Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-09-29 16:50

Aftonbladet avslöjar mer ryska pengar och rysk infiltration av Sverigedemokraterna

Schibsted/Aftonbladet avslöjade idag ytterligare ryska pengar och rysk infiltration av "Sverigevännerna" i Sverigedemokraterna. Det handlar om ett rysktägt finansbolag, utan verksamhet i Sverige, vars VD skickat instruktioner till Sverigedemokrater i riksdagen på hur de ska debattera. Han ska också erbjudit mångmiljonbelopp kronor i finansiering av Sverigedemokraternas propagandatidning. Att det inte är någon rök utan eld bevisas också av att uttalat Putinkramande fd sverigedemokrater nu får lön från Ryssland.
Sverigedemokraternas förslag till ny svensk flagga med den ryska dubbelhövdade örnen.
Det är Aftonbladets Lisa Röstlund som gjort ett ordentligt gräv i Sverigedemokraternas kopplingar till Putin, och bland annat fått ut e-post från riksdagen via offentlighetsprincipen.

Artikeln handlar främst om bolaget Rise Capital, som belönas och finansieras genom tilldelning av diverse lukrativa infrastrukturprojekt av regimen i den genomkorrumperade1. diktaturen2. Ryssland. Rise Capitals huvudägare är en rysk affärsman Igor Snegurov med täta band till Putinregimen.

Bolaget har dock en svensk VD, som under många år varit i kontakt med Sverigedemokraterna. Bland annat har han skickat mail till riksdagsledamöter med instruktioner i hur de ska debattera i riksdagen för att förringa Rysslands invasion och ockupation av delar av Georgien. E-breven ska ha skickats till Jimmie Åkessons svärmor, som sitter i riksdagen. VD:n presenterar sig också som bekant med dåvarande riksdagsledmoten Erik Almqvist (sd). Almqvist är sedan tidigare känd som en uttalad putinist. VD:n ska också haft hemma Almqvist på middag enligt mail.

VD:n har sedan också erbjudit mångmiljonbelopp till Sverigedemokraternas satsning på en propagandatidning Samtiden. Erbjudandet ska ha nått bland annat Jimmie Åkesson, men det framkommer inte om man tog emot miljonerna.

VD:n har även skickat mail till dåvarande SDU-ordförande Kasselstrand, som sedan tidigare är känd uttalad putinist.

VD:n hävdar nu att han avbröt alla kontakter med SD för fem år sedan, men tidigare SDU-toppen William Hahne säger att han inte vill kommentera kontakterna med VD:n genom kommentaren och säger därmed direkt emot VD:ns påstående att han inte har haft någon kontakt med Sverigedemokraterna på fem år. Hahne uteslöts först förra året.
"Jag vill prata med [VD:ns förnamn] innan jag pratar med dig."
Hahne och Kasselstrand har sparkats ur partiet efter en kupp för makten i stockholmsdistriktet och Kasselstrand får numera rysk avlöning skriver Aftonbladet:
"Gustav Kasselstrand studerar i dag i Helsingfors samtidigt som han har fått ett konsultuppdrag åt ett stort ryskt jordbruksföretag, även det registrerat i Sverige.– Jag har bistått ledningen och styrelsen, säger han."
Professor Anders Åslund kommenterar tillvägagångssättet som följer:
"Ryssland köper enskilda agenter, ofta affärsmän, som genom kommersiell verksamhet själva blir rika. På så sätt får man lojala agenter – och det är billigare och enklare än att stötta partier."
Sedan är det uppenbarligen upp till företagen att stå för finansieringen och sponsringen av Sverigedemokraterna. Eller för den delen konsultavlönas för lojal tjänstgöring för Kreml och Putin.

Det är tydligt att om det låter som en putinist så är det en putinist. Vilket tydligen är mycket lönsamt. Återigen bör Sverigedemokraterna öppna upp sina böcker för en extern oberoende granskare som kan gå igenom hur ryska pengar finansierar partiet eller partiets företag som Samtiden. Om de nu inte har något att dölja, förstås...

Patrik Oksanen på Dalarnas Tidning drar slutsatsen att Sverigedemokraterna bör få samma behandling som Vänsterpartiet kommunisterna under kalla kriget, dvs uteslutas från t ex Säpos insynsråd och uteslutas ur allt som har med försvars- och säkerhetspolitik att göra.
"SD ser inte själva problemet. Ett första steg är att stänga ute SD ur SÄPO:s insynråd. När partiet inte klarar av att hålla gränsen behöver ytterligare steg vidtas, liksom man gjorde mot VPK under Kalla Kriget.Även om samtal med SD kan föras i helt andra frågor som miljö och infrastruktur är det utifrån säkerhetsläget helt uteslutet att ge partiet något som helst inflytande i försvar, säkerhet samt konstitutionella frågor."
Man kan nog utgå från att vi inte sett det sista av avslöjanden av Sverigedemokraternas kopplingar till Putin och Kreml. För det är endast när media granskar partiet som de gör något åt det hela. På egen hand klarar man bevisligen inte av att göra något. Fast det kanske beror på var lojaliteten egentligen ligger, dvs handling går före ord.

Den putinist som försöker sig på "men USA då" bör komma ihåg att USA är rankad i toppskiktet bland världens demokratier2. och bland de länder med lägst korruption1., samt invaderar och annekterar inte sina grannländer i strid mot internationell rätt och i strid med avtal man skrivit på. Det finns goda anledningar till att ta ut avståndet från Ryssland.

1. Ryssland ligger på plats 117 på Transparency Internationals ansedda korruptionsindex CPI, med ett index på 30. Detta kan t ex jämföras med Sveriges plats på #3 med 89 eller USA:s plats #16 med 79 i index. I princip är det fattiga U-länder som har mer korruption än den ryska diktaturen, men så är Ryssland också ett U-land och en bananrepublik i de flesta bemärkelser.

2. Ryssland ligger på plats 132 på ansedda The Economists demokratiindex med endast 3.31 i poäng, vilket placerar landet i sällskap som Angola, Egypten eller Qatar. Landet är därmed klassat som en ren diktatur. Detta i kontrast mot Sveriges plats #3 med 9.45 poäng eller USA:s #20 med 8.05 i index. Bedömningen sker utifrån sextio kriterier.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

119 kommentarer:

 1. Alla namn som antisemiten Wilderäng nämner i sin artikel har ju blivit uteslutna ur Sverigedemokraterna så det är oklart på vilken logisk grund artikeln bygger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sandstedt, Åkesson uteslutna?

   Radera
  2. Åkesson nämns inte som Putinist. Sandstedt är bindgalen och hade blivit utesluten om hon inte lämnade själv.

   Radera
  3. Med tanke på att Åkesson inte tillträdde igår och partiet enligt rapporter verkar vara rejält centralstyrt, så kan man kanske vara av den åsikten att Åkesson borde ha bade kunskap om och ansvar för saken.

   Radera
  4. gbd crvx: Räcker det inte med massutslutningar av nästan hela ungdomsförbundet? Det finns inget parti som håller så rent som sverigedemokraterna i de egna leden. Sverigedemokraternas politiker är mindre kriminella, bättre betalda, högre utbildade och betydligt mer bildade än övriga politiker. Men självklart finns ett och annat ogräs i ett parti med mer än 25 000 medlemmar, Sveriges överlägset snabbaste medlemskader för övrigt!

   Radera
  5. Förra året ja, men det här har pågåttlänge. Dessutom, Cornu antisemit, med tanke på det stöd han uttryckt för Israel I andra bloggposter är det bara löjligt

   Radera
  6. @Gustav:

   Nu ändrar du ditt påstående. Alla kan se att det du ursprungligen påstod var att de personer som nämndes var uteslutna.

   Radera
  7. Kul förresten att SD placerar "bindgalna" personer i riksdagen. Röstmagnet.

   Radera
  8. Antisemit? Nu får du allt utveckla detta personangrepp, tack!

   Radera
  9. Volten: För en antisemit är det knappast att betrakta som ett personangrepp att kallas antisemit, snarare en hedersbetygelse.

   Radera
  10. Och? Vad har det för betydelse här?

   Radera
  11. Öh... var kom nåt slags agg mot judar in i bilden?

   Radera
  12. Det finns en sekulär jude i SDs ledning. Alltså handlar det om antisemitism. Du förstår, det är så Putinister argumenterar. Ett statistiskt irrelevant fakta räcker för att dra långtgående slutsatser. Ingen skulle väl drömma om att ifrågasätta ifall detta enskilda fall är vid sina sinnens fulla bruk, eller ens accepterad i någon judisk community, eller om hen har en pinsam video på Åkesson som hailar. Kanske hen är en judisk outcast, ungefär som en politisk vilde.

   Radera
  13. SD är ryssvänner, ryssarna är antisemiter, Wilderäng är Putin-kritiker och alltså då antisemit? Eller menar Gustav att SD styrs från Israel och det innebär att en SD-kritiker därmed är en antisemit?
   Gustsv får gärna utveckla sitt resonemang.

   http://sparsamtleverne.blogspot.se/2015/06/historisk-dag-i-svensk-politik.html

   Radera
  14. Ni antisemiter vet alltid att förminska antisemitismen. "Nej då, det finns ingen antisemitism i Sverige. Svenska judar är så trygga så. Inga judar i Sverige förföljs. Svenska judar får skylla sig själva när de stöder Israel. Trodde han att han skulle kunna gå med kippa på huvudet bredvid de stackars krigsskadade araberna utan konsekvenser? Judar styr media. Judarna styr Sd."

   Radera
  15. Jaså nu är alla som säger emot dig antisemiter? Kör du den på krogen också? "Tjena bruden, vill du knulla?" "Nä" "JUHUHUDEHATARE!!!!!!"

   Radera
  16. @Ben - Han har lärt sig från sin tonårige lillebrors vänner - så fort de inte får som de vill så skriker de "Rasist". Det funkar ganska bra i skolan.

   Radera
  17. Sluta mata trollen gott folk! Det är 2016, har ni inte lärt er detta än?!

   Gustav är ett helt vanligt internet troll och slutar man mata dem regelbundet så skrumpnar de ihop och försvinner ganska snabbt.

   Med andra ord: Ignorera Gustav framöver, det är ändå bara ren trolling.

   Radera
  18. Tänk! det där har jag förstått en längre tid att kommunistregimprodukten Putin är SD:s mentor.

   För när det avslöjades att Putin stödjer högerextrema i Europa, att Putin har nätroll som opererar även utan för Ryssland och man sedan helt plötsligt ser en massa Ryssland vurmare som argumenterar lika sjövilt och med samma retorik som de vi vant oss vid från SD, då är devt svårt att inte lägga ihop 1+1.

   Sen hur vi i ett land vana vid demokrati har folk som kan köpa gammal kommunistpropagande från en tid då Sovjet var avskärmat från sin omvärld har jag däremot väldigt svårt att förstå. Jag vill inte kalla Nord Korean dumma för dom vet inget om omvärlden och demokrati, men däremot vissa här har passerat den gränsen rejält då de väljer att blunda för alla annan input än den som en minoritet sprider.

   Radera
 2. @Cornu: Schysst att du bytt flagga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem är det på hästen? Jonathan lejonhjärta? Arn? Gustav II Adolf?

   Radera
  2. Putin med peruk såklart!

   Radera
  3. Efter lite Googling så är det St. Göran som draper draken. Moskvas och Rysslands skyddshelgon. Varit del av den Ryska vapenskölden sedan Moskva blev den dominerande arvtagarstaten till Kievriket.

   Radera
 3. Åkesson och hans svärmor nämns också. Liksom Putin.. Den logiska grunden handlar väl om vad som hände när dom medlemmar.
  Dessutom antisemit kan man väl bara inte slänga ur sig utan belägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det hon som öppet erkände att hon satt kvar I riksdagen som vilde bara för pengarna? Eller minns jag fel?

   Radera
 4. Behandlas som vpk, jo jo, med 20-30% av rösterna 2018? HA! You're fucked, och gropen som ni ligger i har ni grävt själva. Om sd hade behandlats på ett anständigt sätt från början hade de varit mindre mottagliga för stöd och finansiering från Ryssland. Om ni hade fört en normal politik med folkets stöd hade de inte suttit i riksdagen. Man får hoppas på att BF växer till sig så att det är värt att lägga sin röst där. "(Ni" syftar på riksdagens övriga sju partier.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, gropen som vi grävt är till för alla liken efter att vi rensat ut Putinisterna ur samhället, givetvis.

   Radera
  2. Ska kostnaden för patronen som användes för nackskottet skickas som en räkningen till närmast sörjande också?

   Radera
  3. OT: Arne, du uppmanade mig att läsa en bok för många inlägg sen, nu har jag läst den, men där i finns ju inte några namn på politiker som var/är avlönade av Ryssland. Enda som antyds är författaren J G. Om du minns vad vi pratade om då...

   Radera
  4. "et", -nackskottet. iOS autocorrect på svenska är... Om jag inte vore så dålig på att stava skulle jag ta bort det.

   Radera
  5. Liberalerna och moderaterna hölls utanför regeringen 46-76 med liknande siffror utan att demokratin tog skada. Att vpk hölls utanför berodde ej på storleken utanpå att de spelade under täcket med Sovjet

   Radera
  6. Nähe.

   Men många kollaboratörer till Sovjet och Kina från avgrundsvänstern a la 68' fick ju väldigt framträdande och inflytelserika positioner i det svenska samhället. Och att misstänka att de fortsatte sitt värv som inflytelseagenter och debatörer med en normkritisk agenda och kanske till och med värre än så känns inte allt för konspiratoriskt.

   Man kan även ställa sig frågan var all idioti som det ges utryck för kommer ifrån. Rasifiering, gender, genusdagis, gubbslem, könsmaktsordningen för att nämna något.

   Jag personligen tror att dem i Kreml är helt förstummade. Att de fortfarande kan skörda det de sådde för mer än 40 år sedan.

   Men jag kanske har fel, det har hänt förr. Fler än en gång.

   Radera
  7. Kom på några till.

   Humanitär stormakt, apatiska flyktingbarn, alla människors lika värde till skillnad från alla människors lika människovärde, (Den som inte kan se skillnaden i värde på en ingenjör från schweiz och en fåraherde från Nordafrika som dessutom är analfabet på sitt eget språk...

   Ålders bestämning av unga asylsökande, varför kan inte vi använda vedertagna och beprövade metoder som våra europeiska grannländer begangnar utan måste uppfinna något eget och extremt dyrt och krångligt. Jo därför att de övervintrande kommunisterna i barnläkareföreningen sätter käppar i hjulet.

   Varje gång det ska beställas något till försvarsmakten blir det tio gånger så dyrt, tar tre gånger längre tid än förutsattt och blir hälften så bra som man hoppades på.

   Något jävla fel är det ju.

   Radera
  8. Måste tillägga att jag inte på något vis ser ner på fåraherden. Hans kunskaper är givetvis överlägsna den Schweiziska ingenjörens när det gäller att ta hand om sig själv och sina får på savannen.

   Radera
  9. Extremisterna i VPK liksom SD har behandlats med samma ödmjukhet. Det som skiljer SD från VPK är att SD kom relativt snabbt i ropet, medan VPK och dess prekursorer arbetades fram under relativt lång tid. Således krävs en tid för att acceptans skall infinna sig i folkets sinne, förmodligen bara några år till för SD. Men då har de rensat ut alla Putinister och andra extremister och är en av alla andra partier i mitten. En rent dynamisk situation där alla partier medverkar på svenskt sätt för VÅR gemensamma framtid..

   Radera
  10. gbd crvx.

   Då måste hela Aliansen eller i alla fall M slå ihop sig med S. I det sistnämnda scenariot kommer många M-väljare fly till C L och KD och några till SD och därmed undergräva S+M majoriteten. I det första scenariot kommer SD ensamt få ta emot många flyende borgerliga väljare (de lär såklart anpassa sin politik till att attrahera dessa väljare) och två nya block skapas, vilket som blir störst är nog inte helt självklart.

   Hela denna hypotes håller jag för osannolikt att den blir verklighet.

   Ett SD på låt säga 22% kommer vara helt oemotståndligt frestande att ta stöd av och motkrav lär inte saknas.

   Radera
  11. Om man undrar varför det framförs så mycket idiotier i media nu sedan SD blivit större och fått tillgång till mer resurser så kan jag upplysa de som inte redan förstått det, att det inte är en slump.

   Putin och SD har samma delmål för tillfället. Dvs att svartmåla svenska samhället.

   Tex förslaget om rösträtt för asylsökanden kom från SD, och den återkommande luciadebatten kommer också därifrån. Bara några exempel. Ta en titt på Avpixlat, där hittar ni det mesta om SD:s propaganda om hur dåligt Sverige är. Klart att Putin hejar på.

   Radera
  12. 2014 "Något håller på att gå sönder i Sverige" Löfven

   2016 7/10 tycker att landet utvecklas åt fel håll.

   Du gör det lite väl enkelt för dig. SD/Putin/Avpixlat har mycket lite med detta att göra.

   Radera
  13. Hmmm... du säger att SD bara har en liten del av skulden för svartmålningen av Sverige.

   Under tiden glädjer jag mig åt att SD förefaller nöja sig med att påverka bilden av det svenska samhället då det verkar räcka för att de ska få de framgångar de önskar. Om de kommer i en position där de kan förverkliga den mörka bilden blir det betydligt allvarligare.

   Radera
  14. Har du redan glömt hur S lät under valrörelsen? Varför inte skylla på S istället för SD?

   Läser 7/10 Avpixlat? Snarare 7%.

   Radera
  15. Ni i SD-svansen är så gulliga i ert storhetsvansinne. Den här bloggen har lika många eller fler läsare än Avpixlat.

   Jag har t ex fler myndighetsläsare än Avpixlat.

   978 * http://cornucopia.cornubot.se/
   719 * http://avpixlat.info/

   Dock har Avpixlat något fler medialäsare

   337 avpixlat.info
   302 cornucopia.cornubot.se
   160 nyheteridag.se

   Detta enligt Creeper respektive Mediacreeper.

   Ni är inte så många som ni tror.

   Radera
  16. Ja, eran "alternativa media" har inte fler läsare än en sketen blogg.

   Radera
  17. Apropå 7/10

   1 miljöpartist som vill ha miljöpolitik
   1 vänsterpartist som vill ha inflytande över regeringspolitiken
   1 sosse som vill ha en starkare regering
   4 alliansväljare som inte vill ha en socialdemokratisk regering.

   De återstående 3 nöjda:
   2 SD-väljare som inte tycker om mörkhyade och gillar att en handlingsförlamad regering ställs inför svårigheter.
   1 sosse som ändå tycker regeringen gör ett bra jobb.

   Radera
  18. Cornu

   Vem argumenterar du med?

   Att avpixlat har liten inverkan på opinionen var det som jag helt riktigt skrev, de verkar ha ca 350 000 unika besökare per vecka vilket kanske är ca 5% av befolkningen som är 15-80 år. Dvs inte särskilt stor påverkan jämfört med Löfven och sosseriet.

   Radera
  19. Iblandekonomi

   Snarare tror jag att folk är less på att betala höga skatter samtidigt de upplever att de får allt mindre för pengarna.

   Radera
  20. Sen finns det många bittra borgerliga väljare som tar ut sin besvikelse på fel parti.

   Kryssar man Jan Ericson (som t ex bloggägaren, vilket är ett utmärkt val) så trodde man antagligen inte att det var en röst på S-MP, så där har du rätt.

   Radera
  21. Vi har valhemlighet i Sverige. Jag har aldrig sagt vad jag röstat på eller ens OM jag ens röstar.

   Men svaret är att jag inte vet vad jag röstade på, då jag vägde olika partier och drog obesett valsedel från dessa alternativ, nej SD fanns inte med som alternativ, så jag kan inte svara på vad jag röstade på ens under tortyr.

   Radera
  22. Jag drog en rövare där så klart och försökte lägga ihop 1 och 1, gick så där :) Att SD inte fanns bland dina val tror jag inte överraskar någon.

   Men du får nog iaf hålla med om att Jan Ericson är ett av de bättre valen man kan göra i denna politiska öken. Personligen hade jag hellre sett Svantesson eller Kristersson än AKB som partiledare, men det dröjer kanske till september 2018. Men så länge de borgerliga dansar efter identitetspolitikens pipa är de dömda att förlora.

   Din blogg är för övrigt allt annat än sketen, tvärtom en av de bättre.

   Radera
  23. @Arne: Vari står det skrivet att man måste ha blockkpolitik som den ser ut idag. Många andra länder har komplicerade parlamentariska situationer och klarar sig ändå.

   Ditt övriga svamlande så visst 68-vänstern kom ju knappast moskvatrogen om man säger så och resten är mest en massa "det var bättre förr"

   Radera
 5. Aftonbladet avslöjar.....hm! Betvivlar inte att deras uppgifter med stor sannolikhet stämmer men orsaken till avslöjandet är nog att man nu får dela Putinpengarna med SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamendåså. AB (och SR) avslöjar Putinpengar till SD medlemmar. Detta gör Putin så nöjd att han fonderar AB.

   Radera
 6. Hej

  Björnen kommer, men räds inte, den vithövdade örnen bredar sina vingar över möderneslandet...

  Lars, med din rysskräck börjar du te dig mera och mera patetiskt. Det spelar då rakt ingen roll om SD har ryska förbindelser eller inte.
  Egentligen är du inget annat än en hökare och jag är förvånat att du trots din intelligens inte har större självmedvetenhet än en tonåring, eller kanske än tidigare årgång med tanke på att du lekar i vissa avseenden het enkelt fortfarande krig i en sandlåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hökare"? Du menar att Cornu är föreståndare för en mindre livsmedelsbutik? Det var originellt. Du framstår mer som en sutenör eller pederast i den där Blue Oyster Bar-mustaschen.

   Radera
  2. Kap Horn, varför kommenterar du bara när Lars påpekar oegentligheter om Putin. Är du så enkelspårig att du bara dyker upp om det handlar om Putin. Eller kanske du har en man crush på Putin. Vore rätt renhårigt om du bara erkände det.

   Radera
  3. Det är jag tycker är kul med Kap Horn är att det är minst andra gången (som jag är säker på) att han skrivit att "Lars börjar bli patetisk nu".
   Hur många gånger ska han behöva börja bli det innan det stannar?

   Radera
 7. Sicket fullständigt ohämmat propagandadrev som körs nu :-) Hur är det med alla politikers kontakter med USA?
  Bara en av systemmedia hjärntvättad stolle kan få detta till nåt anmärkningsvärt.
  Börjar Ryssland och Assad slå ut för mkt av ISIS eller? Paniken tycks sprida sig.. :-)
  Har skett en sanslös upptrappning av propagandan efter att IS verkar åka på totalstryk i Aleppo.. vilket iofs var förutspått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dolda kontakter med en tokrustande kleptokratisk diktatur som dessutom är en både hotande och aggressiv granne är en lite annan sak än att ha öppet utbyte med en demokrati som vi hoppas få hjälp av om det smäller.
   Kommentaren om Aleppo är i mitt tycke både osaklig och j..vligt osmaklig.

   Radera
  2. Det är ju bara för att du köper den propaganda som västmedia spyr ur sig.
   Du måste förstå hur den här världen är uppbyggd.. då blir det väldigt mkt lättare att se igenom lögnerna. Man drar sig inte för nånting. Du kan inte lita på de foton ens som kommer från Aleppo tex. Flera av de bilder som visats upp har visat sig komma direkt från IS. Det arrangeras bilder i propagandasyfte det är inget nytt. Att barn används är först tecknet på propaganda det är som hämtat rakt ur skolboken.

   Tro inte att media förmedlar sanningen till dig. Det förmedlar propaganda i sånna här lägen.

   Du måste fatta att det finns en agenda bakom det som sker.
   General Wesley Clarke måste du ha hört iaf:
   https://youtu.be/9RC1Mepk_Sw?t=1m16s

   Radera
  3. Att barn används, menar du t.ex. korsfästa barn?

   Radera
  4. Vad har USA med detta att göra? Du spretar åt alla håll utan att få något sagt.

   Radera
  5. Martin. Vem har sagt att jag litar på foton ?
   Har rest lite och lärt mig en smula. Känner folk på plats. Aleppo blev nästan inringat och nu skulle dom kvarvarande invånarna bestå av 200 000 IS soldater?

   Radera
  6. Att IS beter sig som svin och halshugger barn och annat är väl inget nytt.. Det är ju därför Assad försöker bli av med dem.. och har tagit hjälp av Ryssland.

   Tråkigt bara att IS råkar tillhöra USA:s proxygrupper. Paniken tycks som sagt sprida sig och man har tydligen beordrat medierna och dra igång kampanj för att stoppa att de bombas sönder fullständigt.

   Orsaken till att USA gav sig in i det här var för att bli av med Assad eftersom han, precis som Gaddafi, vägrar infinna sig i rådanande agenda.

   Kan mönstret bli tydligare?
   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw&feature=youtu.be&t=1m16s

   Radera
  7. Nu är det ju så att IS råkar tillhöra Putins proxytrupper. Putiniken tycks sprida sig.

   5-åringar som dödas av tunnor med sprängmedel och gift. Ja, hur kan man efterhandskonstruera något som någon inte kan acceptera. TÄNK PÅ BARNEN!

   Radera
  8. Haha är det nån som påstått att IS är Rysslands proxy nu också? :-) ja Putin gör allt för att störta Assad, verkligen :-p Msm har det inte lätt med logiken haha :-)
   IS vars ursprung var till för att ställa till med jävelskap mot Ryssland.. Hillary:
   https://www.youtube.com/watch?v=Dqn0bm4E9yw

   Radera
  9. Martin, Femårige abdullah håller säker med dig när hans ögon sluts i den slutliga lösningen. Eller hur?

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  11. Otroligt onödigt, okonstruktivt och osmakligt att kontra med olika hot Mats Johansson... sluta.

   I övrigt så är det helt uppenbart för mig att om Martin verkligen tror på det han skriver så är det något gravt fel på honom. Fritt tänkande är han inte i alla fall, den saken är säker.
   "Don’t argue with idiots because they will drag you down to their level and then beat you with experience."

   Radera
  12. Martin, hör upp ! Du måste rimligen ta dig samman. Såhär kan du inte uppföra dig på en bra blogg. Du måste också kolla dina fakta. IS finns inte inne i gamla Aleppo, de finns någon mil nordöst. Just nu bombar man för att slå ut en blanding av Al-Nusra och Free Syrian army. Det Ryssland (och Assad) gör är oförlåtligt och boranför alla rimliga gränser då det främst drabbar civila just nu.

   Radera
  13. Och angående Wesley Clark så var han NATOs militäre chef i Europa då Ryska fallskärmsrupper tog Pristinas flygplats 1999. Han beordrade den engelske befälhavaren Jackson att anfalla och ta flygplatsen. I täten för den engelska mekbrigaden fanns även Kapten James Blount (sångaren). Han var chef för spaningskompaniet. Både Blount och Jackson vägrade anfalla ryssarna och sade att det finns andra sätt... Det löstes fredligt någon vecka senare. Clark ville även skicka attackhelikoptrar mot Ryska stridsvagnar vid ett tillfälle. Han blev därför avsatt. Många insåg då att Clark var en hetsig och våldsam krigsivrare och inte lämplig att vara militär chef för Nato i Europa. Så det Clark säger behöver inte vara sanningen.... kanske han såg ett dokument som beskrev ett scenario, kanske inte.

   Radera
 8. Eftersom (S) nu genomför delar av (SD):s partiprogram och rasist-nazist-fascist-kortet är bortspelat så gäller det att klistre på dem nåt nytt epitet: nämligen putinister. Ja ja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är det det faktum att en del av dem hyllar Putin som gör dem till Putinister.

   Radera
  2. Fint att de gör det så öppet och att de blir kickade för det.
   För det blir dom ju, det är ju uteslutna medlemmar som haft de där kontakterna.

   De som sitter kvar hade inte det, de mottog mail men svarade tydligen inte, för då hade vi garanterat fått läsa de mailen (om de inte var direkt avvisande).

   Är det fler som är insyltade så hoppas jag att det kommer fram så att även de kan rensas bort, vi vet ju alla varför de kunnat få plats där.

   Och nu börjar t.o.m jag tycka att det vore intressant att se var finansieringen kommer ifrån. Men det betyder inte att jag skulle rösta på något annat parti, SD´s politik är livsnödvändig för Sverige och för oss.

   Eftersom de kvarvarande partierna är de som envist kört in oss i den här skiten och agerat grovt olämpligt så får de aldrig mer min röst oavsett hur de svänger i sin politik.

   Radera
  3. @bendover det ena utesluter inte det andra. Om inte annat gör det det lättare att stämpla på (å andra sidan borde nog (s) inte kasta sten i glashus med tanke på alla stasi-agenter som huserade inom svensk statsförvaltning)

   Radera
 9. Ja Cornu:s eviga malande om att ryssen kommer är tröttsamt. Likaså är hans kommenterande från nicket Ben Dover.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag kan ha en liten tete a tete, så framgår det nog med all önskvärd tydlighet att jag är mer lik Peter Sutcliffe än Cornucopia.

   Radera
  2. "Ryssen kommer" är väl kanske inte riktigt vad artikeln handlar om. Däremot har de ju skickligt ordnat en gräddfil in i Riksdagen och andra politiska nyckelplatser i Sverige, där de kan informera sig om de dagsaktuella diskussionerna, påverka genom betalda agenter eller utpressning i olika former. Motvilligt får man medge att det är rätt styvt gjort faktiskt. På känt ryskt maner kunde de dock inte undvika att arsla till det med den där betalningen, säkerligen trodde de att den skulle falla under radarn. I Stockholms överhettade bostadsmarknad väckte den dock uppmärksamhet, och så var det kört med den agenten.
   Situationen nu är ju fullständigt sensationell, med styrkande av ryskt inflytande genom fler sd:are, "sverigevän" får ju en ny, lite läbbigare betydelse.
   (Sd) kan man väl inte vänta sig så mycket av, men regeringen borde rikta en skarp protest mot Ryssland, och eventuellt ta hem ambassadören temporärt för att markera att det är ett totalt oacceptabelt agerande.
   Och (SD), som har försvarat den ryska agenten även efter avslöjandet i sin propagandaskrift Avpixlat, borde därmed anses vara otänkbara i varje publicistiskt och politiskt sammanhang där de inte garanteras plats av konstitutionen.

   Radera
 10. Så länge politiker har makt genom att de själ pengar från folket i form av skatt kommer politiker att uppvaktas och mutas av storföretag och andra stater. Inget konstigt med det, det är så det fungerar, se bara var Reinfeldt jobbar idag.
  Det som är konstigt är att Cornu likt en dum häst med skygglappar bara ser spelet hos SD och Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK. Om dom slutar stjäla pengar i form av skatt blir dom då mindre benägna att ta emot mutor?
   Om nu Sveriges oberoende hotas av kapitalistiska lobbyister eller ryska bombplan så vet åtminstone jag vad jag föredrar.
   Men jag kan givetvis ha fel.

   Radera
  2. Mats, tänk gärna ett par minuter innan du svarar.
   Vem vill muta någon, som inte har makt?

   Radera
  3. Åhå.
   Då hade jag alltså fel. Trodde dom var ute efter den lagstiftande makten.
   Osäker fortfarande på om jag hade fel om lobbyister vs. bombplan.
   Men rätta mig gärna.

   Radera
  4. @Markus S
   Politikerna har inte makt för att de "själ pengar från folket i form av skatt"; de har makten att göra, bland annat, detta för att VI har gett dem den makten...

   Radera
 11. "Detta kan t ex jämföras med Sveriges plats på #3 med 89..."

  Men då måste man "glömt" att räkna med miljardmutorna Sverige betalat till centralasiatiska diktatorer genom det statligt kontrollerade Telia samt diverse högst tveksamma vapenaffärer i strid med svensk rätt.
  Transparency International ägs i stort sett av nationsförstöraren och finansgangstern George Soros, så man måste vara mer än lovligt infantil för att fästa någon som helt tilltro till deras beställningsverk.

  "Detta i kontrast mot Sveriges plats #3 med 9.45 poäng..."

  Att Sverige med sitt statligt sanktionerade åsiktsförtryck och sina genomkorrumperade public service-företag ligger 3a på demokratilistan bekräftar bara mitt bestämda intryck att The Economist degenererat till en sannskyldig skitblaska under senare år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktakontroll, någon?

   Funderade på att recitera Trump, men insåg att han skulle vara lite för trovärdig.

   Radera
  2. Bästa cp-barn,

   Transparency redovisar sin metodik. Berätta exakt och konkret hur den är felaktig istället för att yra om Soros.

   Radera
 12. http://www.svd.se/ekeroth-sd-bryter-tystnaden-litar-inte-pa-ryssland

  Jag kan bli lite less på Cornus frekventa utfall mot Ryssland, men problemet är ju inte Cornus utfall mot Ryssland, utan problemet är Ryssland. Det är jobbigt att vara granne med en skurkstat och det är störande när en del inhemska politiska krafter diggar skurkstaten och samarbetar med den. Putin är en mafiosotyp och han och hans kompisar borde bli avsatta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hårdföra nationalister vanligen inte har något stort förtroende för hårdföra nationalister i andra länder är verkligen inget nytt. De kan ändå ha ungefär samma syn på det mesta. Bara att de inte hör till samma "lag".

   Radera
  2. Min första tanke är att någon försöker rädda sitt eget skinn när jag läser artikeln.. Men vem vet, sent ska syndaren vakna etc. etc.

   Radera
  3. Vad yrar du om Kuckeliku? Ekeroth har ställt upp för Kremls propagandakanal RT och försöker sedan hävda att han inte går Rysslands och Kremls ärenden. Right...

   Radera
  4. Nationalistinternationaler brukar vara väldigt begränsade och kortvariga företeelser. Nationalister gillar vanligen bara sitt eget folk. Att kommunister/socialister har internationaler är mycket mindre märkligt. Men nationalister kan onekligen inspireras av hur saker funkar i andra hårdnationalistiska stater.

   Radera
  5. @cornu: att ekeroth låtit sig intervjuas i RT bevisar ju inget i sig.. har inte följt debatten eftersom den mest skett i den total otrovärdiga aftonhoran, men om ekeroth har kopplingar till Daniel Friberg blir det ju genast intressantare

   Radera
  6. Larry King är väl också rysk agent då. Suck.

   Radera
  7. Man bör nog fundera på om SD:are är farligast för att de har en del ryska kontakter eller om de är farliga för att de är hårdföra nationalister och således knappast har några väldigt kärleksfulla relationer med ryssar.

   Är det farligast att/om SD är nationalister eller att/om de inte är det? Fruktar vi något slags fascistinternational eller fruktar vi att Sverige och många andra länder skall bli extremt självfixerade och självförhärligande och se alla andra nationer som fiender?

   Cornu har möjligen inte ställt sig de frågorna.

   Radera
  8. Vem har sagt att SD är nationalister?
   Och tror Kuckeliku att Putin ser dom som ett hot?
   Skriver inte ryssar eftersom dom inte har så mycket att säga till om.

   Radera
  9. Cornu kunde försöka skriva något om sund och mindre sund nationalism och om man är en säkerhetsrisk om man har ryska kontakter eller ställer upp i ryska media. Det kunde bli intressant...

   Radera
 13. Haha mer humor :-)
  http://avpixlat.info/2016/09/29/anders-w-jonsson-c-sveriges-regering-polismyndighet-och-public-service-media-styrs-av-vladimir-putin/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, roligt för efterblivna.

   Radera
 14. Kent Ekeroth kommenterar Ryssland: – Jag är kritisk till både Ryssland och Putin, jag litar inte på dem för fem öre. Jag har aldrig gjort det. Jag har en väldigt kritisk syn, precis som partiet har. Vi var det enda partiet som varnade för Ryssland och ville rusta upp försvaret medan alla andra partier var upptagna med att montera ner det, och Reinfeldt sa att det var ett särintresse, säger Ekeroth.

  http://www.svd.se/ekeroth-sd-bryter-tystnaden-litar-inte-pa-ryssland/om/putilov-affaren

  Men antisemiten Wilderäng tänker inte skriva om att juden Ekeroth är så kritisk mot Ryssland eftersom det inte går i samklang med hans värdegrundsbloggande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt var. Inte för fem öre nej..

   Radera
  2. Ekeroth har nog en saftig hållhake. Ser fram emot när han publicerar den.

   Radera
 15. Häftigt inlägg och full hand med olgino-troll i kommentarsfältet. De är inte en eller två här - det är minst en grupp. Du är viktig för dem Cornu :-) "Öppnar en öl och chipspåsen och lutar mig bakåt i soffar"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och SD-trollen försöker motivera och förklara varför SD får pengar från Putin och går hans ärenden i många frågor. Samtliga är fakta-resistenta.... :-) Underbart !

   Radera
  2. ..o popcornen när den kognitiva dissonansen sätter in bland de som fortfarande befinner sig i msm-bubblan :-)

   Radera
  3. ..och lite napalm på barnen kanske, antar att det är bara ryska flygstridsledare och (vissa) SD som har lyckan att att finna sanningen utanför "MSM"bubblan

   Radera
 16. Herre Gud, vilket tonläge. "Die Männer wollen immer Krieg"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en taktik som används av trollen när de vill trycka ner känsliga frågor. Spamma med en massa skitsnack, lögner och överdrifter - så att normalt folk inte orkar läsa eller bidra. Business as usual.

   Radera
 17. if ( this.blog = true )
  { hell.freeze.over }

  SVT osv är bara marginellt bättre ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur kontrollerar man ifall helvetet är fruset eller ej?

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Rysslands ledning, Putin, har inget att visa sitt folk. Försöker vara djärv och beslutsamm när han vill hålla sin privatekonomi intakt.

  Att deras beslutsamhet...orkar inte. D-la tomtar, Livrädda för demokrati i ett land som avskyr att ta ansvar för sitt handlande. Inte undra på att Putin vill att övriga världen frälser honom från eländet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin och Löfven har mer gemensamt än du anar.

   Radera
  2. Förutom att de båda utövat japanska kampsporter och talar indoeuropeiska språk,vad skulle det vara?

   Radera
 20. Vill bara påpeka, att om du läst ända hit ner så är du efterbliven. Lycka till med ditt liv. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför har du skrivit ett kommatecken mellan "påpeka" och "att"? Blir ju helt konstig mening då...

   I övrigt så ser det bra ut med både stor bokstav och punkt på rätt ställen. Bra jobbat! 9/10

   Radera
 21. Har du läst hit så har du så stort intresse för frågan att du måste fråga dig själv...hur är andra partier och viktiga myndigheter i Sverige infiltrerade ? Ryssen har ju ägnat sig åt detta i 20 år snart - de hade inte råd med vapen, men infiltration och påverkan har varit deras fokus länge.

  SvaraRadera
 22. Aftonbladet... "Aftonslaskan"...
  ;-))

  SvaraRadera
 23. Tror folk behöver lyssna på den här intervjun med Putilov istället för att bara lyssna på andras skitsnack om nån annan..

  https://soundcloud.com/radiobubbla/fredag-30-september-gast-egor-putilov#t=45:00

  SvaraRadera