Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-15 08:29

Osäker börsöppning väntas - men Stockholmsbörsen kan bryta ut uppåt

Idag ser jag ingen tydlig riktning på hur börsen kommer öppna om en halvtimme. Fast det finns möjligheter för ett utbrott för Stockholmsbörsen och storbolagsindexet OMXS30, som nu ligger högt i motståndsområdet runt 1400.
Dagschart för OMXS30.
Det är  nu tredje gången sedan årsskiftet som OMXS30 befinner sig inom motståndsområdet över 1400. Området ligger runt 1400 - det här är varken exakt eller en vetenskap - som man även såg i maj-juni och i juli och börsindex är ännu så länge inte högre än den tidigare toppen från i mars.

Bryter index dock upp över toppen från mars, dvs säg 1432, så kan man kanske börja tala om ett utbrott. Årets kräftgång kan då vara bruten och vi kan få se en positiv börs för året.

Eller så vänder det här.

Utvecklingen i Asien under morgonen är blandad och ger inget signifikant stöd åt något håll. Nikkei går -0.30%, All Ordinaries +0.13%, Hang Seng +0.67%.

Husse i USA, amerikanska S&P-500 stängde ungefär på samma nivå som vid europeisk stängning och S&P 500-terminen pekar marginellt nedåt.

Så läget är osäkert. Men just nu finns åtminstone en möjlighet till utbrott uppåt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar