are, kritiker av invandtingen, ...) ihåg.

   Radera
  8. @Cornu
   SD drar ju till sig alla rasister, men det gör inte deras politik rasistisk.

   Har du läst vad de vill, deras politik på deras egna hemsida, inte någon annanstans där någon idiot påstår att de vill saker som de inte vill?

   Den politiken är hållbar och det minsta det här landet behöver för att kunna fungera på ett bra sätt framöver. Och den är FAN inte rasistisk!

   Radera
  9. Islamister är förresten ingen "ras" även om du gärna skulle vilja få det dit, de har ett val, det är INTE samma sak som hudfärg.

   Radera
  10. Att kritisera idioterna i Sverigedemokraterna är inte att stödja någon migrationspolitik.

   Välkommen att länka till någonstans där jag stöder Reinfeldts migrationspolitik. Välkommen att länka till någonstans där jag stöder islamister.

   Det måste svida rejält för er nationella socialister att det var socialdemokraterna som ströp Reinfeldts politik, och inte nassarna i ert parti.

   Radera
  11. Det tragiska är att han bara besvarar trollen nuförtiden.

   Radera
  12. SD är förvisso inte de enda idioterna i svensk politik. Tvärtom existerar det sedan länge bara idiotpartier i svensk politik, även om vissa av dem skärpt till sig en gnutta på sistone.

   SD hade förstås en viss medvetenhet om förljugenheten i de andra partiernas retorik, men kunde verkligen haft en betydligt mer högtstående argumentering mot massinvandringsvurmandet. SD är ungefär lika klena i förståndet som de andra partierna, men hade förstås mer rätt i sakfrågan om invandring.

   Troligen kramar SD:arna Putin lite mindre om de tror han skall angripa Sverige. Putin är förstås också en dåre, men SD:arna känner sig ganska ideologiskt befryndade med honom.

   Radera
  13. Wilderäng

   Du skriver ofta om PISA-resultaten på bloggen. Länka gärna till ett inlägg där du i samband med detta tar upp den enda? vetenskapligt bevisade orsaken till raset i PISA för Sverige (men som inte förklarar allt). Om du inte brukar ange denna källa i dina inlägg så vill jag påstå att det är desinformation eller okunnighet, och du är sällan okunnig men helt fixerad vid SD och att strö invektiv kring dig.

   http://www.dn.se/debatt/invandringens-effekt-pa-skolresultat-kraver-krafttag/


   Radera
  14. Ett raljant inlägg med absolut noll insikt om vad som händer i omvärlden, och vad som skulle hända om 2 månader. Ett praktexempel på den retorik som rådde vid den tidpunkten, och som sen snabbt skulle förbytas i något annat.

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/09/infografik-massinvandringen-till.html

   Radera
  15. http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/sverige-varnande-exempel-for-trump/

   Länk finns till en debattartikel i Wall Street Journal av en ung republikansk senator som kan bli amerikansk president vad det lider. Han och en politikerkollega konstaterar efter en skandinavienresa att svensk invandringspolitik är avskräckande för resten av världen, medan norrmännen agerat mycket klokare.

   Jag har inte kommit åt att läsa hela artikeln, men helt klart har den moraliska supermakten Sverige spikat upp svenska folket på ett kors, som ett varnande exempel för resten av världen.

   Radera
  16. 1 euro för 2 månader har du väl ändå råd med Kuckeliku?

   Radera
  17. Ja, det förstås! Jag klickar dock bort alla popuprutor så snabbt att jag knappast hinner uppfatta vad de vill säga mig. Och har ingen vana att betala för korttidsprenumerationer. Jag är bara intresserad av långvariga förhållanden, vilket kostar mycket mer i pengar och tid! Wall Street Journal låter inte riktigt som tidningen för mig. Men en korttidsprenumeration under amerikanska valet är inte någon särskilt dum idé.

   Radera
 18. Det är såklart inget fel med att vara imponerad eller till och med hålla med en utländsk politiker. Det gör inte att man slutar vara lojal mot sitt eget land.

  Med den logiken så skulle alla svenskar som dyrkar Obama vara "kuddbitare" och säkerhetsrisker. Please...

  SvaraRadera
 19. Kul - oj vad putinisterna från SD lider och sprattlar.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 20. Någon som i korta drag kan redogöra för var den starka koppling mellan putinister och SD kommer ifrån? Finns det något i partiets agenda som lockar dom eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att han uppfattas som en kristen, konservativ, anti-globalistisk, anti-muslimsk person? Det är väl egenskaper som uppskattas av extremhögern.

   Han är väl möjligen konservativ men inget av det andra.

   Radera
  2. Den fascistiska ideologin och tron på den starke ledaren är väl den gemensamma nämnaren? Om man vill bedriva en fascistisk kamp i Sverige så är ju SD det enda etablerade parti där man är välkommen. Fascism (eller med ett lite snällare ord socialkonservatism) är ju enligt många SD:are det enda alternativet till västerlandets liberala dekadens. Putin spelar på exakt samma känslor när det gäller Rysslands inrikespolitik.

   Radera
  3. Ja, det ironiska är ju att Putin är en mångkulturalist, som Mattias Karlsson i SD påpekat. Ryssland är en del av den muslimska världen, ryssar är en stor rekryteringsbas för IS och i Rysslands storstadsområden driver det omkring så många papperslösa muslimer från centralasien att Rosengård ser ut som Bullerbyn.

   Kristen är han inte heller, han kom ju inte ens ihåg vilket håll man gjorde korstecknet på. Osv, etc.

   Men han spelar konservativ landsfader väldigt bra.

   Radera
  4. Mkt enklare. Det är de enda som lyckas yttra ett enda vettigt ord i vilken debatt eller utfrågning som helst om vad det än gäller.

   Radera
  5. Jaha, det är alltså folk med förståndshandikapp som gillar Putin och blir Sverigedemokrater. Ja, det är ju en enkel förklaring.

   Radera
  6. Låter vettigt även om sverigevän och rysslandvän går lite stick i stäv med varandra så kanske det är en uppoffring man är beredd att göra.

   Radera
 21. Blir det inte lite paradoxalt att koppla ihop begreppet sverigevän med ryska troll? Dessa borde rimligtvis tituleras sverigeovänner. Att vara sverigevän är någonting annat.

  SvaraRadera
 22. Är USA bättre än Ryssland?

  Amerikansk utrikespolitik efter kriget har i väldigt stor utsträckning formats av ett slutet sällskap inom det amerikanska etablissemanget som bildades år 1922 under namnet Council on Foreign Relations (CFR). Sällskapet som styrs av starka intressen från industri och finansvärld är ett instrument för att möta isolationistiska strömningar inom amerikansk politik som hotar de rika oligarkernas globala imperiebyggnad.

  Målet var en utåtriktad utrikes- och säkerhetspolitik som understödde amerikanska företags och bankers verksamheter runt om i världen. Riktig fart fick verksamheten mot slutet av 30-talet när finansfamiljer som Rockefeller, Ford och Carnegie sköt till stora belopp till verksamheten.

  Med början 1939 erhöll rådet en allt större tyngd inom regeringen och utrikesdepartementet, när man startade sina strikt konfidentiella War and Peace Studies med finansiering från Rockefellers. Rådets memorandum distribuerades som sekretessbelagda dokument från utrikesdepartementet, vilket gjorde att CFR i praktiken blev en inofficiell del av regeringsmakten vid sidan om de demokratiska institutionerna.

  Den 27 april 1961 höll president Kennedy ett lika viktigt tal som en uppföljning till Eisenhowers, där han varnade för det stora odemokratiska inflytandet från slutna sällskap som CFR. Tidningarnas redaktörer ignorerade budskapet, vilket sannolikt redan då berodde på att målet för Kennedys tal i stor utsträckning var medieföretagens hyperförmögna ägare.

  Många historiker som analyserat den här historien menar att bröderna Kennedy skrev under sina dödsdomar, när de på detta sätt utmanade det etablissemang av ultrarika bankirer och deras Federal Reserve (FED) kartell, som hade ett fast grepp om finanspolitiken, utrikespolitiken såväl som säkerhetspolitiken genom CFR.

  Kretsen inom CFR har senar legat bakom bildandet av internationella slutna lobbyorganisationer såsom Bilderberggruppen som startade 1954. År 1973 startades Trilaterala kommissionen av CFR och Bilderberggruppen tillsammans med David Rockefeller, Henry Kissinger och Zbigniew Brzezinski som drivande. Samma kretsar var även i högsta grad inblandade i bildandet av nymalthusianska Romklubben år 1968. Syftet med dessa lobbygrupper har varit att kunna involvera en lång rad till USA-politiken, vänligt sinnade utländska dignitärer.

  Där har man indoktrinerats i CFR:s politiska strävan efter en global världsordning styrd av dem själva. Det har inget med kompetens att göra att svenska politiker som Erik Åsbrink och Fredrik Reinfeldt idag inkasserar generösa arvoden från oligarkernas banker.

  I USA vann de mäktiga oligarkerna inom CFR och drev fram en interventionistisk nykolonial utrikespolitik som handlade om att se till att tillsätta och stötta vänligt sinnade marionettregimer i strategiskt viktiga länder, ofta med betydande råvarukällor. Man utnyttjade sin starka ställning inom globala institutioner som Världsbanken, IMF, WTO m.m. för att tvinga fram en underkastelse.

  Kampen för att stoppa kommunismen fortsatte med det katastrofalt misslyckade Vietnamkriget och senare med interventionen i Afghanistan via en av USA skapad proxyarmé med jihadister för att stoppa Sovjet där. Den proxyarmén kom sedan att bli roten till Talibanrörelsens framväxt och senare maktövertagande.

  Självklart sneglade den styrande angloamerikanska oligarkin hela tiden på de enorma delvis outnyttjade råvarutillgångarna och jordbruksarealerna i Ryssland. Genom kapprustningen och den militära pressen via NATO under det Kalla Kriget lyckades man knäcka kommunismen och Sovjet ekonomiskt och plötsligt låg Rysslands resurser öppna för oligarkernas globala storföretag och banker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är USA bättre än Ryssland? Vem fan bryr sig. Ryssland ligger väldigt nära oss och beter sig fientligt mot oss. Skit samma om USA är bättre än Ryssland, San Marino eller Mongoliet för Ryssland ligger där det ligger.

   Radera
  2. Länka eller sätt " " nästa gång Per-Olof.
   Känns ärligare så.
   https://anthropocene.live/2016/09/27/usas-nykolonialism-ar-det-storsta-hotet-mot-varldsfreden-del-2/

   Radera
 23. Whataboutism är ju en gammal välkänd Sovjetteknik. Bara naturligt att ryska trollfabriker och andra gratis arbetande använder det flitigt.

  SvaraRadera