Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-25 20:55

Kvällsomröstning: Hur skulle Bokmässan agerat angående de nationella socialisterna och övriga extremister?

En kort kvällsfråga. Hur skulle Bokmässan agerat angående de nationella socialisterna och övriga extremister på bokmässan, som leninisterna och islamisterna? Kryssa ditt svar på frågan nedan.

Gissningsvis kommer enkäten i sedvanlig ordning länkas från de nationellt socialistiska forumen, så det svarsalternativet som nationella socialister kryssar kan man bortse från. De nationella socialisterna tror nämligen att om man bombar Internetenkäter förändrar man verkligheten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

73 kommentarer:

 1. Jag tycker att INGEN skulle få ställa ut. Man håller Bokmässan utan utställare som en konstruktivistisk installation över intigheten i dagens samtal. (Möjligtvis skulle Katie Price kunna vara där med en kollektion hästtäcken.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa jag läst!
   Var får jag tag på täckena, måste man ha en häst?
   /Magnus

   Radera
 2. "Jag bryr mig inte, Bokmässan är ett privat företag. Deras anseende, deras problem." med modifikation: Så länge de får 0 kr i finansiering genom skatter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ju många skattefinansierade anställda som åker på mässan i tjänsten, t ex bibliotekarier och lärare. Så viss skattefinansiering finns det ju.

   Radera
  2. Utifrån det perspektivet: Ingen får komma. Stäng ner bokmässan.

   Radera
  3. OBS! lite ironisk... ;)

   Radera
  4. Utestängda nya tider har ju presstöd så därmed har ju regeringen Ok - at dem. Eller stödjer sosseregeringen nazism och högerterrorism som AB (eller vem det var)påstår ?

   Radera
  5. Socialism som socialism tänker jag, socialismen är ansvarig för de största folkmorden i världshistorien. I början pratar man om välfärd, sedan eskalerar det till en "slutlig lösning".

   Radera
  6. Jaja det är samma gamla tjat om socialism...

   Jaja. Men vilka var det som koloniserade halva världen? Vilka var det som halvt utrotade indianerna i USA? Vilken regim fick för sig att bomba Pearl Harbor? Vilka skeppade slavar från Afrika? Vilka byggde pyramiderna? Vilka var det som valde att kriga ute i Europa före 1800-talet när socialismen kom till tankeverkstaden? Vilka förföljde judarna i Europa under alla århundraden?

   Radera
 3. Alla eller ingen.. Det är konsekvent.

  SvaraRadera
 4. Skulle förövrigt kunna vara ett bra event att livestreama. Tillsammans med en stor skål popcorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, bara se på republikanska konventet nyligen. Alex Jones vs Young Turks. Givetvis visar socialisterna upp sitt rätta jag dvs hetsar upp sig och tom spottar. Lite som AFA agerar när SD visar sig öppet.

   Radera
 5. De skulle ha valt "i linje med åsiktskorridoren" som tema istället och slängt ut nazisterna men behållit leninister och islamister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore ärligt i alla fall så det kan ju ej komma på fråga.

   Radera
  2. Ja, detta alternativ "Inkonsekvent politiskt korrekt" saknas listan. Men är ju dessvärre default i verkligheten.

   Radera
 6. Och jag som trodde att nazister mest ägnade sig åt att bränna böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var 70 år sedan, och de hade inga fritidsgårdar...

   Radera
 7. Ärligt så bryr jag mig inte, men bokmässan är å andra sidan inte en tillställning jag går på ändå.

  Jag är iofs mer allergisk mot leninister och extremvänstern rent generellt, mest för att de öppet tycker att kapitalister (jag), m.fl. ska utrotas, ur mitt perspektiv så är således SD rätt trevliga såtillvida att de inte önskar livet ur folk, och då specifikt mig.

  SvaraRadera
 8. Alla ska få ställa ut så att man kan häckla och håna dem. In med Livets Ord, homeopater, Hans Scheike och den där killen med hockeyfrilla som letar spöken i folks hus också. Så kan rationella människor dra ner brallorna på dem i debatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men håller inte de till på de där "hälsomässorna"?
   hockeyfrillor känns väldigt rätt just nu tycker jag. Och adidasbyxor. (Som man inte behöver dra ner.)

   Radera
  2. :D

   http://karstentorebjer.se/

   Radera
  3. Men skämt åsido, när det gäller extremister så tycker jag helt ärligt att de borde välkomnas ut i offentligheten och debattera på samma villkor som alla andra. De har ju inte ett piss att komma med och de kan ställas till svars och synas i sömmarna.

   Radera
  4. Mao,låt dem gräva sin egen grav?

   ("Bättre att tiga och tas fören idiot än att öppna munnen och bekräfta det")

   Radera
  5. Precis. Och det behöver man inte vara liberal för att tycka. Bara demokrat.

   Den rörelse som INTE vill komma och debattera sin inställning i ett offentligt forum, den rörelsen ska man vara oerhört misstänksam mot. Men det kräver ju att vi bjuder in dem.

   Radera
  6. Håller med. Låt dem få komma in i värmen, tjäras in i intellektuell tjära och fjädras in med häcklandets sanna konst. Se om de står kvar och tar förnedringen som män eller om de springer gråtandes ut genom porten som kacklande hönor.

   De hade nämligen aldrig tillåtit att detsamma gjordes i deras dröm-samhälle. Just därför borde åtminstone vi tillåta öppna debatter.

   Radera
 9. Det som förvånar mig mest är att bokmässan hänvisade till att kunderna kände sig "otrygga" med att det lilla lilla förlaget skulle vara i lokalerna. Vad är det för sorts människor som är rädda för.någon som har andra åsikter än dem själva och som är i massiv minoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att det fanns våldsamma nazister på 1990-talet och den myten lever i stor utsträckning kvar.

   (Det kan så klart finnas en och annan våldsam nazist nuförtiden också, men inte av Arklöv&Co:s kaliber).

   Radera
  2. Bend over : Men våldsamma kommunuster är ok verkar det som, sånna finns det gott om i dagens samhälle. Jag antar att expo var på plats.

   Radera
  3. Nazisterna var också i minoritet i 30-talets Tyskland.

   Radera
  4. Självmordsbombarna är också i minoritet. Men visst kan de skapa viss otrygghet.

   Radera
 10. Svarade "Jag bryr mig inte, Bokmässan är ett privat företag. Deras anseende, deras problem.", men hela frågan känns ointressant.

  När ska svensk samhällsdebatt handlade om sådant som spelar roll, så som vårt trasiga monetära system, söndereglerad läkemedelsförsäljning och de groteskt höga skatter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   Håller med att fokus ligger på helt fel problem som måste lösas. Frågar man Leffe ute på stan om vilka världens största problem är just nu lär man inte få svaret "rysslands och turkiets militära aggressioner" och "uppblåsta bubblor runt om i hela världen".

   Ska bli spännande i em när Janet Yellen inte höjer räntan och förbereder marknaderna på QE4.

   Radera
  2. -2

   Groteskt höga skatter? Vi hade en alliansregering... har de inte gjort något åt skatterna under åtta år? Var det inte just för att sänka skatter och avskaffa bidrag som folk röstade på dem?

   Jag kräver att Reinfeldt och co betalar tillbaka alla miljoner de fick i lön av oss hederliga och välvilliga skattebetalare!

   Radera
 11. Att bokmässan avbokade bokbrännarna är ju i sig inte särskilt underligt. Däremot är det lite lustigt att mässan går under temat "yttrandefrihet" samtidigt som man är tydlig med att man inte accepterar vilka åsikter som helst.

  Men låt dem hyckla för all del. Tydligen finns det folk som kallar Takida för hårdrock, så vi har grövre brottslighet att bekämpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är Nya Tider verkligen certifierade nazister och bokbrännare. Jag är inte uppdaterade var de står inom 50 nyanser av brunt men får erkänna att jag läst deras sajt och att den när det gäller rena faktauppgifter varit ärligare och öppnare än MSM. Helt bortsett redaktionell vinkling.

   Att aktivt välja bort information för att man ogillar avsändaren kan ju ha konsekvensen att man fattar sämre beslut, allt annat lika.

   Radera
  2. Det behövs inget certifikat för att bränna böcker.

   Radera
  3. Fast nazisterna brände ju inte bara böcker...

   Radera
  4. Skulle du släppa in radikala leninister och stalinister för att propagera hemma hos dig oavsett vad alla andra där hemma säger?

   Jag tror inte det. Säg då inte att bokmässan måste göra det. Sen tycker jag förvisso att människobrännare och bokbrännare bör bemötas med antingen ord eller våld. Men det är upp till var och en att göra den bedömningen.

   Radera
  5. Fast nu var min avsikt inte att trigga trams, utan att få förslag om hur bruna dessa är? Är de dödsknarkarnazister, eller är det som vanligt rop om vargen?

   Fö..vi skriver Nya Tider här men heter de inte Fria Tider?

   Radera
  6. Det finns både nya tider och fria tider. Men det är nog samma sorts folk på båda redaktionerna.

   Jag tramsar inte. Det är det bara du som gör. Du frågar om de är dödsknarkarnazister och jag svarar att de är dödsknarkarnazister. Det är inget rop på vargen. Frågar du om vargen kommer och nån svarar att vargen kommer så är det fortfarande du som ropat om vargen kommer - inte den som svarar på din fråga.

   Hitler sågs som en fåntratt på 20-talet. Plötsligt satt fåntratten och införde koncentrationsläger och förklarade världskrig. Man kan ropa på vargen hundra gånger. Ibland har denne fel. Men till slut får den som ropar alltid rätt.

   Radera
  7. Frihet, du förefaller har en begränsad läsförståelse (90-talist?). Jag frågade inte om vargen kommer, utan om inte FT-fobin just är ett ropande.

   Det är korrekt att hotet från Hitler spelades ned intialt (och senare försökte man med eftergiftspolitik..gick sådär). Men historien upprepar sig inte exakt, vi tenderar att lösa gårdagens kriser, "generals always fight the last war", och risken att Fria Tider ska förklara världskrig på bokmässan håller jag faktiskt för minimal.

   Däremot ser vi nu andra säkerhetshot i Europa, som faktiskt skulle förtjäna mer reaktion och vargrop. Här kan vi tvärtom se just de typiska reaktionerna Hitler möttes av bla nedspelande av hotet, eftergifter.

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Angående "privat företag" så förefaller det vara en sanning med modifikation.

  Enligt uppgifter på nätet har bokmässan varit privat, men är numera ett dotterbolag till Svenska Mässan, en stiftelse ägd av det västsvenska näringslivet.

  Stämmer dessa uppgifter (jag har inte kollat) följer kanske ett något större ansvar till neutralitet, mht ägarbilden. Har det fö utretts om ej även direkta offentliga subventioner erhålls? Är mässan i någon form skattepengdiande faller "privat" argumentet helt.

  Slutligen får man väl garva åt att allt annat intressant på mässan marknadsföringsmässigt kommit i skymundan för ett yttrandefrihetsmässa som bara tar in utställare med godkända yttranden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det "västsvenska näringslivet" låter också privat. Blir man mindre privat för att man är dotterbolag till ett privat organ?

   Radera
  2. Ben, "kanske ett något större ansvar till neutralitet, mht ägarbilden" passar på en brett ägd mässa? Är tex kommunala bolag inblandade?


   Radera
  3. Ben Dover, du måste justera för att många som använder dessa okunniga argument själva är nationella socialister och därmed faktaresistenta.

   Radera
  4. Jo, men hr 6-10, du argumenterar ju utifrån antaganden och säger själv att du inte kontrollerat dina uppgifter. Varför ska vi debattera utifrån dina påhittade premisser? Du gör ett påstående och säger samtidigt att du inte har några som helst bevis för ditt påstående. Det är oseriöst.

   Jag lika gärna hävda att jag tror att du är nazist (fast det har jag inte kollat) och därför vill ha in Nya Tider på bokmässan. Och nu tycker jag att vi ska debattera varför du tycker det är bra att 600 miljarder judar (visserligen inte dubbelkollat den uppgiften heller) gasades under andra världskriget.

   Sluta argumentera så slappt.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. @ Ben Dover

   http://www.contra.nu/kommentar1634.html

   Radera
  7. "Biblioteksmässan var en gång ett privatägt företag, men är efter diverse ekonomiska problem numer ett dotterbolag till Svenska Mässan i Göteborg. Svenska Mässan ägs i sin tur av en stiftelse med det västsvenska näringslivet som huvudintressenter."

   Good enough? Som sagt, jag har inte verifierat Contras uppgifter, länk överlämnas "as is".

   För egen del är det med sorg man konstaterar hur löst yttrandefriheten sitter i Sveige, och ärligt talat olustigt att man inte kan resonera om detta med mindre än att nazistinsinuationer slungas runt.

   Är i grunden libertarian, men inte av den svenska dåraktiga smakvarianten.

   Radera
  8. Men de skriver ju att de är ett "Privaträttsligt subjekt". Dvs, tillhör inte det offentliga? Det rimmar ju oerhört illa med ditt påstående "varit privat". Det implicerar ju att det numera är motsatsen till privat, dvs offentligt. Det är det ju inte även om det skulle vara stiftelseägt?

   Att man som libertarian kan tycka att ett privat företag ska tvingas till ett eller annat av "neutralitetsskäl" finner jag svindlande. Då har man nog inte förstått vad libertarianism innebär.

   Du argumenterar med en enorm intellektuell slapphet och inkonsekvens. Skärp dig.

   Radera
  9. Ludwig von Mises skulle vända sig i graven om han hörde er.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Bend over, vilken del av "i grunden" och att referera till Stiftelsen Contras text och (dvs inte "påstår") har du svårt att förstå?

   Den formellt associationsrättsliga formen är naturligtvis inte slutgiltigt avgörande för om Bokmässan ska betraktas som privat eller inte i detta avseende. Om Contras uppgifter stämmer och ägarstiftelsen/mässan tex uppbär offentliga bidrag kan självfallet krav ställas på dem.

   Radera
 14. Håller med första alternativet.. Jag bryr mig inte så vida de inte får statligt stöd, får de statligt stöd ska ALLA eller INGEN vara där.

  SvaraRadera
 15. Nya tider har fått marknadsföring värde flera miljoner i och med detta. Jag kan bara beklaga idiotin i Bokmässans ledning som tycker att islamister och leninister är OK, men inte en delvis statsfinansierat tidning som ingen har läst, ingen bryr sig om och som hade köpt en liten skrubb nere i ena hörnet av mässområdet som ingen hade hittat till.

  Att det sen sker under rubriken "Yttrandefrihet" är ju helfestligt, i synnerhet som man hänvisar till någon sorts värdegrund - en mjuk omskrivning av att man vill att alla ska tänka lika. Lenins värdegrund är lika mörk som salafisternas och islamisternas värdegrund. Det hade varit mer rakryggat av Bokmässan att slänga ut alla extremister om det nu är värdegrunden som är viktig.

  SvaraRadera
 16. Detta är Sverige
  250 år efter att Finnarna Forsskål och Chydenius såg till att Sverige fick världens första tryckfrihetsförordning.

  Men: det är ju en privat tillställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är Sverige
   250 upprepningar för att försöka få fram något ointressant och ingen orkar längre lyssna.

   Men: det kanske är meningen.

   Radera
 17. Detta är Sverige
  250 år efter att Finnarna Forsskål och Chydenius såg till att Sverige fick världens första tryckfrihetsförordning.

  Men: det är ju en privat tillställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är Sverige
   250 upprepningar för att försöka få fram något ointressant och ingen orkar längre lyssna.

   Men: det kanske är meningen.

   Radera
 18. Ang Nya tider. 1 ÄR de verkligen 100% iga dödsknarkarnationalsocialister?
  2. Om man nu har yttrandefrihet så har man, givetvis ska alla få ställa ut så länge man inte bryter mot svensk lag (HMF mm)

  Man bör också fråga sig följande. ÄR VERKLIGEN Nationalsocialism så oerhört lockande och övertygande??? Till den milda grad att folk inte tål varken höra eller se deras åsikter??? Är NS lika beroendeframkallande som tex heroin eller kanske kokain?

  Man får många undringar av det här. Känns verkligen som vi är på väg in i en ny tid hahaha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Nej. De är till 110% dödsknarkarnationalsocialister.

   2. Jahaja. Bara man håller sig inom lagens stränga lagar. Men om man bryter mot lagen eller uppsatta regler då? Även Cornucopia har ju regler som kommentatorerna/åsiktsmaskinerna här behöver förhålla sig till. Det är ju inte precis fullständigt fritt att vräka ur sig precis vad som helst här heller. Det är inte olagligt att svära och fräsa mot prästen i kyrkan men till slut får även prästen nog och pekar på skylten att "svordomar undanbedes vänligt men bestämt" och tar en i kragen och kastar ut en i snön trots att du borde ha all rätt enligt lag att bete dig hur du vill.

   Jo förresten, att trycka ner och mörda andra människor av t.ex. annat utseende eller av en annan åsikt har genom historien visat sig vara en väldigt stark lockelse för många människor som inte vill höra talas om att de själva har fel om allt hela tiden och själva skulle behöva förändra sig lite.

   Radera
  2. Jo men nu är ju folkmördarna redan där i egenskap av vänsterextremister och islamister.
   Jag har svårt att se att varken nationalsocialister, vänsterextrema eller för den delen nationalsocialister skulle attrahera några större skaror i dagens samhälle.
   Det stora problemet är ju att Bokmässan är inkonsekvent då den förmodligen som hela branschen är gravt vänstervriden.

   Prästen kan f.ö dra åt ...

   Radera
 19. En annan tanke är ju givetvis att NATIONELL socialism skulle kunna vara lockande till den milda grad att INTERNATIONALEN SOSSARNA byter inriktning.

  Är det nåt annat än sossar på den här mässan???

  SvaraRadera
 20. Vem bryr sig om en bokmässa nuförtiden? Bara ett jippo för bekräftelsesökande journalister, författare och bokmalar. Nuförtiden kan ju vem som helst ge ut en bok. Låt bokmässan själv få bestämma. Hade jag bestämt hade jag slängt ut varenda glasögonprydd bokmal.

  SvaraRadera
 21. Det är ju olika saker att fråga vad bokmässan har/bör ha laglig rätt att göra, och vad som är ett moralisk/lämpligt handlande från bokmässans sida. Jag skulle inte ifrågasätta att bokmässan – i alla fall i den mån den är en privat tillställning – har lagligt rätt att välja vilka som får respektive inte få ställa ut hos dem. Dock kan man ju fortfarande tycka att bokmässan gör fel när de väljer att acceptera eller inte acceptera vissa utställare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   Hela ärendet nerkokat i tre meningar.

   Radera
 22. Tycka..

  Tycker man de gör fel i att inte tillåta allt inom laglighetens gränser.. Så går man inte dit.

  Tycker man de gör fel i att tillåta allt inom laglighetens gränser.. Så går man inte dit.

  Eller så skiter man i vilket och låter bli att gå dit..

  Eller så är man lite småkränkt, sådär småmysigt svenskt kvalmigt kränkt, och så gör man en big deal av det hela.

  Vilket jävla land av fjollor det har blivit på senare år. Det finns så sjukt många otroligt viktigare frågor än vad en privat bokmässa har för sig, känns lika relevant som det som aftonblaskan skyltar med i form av bla bla paradise hotel någon har hånglat med någon annan.. Någon rik fru i nåt program om rika fruar har plastikopererat någonting.. Osv..

  Vem.. fan.. bryr.. sig..

  Kultur är viktigt som tusan ja, men privat kultur.. So what? Jag bjuder inte hem vem som helst, det är min rätt, detsamma gäller för precis vilket privat företag som helst. Är det statligt på något vis så är det en helt annan femma men det är en helt annan diskussion i det läget. Det finns tokar som kletar in sig i mens och kallar det kultur.. Måste jag då som individ tycka det är kultur och på nåt sätt förhålla mig till några speciella regler bara för att det är "kultur"? Skulle inte tro det.

  Sunt förnuft för fanken.

  (dessutom, snacka om att utdela gratis PR för nya tider.. vad det nu är för några, bra jobbat Lars.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig nämnt eller länkat till de nationella socialisterna. Det är kommentatorer som gör det.

   Radera
  2. Och det var ju oväntat? Vid det här laget borde du väl känna till de som postar till stor del och vad det är för "klientel". Postar man A får man kommentarer B och det här kan du, det är jag helt övertygad om.

   Hört talas om guilt by association?

   Radera
  3. @ AA Ungefär som att det är ett fritt val att läsa den här bloggen eller låta bli. Att få ett totalt jävla psykbryt över vilka ämnesval bloggägaren väljer känns ju hyfsat fjolligt :)

   Radera