Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-14 09:33

Ny look på bloggen

Då var jag någorlunda färdig med en ny look på bloggen. Maila gärna in skärmdumpar om något ser konstigt ut. Detta gäller särskilt om ni har viruset Windows installerat. Det finns även en del nya funktioner.
Safari 9.1.2

Testade plattformar är Safari 9.1.2, Chrome 52.0.2743.116 och Firefox 9.0.1 på Mac OSX 10.11.6, samt Safari och Chrome på en iPhone SE, senaste uppdateringar av appar och iOS.

Det finns antagligen fortfarande lite buggar på iPad i vertikalt läge, där inte nödvändigtvis allt syns, speciellt inte högermarginalen och reklamen.

Kör du surfplatta, Android,viruset Windows, Linux eller någon *NIX (ej OSX), samt andra webläsare som t ex Internet Explorer (eller vad den nu heter på viruset Windows) eller Opera, kontrollera gärna att det ser ut ungefär som ovan eller nedan1.

Vid störande avvikelser, tag gärna en skärmdump och maila in. 
Chrome 52.0.2743.116

Firefox 9.0.1
Utan att använda några externa (och därmed instabila och framför allt långsamma) JavaScript, likt förra layouten, så går det inte att ha de tidigare ämnesrutorna. Istället hittar ni Senaste Nytt, Börsen, Bostad, Försvar, Energi och Politik som klickbara ämnen uppe under loggan.

Har du förslag på några ytterligare ämnen att lägga på den raden, hör gärna av dig. Vilka ämnen finner du intressantast?

Det finns också möjlighet att tillfälligt lägga in någon länk till ett specifikt och aktuellt ämne i menyn, eller rent av ett specifikt aktuellt inlägg, t ex i samband med någon specifik händelse, som krigsutrbrott, val eller terrorism.

Sökfunktionen är nu annorlunda. Ni kan välja att visa träffar på bloggen, på platser länkade från bloggen eller på hela Internet.

Andra nya funktioner är möjligheten att ge betyg till ett blogginlägg på skalan 1-5, där 5 är högsta betyg.

Jag har bytt ordningen på skalan, vilket gör att tidigare röster nu bytt plats - gav du 5/5 till ett inlägg tidigare har det nu betyget 1/5. Dock bättre att göra ändringen nu än senare.

Blogginlägg kommer nu visa ingressen och första bilden på första sidan, där för tillfället tre fem blogginlägg visas på dator eller surfplatta. På mobil visas bara de första orden och en tumnagel för inlägget, men istället får man se de första fem inläggen. Klicka på rubriken eller "Läs mer" för att läsa resten av blogginlägget.

Läsare har rapporterat att inläsningstid på mobil har gått från 30 sekunder till "omedelbart" och bloggen bör vara avsevärt snabbare även på dator.

1. Nej, reklamen är unikt anpassad för just dig, så den ser inte ut som på mina skärmdumpar. Själv är jag tydligen fet och lider av artros.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Varje gång jag ser en skärmdump där AdBlocker inte används så förvånas jag över vilken enorm skillnad det är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annonser tillhör det förgångna. Skaffa flattr eller börja sälj cornucopia-muggar.

   Radera
  2. Inte värt den administrativa tiden.

   Hur mycket vill du betala för en mugg? Eller kanske ett klistermärke eller en merit badge? En tisha?

   Radera
  3. Tror de flesta varit beredda att betala dryga hundralappen för en mugg.

   Muggar blir nästan alltid bra. Med tishor är folk för kritiska till att det blir bra kvalité.

   Radera
  4. En mugg via Spreadshirt kostar mig 145:- SEK utan förtjänst. För 200:- SEK blir min förtjänst alltså mindre än 55:- (moms ska bort, och sedan minst 50% skatt). Då kan man beställa den vägen och jag slipper all administration - jag vet hur mycket tid och kraft det tar att skicka ut signerade böcker. Ska jag behöva manuellt skicka muggar blir det varken bok eller blogg skrivna, alternativt är det för få för att vara värt besväret.

   Du får också tänka lite på volymer. Ska jag kunna leva på muggförsäljning måste jag t ex sälja 8000 muggar för att få 55*8*0.8(moms)*0.5=14 667:- SEK i månaden i lön.

   8000 muggar är 22 stycken om dagen, som ska faktureras, bokföras, förpackas etc. I min erfarenhet tar det 15 minuter att hantera en bok. En mugg lär ta lika lång tid. 5.5 timmar om dagen måste jag sitta och packa muggar heltid. Sju dagar i veckan.

   Så ser verkligheten ut.

   Radera
  5. Är det så jobbigt att låta AdBlocker göra undantag för Cornucopia och något fåtal andra sajter?

   Radera
  6. Hej,

   Förlorar du några faktiska pengar på att jag har Adblock påslaget? Även om den är avslagen så klickar jag antagligen inte på någon länk. Eftersom jag läser bloggen regelbundet så avblockerar jag gärna den här siten (om det gör någon skillnad).

   Radera
  7. En del annonser ger ersättning per visning, så ja.

   Radera
  8. Fast förlorar är fel ord. Jag går miste om, men det är ju inte pengar jag haft, så jag har inte förlorat något. Bara jobbat gratis.

   Radera
  9. Då ber jag om ursäkt. Jag trodde bara ägaren av siten fick betalt om en användare klickade på någon av annonserna (vilket jag inte gör av princip). Nu har jag i vart fall avblockerat bloggen i Adblocker.

   Radera
  10. Då ber jag om ursäkt. Jag trodde bara ägaren av siten fick betalt om en användare klickade på någon av annonserna (vilket jag inte gör av princip). Nu har jag i vart fall avblockerat bloggen i Adblocker.

   Radera
 2. Spontant känns det som att den laddar snabbare än innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En rätt ordinär sidas nedladdade HTML-kod gick från 549 648 bytes till 241 579 bytes, oräknat bilder och framför allt oräknat ett otal externa JavaScript.

   Totalt gick den gamla sidan på 6 700 kB och innefattade 186 nedladdade filer, inklusive skript.

   Den nya sidan blev totalt 4 500 kB och innehåller nu 153 nedladdade filer, inklusive skript.

   Därtill behöver alltså inte så mycket renderas via skript.

   Radera
 3. Snabbare!

  Konstigt nog hamnar din text långt ut på vänsterkanten (Chrome på Virows), trots innehållet.

  SvaraRadera
 4. Det känns lite bakvänt att ha betygskalan på förstasidan från 5 till 0 snarare än det motsatta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Åtgärdat. Gör dock att tidigare betyg blir fel, men bättre nu när det bara är några inlägg som drabbats.

   Radera
  2. Jag satte en femma för att kompensera för femman som blev en etta. Det ser bra ut med Android. Föga skillnad i utseende. Farten är svårare att bedöma omedelbart.

   Radera
 5. Viruset Windows....jösses! Väx upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig.

   Virus:

   1. Tar upp plats på datorn
   2. Tar upp processorkraft utan att ge mig något
   3. Laddar upp min information utan tillåtelse
   4. Inget jag vill ha på min dator

   Beskriver Windows väl.

   Radera
  2. Om du hattar Windows så mycket, varför bryr du dig så om att anpassa din hemsida till det? Det vill säkert vara mycket lättare för dig att bara anpassa sidan till supportrarna av Foxconns självmordsläger.

   Radera
  3. Har du bytt till Chromebook och Android nu?

   Radera
 6. Mycket snabbare nu på viruset Windows Vista. Sajten var tidigare en av få som fick fläkten på min gamla laptop att dra igång som en Vertolhelikopter när man gick in.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Jätterörig. Känns 90-tal. Konstigt att en sida som gjorts 2016 inte anpassar texten efter hur stort fönstret är.

  Men det funkar bättre på mobil.

  SvaraRadera
 9. Gulligt att kalla windows virus när man sitter på en mac.

  SvaraRadera
 10. Fonten är en katastrof

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är benägen att hålla med. Fonten gör det svårläst, framförallt på en skärm som inte är 4k. Tummen upp för bättre prestanda dock!

   Radera
 11. Jag hittar ingen funktion för att se vilka kommentarer som kommit in senast. Antar att det inte finns. Betydligt svårare att föra dialog utan den funktionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Senaste kommentarerna" ute i högerkolumnen kanske?

   Radera
  2. Jepp, jag såg dem precis efter att jag postat detta. Verkar vara en del eftersläpning dock, men det spelar mindre roll.

   Radera
  3. Bytt widget nu till en med ett dessvärre externt Javascript (=minskad prestanda).

   Radera
  4. Trevligt med många kommentarer i historiken. Kan vara bra när det är mycket aktivitet i bloggens kommentarer.

   Radera
  5. Klickar man på namnet på kommentatören i widgeten så kommer man till rätt kommentar. Om man istället klickar på inläggets titel så fattas bokmärket (tex #c5727220520580850038) i länken och då hamnar man inte rätt. Åtminstone inte på Chrome, Windows.

   Radera
 12. Jag hade hoppats att nya designen skulle göra at sidan laddade snabbare, mend et tar fortfarande 15-30 sekunder innan den laddat klart och jag kan skrolla. kanske beror det på att jag sitter med 4G-modem med 15 Mbit/s, men det gör i alla fall att jag inte besöker sidan så ofta som jag skulle önska. Jag gillar ju att läsa det du skriver.

  SvaraRadera