Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-07 10:39

OMXS30 vände upp mot slutet av veckan

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 vände upp igen mot slutet av veckan. 
Dagschart OMXS30.

Index är fortfarande kvar i kanalen mellan stödområdet runt 1300 och motståndsområdet runt 1400 och inget nytt har alltså hänt.

Kräftgången under 2016 börjar bli spektakulär. Det går kanske att hitta en motsvarande period, men det verkar som att börsen sitter fast mellan centralbanksstimulanser och den kommande lågkonjunkturen och med den förväntningarna på sämre intjäning för börsbolagen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Och bristen på nåt "riskfritt" inflationssäkrat att investera sina pengar i.

    SvaraRadera
  2. Utbrott nu på väg i DAX och US banker(XLF) lite före OMX30. Kina(FXI) och Japan tycks få 50/200DMA kors med motstånds-genombrottet passerad sedan några veckor. Helt klart dax att öka i aktier. Håll även koll på cykliska bolag samt usd och yuan.

    SvaraRadera
  3. Det är bara bra att börsen är "tråkig" och sidledes. Direktavkastningen på OMXS30 är fortfarande över 4%, och detta plus någon procents nominell tillväxt är ganska lockande jämfört med alternativen.

    SvaraRadera