Aktuellt

Inträffade peak oil 2018 eller 2019 - och är energikrisen och den ekonomiska krisen därmed permanent?

Data från amerikanska energiinformationsmyndigheten EIA visar att eventuellt kan peak oil  inträffat 2018 eller 2019. Om det är så, så är de...

2016-09-09 09:20

Diktaturen Ryssland förbjuder det sista oberoende opinionsinstitutet

Diktaturen Ryssland har förbjudit det sista oberoende opinionsinstitutet, Levada Center, då deras opinionsundersökningar inte visar det kommande valfuskresultatet för valet till den ryska Duman. Levada Center har rapporterat om kraftigt försvagat stöd för Vladimir Putins nationalfascistiska parti Förenade Ryssland, men stängs nu.
"Fader" Putins fascistiska Ryssland är som bekant inte en demokrati. Man har nu fallit från att vara sämre än Belarus, Vietnam och Kuba till att jämföras med Egypten eller Angolas diktaturer. Sedan dess har ytterligare diktaturlagar stiftats och man kommer falla ytterligare i ansedda The Economists rankning utifrån 60 kriterier som utmärker en demokrati.

Inför det ryska valet till parlamentet, duman, har det oberoende opinionsinstitutet Levada Center publicerat opinionsundersökningar som visar på kraftigt fallande stöd för Putins nationalfascistiska (som motsats till den nationalsocialistiska partier i duman, som stöder Putins parti) Förenade Ryssland. Reuters, BBC och The Guardian rapporterade i veckan att Levada Center därför klassats som utländsk agent och därmed förbjuds och stängs ner.

Det är av högsta vikt att opinionsinstituten rapporterar de siffror som det sedvanliga valfusket i dumavalet kommer resultera i. Endast 31% avser nu att rösta på det nationalfascistiska Förenade Ryssland enligt Levada Centers sista opinionsundersökning.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Skrämmande utveckling. Har du sett denna Cornu?

  http://liveuamap.com/

  SvaraRadera
 2. Intressant information/kartor.

  SvaraRadera
 3. Media skriver ofta ordet val, vilket ger intrycket att det är en demokrati, när man i diktaturer går och lägger en lapp i en låda.

  Man borde komma upp med ett bättre namn.

  Kanske skulle man kunna använda skenval?

  SvaraRadera
 4. Den enda som kan prata "förstånd" med Putin och som han lyssnar på (lite) är väl i dagsläget Merkel..
  Båda är ju beroende av varandra på flera olika sätt. Tyskland av ryska råvaror och Ryssland av tysk teknik för att kunna utvinna dessa råvaror ..

  SvaraRadera
 5. Cornucopia? för böveln, och igen mera Sovjet eller är det Ryssland kan man bestämma sig? - ok dåså jahaja eehm likt ett sillstim i oförutsägbara cirklar kommer reflektion om Putins härad eehmm och det enda man vet är just cirkeln dock ej dess omlopps-tid visst jaså-vardetdå cirkel-vyn och är kanske mera av en karbonpapper-karaktär, bättre moste det kunna gå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Är du onykter mitt på dagen ?

   Radera
 6. Men om de inte har oberoende opinionsinstitut, hur ska de då veta hur många falska valsedlar de ska lägga I urnorna I förväg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte Stalin som sa att rösträknarna var viktigare än rösterna?

   Radera
  2. Jo, nåt I den stilen ja I sammband med en partikongress efter Lenins död på 20-talet tror jag. Var han inte ansvarig för "Förtroende är bra men kontroll är bättre" också`?

   Radera
  3. http://www.brainyquote.com/quotes/authors/j/joseph_stalin.html

   I urval:

   It is enough that the people know there was an election. The people who cast the votes decide nothing. The people who count the votes decide everything.

   If any foreign minister begins to defend to the death a 'peace conference', you can be sure his government has already placed its orders for new battleships and airplanes.

   If the opposition disarms, well and good. If it refuses to disarm, we shall disarm it ourselves.


   Death solves all problems - no man, no problem.


   Radera
 7. "Oberoende" Hahaha :-) Lika oberoende som svensk systemmedia :-) Ni lever i en fantasibubbla :)

  SvaraRadera
 8. Verkar vara mer i Nordkoriansk anda...

  SvaraRadera