Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-06 20:58

Kraftig minskning av anmälda sexualbrott under 2015 - inklusive våldtäkt och ofredande

Tvärt emot vad många vill ge sken av så föll anmälningarna av sexualbrott kraftigt under 2015. Det inkluderar våldtäkter och ofredanden. Detta alltså trots rekordhög asylsökandeinvandring till Sverige under året, där de nationella socialisterna inom och svansande runt Sverigedemokraterna ändå skyller på just massinvandringen. Överlag har våldtäkter planat ut sedan 2010, trots Moderaternas och Miljöpartiets migrationsöverenskommelse om att släppa invandringen fri och våldtäkter är nu nere på nivåer som senast sågs 2008. Allt detta enligt BRÅ:s av ena sidan hyllade, av andra sidan bortförklarade anmälningsstatistik. Nu blir det dålig stämning och alla sidor måste ändra sin argumentation.
Anmälda våldtäkter per 100 000 invånare. Rätt tydligt att siffrorna planat ut sedan "massinvandringen" började.
Antalet anmälda våldtäkter per 100 000 invånare föll med 8% under 2015. Antalet anmälda fall av sexuellt ofredande föll med 10% under 2015. Antalet anmälda fall av sexbrott totalt föll 10% under 2015.
Totalt anmälda sexualbrott, sexuella
ofredanden och våldtäkter år 2000 - 2015.

De nationella socialisterna vill alltid använda invandring som förklaringsmodell till ökade anmälningar av våldtäkter och menar att dessa motsvarar faktiska våldtäktsutvecklingen1.. Vänstersympatisörer och BRÅ menar att det handlar om ökad anmälningsbenägenhet.

Andra förklaringar är att våldtäktsbegreppet utökats 2005 och därmed skjutsade upp statistiken rejält.

Fredrik Reinfeldts nacke.
Antalet anmälda våldtäkter per capita (per 100 000 invånare) var 2015 det lägsta sedan 2008 - sedan innan den sk "massinvandringen" började år 2010 när Moderaterna tillsammans med Miljöpartiet släppte invandringen till Sverige de facto fri  för "man samarbetar inte med rasister"2..

Nu vände alltså siffrorna rejält under 2015, vilket gör att samtliga sidors argument därmed faller. Både vänstern och de nationella socialisterna måste därmed byta argumentation. Krig är fred. Vi har alltid varit vänner med BRÅ:s statistik.3.

Eller så har utvecklingen helt enkelt vänt på riktigt. Åtminstone under 2015. Siffrorna säger förstås inget om 2016.

1. De nationella socialisterna i SD vill förstås alltid använda invandring som förklaringsmodell till exakt allt, utom när något blir bättre. De är rätt förutsägbara på det viset.
2. Reinfeldtdoktrinen.
3. En populärkulturell referens på gränsen till finkulturell referens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

69 kommentarer:

 1. Kurvan påminner lite om Kinas koleldningskurva.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på uppmärksamheten kring festivaler och liknande, kan samma sägas om trenden hittills 2016? Har sett siffror från båda lägren som naturligtvis pekar åt olika håll... Finns siffror på det från Brå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea

   Radera
 3. Jag vill föreslå "Doktorn" på Facebook. Fram med popcornen.

  SvaraRadera
 4. Observera att sexualbrotten inte "minskat kraftigt" 2010-2015, utan ökat under denna period.
  https://3.bp.blogspot.com/-DJupxu1OA34/V6YzFVKw2-I/AAAAAAAAmxQ/Cq-Y-oiq-78lKVH8QuLwHlPEwBNzSQFSgCLcB/s200/sexualbrott.png
  Sexualbrotten har endast minskat mellan 2014-2015, efter att ha stigit kraftigt mellan 2013-2014 pga av några fall 2014 med många brott per förövare (pedofiler som groomat hundratals barn på nätet).

  Ganska blajigt att prata om fallande statistik från ett år till ett annat som om det vore en trend, när trenden uppenbarligen är ökande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är fördelen med att godtyckligt välja start och stopp datum för sin data. Man kan få en ordentlig ökning till att bli en kraftig minskning. Precis som när vissa pratar global uppvärmning där folk påstår att det inte skett någon uppvärmning alls eller till och med en global kylning (Dock väljer de sina start och stopp punkter för datan väldigt noggrant).

   https://youtu.be/xvMmPtEt8dc

   Radera
  2. Cornucopia?2016-08-06 19:44
   Allmänheten bör notera att gruelse på känt SD-manér cherrypickar här och väljer 2014 istället för 2015.

   Radera
  3. Dager, i detta nu:
   Allmänheten bör notera att Cornucopia på känt SD-manér cherrypickar här och väljer 2015 istället för 2014.

   Radera
  4. Kan förresten tillägga, för att i någon mån motverka personers ryggmärgsmässiga guilt by association, att jag alltid hoppar över vad gruelse skriver, för att han skriver så mkt smörja.

   Radera
 5. 8 % minskning är betydligt mindre än 30 % minskning, så därför räknas det inte ;)

  SvaraRadera
 6. När vi ändå snackar 1984:

  "Men i själva verket, tänkte han medan han justerade överflödsministeriets siffror, så var det inte ens att förfalska. Det var bara att ersätta en meningslöshet med en annan. Det mesta av materialet han behandlade hade inget samband med någonting i verkligheten, inte ens det samband som bestod i en lögn. Statistiken var lika mycket fantasi i sin originalversion som i sin rättade version."

  Nyfiken på vad vänsterns nya argument blir. Ska de säga att eländet minskar? Blir ju dumt med tanke på att vänstern t.o.m. är kåtare än SD vad gäller att hitta tecken på att Armageddon snart är här. Skillnaden är väl att SD letar domedagstecken i "invandringen" emedan vänstern letar tecken i "kapitalismen."

  SvaraRadera
 7. Statistiken säger inget om vilka som begår våldtäkterna, sådan statistik är förbjuden i landet Sverige.

  De nationella socialisterna kan därför faktiskt ha rätt (eller fel så klart) eftersom deras slutsatser inte kan styrkas eller vederläggas med tillgänglig data. Det kan faktiskt vara så att invandrare begår fler våldtäkter än infödda (BRÅs tidigare statistik visar detta tydligt) och att inföddas våldtäktsfrekvens minskar i takt med invandringen och därför syns ingen nettoökning eftersom antalet infödda är större än de invandrade. Eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liksom andelen invandrare som sitter dömda på kåken för våldtäkt. Om nu inte rättsväsendet är rasistiskt och fäller invandrare i betydligt högre utsträckning.
   f.ö. för att beräkna trender brukar man kräva 30 punkter (här 30 år. Har våldtäkter ökat de senaste 30 åren? Har andelen utlänningar ökat samtidigt?) Fast det lättaste hade varit ifall rättviseförmedlingen gått in och räknat raser bland våldtäktsmän.

   Radera
 8. För att avgöra vad som konstituerar massinvandring i förhållande till invandring, bör man utgå från det faktiska antalet invandrare per år.Invandringen tog ett ordentligt kliv från 2005 (65229) till 2006 (95750). Invandringen 2010 (98801) var i paritet med dito 2006, varför årtalet för massinvandringens införande bör vara 2006 och inte 2010.

  Om man utgår från att antalet polisanmälda sexualbrott per 100000 invånare var 2006 133,7 och 2015 195, fås en ökning på ca 46 % under de år som kännetecknas av massinvandring till Sverige.

  Enligt BRÅ 2005:17 hade utrikesfödda en överrisk på 3,2 för polisanmälda sexualbrott, i förhållande till inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar, varför man inte lättvindigt kan avföra massinvandringens negativa inverkan på den ökande otryggheten och den ökande sociala oron i samhället, för att uttrycka det diplomatiskt.

  P.S. I det andra digrammets rubrik bör det inflikas ”per 100000 invånare”.

  http://www.sverigeisiffror.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/in-och-utvandring/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja,vem ska man tro på tro på...
   https://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

   Radera
  2. Man kan inte använda sifforna från 2005. Precis som påpekas av Cornu så ändrades lagstiftningen 2005 eftersom feminister krävde att fler brott kallades "våldtäkt". För att se den reella effekten av lagändringen krävs kurvor som inkluderar flera sexualbrott än bara "våldtäkt" där syns nämligen hur lindrigare sexualbrott minskar 2005 (när man överför en mängd andra brott till våldtäktsbegreppet). Här är en kurva som visar rätt tydligt hur sexuellt utnyttjande överfördes till våldtäktsbegreppet 2005.

   http://staffanlandin.se/wp-content/uploads/Sk%C3%A4rmavbild-2015-08-12-kl.-17.04.33.png

   Radera
  3. @Erik 01:26
   Om du replikerar till mig, så pratar du i nattmössan!

   Att våldtäktsdefinitionen har breddats påverkar inte totala antalet sexualbrott per 100000 invånare, vilket är just det som jag behandlar i denna tråd.

   Radera
 9. https://morklaggning.wordpress.com/2015/04/03/valdtakter-och-statistik/
  Sverige har aldrig varit säkrare!

  SvaraRadera
 10. OT men ändå intressant och har koppling till våldsutvecklingen i sverige.
  http://ekstrabladet.dk/112/brians-soen-banket-i-voldsom-video-nu-har-jeg-faaet-nok/6225901

  SvaraRadera
 11. Godtyckligt att säga att massinvandringen började 2010.

  SvaraRadera
 12. Tror sjutton att den inte ökar när polisen registerar anmälningar om sexualbrott mot barn som TIPS vilket gör att brotten inte syns i statistiken.

  Citat från Sydsvenskan:

  "Sedan 2014 har Lisa Green anmält cirka 40 fall till polisen där barn misstänks ha utsatts för människohandel. De flesta av fallen har skett i Malmö.
  Men anmälningarna registreras inte av polisen."

  "I hennes dator finns de många olösta ärendena som rör misstänkt människohandel i Skåne. Sedan 2014 har hon fått in över 100 fall, varav drygt 40 rör barn. De flesta av dem misstänks på olika sätt ha utnyttjats för sexuella ändamål."

  "Enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ, har polisen mellan åren 2012 till 2015 inte tagit emot en enda anmälan om människohandel mot barn under 18 år i Malmö."

  Länk till källa: http://www.sydsvenskan.se/2016-08-06/polisen-prioriterar-bort-de-salda-flyktingbarnen

  Nu kan C somna om igen och drömma att allt är som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nu polisen registrerar sexualbrott mot barn som TIPS så lär det vara många andra anmälningar om brott som också registreras som TIPS. Aktivisterna på BRÅ är glada, man lurar hela det politiska och mediala etablissemanget med falsk statistik. C svalde betet med hull och hår.

   BRÅ är en myndighet som liksom flera andra myndigheter tagits över av aktivister som gör allt för att dölja de katastrofala konsekvenserna av de humanitära stormaktsambitionerna. BRÅ och Polisen gör säker detta i samförstånd.

   Radera
  2. Fast enligt BRÅ ökade sexualbrotten med 13% under första halvåret 2016. Då ljuger de om det också alltså? Du har just dömt ut dem, så du kan aldrig hänvisa till deras statistik igen.

   Radera
  3. Om Polisen registrerar brott som TIPS i stället för anmälan kanske ökningen skulle vara 20%. BRÅ:s siffror är falska.

   Radera
  4. Dan Eliasson gnuggar säker händerna. Detta är ju lysande! Vi registrerar anmälningar om brott som TIPS! Statistiken blir ju jättefin och den administrativa bördan för den överansträngda polisen minskar.

   En anmälan är de facto ett TIPS till polisen att man blivit utsatt för brott så inget formellt fel begås.

   Nästa år kan C publicera en graf som visar att anmälda brott MINSKAT med 50%. Grafen över TIPS till Polisen lär vi aldrig få se.

   Radera
  5. Tidigare ansvarade Statistiska centralbyrån (SCB) för brottsstatistiken. Sedan fick klåparna på Brottsförebyggande rådet (BRÅ) ansvaret för statistiken av politiska skäl. BRÅ präglas mer av politisk korrekthet än av vetenskaplig stringens. Till stor del förklaras det med att den dyslektiske översteklåparen Jerzy Sarnecki, med sitt PK-vurmande, har fått alldeles stort inflytande i BRÅ. Dessutom förpliktigar namnet - "Brottsförebyggande" - att BRÅ inte gärna förmedlar negativa brottsutvecklingar.

   SCB är erkänt bra på statistikhantering, varför jag tycker att de åter borde få ansvara för brottsstatistiken.

   Men eftersom BRÅ har ansvaret för statistik rörande brottslighet, är man tvungen att hänvisa till den myndigheten för brottsstatistik.

   Radera
 13. Sexualbrott ökar med 13% under H1 2016 (mest av alla kategorier enligt BRÅ):

  http://www.bra.se/download/18.4c6bfd2115573fb537e448dd/1467876753563/Sammanfattning_anmalda_prel_halvar_2016.pdf

  Hoppsan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta trots att många anmälningar registreras som TIPS och inte syns i BRÅ:s statistik.

   Nu är det många som kliar sig i huvudet. Kan det verkligen vara så illa?

   Detta är bara toppen på isberget.

   Radera
  2. Har någon sett BRÅ spekulera i anmälningsbenägenhet när det gäller andra brott än sexualbrott? På vilken grund görs dessa uttalanden?

   Radera
 14. Har aldrig varit bättre än nu,även så i norge.Dessa män,undrar om det finns något som särskiljer...
  Näh, R291.
  Kanske svenska män i norge.
  Inte ett enda sexualbrott under Springsteenkonserten trots alla dessa SVENSKA män närvarande.

  https://www.dagbladet.no/nyheter/unge-gutter-anmeldt-for-befoling-pa-norway-cup/60361961

  SvaraRadera
 15. När man läser denna desinformation kan man tro att C och fd ministern för sanningsministeriet, Ullenhag, är samma person... kusligt ointresserad av verkligheten.

  Visst är det konstigt att ett land som sverige, som fört massiv statistik i många år, helt plötsligt tar bort intressanta parimetrar som tex vilken härkomst/kultur man har, speciellt när man såg tydliga mönster i detta innan man valde att mörka detta (en väldig överrepresentation för grova våldsbrott och våldtäkt bland män från MÖ och vissa länder i Afrika). Ganska lätt att förstå orsaken om man inte har kört upp huvudet där bak så att säga. Följ Tino Sanandaji om du vill få bättre kunskap i ämnet. Antalet anmälningar säger inte så mycket om verkligheten, när våldet ökar, hoten eskalerar och polisen i många fall skiter i att utreda, dröjer det inte länge förren många helt enkelt inte orkar bry sig om att anmäla. Dessutom vågar inte alla anmäla då de vet att de kommer möta dessa plågoandar på gatan lite senare efter att de inte fått något straff att tala om... Hotbilden efter något sådant är större än vad många orkar med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anser alltså att BRÅ har fel även för 2016, som preliminärt visar på 13% ökade sexualbrott? Då vet vi det. BRÅ har fel även där och brotten har alltså inte ökat under 2016.

   Radera
  2. BRÅ har visat vad de går för. De har haft en tydlig agenda i många år, nämligen att försköna statistik. "A data-base is only as reliable as the information that has been entered in the first place. If you put shit in then you can guarantee that you will get shit out "

   Radera
 16. Har ju mer än fördubblats sedan MENA-invandringen tog fart i början av 2000-talet... Men det är nog överviktiga, outbildade Svenssons som inte kan hantera spriten samt ökad anmälningsvilja som förklarar den stuígande trenden... https://sv.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea

  SvaraRadera
 17. Klara Hradilova Selin - Vänsterinfiltratör på BRÅ
  https://www.flashback.org/t2554629

  SvaraRadera
 18. 2015 var en regnig sommar, och sådant har experterna sagt leder till mindre våldtäkter och tafsande. Som efterfrågats tidigare skulle jag gärna se att man tog fram ny statistik över invandrare och asylsökandes andel av våldtäkterna så att det går att före en vettig diskussion istället för att gissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en skandal enligt mig att bakbinda forskningen genom att bortse från viktiga data. Dock så finns faktiskt uppgifterna. Det enda som krävs är att hämta in data från Befolkningsregistet och samköra pnr med anmälda pnr.

   Radera
 19. Skulle vara intressant att få reda på om antalet gruppvåldtäkter ökat eller minskat de senaste åren. Tidningarna skriver ju om detta i princip varenda vecka känns det som. Rapporterar de nu något som de inte gjorde tidigare? Någon som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon vet...men vill någon dra fram faktan i ljuset?
   http://fof.se/artikel/dramatisk-okning-av-antalet-anmalda-gruppvaldtakter

   Radera
 20. Bör man inte titta på utvecklingen i ett betydligt längre perspektiv också?
  Den är väl ändå viktig, dessvärre inte speciellt trevlig.

  https://affes.wordpress.com/2009/06/23/valdtakterna-och-andringen-i-sexualbrottslagen/

  Vad ökningarna beror på kan man ju spekulera över!

  SvaraRadera
 21. Lars Wilderäng visar med det här inlägget att han är en äcklig kvinnohatare som inte ser några problem med våldtäkter. All tillgänglig statistik från våra grannländer, där etnicitet vid kriminalitet registreras, visar att överrepresentationen vid våldtäkter är enorm för personer från Mellanöstern. Självklart är det så att Sveriges invandrare inte är mindre sexualbrottsbenägna än de i Danmark eller Norge. Men Lars Wilderäng, som ju är en äcklig kvinnohatare som förmodligen njuter av att svenska småflickor gruppvåldtas, ser inga problem med invandrare som våldtar svenska kvinnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hårda ord, särskilt då LW i detta inlägg visar en korrelation mellan "massinvandring" och våldtäkter om man även inkluderar H1 2016. Kausaliteten däremot är knepigare eftersom tillgänglig färsk data från Sverige saknas, men jag är på din linje här. Däremot tycker att dina övriga slutsatser om LW är osakliga och vidriga.

   Radera
  2. Somebody: Ger man sig in i leken får man leken tåla, och läser man bloggen märker man att LW är inte den som är sen att peka ut andra för att vara idioter (ibland med rätta iofs). Gustav använder precis samma slags ironiska retorik mot Cornu som han själv använder mot andra. Gustavs argument känns ganska rimligt och Cornus slutsats ytterst tveksam givet den bristande fakta som finns.

   Radera
 22. Hur räknas gruppvåldtäkt i statistiken? Ex. 5 män som våldar en kvinna, är det en våldtäkt eller 5 våldtäkter? Klar risk att statistiken kan vara missvisande om sexualbrott betraktas i klump och inte bryts ner i olika typer av brott.

  SvaraRadera
 23. Jag var förlovad med en marockansk kvinna förut och hon berättade att det inte gick att gå ut på kvällen själv som kvinna där för då blev man antastad (iaf om det inte var på en plats med mycket människor i rörelse)
  Den utvecklingen kommer vi nog få här också vart efter antalet människor med en HELT annan kvinnosyn ökar för varje dag.

  SvaraRadera
 24. Det skulle vara intressant att veta varför dessa brott har minskat! Snälla Cornu, kan du förklara för mig vad det beror. Kan det bero på ökad invandring?
  Jag läser också vad Rebecca Uvell om detta och nu vet jag inte vad jag ska tro. Kan man ljuga med statistik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart kan du ljuga dig blå med statistik. Även om indata är korrekta så går det att manipulera startpunkter, definitioner, mätmetod etc etc. Eller för att citera Mark Twain/Benjamin Disraeli: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik."

   Radera
  2. Läs t.ex. Ioannidis "Why most published research findings are false". Applicera sedan det han skriver på en så pass genompolitiserade myndighet som BRÅ, där man medvetet försöker förvränga, så förstår du nog vidden av problemen med BRÅs "statistik".

   Radera
 25. under första halvåret 2016 registrerades 6 % fler brott än första halvåret 2015 och anmälda sexualbrott har ökat med hela 13 %.
  http://www.uvell.se/2016/08/06/inte-en-myt-32895856

  Förstår inte syftet med Cornus senaste två bloggposter.

  Med den läsekrets som finns här finns utmärkta möjligheter att resonera sig fram till någon sorts sann verklighetsbild men Cornu väljer att provocera och raljera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert en förklaring. En skulle kunna vara att försöka utbilda de bruna dödsknarkarrasisterna och LO-patrasket som röstar på SD. En annan skulle kunna vara att ha en slags förklaring till kvinnorna att det är OK med ofredanden och våldtäkter för att statistiken är emot dom, ingen fara med andra ord. Sedan kan det vara för att han genuint tror på att den stora invandringen bara för med sig en "utmaning" och att det inte går att förstå reaktionen hos de "bruna".

   Radera
  2. En annan förklaring skulle kunna vara att sedan han lämnade sin fru och sina barn för en yngre kvinna med invandrarbakgrund känner han sig tvingad att försvara allt som invandringen för med sig för att kunna komma till.

   Radera
  3. C. får gärna provocera och raljera så länge han överlåter tänkandet och slutledningarna åt läsarna.

   Radera

 26. Se t.ex. Rapporten Nordic Criminal Statistics 1950-2010 från SU som har några konkreta grafiska exempel i sin metodsektion på hur uppfattningen om resultaten kan påverkas genom valen av skala i diagrammen. Dessutom visar rapporten hur patetiskt det är att slå sig i bröstet för att vara världsledande på våldtäkter genom att hänvisa till att marknaden är mättad till priset av ohyggliga lidanden för kvinnor och unga flickor. Skäms Cornu.

  Lite statistik från rapporten:
  Fängelsepopulation per 100000:
  1950 ca 15, 2010 78. Vilket stämmer bra med den totala brottsligheten i samhället.

  Genomförda mord: pendlar mellan ca 1-1,5/100000. Finland avviker uppåt.

  Misshandel (undantaget våld mot tjänsteman) per 100000:
  1950 105, 2010 937: trenden ör konstant ökande och beror inte på ökande anmälningsbenägenhet. Sverige avviker påtagligt från övriga nordiska länder.

  Våldtäkt per 100000
  1950 5,0, 2010 63,6. Här avviker Sverige mycket kraftigt från övriga nordiska länder. Länderna har en gemensam svagt stigande trend fram till 1985, sedan drar Sverige iväg till den föga imponerande pallplats i västvärlden, ev även toppositionen. Dock planar kurvan ut runt 2010, sannolikt eftersom marknaden är mättad. Så Cornus okritiska förmedlande av BRÅ:s våldtäktshyllning "vi är nu stabilt sämst i väst hurra hurra" är rent ut sagt motbjudande.
  Kan noteras att övriga nordiska länder inte ägnar sig åt att mörka gärningsmännens identitet, svenska journazisters nationalsport, eller dela ut tafsamig-armband, vilket återspeglas i den katastrofala svenska situationen.

  Rån per 100000
  1950 2,7, 2010 98,3. Sämst i klassen igen. Kan här noteras att rånen korrelerar starkt med invandringsvågorna. Men ökningen är konstant och stabil.

  Stöld/inbrott/snatteri o.dyl.: Sverige och Danmark stabilt sämst i klassen. Toppar av oklar anledning åren 1986-1998 i alla nordiska länder.

  Bedrägeribrott: Sverige sämst i klassen igen.

  Alla anmälda brott per 100000
  1950 2306, 2010 12010. Kan noteras att marknaden mättades runt 1990 och attantalet legat stabilt runt 12000 sedan dess. Sverige är så klart sämst i klassen igen.

  SvaraRadera
 27. Hur blir det nu med argumentet att anmälningsbenägenheten har ökat? Har den egentligen minskat, eller är det färre våldtäkter? Kanske BRÅ har tagit bort våldtäkt från listan av vad som är brottsligt? Konstigare saker händer inom BRÅ. Blir spännande att följa Aftonbladet nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. BRÅ medarbetarna har väl fullt upp med bedrägeribrott vad jag har hört.
   Typ planka på t-banan.

   Radera
  2. Fördelen med att jämföra ned kulturellt likartade länder som uppvisar samma benägenhet att anmäla brott är att det blir tydligt att argumentet "ökad anmälningbenägenhet" är en halmdocka. Dessutom kan du inte med din intellektuella heder och ärlighet i behåll först argumentera för att brotten ökar pga ökad anmälningsbenägenhet, för att sedan argumentera att minskningen tvärtom är reell...

   Radera
  3. Jag är övertygad om att aftonbladet kommer att använda statistiken för att visa på färre våldtäkter. Anmälningsbenägenheten lär dom inte nämna.

   Radera
 28. Som vetenskapligt lagt tycker jag det är förfärligt att samhället och officiella organisationer medvetet förvanskar och hemlighåller statistik. Det gäller även media och politiker. Ungefär som i Kina och Nordkorea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, data finns insamlat men förvägras det svenska folket, som har bekostat studierna.

   Radera
 29. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 30. Kan någon förklara för mig varför beta-mannen lars försvarar och förminskar effekterna av våldtäkter på barn och ungdomar? Jag förstår vare sig logiken eller andemeningen bakom skön målningen som pågår här.

  SvaraRadera
 31. Utmärkt om våldsbrott minskar.
  Men varje brott är ett för mycket oavsett vem som begår dem.
  Att inte uppmärksamma brott för att förövaren är olämplig för den åsikt man har är cyniskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självfallet har inte våldsbrotten minskat. Däremot kan andelen korrekt utförd statistik ha minskat kraftigt av olika PK-skäl.
   Är det nåt speciellt ska man alltid kolla upp tex Tino Sanandajis sida först. Han brukar reda ut det mesta av manipulerad statistik som alla redan vet är fuskad.

   Radera
 32. Vet inte hur mycket jag litar på BRÅ numer, men rent anekdotiskt är intrycket att migranter legat bakom en stor del av de rapporterade våldtäkterna i sommar. Att det minskar/planar ut säger ju heller inget om VEM som våldtar. Statistik i våra grannländer pekar särskilt ut utomeuropeiska män: https://fredricmorenius.wordpress.com/2016/05/05/brottslighet-och-ursprungsland/

  Överrepresentationen skall givet inflödet teoretiskt ha gett en ökning på ca 300% totalt sett: https://fredricmorenius.wordpress.com/2016/06/22/antalet-valdtakter-troligen-3-ggr-fler-pga-icke-vastliga-invandrare/

  SvaraRadera
 33. Förstår inte ens att man tittar på svensk statistik. Själv litar jag mer på dansk eller norsk, inte för att dom är rasister, utan för att de inte har samma pk agenda. Nu har jag inte tittat på den statistiken heller iofs, vem vet? Våra grannar kanske fått färre våldtäkter de med?....

  SvaraRadera
 34. Tror faktiskt inte på denna statistik. Det finns ju klara bevis för att politiker, pressen, och t.o.m. polisen har mörkat våldtäktsfall där invandrare varit gärningsmän i syfte att förvränga verkligheten. Jag skulle på riktigt bli förvånad om de inte lyckats påverka även statistiken från BRÅ. Hur folk kan argumentera emot att invandring leder till fler våldtäkter efter händelser som i Cologne är oerhört märkligt, och så tråkigt. Antagligen är inte de legitima flyktingarna det största problemet, utan alla övriga som åkt snålskjuts på katastrofen för att få det lite skönare. Tycker synd om Syrierna som, antagligen oförtjänt, får sämre rykte.

  SvaraRadera
 35. Nu har jag inte undersökt saken själv men det skulle inte förvåna mig om BRÅ fifflar med siffrorna för att få statistiken att se bättre ut. Om det hade varit en markant ökning efter flyktingkrisen (vilket jag inte säger att det varit) så är det möjligt att miljöpartisterna på BRÅ helt enkelt väljer att presentera statistiken på ett nytt sätt.

  Vore intressant om någon trovärdig avsändare kunde undersöka saken i mer detalj.

  SvaraRadera
 36. Nu har jag inte undersökt saken själv men det skulle inte förvåna mig om BRÅ fifflar med siffrorna för att få statistiken att se bättre ut. Om det hade varit en markant ökning efter flyktingkrisen (vilket jag inte säger att det varit) så är det möjligt att miljöpartisterna på BRÅ helt enkelt väljer att presentera statistiken på ett nytt sätt.

  Vore intressant om någon trovärdig avsändare kunde undersöka saken i mer detalj.

  SvaraRadera
 37. Tack för initierat inlägg.

  Anmälningsbenägenheten undersöks också av NTU, den Nationella Trygghetsundersökningen.

  Ingen tidning har rapporterat om den statistiken men fakta är att anmälningsbenägenheten i NTU har i det närmaste kollapsat.

  Grafik på min blogg:

  http://torbjornbergman.se/?p=1264

  SvaraRadera