Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-08 09:55

Bostad och försvar populäraste ämnena på bloggen

Bland de läsare som använder bloggens ämnesrubriker för att filtrera sin läsning är bostad och försvar de populäraste ämnena, följt av börsen. Det finns en tydlig skillnad mellan vad man gissningsvis läser mer på jobbet än andra ämnen. Finns det några fler ämnesrubriker ni saknar i menyn?
Ämnesrubrikerna hittar ni enligt ovan.

Ämnesrubrikerna går att använda om man vill filtrera på ett visst ämne. Bruket är inte särskilt frekvent, och menyn är relativt dold på mobila enheter. Det säger ändå en del om vilka ämnen läsarna finner mest intressanta.

Rubrikerna ger en möjlighet för den som inte är intresserad av ovidkommande trams och främst vill fokusera på ett enskilt ämne.
Fördelning av de populäraste ämnessökningarna.
Bostad leder tydligt med 32.55% av sökningarna, följt av försvarsfrågor med 26.83%. På tredje plats hittas börsen med 20.82%. Intresset för politik är trots alla kommentarer från SD-nötterna tämligen ointressant med 11.92% av sökningarna. Den som skriker högst har inte alltid rätt och är på inget sätt automatiskt i majoritet. Den som skriker högst skriker högst och inget annat.

Det går också att se vad man gissningvis i större utsträckning läser från jobbet, alternativt dagtid. Här sticker börsen och energifrågor ut speciellt med sin betydligt högre andel läsare från dator. Förtydligande graf nedan.
Fördelningen dator eller mobil är rätt konstant för bostad, försvar och politik. Datorläsande är ännu vanligare när det gäller börsen och energi, vilket talar för att detta sker från arbetsplatser och/eller rimligtvis dagtid.
Mobilläsandet är under mätperioden nästan 50%, eller 49.80%, mot 29.48% för rubriken politik, som klickas på mest av ovanstående ämnessökningar. Detta visar på att menyalternativen används mindre bland mobila läsare på grund av menyernas döljande utformning.

Och ja, efter önskningar från en bunt läsare kommer det möjlighet att bläddra till nästa inlägg utan att behöva scrolla genom alla kommentarer. Återkommer när det är implementerat.

Finns det några ämnesrubriker ni saknar i menyn?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Faktiskt förvånad över det relativt stora intresset för börsen.
  När du lägger ut om bostad, försvar, politik, energi tycker jag gensvaret är betydligt högre.
  Men som du skriver handlar det om sökningar, inte vilken partsinlaga som skriker högst.

  SvaraRadera
 2. Jag läser bara inlägg som är taggade som "trams". Kan du fixa ens ån kategori också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konspirationsteorier ligger också rätt i tiden.
   Dock tror jag inte att gästskribenterna skulle gilla att få det epitetet.

   Radera
  2. Ja allteftersom de visar sig vara sanna och folk tar sig ur propagandanätet. O fan.. människor sammarbetar med varann! :-)

   Radera
 3. Vart tog migrationen vägen?

  Att du sen länge profilerat dig som en bubbelvarnare när det gäller bostad gör denna bloggen läsvärd. Fortsätt varna!
  Fö var det fastighetsdag på Berns i Måndags. Ingen bubbelvarnade där-annat än för den i champagne som börsVDarna såg fram emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det tycker jag är det sämsta med bloggen, LW-s bubbelvarnande i 8 år. Ungefär lika ointressant som de börs-vd-ar du refererar till som också har bestämt sig för en åsikt på ytterskalan.

   Radera
 4. Bostad, börs och bubblor är onekligen intressant. Men jag efterlyser lite mer självkritik. Har inte den bästa investeringen de senaste 10 åren varit fastigheter och bostäder? Rädsla för bubbla verkar ha fått de flesta här att lämna dessa investeringar, när diskussionen egentligen borde handla om hur man drar så stor nytta av galenskapen som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med bostäder är ju att du inte kan köpa/sälja konstant..
   Nog fan måste väl guld ha gått bättre f.ö? Krävde iaf ingen inlåsning.

   Radera
  2. Fastigheter, svenska börsen, guld, obligationer har alla utvecklats väl sista 10 åren.
   Dock är det svårt att slå utvecklingen i vissa fastighetsbolag som tex Balder med sina plus 1872% sista 10 åren.

   Radera
  3. På 10 år finns det mängder av företag som gått upp mer än bostäder eller guld.

   Själv hade jag hoppats att mina Arcam skulle blivet ett svenskt nytt storföretag och inte förargligt nog bli uppköpt.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Stefan Arcam har gått upp 2551,79% på 5 år. Men nu när GE tar över kommer den stora tillväxten vilket visar att marknaden sällan har rätt. Fast nu måste jag börja fundera på nya investeringar. (Ja lånen på villan och lantstället har mest en viss försäljning tidigare av Arcam betalt)

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Nanotec, sluta kör med cherry picking! :)

   Arcam har gått upp med 446% sedan notering september 1999. Gott så.

   Radera
  6. Ja jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta.
   Är ju långt upp till ATH som var 652 sek januari 2000.
   Förhoppningsvis sköter GE detta snyggt och låter företaget utvecklas i Sverige vilket ger nya arbetstillfällen.
   I värsta fall flyttar de utvecklingen och jobben härifrån.

   Radera
  7. Ja Stefan jag började med en liten post 99 och sedan har jag sålt och köpt samt varit med vid nyemissioner. Ökade stort när de var kring botten så det blev i särklass mitt största innehav men visst gäller det att ägna sig åt skörd av bär nu. Ska köra förbi Byggmax och köpa en stor press för att ta tillvara de sista gråpäronen från vårt stora träd. Övning inför eventuellt bistrare tider. Högkonjunkturen borde i vanlig ordning avlösas snart av något annat. (Fast kanske är det annorlunda nu med en allt mer digital värld.)

   Min gissning är att en ny fabrik byggs snabbt i USA men den ursprungliga i Göteborg får frodas och ta hand om en del av de snart betydligt växande behoven i EU.

   I januari 2000 var jag helt upptagen av att fundera på vad som hände med alla mina aktier och då var Arcam bara en liten del. Missade att sälja av i tid den gången. Toppen för min del var i mars 2000 och då hade jag med större livserfarenhet och tur sålt allt och inte bara väntat på en återgång till nya astronomiska höjder.

   Under de år som gått sedan jag då kring millennieskiftet fick fundera på livet som ekonomiskt oberoende har jag åtminstone lärt mig en del mer om Arcams verksamhet och teknologi. Tycker det är tråkigt med slutet på detta.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 5. Bostad och försvar kanske populärast, men bara så länge du håller dej borta från migration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tar inte i bajs.

   Håll dig till Avpixlat och de andra Putinsajterna, du.

   Radera
  2. Cornu: Haha :)
   https://youtu.be/ufkHt8dgG8I?t=21s

   Radera