Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-26 14:29

Läsarna: Låt vilken extrem idiot som helst ställa ut i sitt hörn på Bokmäsan

Läsardomen är tydlig. De företrädelsevis liberala läsarna tycker att vilken extrem idiot som helst kan få ställa ut i sitt hör på Bokmässan, alternativt att Bokmässan är ett privat företag och som liberaler skiter de i vad företag sysslar med så länge det är lagligt. 78% hade valt något av dessa alternativen.
Enkätsvar på hur skulle Bokmässan agerat angående de nationella socialisterna? 830 respondenter har svarat.

46% av läsarna tycker att vilken extrem idiot som helst ska få ställa ut på Bokmässan. Antagligen förutsatt att man likt i verkligheten betalar sina 30 000:- kronor för en kvadratmeter monter i hörnet mellan gubben som inte duschat på ett halvår och svenska chemtrailsföreningen, likt de nationella socialisterna gjort de senaste åren. Det samma gäller massmordhyllande leninster och homofoba pedofiler till islamister, rimligtvis så länge leninsterna inte folkmördar 100 miljoner mässbesökare och islamisterna inte våldtar minderåriga flickor eller kastar ut homosexuella från Bokmässans tak. Försöker utställarna göra sådant tillkallas lämpligen polisen. Det gäller även dig, Tomas!

Denna inställning får anses vara progressiv liberal och luta sig mot att om man släpar ut troll i dagsljus så förvandlas de till sten och dör när folk ser hur fula idioter de är.

Den näst vanlligaste åsikten är att man inte bryr sig och att Bokmässan är ett privat företag som får göra som de vill. Detta stöds av 32% av bloggens responderande läsare och kan klassas som nyliberaler.

På tredje plats hittar vi de auktoritära antiextremisterna som vill förbjuda alla idioter från att synas. Här hittar vi 12% av respondenterna, som alternativt kan klassas som klassiskt höger.

Det går att isolera ner 5% nationella socialister bland bloggens läsare, betydligt färre än de ca 17% som de nationella socialisterna i Sverigedemokraterna sägs ha i opinionsstöd. Dessa respondenter tycker att leninister och islamister inte ska få ställa ut, men väl nationella socialister.

3% av läsarna stöder Bokmässans linje att homofoba pedofiler och massmordhyllande leninster ska ställa ut och kan klassas som internationella socialister.

Övriga åsiktsyttringar kan anses vara försumbara med något mindre än 2% av respondenternas stöd.

Föga överraskande är alltså 78% av bloggens läsare liberaler och andelen socialister (nationella såväl som internationella) är blott 9% (de avrundade summorna om 3% och 5% har summerats och avrundats uppåt, därav 3+5=9).

Man kan konstatera att de nationella socialisterna nu fått marknadsföring värd mångmiljonbelopp tack vare Bokmässans agerande. Jag hade inte hört talas om denna nationellt socialistiska tidning innan och vid det här laget har antagligen varenda "political junkie" gjort det och många av dem har säkert besökt deras sajt. Kanske var det därför de år efter år härdade ut bortglömda i sitt hörn - i hopp om att någon skulle bli kränkt. Agerandet av de kränkta nyttiga idioterna är helt i linje med förra årets kuppreklam på Östermalmstorgs tunnelbanestation, som annonserade för en politik som nu diskuteras av den internationellt socialistiska regeringen. Den reklamkuppen visade sig vara värd 52 miljoner kronor. Återstår att se om det kommer en utvärdering av hur många miljoner kronor Bokmässans hjälp och svansen av nyttiga idioter bjöd på denna augusti.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Nu handlade väl det hela om Nya Tider från början.. och inte en massa galna extremister. Det ska inte krävas censur och att man följer etablissemangets agenda för att man ska få vara där.
  Har tex inget att göra med att islamister samtidigt ska få sitta där och förspråka våld mot människor i olika sammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det du säger är att islamister får komma så länge de inte säger nåt olagligt?

   Radera
  2. Det beror väl på om de är islamister eller om nån bara säger att de är det. Så länge de inte begår brott så har de rätt att vara där.
   Man kan inte kalla nån för islamist bara för att denne är muslim.

   Radera
  3. Men det är inte olagligt att offentlig säga att:
   Straffet för stöld borde vara hand-avhuggning,
   Kvinnor borde ha burka i offentligheten,
   domare borde kunna Koranen utantill,
   att USAs regering är terrorister,

   eller 100 andra saker som islamister brukar häva ur sig.

   Så vilka islamister är det du vill hålla borta från svenska mässan egentligen? Det låter mest som att du tycker att det är OK att IS kommer så länge de lämnar bombbältet och AK:n hemma.

   Radera
  4. Nu ändrade du ju dig.

   Först skriver du:

   Har tex inget att göra med att islamister samtidigt ska få sitta där och förspråka våld mot människor i olika sammanhang.

   Vi kan konstatera att det i de flesta fall inte alls är olagligt att förespråka våld. Möjligen är det väl brotten "uppvigling" eller "Hets mot folkgrupp" som kan komma på tal.

   Sen skriver du:

   Så länge de inte begår brott så har de rätt att vara där.

   Så nu är det OK att förespråka våld, så länge det inte faller under allmänt åtal? Det är en rätt rejäl flytt av målstolparna du gjorde där på typ 3 minuter.

   Hur ska du ha det?

   Radera
  5. Nä, det är inte olagligt.. och därmed heller ingen orsak att stänga ute nån.. Alla har rätt att föra fram sin sak så länge det inte innebär att man hotar andra med våld osv..

   Radera
  6. så islamister är välkomna alltså?

   Radera
  7. Ja varför inte. Problemet är inte att de är islamister, problemet är att de bor och verkar i Sverige. Det löser man inte genom att stänga dem ute från en bokmässa eller dylikt.

   Radera
  8. Det är väl bra om vi alla får höra vad islamisterna vill och inte bara islamistkompisarna i den statligt finansierade källarmosken.

   Radera
  9. Folk får väl ha vilka åsikter de vill?? ..och framföra dem... så länge de inte innebär att attackera andra med våld..

   Radera
  10. Desinformation som exempelvis religion och fundamentalism bör alltid ifrågasättas och motarbetas. Det är det enda sättet att bryta ner idiotin. Att uthålligt över århundradena hålla trycket uppe tills idiotin försvinner. Huvudfaktorn för att lyckas är utbildning (ej koranskola) enligt uppställda vetenskapliga mål.

   Radera
  11. Martin;

   Folk får hava vilka åsikter de vill. Men inte nödvändigtvis framföra dem var de vill oavsett om de brukar våld eller inte. Tack och lov så har vi fortfarande vissa regler kvar i detta så avreglerade nyliberala samhälle.

   Radera
 2. Inga tokliberaler från höger och vänster borde få ställa ut.... de är de mest samhällsförstörande rörelserna just nu.:)

  SvaraRadera
 3. Du skriver nationalistiska socialister, är det för att associera SD med nazi Tyskaland, eller? I så fall är det väldigt töntigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen har väl försökt att associera nynazisterna i Sverigedemokrater med gammelnazisterna i tredje riket. Det är det bara du själv som gör.

   Nästan lika töntigt som att säga att överklasspartiet moderaterna vore ett arbetarparti (vill t.om. införa avdrag för att få folk att låta bli jobba), att det finns religiösa i Kristdemokraterna (inte ens biskopen tror ju på Gud), arbetande bönder i Centerpartiet (finns bara arbetslösa bönder och bonde-wannabees på södermalm nuförtiden), intellektuella i Liberalerna eller att det fortfarande finns revolutionära kommunister i ett vänsterparti som vill införa värnplikt.

   Radera
 4. "3% av läsarna stöder Bokmässans linje att homofoba pedofiler och massmordhyllande leninster ska ställa ut och kan klassas som internationella socialister."

  Haha, vilken förenklad världsbild du verkar ha, Cornu. Liknande resonemang och slutsatser som en femåring kan ha.

  Jag är en socialistisk demokrat, men inte är jag för några pedofiler eller leninister på några bokmässor. Jag läser en hel del böcker men är inte mycket för bokmässan. Bara ett enormt jippon med en självupptagen kulturelit. Som att åka ända till Ullared och blandas med Sveriges shoppingelit för att försöka hitta en signerad diskborste till lägsta pris att dumflina åt i kanal 5:s kameror.

  SvaraRadera