Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-08-27 21:53

Ukrainas åklagare släpper inspelningar av Kremls order för Kriminvasionen och kriget i Ukraina

I veckan offentliggjorde den ukrainska chefsåklagaren ljudinspelningar som bevisar Ryska Federationen och specifik självaste Kremls inblandning i Kriminvasionen och kriget i sydöstra Ukraina. Det framgår också att Ryska Federationen misslyckades med att ta över Kharkiv och Odessa.
Den ukrainska chefsåklagaren Jurij Lutsenko offentligjorde i tisdags [Meduza] ljudinspelningar på hur Vladimir Putins rådgivare Sergej Glasjev gav order och instruktioner till separatister i Ukraina inför den ryska invasionen av Krim. Man gav också order om att likt på Krim ta kontrollen över offentliga byggnader i Odessa och Kharkiv, där dock Ukraina lyckats behålla sin territoriella kontroll. 

Den Ryska Federationen (RF, "Ryssland" - dock är Ryska Federationen inte bara delrepubliken Ryssland, utan ett antal andra republiker och ett mångkulturellt land där alla ingalunda är ryssar, något att tänka för alla nationella socialister och fascister som hyllar den "etniskt rena Ryska Federationen") har alltså inte uppnått sina mål med att endast ockupera Krim och sydöstra Ukraina ("Donbass"). Det talar för att man fortfarande vill erövra ytterligare delar av Ukraina och att den nuvarande skyttegravsfronten bara är tillfällig.


Glasjev är en av Putins främsta rådgivare och en av Rysslands mäktigaste män, samt medgrundare av det nationalfascistiska partiet Moderlandets National-Patriotiska Union ("Rodina") och ett av den nationalfascistiska Putinregimens stödpartier.

Inspelningarna omfattar bland annat hur Glasjev ger order till den krimska upprorsledaren och terroristen Sergej Aksjonov hur den fejkade folkomröstningen på Krim skulle genomföras. Han ger också order och råd till ledarna för de våldsamma upprorsförsöken i Odessa och Kharkiv skulle genomföras, samt hur betalningar till ledarna skulle ske.

Lustigt nog förnekar Glasjev inspelningarna med att Ukrainas åklagare skulle vara "nazistiska brottslingar", vilket blir rätt ironiskt när han själv grundat ett nationalfascistiskt parti ("nafister", i kontrast mot nationalsocialistiskt, nazistiskt) och alltså ertappats med att ge order om och instruera hur en de facto delstatskupp ska genomföras i ett annat land.

Kyiv Post har en omfattande artikel med översatta citat från inspelningarna. Dessa har dock ej fått någon större uppmärksamhet konstateras det.
"The published tape that proves the actual participation of Russian officials in warmongering in Ukraine, actually an international scandal, surprisingly didn’t get any major reaction of Ukraine’s international partners from Europe and U.S, possibly due to the lack of independent verification of the source."
Några citat från banden. Mina översättningar till svenska, som är något förtydligande för att reda ut referenserna.
"Frågorna i folkomröstningen är inte effektivt utformade. Många skulle inte rösta för formuleringar som 'förbli en del av Ukraina'"
Som bekant fanns till slut inte alternativet att stanna kvar i Ukraina i dåvarande form som alternativ i folkomröstningen. Antingen skulle man gå med i Ryska Federationen, eller så skulle man i praktiken bli en självständig stat med 1992 års författning istället för Ukrainas rådande författning. Därmed blev det också meningslöst för de som ville vara kvar i Ukraina att alls rösta. Med fördel kan man läsa Kalle Kniiviläs bok Krim tillhör oss angående vad Krimborna tycker i saken och vågar säga.

I en diskussion med det ryska parlamentets ledare Zatulin säger Zatulin följande till Glasjev:
"Vi finansierade Odessa och Kharkiv men har ännu inte bestämt hur vi ska göra med de andra regionerna. Jag betalade pengarna till de ryska kosackerna. Tio personer lovade att betala, men ingen utom jag gjorde det. Nu är jag utelämnad ensam till dessa och deras hunger på pengar växer."
Glasjev diskuterade också med en man vid namn Antolij att det skulle genomföras uppror över hela Ukraina.
"Jag har fått direkt order uppifrån [Putin - övers anm] att få folk att göra uppror överallt vi kan få dem. För vi kommer använda våra trupper endast för att stödja lokala protester. Om det inte finns lokala protester kommer vi inte gå in."
Glasjev pratade också med ledarna för gatuprotesterna i Odessa och instruerade dem hur de skulle stanna kvar på gatorna och hur de skulle ta oblastens parlament så fort som möjligt.
"De lokala rådsmedlemmarna måste ta ansvaret, samla ihop för en session och rösta för att proklamera Kievregeringen olagligt och be Ryska Federationen om hjälp. Om någon lagstiftare inte vill rösta, dra honom med våld till parlamentet och tvinga honom att rösta för."
Det beskrivs också hur "särskilt utbildade personer" (dvs ryska specialförband) ska ta kontroll över parlamentsbyggnader och bistå med omröstningen genom att "ta hand om" alla som vill rösta emot. Något som skedde i Krims huvudstad Simferopol, och som det finns övervakningsfilmer på.

Dock misslyckades alltså de ryska kuppförsöken i Kharkiv och Odessa. Metoden fungerade dock på Krim, men där hade man stöd av ryska spetsnazförband som tog parlamentet och hjälpte till med att släpa dit ledamöterna för att "rösta".

Samtidigt kan man alltså inte vänta sig att Ryska Federationen och Kreml gett upp försöken. I Kharkiv har omfattande insatser mot ryska terrorister gjorts och stora lager av vapen, ammunition och sprängämnen har beslagtagits.

När kriget mellan Ukraina och den Kremlstyrda Ryska Federationen hettar upp igen på allvar kan man räkna med att Kharkiv och Odessa är två av målen.

Läs mer om de släppta inspelningarna hos Kyiv Post.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Asch, det är ju precis som i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Påminner om Brexit.. hur man försökte fuska.. eller ja.. inte ens i närheten egentligen. Vid brexit var ju skillnaden ganska liten vilket faktiskt hade kunnat få en påverkan på slutresultatet till skillnad från här där typ 95% ändå vill tillöra Ryssland :)

  Sen var det ju som sagt inte Ryssland som utförde nån kupp utan det var väst som avsatte en demokratiskt vald president med en kupp. Tvärt emot alla ideologiska argument de i alla andra sammanahang försöker bomba in i andra länder.

  Tex hade Soros organisationer som vanligt ett finger med i spelet. Lite av samma taktik han kör för att destabilisera Europa.
  Något man bla kan läsa om i wikileaks mejl om nån stackara som fortfarande sitter fast i msm-bubblan skulle ha missat det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Soros, den gamle kommunisten...

   Radera
  2. Det ukrainska parlamentet, inte "väst" vem fan nu det är, valde ny president. Efter att den gamla flytt landet och var inkommunikabel.

   Radera
  3. Hehe ja Soros är en lurig jävel..

   "The document proceeded to provide an extensive bullet point list of "what must be done" in order to destabilize Russia including working to flood the country with migrants and influencing the country’s media operations. The memo was followed up with what was called "the Russia Project" which called for identifying and organizing opponents to Putin, advancing principles of globalism, and undermine Russia’s image in the lead up to the Sochi Winter Olympics."

   Radera
  4. Vad har Soros med detta att göra? Är det hen som
   Och att 95 % av Krimborna vill tillhöra Ryssland? Hahahahahahahahuuuuu
   Du svamlar så att klockorna stannar.
   Eller jobbar du i St Petersburg?
   I propagandafabriken? Eller har du fått i dej för mycket anabola steroider bara?

   Radera
  5. Haha ja du får läsa inläggen ovan :) Kommer info från wikileaks lite då o då när diverse mejl o dokument framkommer. I det här fallet hade han ju varit inne och pillat i Ukraina bla. Skrivit mejl till Hillary osv om vad som behövde göras.
   Men sånt kan säkert komma som en chock för många som fortfarande befinner sig i msm-bubblan.

   Radera
 3. De skriftliga dokument som läckt är dock intressantare. Inte minst m h t tidsramen.

  SvaraRadera
 4. Ska vi prata avslöjade samtal så kan vi ju köra en favorit i repris som sätter Glasjev i ett annat ljus (om det ens är sant vad han sagt)

  https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur sätter det där Glazyev i ett annat ljus menar du? Det samtalet innehåller ju ingenting särskilt komprometterande jämför med de läckor som är Kreml- eller Janukovitj - relaterade.

   Ska vi snacka läckor kan man ju läsa den hemliga bokföring som fiskade upp ur vattnet där Janukovitj hade slängt den. Där framgår att han mutat domare i konstitutionella frågor och fuskat i valet, t ex.

   Radera
 5. Alltid lika kul att se bägge sidor ha sina försvarare, båda lika blinda för att bägge sidor är genomruttna, båda lika insnöade på att just deras sida är de "goda".

  SvaraRadera
 6. Alltid lika roande med Cornys Rysslandsinlägg men jag saknar inläggen om vargarna. Vart har de försvunnit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornu har inte några får längre så han har nog glömt vargen nu när han inte behöver vara orolig längre :)

   Radera
  2. De blev utrotade, inläggen dvs.

   Radera
 7. Oj! detta blogginlägg kommer twittermongot Carl Bildt gilla!

  SvaraRadera