Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2016-08-17 14:47

Polisens nya metod för att stoppa bilbränderna avslöjad

Enligt uppgifter har rikspolischefen Dan Eliasson och Polismyndigheten tagit fram en ny metod som ska stoppa bilbränderna. Jag kan här läcka den i förväg.

Polisens nya bakruteklistermärke.
Det handlar alltså om ett klistermärke man ska sätta i bakrutan på sin bil, för att hindra att den blir uppeldad.

Klistermärkena kommer distribueras via bensinmackar med start nästa vecka.

Detta inlägg kan innehålla spår av satir om nu någon inte förstod det.

I övrigt rekommenderas denna 14 minuter långa intervju med rikspolischefen Dan Eliasson, där han ber Public Service/SR Ekots journalist Jörgen Huitfeldt om hjälp med hur polisen ska kunna jobba smartare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Borde fungera lika bra som att ha ett klistermärke med Israeliska flaggan på bilen.

  SvaraRadera
 2. Jag har lagt märke till att många bilar i Malmö har radband hängande i inre backspegeln. Undrar om det minskar eller ökar risken för att få bilen bränd?

  Är det någon som vet varför folk hänger radband i sina bilar på det viset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man slipper bilbälte, skatt, försäkring och besiktning?

   Radera
  2. Radband eller tärningar eller doftgran i backspegeln kan man verkligen undra varför folk har. Kanske för att vi andra lätt skall kunna identifiera dem som knäppisar eller nåt. Ingen vettig person vill bli påkommen med att ha doftgran, tärningar eller radband i backspegel.

   Radera
  3. Radband i backspegeln fungerar som en amulett. Används förstås mest av kristna. Skrockfulla muslimer kan hänga upp en liten Koran.

   Radera
  4. Jag lägger alltid min fina gröna Koran (loppis, 10:-) på instrumentbrädan när jag parkerar i Göteborgs förorter. Har funkat så långt.

   Radera
  5. I vissa delar av sverige så betyder ett kors i backspegeln att den bilen inte får röras

   Radera
 3. Äsch, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat. Alla cis-män brände bilar redan på Gustav Vasas tid. Vi har aldrig varit tryggare.

  Styrkekramar!

  SvaraRadera
 4. Kanske inte en så dålig idé, om man sätter upp klistermärken på några strategiskt utvalda bilar och förser dem med värmekamera, larm etc. Polisen kan ju knappast anklagas för brottsprovokation, då de inte uppmanar till brott. Tvärtom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns spontant som riskfyllt att sätta eld på bilar i områden där folk brukar kasta handgranater. Tänk om de sätter eld på bil med handgranater i...eller vänta nu...det är kanske samma klientel som kastar handgranater och sätter eld på bilar så risken att de sätter eld på sina egna bilar är kanske försumbar

   Radera
 5. Allt som lyfter BNP lyfter landet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis,vi får bränna ner mall of scandinavia och bygga upp den igen.
   Inget billigt fjös som bilar,nä snart kommer packet till dom mer bemedlade och röjer runt,intressant.
   Iofs är skolbränderna dyra och just i sverige brinner just dessa mest i hela världen,där är vi bäst.
   Och väldtäkterna är vi näst bäst på i hela världen,men snart intar vi toppen där med,efter sommaren kanske vi toppar denna listan.
   Varför?
   Ingen som vet,eller ingen som får komma till tals?

   Radera
 6. Fick en idé!

  [ironi]
  Sätt istället ett klistermärke på alla gamla icke-miljövänliga (icke-Tesla) bilar att det är dessa bilar som skall brännas ned. Bra för BNP och för miljön.
  [/ironi]

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan t.om. ge en skrotningspremie (gärna finansierad genom helikopterpengar) till de personer som får sina bilar brända, så att de kan köpa en helt sprojland ny Tesla.

   Sverige går som en Tesla... eller var det Volvo?

   Radera
 7. Men armbandet då?
  Armband kanske iofs kanske bara stoppar sexbrottslingar och inte pyromaner,men kanske en halsduk med text hade funkat,eller en simpel keps.
  Ja du spyan,har du fler goda ideer?
  Avgå!

  SvaraRadera
 8. Övrig insider info: Snart kommer nya armband.
  "Råna inte"
  "Misshandla inte"
  "Våldta inte"
  "Döda inte" och 10 andra saker

  Tänk på att om ni inte har på er alla dessa armband så innebär det att det är ok att göra saker mot er som inte står på armbanden. Vid en rättegång kan personen alltid säga "hen hade inget 'våldta inte' armband på sig".

  SvaraRadera
 9. Hur svårt kan det vara? Studier pekar på att det är så gott som uteslutande män som står för bränderna. Handlar om att snacka med våra barn om att det är fel att bränna bilar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra barn,deras barn menar du?
   Det är kanske dina barn?
   Om du är en av dom med just sådana barn då..
   Ahh,du fattar vad va?

   Radera
 10. Armband & klistermärken... Är vi inne i förhandlingstadiet nu?

  SvaraRadera
 11. Borde funka med ett HA-klistermärke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe,är dom flamskyddade menar du?
   Säkert jättedyra!
   😂

   Radera
  2. Tro mig. De funkar ;-)

   Radera