Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-07 14:42

Uppgifter: Ryssland samlar stora styrkor vid gränsen Ukraina-Krim - gränsen stängd

Enligt uppgifter till ukrainska Unian har Ryssland samlat stora styrkor med "militär hårdvara" i anslutning till det ockuperade Krims gräns mot Ukraina. Samtidigt har ockupanterna även stängt gränsen för civil trafik.
Lite bokresearch tidigare i veckan för Höstsol. Här skytte på halvlångt avstånd med en SVD-S. Använder de fasta riktmedlen, eftersom de optiska inte är insjuktna. Därav ser det ut som att jag siktar med pannan. Foto: Vrede.
Unian skriver:
""Witnesses report that large groups of Russian military hardware have been massed near Armyansk and Dzhankoy. Dzhankoy has been cordoned off by troops with tanks and other equipment," Deputy Chairman of the Crimean Mejlis Nariman Dzhelalov wrote on Facebook on Sunday."
De ryska ockupanterna stängde även gränsen för civil trafik klockan 07:00 lokal tid i morse säger den ukrainska gränsbevakningen till Unian. Anledning till att gränsen mellan det ockuperade Krim och Ukraina stängts är okänd.

Ni hittar hela artikeln hos Unian här.

De senaste veckorna har de ryska anfallen mot ukrainska trupper runt de invaderade delarna av sydöstra Ukraina ökat. Allt fler ukrainska soldater har dödats, sårats eller lemlästats i de ryska anfallen de senaste veckorna. Utgångsläget i allt ryskt agerande måste vara att det handlar om vilseledning, dvs maskirovka. Agerandet idag vid gränsen mellan ockuperade Krim och Ukraina kan handla om att lura bort ukrainsk trypp från sydöstra Ukraina, eller så är de intensifierade anfallen mot Ukraina där ett sätt att få bort trupp från gränsen mot Krim inför ett fullskaligt anfall. Eller så är allt en enda skenmanöver för att testa ukrainsk beredskap och agerande. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

41 kommentarer:

 1. Ja nato trappar upp sin verksamhet. Säkerligen även cia. Inte omöjligt att de planerar nåt mot Ryssland igen efter den förra kuppen. Man SKA ha till 3:e världskrig på ett eller annat sätt. Nu har ju dessutom Putin sagt att staten ska ta över "pengatryckandet" från privabankerna för statens ändamål så det börjar säkert bli panik i leden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömde "men USA då", "russofobi" och "Clinton vill ha krig".

   Radera
  2. Nazijunta och lite judereferenser som strössel på den goda crazytårtan.

   Radera
  3. Kommunaltjänstemannen> Var det inte exakt det som Martin skrev?

   Radera
 2. Ryska börsen och rubeln har ju gått urstarkt sista halvåret, så Putin har nog råd att satsa lite till i Ukraina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vice premiärministern köpte ju ett eget flygplan härförleden. Som han dessutom registrerade utomlands för att slippa deklarera det som en tillgång. Pengarna ska han ha fått genom att sälja av sina Gazprom-aktier.

   Radera
  2. Inte svårt att få börsen att gå bra när nästan alla bolag där är i exportbranschen och valutan totalt tankar. Klarar du inte av att ta marknadsandelar med ett halverat pris (i USD) så är du inte mycket till företagsledare.

   Radera
 3. Den senaste stora offensiverna kom väl några veckor efter senaste vinter-OS, några veckor efter senaste fotbolls-VM och några veckor efter senaste friidrotts-VM. När stora delar av bluecollarmedia gick på kompledigt-sparlåga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Georgienkriget skedde under sommarolympiaden 2008.

   Radera
  2. Det är ju nåt stort VM eller OS nästan jämt så man kanske inte kan dra för stora slutsatser?

   Radera
  3. Ja käre Cornu, varför anföll Georgien Sydossetien?

   Radera
  4. Varför Georgien anföll en bit av sitt eget territorium? Av samma anledning som ryssarna regelbundet anfallit Dagestan och Tjetjenien kanske?

   Radera
 4. Ligger du inte lite snett mot skjutriktningen på bilden, eller är det en synvilla?

  SvaraRadera
 5. Anledningen till uppladdningen är så klart att Ryssland blivit helt utslängda ur special olympics, varför Lavrov nu står utan medaljchans. Klart de blir förbannade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du mrnar att de hade tänkt en offensiv för att få fler krigsinvalider till OS-truppen?

   Radera
 6. Enligt Aftenposten lär deras elit vara bakfulla idag. Eller gårdagens elitsoldater,om man kikar på bilderna på dessa alkoholfeta sorgebarn.

  SvaraRadera
 7. Länk http://www.aftenposten.no/verden/Russlands-elitesoldater-gikk-pa-fylla-Det-fikk-alvorlige-folger-601419b.html

  SvaraRadera
 8. En rysk offensiv känns nära, det hintas en hel del på novorussia sidor och tidpunkten är väl vald i vanlig ordning, allt fokus på trump och os.

  Den stora frågan är varför, läget är ju djupfryst så är detta den stora pushen till Dnepr kanske?

  Notera här att putin alltid kan öppna slussportarna till 2016 års flyktingvåg om han så önskar så EU respons torde bli högst pliktskyldigt och undfallande.

  Well played Vladimir, well played

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan definitivit komma om nato går till attack. Han viker sig nog inte för västs trakasserier och försök till total maktdominans.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Glöm att Ryssland skulle genomföra en militär offensiv nu. Helt osannolikt.

   Radera
 9. Jag förmodar att du är ironisk Martin. Det där med Tonläge är svårt när man läser en text.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr.. jag är inte ironisk för 5 öre. Men det är precis så världen fungerar och precis såhär lurade som de flesta är.. av massiv propaganda 24/7 ända sen födseln. Det gäller inte bara ryssfrågan. Men det är så långt de flesta har kvar att gå när de gäller världsbilden. Såpass att det förmodligen kommer ske grejer framöver med folks mentala tillstånd pga detta. Det är ett uppvaknande som kommer bli intressant att iakta.

   Radera
  2. Jag gör det enkelt för dig Martin, Kina, Usa och Ryssland är på ett ungefär lika genom-onda.

   Skillnaden är att med USA vid rodret har vi det ganska bra i Europa, utrotningen är i MENA.

   Du är svensk och det bör vara glasklart även för dig att med Kina eller Ryssland vid rodret kommer EU inte längre att vara så priviligierade.

   Du sitter liksom och sågar av den grenen du sitter på genom att stödja ryssland, glöm inte hur det gick för de svenska kommunister som åkte dit på 30-talet eller hir våra spioner hade det i landsflykt :)

   Radera
  3. Johan Nasmark
   Jag stöder allt och alla som är emot nuvarande världsordning av rätt orsaker. Dvs emot den totalitära stat man försöker skapa. I dagsläget är det varken Ryssland eller Kina som är problemet. De är en motpol för tillfället.
   Det är väst som håller på att bli en ny sovjetstat. Det är inte kopplat till länder. Men folk är fast i det tänket sen gammalt och ser inte när saker ändrar sig.

   Radera
  4. Andra som kan sägas vara emot "nuvarande världsordning" är t ex IS, eller valfritt nazistparti. Du stöder alltså dem?

   Radera
 10. Skämt åsido:

  Om man inte köpt propagandan och därmed INTE ser CIA-agenter i varje buske så är det så klart uppenbart att det ryska "narrativet" till stor del bygger på inrikespolitiska händelser.

  I mars i år rapporterades att Krim-effekten på Putins popularitet ebbat ut. I september, om jag minns rätt, är det ånyo val i Ryssland. Mellan då och nu är det alltså troligt att det blir en song&dance show för att öka uppslutningen kring sittande regering. Ett påhittat yttre hot, t ex, kan ingå i det sammanhanget.

  Det behövs lite popularitet i ett land där självmordsiffrorna är skyhöga, skilsmässotalen är skyhöga, en miljon barn varje år aborteras, 700 000 barn bor på barnhem och ytterligare miljoner barn är hemlösa, alkoholismen berör precis varje familj, etc osv. Det går inget bra för Ryssland. Det är ett jävligt människo-ovänligt land, uppenbarligen. Men istället för att ta tag i problemen kan man ju skylla på CIA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu skyller väl alla på alla hela tiden 😀 Det här med att starta ett krig för att när det hackar lite verkar vara grundkurs A1 för att ena ett land.

   Kalla kriget måste ha varit kanon för där hade man ett konstant krigshot fram till 1989 att luta sig mot om medborgarna började kräva demokrati eller annat skadligt.

   Radera
  2. Nja, det finns väl nästan 200 länder på jorden, väldigt få av dem startar mellanstatliga krig öht, ännu färre av inrikespolitiska skäl. Det räcker med nån liten hotfull incident.

   Min huvudpoäng är nog:
   a) att det gissningsvis inte blir nån fullskalig invasion, det räcker med lite pang-pang på LifeNews för att få önskad effekt,
   b) att man inte bör glömma det inrikespolitiska perspektivet rent generellt i sådana här frågor.

   Radera
  3. Jag tycker det är något som inte stämmer, det har ju förut spekulerats i att Putin skulle vara nöjd med en fryst konflikt och det har han ju nu med besked och ulraina är ju farligt nära en failed state.

   Ukraina har ju inte direkt signalerat att dom skall gå på offensiv vad jag kan läsa mig till.

   Jag undrade om det var dags för pushen mot Dnepr, om så är fallet bör det ju vara glasklart för alla att putin har ambitioner bortom det officiella narrativet.

   Om det nu bara blir sabelskramlande och viftandes med flaggor kan vi nog vara ganska nöjda :)

   Blir det Dnepr kommer väl dessutom polen gå in och säkra väst om floden, rejäl eskalering.

   Kanske därför ryssland övat så intensivt senaste två åren ;)

   Radera
  4. Ukraina är inte nära att bli en failed state. Dom har många, många problem, men läget är bättre idag än för 1-2 år sedan. Ekonomin har vänt till tillväxt (vilket inte Rysslands har), inflationen är under 7% (den var nästan 70% förr året) och det görs bra framsteg med att öka transparensen i statens inköp (för att minska korruptionen).

   Regeringen är inte jättepopulär men det har ingen regering varit, bortsätt från den initiala smekmånaden. Inget konstigt där.

   Radera
  5. Kristian:
   Då var det dags att stänga av msm-propagandan igen ser jag :-)

   Radera
  6. Martin:
   Till skillnat till dig har jag varit i Ukraina många gånger, senast för ett par veckor sedan, och jag har många vänner där. Bortsätt från den officiella Ukrainaska statistiken och IMFs statistik så har jag egna annekdotiska bevis på att saker förändras till det bättre i Ukraina.

   Om du inte kan backa upp dina anti-Ukrainska påståenden med fakta så tycker jag du ska hålla käften.

   Radera
  7. @Kristian
   IMF har en helt annan åsikt än du. Och Ukraina har till skillnad från de tidigare sovjetrepublikerna inte lyckats kravla sig upp till sensovjetisk levnadsnivå. Ukraina måste betraktas som failed state och skulle kollapssa om det inte av politiska skäl hölls under armarna.

   Radera
  8. Kristian
   Här kan du läsa lite om vad som sker i verkligheten:
   https://mishtalk.com/2016/08/08/russia-masses-troops-on-crimea-border-ukraine-warns-russian-invasion-possible-at-any-minute/

   Radera
  9. @H Bylund:

   Från en pressbriefing 19 maj med IMF:

   And it said Ukraine has made considerable progress, restoring macroeconomic stability over the past year under difficult circumstances. It also said that steadfast implementation, all structural and institutional reforms is not critical, and very important that the authorities boost their efforts to entrench fiscal and financial stability, decisively enhance transparency and the rule of law, and reform the large and inefficient state-owned enterprise sector.

   And indeed we expect the Board to consider this in July 2016. So that, you know, there shouldn’t be a problem with the timing of the mission coming back. It's not extraordinary in any way that the timing is fairly normal. Did you have another question?


   Så, det har gjorts rejäla framsteg, mer återstår, allt går enligt plan.

   Kristians uttalande om att de har många problem men att "allt" blivit bättre de senaste 1-2 åren stämmer väl väldigt väl med vad IMF sade i maj?

   Så vad är grejen? Exakt hur har Kristian fel, menar du?

   Radera
  10. @Martin:

   Vilka bevis finns det egentligen för att den där påstådda raiden från Ukraina in på Krim har hänt i verkligheten?

   Radera
  11. @BenDover Det var raskt marscherat. I Guardian 10/2 -16. Kan man läsa: The International Monetary Fund has warned it will halt its $40bn (£28bn) bailout programme to Ukraine unless the conflict-torn eastern European country takes immediate action to tackle corruption. “I am concerned about Ukraine’s slow progress in improving governance and fighting corruption, and reducing the influence of vested interests in policymaking,” Christine Lagarde) said Latest figures, for the third quarter of 2015, show the Ukrainian economy contracting at an annual rate of more than 7%, and IMF support has been vital in preventing a bigger collapse in output and in brokering a debt relief deal with investors.
   Eller ska briefingen ses som ett försök att ursäkta att man var tvunget att ge högrisklån av storpolitiska skäl?

   Radera
 11. Hoppas verkligen ingen tyr sig till mainstreammedia för information. Ingen bör nånsin vara så angelägen om att grundlura sig själv med propaganda.

  Här kan man läsa lite om vad som sker i verkligheten istället:
  https://mishtalk.com/2016/08/08/russia-masses-troops-on-crimea-border-ukraine-warns-russian-invasion-possible-at-any-minute/

  SvaraRadera
 12. Se inlägg nedan av Carl Bildt på Twitter med anledning av avvärjandet av det ukrainska "terrorangreppet" mot ryska styrkor på Krim, som det rapporteras om i media. Vad tur att det finns stora ryska styrkor samlade och beredda om ev. "motåtgärder" från rysk sida tvingas ske.

  @carlbildt

  Now Russia's FSB claims Ukraine is attacking Crimea. Ridiculous. Is Russia preparing a casus belli for own action?pic.twitter.com/VD3y7KHRBH

  SvaraRadera