Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-08-29 16:38

Hur många svenska journalister är köpta av Ryssland?

SvD:s Lotta Lundberg skriver ett starkt vittnesmål om hur Ryska Federationen och Kremls propagandakanal Russia Today försökt köpa hennes lojalitet. Frågan är hur många svenska journalister som antagit erbjudandet?
Svenska flaggan om "Sverigevännerna" i Sverigdemokraterna och andra åsiktsfränder får bestämma när de hyllar Ryssland som ett land med patriotism och "traditionella värderingar". I verkligheten är Ryssland just ett sådant där mångkulturellt land som Sverigevännerna avskyr. Läs mer nedan om "traditionella värderingar" som alltså hyllas av dessa okunniga Kremlkramare här i Sverige, som kvinnlig omskärelse av otuktiga kvinnor.
Lotta Lundberg beskriver rekryteringsförsöket.
"Jag får en flott inbjudan till Berliner Freiheit på Potsdamer Platz. Kom och fira att vi fyller tio år. Champagne och kaviar, små läckra snittar – har sällan ätit så förbaskat goda snittar. [...] Jag ser nyhetsuppläsarna i minglet. Språkrören från Kreml bjuder på skumpa."
Efter en vecka får hon ett mail där RT skriver att de ser fram emot att jobba tillsammans med henne. Ett erbjudande som betalar sig bättre än SvD.
"Men just så här förbereds statskupper. Ockupationer. Maktövertaganden – först släcker man ner medierna. Infiltrera, söndra, desinformera, hitta på, sabba. Testa. Var står du? Jag måste markera oerhört tydligt så att de aldrig mer får för sig att jag är utpressningsbar."
Frågan är hur många journalister som nappat på erbjudandet och kanske "konsulterar" åt RT? Eller får sina "artikeluppslag" till svenska mediakanaler över "en förutsättningslös lunch eller middag på en fin restaurang"? Tydligt är att speciellt inom Sveriges Radio så går man Kremls ärenden, och det ligger rimligtvis en hel del fotarbete bakom.

Samtidigt går svenska skattepengar till en av Kremls propagandakanaler i Sverige, nämligen Ryska Riksförbundet som får 208 000:- SEK i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. I NWT skriver Mats Marcusson:
"Skattepengar går till bl a Ruriks deltagande i politiska demonstrationer samt produktioner av tv-sändningar som är politisk propaganda vilken går ut på att stödja ryska trupper och de ryskstödda kriminella element som hindrat befolkningen i delar av östra Ukraina från att delta i de fria och demokratiska val som organiserats i andra delar av Ukraina med undantag för Krim. På Ruriks hemsida visar årsredovisningen för 2014 och länkar till tv-sändningar att delar av Ruriks verksamhet strider mot demokratins idéer och används för att bilda opinion för kriminella element i Donbas."
Kreml borde kunna betala för sin egen propaganda. Svenska skattebetalare ska det absolut inte.

När någon säger sig titta på eller läsa Russia Today för att få "en objektiv bild på Ryska Federationen och väst" så vet man att personen svalt propagandan helt. Det finns inget objektivt med Russia Today, och dessa som tror att de genomskådat något och nu ser sanningen eftersom de tittar på RT är i själva verket på väg att bli hjärntvättade. Eller har redan blivit det.

Vill man läsa en rysk mediakanal som är någorlunda objektiv så kan man läsa Meduza. Det finns dock indikationer på att allt inte nödvändigtvis är som det verkar ens med Meduza och att Kreml har med ett finger i spelet även där och bara väntar på rätt tillfälle att använda det.

Men sajten ger åtminstone inte riktigt samma bild av Ryska Federationen som RT. T ex stöder nu ryska ortodoxa kyrkan kvinnlig omskärelse av alla kvinnor i Ryssland. Åtminstone kvinnor som ägnar sig åt sexuell otukt (eng fornication), vilket ingen god rysk-ortodox kvinna gör. De som tycker något annat är "skrikande hysteriker" och otuktiga kvinnor bör förstås omskäras så de lugnar ner sig.

Ni har väl förresten inte missat inspelningarna med hur en av Putins närmaste rådgivare gav order om upproren i Ukraina och hur de fejkade folkomröstningarna skulle genomföras? En de facto krigsförklaring mot Ukraina. Men så är också grannländerna i krig med varandra sedan 2014.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

69 kommentarer:

 1. Jag har noll förståelse för att svenska skattepengar ska gå till föreningar som är baserade på religion, etnicitet eller nation.

  Vill dom ha sina klubbar så är det OK men dom ska inte skattefinansieras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som vann valet plus några till tycker att det är OK, även de som röstade på dessa...

   Radera
 2. Det skulle behövas många fler så att även verkligheten kan infiltrera västmedias 24/7 propaganda ibland.
  https://www.youtube.com/watch?v=w_x8_i15LB4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men själv jobbar du förstås gratis, aldrig ens blivit inbjuden på sprit- och horfest I ambassadens bastu? Din grundlurade jävel.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den som tror att Ryssland f ö är nåt kristet bålverk mot islam kan läsa artikeln. Dels stöder kyrkan alltså kvinnlig omskärelse i typ Dagestan och så där. Och dels så har Vsevolod Chaplin vägrat be med andra kristna. Det är deras sjuka version av den redan vansinniga kristendomen som gäller, inget annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast vi har inget problem med deras version i Sverige... däremot islamister som kurat i MENA ställer till med djävulskap. Så relativiseringarna och whataboutismen suger fortfarande...

   Radera
  2. Vad har nånting av det du skrev med mitt inlägg att göra? Förklara.

   Radera
 5. http://www.svd.se/vilsegangna-i-propagandakriget/om/ledare-kolumnister

  Filter verkar också ha kört i diket när någon Journalist skulle täcka propagandkriget som orkestreras utav Ryssland idag; måhända fick journalisten i fråga sitt uppslag från RussiaToday?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "I Filters femtioförsta nummer granskar vi den svenska propagandan som vill få oss att betrakta Ryssland som ett hot mot Sverige"
   magasinetfilter.se

   Radera
  2. Åh shit! Skrämmande att det ändå gått så långt...

   Radera
 6. Följdfråga: Hur många svenska politruker är köpta av Kreml?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen några stycken. Hela partiet SD vet vi ju, men antagligen lite andra också här och där.

   Radera
 7. Jag är övertygad om att Ryssland har fin fina hållhakar på högre chefer inom media/tidningar i Sverige...... väldigt många har haft/har ett stort vänster/kommunist engagemang under sina ungdoms år då Sovjet fans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Janne G, Barosso, Rumpan, Fredrik R, säkert är Lövet med i den skaran också.

   Radera
 8. Hmm, med tanke på att Svenska media är fyllda med anti-Ryssland artiklar så verkar det som om dom betalar för lite ??

  SvaraRadera
 9. Sverige suger Tsaren under bordet... Hyckleri på högsta nivå... http://spbi.se/statistik/import-export/

  SvaraRadera
 10. Jag håller ofta med dig i ditt resonemang men ditt oförsonliga hat mot SD anhängare får tom den mest kritiska människa att fundera. På vilket sätt hyllar SD att alla otuktiga kvinnor i Ryssland Ska omskäras? Det blir ju löjeväckande likt aftonbladet och dylika tidningar när du får ihop den kopplingen.
  Tråkigt när det i övrigt förs sunda resonmang kring Ryssen och den ökade risken för en konfrontation mellan Ryssland och oss/Europa.

  SvaraRadera
 11. Är det någon som vet om det psykologiska försvaret i Sverige har gjort några framsteg den senaste tiden? Det kan vi behöva.

  SvaraRadera
 12. Borde man inte också ställa frågan hur många journalister som är köpta av George Soros

  SvaraRadera
 13. "Det finns dock indikationer på att allt inte nödvändigtvis är som det verkar ens med Meduza och att Kreml har med ett finger i spelet även där och bara väntar på rätt tillfälle att använda det." Det låter intressant och uppseendeväckande, har du möjlighet att berätta något om dessa indikationer?

  SvaraRadera
 14. Inte konstigt att det är ingen i Sverige som skriver om en kidnappning av en rysk politisk flykting i Stockholm förra veckan. Här nedan är en länk till artikeln från just meduza (på ryska). Killen vaknade på akuten efter att han hittades på en bensinmack. Han hade spår av en injektion och höga halter av sömnmedel i kroppen. https://meduza.io/news/2016/08/27/aktivist-filipp-galtsov-zayavil-o-popytke-pohischeniya-ego-v-shvetsii-russkogovoryaschimi-lyudmi

  SvaraRadera
 15. Hur många svenska bloggare är köpta av Soros/Neoconmaffian/CIA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. du t.ex! hur mycket de betalar dig?

   Radera
  2. en klok maffia bör köpa även sina kritiker. som låtsar att kritisera men brukar gör det på ett sådant korkad sätt att ingen tar dem på allvar. Det är det dem få betald för. Så, hur mycket?

   Radera
 16. Sedär, ännu en klarhet, solklart för många av oss sedan årtionden.
  De har blivit många fler sedan dess och även infiltrerat diverse andra rörelser.
  Skiten sprider sig i samhället på flera plan nuförtiden.

  Men du är på löjligt fel spår när du försöker häfta ihop SD med Ryssland, beklagligt.

  Har du lust att speca grunderna till din övertygelse?

  SD är ju det enda som står upp mot det samhällsdestruktiva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah det är den där filmen med den där avhopparen från KGB som berättar hur det går till att tippa ett samhälle överstyr och hur de förstärker de skadliga processerna i landet för att skapa kaos.

   Och att det enda sättet att egentligen sätta stopp för den processen endast är att vara hårt konservativa och stödja de partier som är det.

   Och att du tror han bara lurades och att SD är en konservativ produkt av Ryssland som "vi" förväntas stödja nu när landet håller på att kantra.

   Och att vi då egentligen blir lurade av Ryssen att rösta på den till SD förklädda Ryska vargen istället.

   Nej du har fel, SD är en produkt av svenskar som gillar sitt land, FATTA DET!


   Radera
  2. http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article20943294.ab

   Dom gillar sitt land så mycket att dom tycker att alla ska få ta emot så mycket ryska partibidrag de vill utan att redovisa det.

   Radera
  3. Aftonbladet?
   Du menar de som skrev artikeln "Ge asylsökande och papperslösa rösträtt"
   https://petterssonsblogg.se/2016/08/22/ge-asylsokande-och-papperslosa-rostratt/

   Att SD röstade emot krigshets mot Ryssen tyder snarare på självbevarelsedrift

   Aftonbladet och tex Cornu har stigmatiserad SD´s anhängare såpass att ytterst få är villiga att offra sitt sociala liv för att bli aktiva där.

   Vilket då möjliggjort att diverse olämpliga (tex Ryssvänliga) idioter kunnat ta de platser inom SD som ingen annan vågat ta.

   Sen klagar Cornu på detta dessutom, att han inte skäms!

   Radera
  4. Ja, den händelsen beskrivs i flera andra media också, men skjut du budbäraren för all del.

   Nu gällde ju den där omröstningen huruvida man skulle tvingas redovisa utländska partibidrag, t ex från Ryssland. Ser inte riktigt hur det kan vara "krigshets" men du har förmodligen helt rätt i att det är självbevarelsedrift av SD att rösta för att man får mörka partibidrag från Kreml.

   Radera
 17. Oavsett om det är några som är köpta eller inte så ökar ju inte förtroendet för svenska journalister* efter detta, så lite lyckat blir det ju, oavsett utfall.

  *Att försöka få ordning på vad som är sant och falskt på de svenska nyhetssidorna nu är i det närmaste hopplöst, man väljer vad man ska tro alternativt skiter i det hela och rockar istället.

  SvaraRadera
 18. Dagens fånigaste artikel måste ändå varit den i Svd där man skulle smeta TRUMP och hans brist på karaktär på Jimmie Åkesson.
  Detta med hjälp av nån slags statsvetare från tada...Södertörns högskola..

  Givetvis är RT en propagandakanal åt Putin men vidare slutsatser som ska länka ihop även detta med Sd och så vidare är ju allvarligt talat RÄTT snurriga i bollen.

  Eller för den delen allt j-la TJAT om att SD skulle vara ett så kallat rasistiskt parti.
  Vari ligger det rasistiska att vilja ha en sammanhållen nation som inte hela j-la klotet har allemansrätt till????
  Är det nåt som är NORM i världen så är det faktiskt just SD:s synsätt på vad en nation är.
  Sverige råkar i dagens variant vara ett litet gapigt skrikigt barn som föräldrarna experimenterat LITE väl länge med nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt nog hyllar alla som hyllar Putin här i kommentarerna även SD i andra kommentarer.

   Jag har täckt det där förut. SD röstar för Putin i EU-parlamentet. Flera SD-profiler har gjort Putin-vänliga uttalanden och även skrivit debattartiklar pro-Putin i den egna partitidningen. SD:s dagstidning Samtiden är också pro-Putin.

   Samtidigt driver man ett antal frågor som helt ligger i Kremls linje, t ex anti-EU, anti-NATO mm.

   Sedan har vi SD-svansen på Internet som dyrkar Ryssland som något slags föredöme, när det tvärt om har betydligt större problem med t ex islamistisk fundamentalism än Sverige och även större andel muslimer än i Sverige.

   SDU:s tidigare ordförande hyllade Ryssland och Putin osv.

   Listan kan göras så mycket längre. Men jag har gjort det så många gånger att det bara är tjatigt att upprepa den. Läst tidigare inlägg i ämnet på bloggen istället.

   Radera
  2. Ryssland är ju grannland med muslimska områden som då väl även var med i Sovjetunionen på den tiden det begav sig. Därav Rysslands problem med islamism.
   Sverige har ju inte någon gräns till muslimska länder förutom då via just EU.
   Skulle vi gå med i Nato så har vi ju även militär gräns mot massa trevliga länder via Turkiet.
   Turkiet som för övrigt nu aktivt går in i Syrien.
   Jag har inget emot de här länderna men känner mer att som svensk ligger de rätt långt bort från oss både kulturellt och geografiskt.
   Lite bortom åtminstone min intressehorisont.

   För övrigt är ju Eu i dagens version en rätt märklig skapelse, det rör sig om en union som inte kan freda sina yttre gränser.

   Ok ska läsa om inläggen, jag tycker personligen Sd demoniseras lite väl mycket i svenska massmedia. Ibland gränsar det till nån bisarr komik, det blir liksom inte sakligt längre

   Radera
  3. Man kan väl erkänna positiva saker hos en person utan att nödvändigtvis stödja personen tills döden? Jag menar... Man ka väl säga något positivt om Assad utan att samtidigt mena att han är den bästa ledaren i världen? Eller man kan väl säga något positivt om Hitler eller S. Hussein utan att klassas som nazist eller för att stödja massmord?

   Om man vägrar erkänna att en person har poäng och rätt i ett par frågor bara för att man inte håller med personen i andra frågor så är man ju extremt arrogant och trångsynt. Den typen av attityder skadar världen.

   Radera
 19. Jag tror att ryssarna har hållhakar på åtskilliga svenska journalister och politiker för vad de gjorde som radikala vänsterelement under 60-och70-talet.

  SvaraRadera
 20. Icke att förglömma de journalister, medie- och andra "kulturmänniskor" med Guillou i spetsen inom den "progressiva vänsterrörelsen" som på 60- och 70-talen okritiskt och reservationslöst hyllade Sovjetunionen, Mao och Nord-Korea...

  Folk som idag sitter på höga maktpositioner inom media och offentliga institutioner...

  SvaraRadera
 21. Den här bloggen är allt annat än opartisk. (Läser den ibland för att få inrikesnyheter som svenska medier inte alltid uppmärksammar) RT speglar hur som helst Rysslands bild av läget och västmedia, även den svenska, speglar vår bild. Båda innehåller propaganda idag. Det är ett faktum att vår media i flera fall idag är vinklad. Det är också ett faktum att mainstream media håller på att tappa inflytande till andra mer flexibla och dynamiska kanaler.

  Frågan om SD är lätt att besvara. Det handlar endast om missnöje idag. Folk är trötta på etablissemang, bristen på handlingskraft hos ledare och frånvaron av genuin förändring. Trump, Farage, Le Pen, mfl. är tecken på samma sak. Folk har fått nog. Vad vi ser är inte fenomen isolerade till västvärlden, utan det är en global reaktion på genomgripande korruption, vanskötsel och maktmissbruk. Att rösta på "tredjepartspartier", såsom SD, blir den naturliga reaktionen. Vilka andra alternativ finns det i Sverige, som står utanför de etablerade partierna och som står som motsats till den etablerade bilden? Inga realistiska alternativ i alla fall. Själv är jag dock inte SD:are, eftersom jag inte tror att det är ett bra alternativ i längden, men jag förstår varför folk röstar på SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland verkar idag för flertalet representera något genuint. Nationalkänsla, traditionalism, osv. Kan vara därför många som är dragna åt SD också känner sig dragna till att framhäva Ryssland. Inte så konstigt om man tänker efter. Ryssland verkar försöka att se ut som en motsats till det etablerade väst. Ta t.ex. frågan om GMO, där Putin gjorde ett utspel om att inte tillåta detta. Det var skickligt gjort eftersom det (med rätta, kan tyckas) ligger i tiden att kritisera Big food.

   Radera
  2. "Frånvaron av genuin förändring" ska alltså botas med en mutkolv som byter titel med sin polare vart fjärde år efter ett fejkat val mellan fejkpartier? Så förklaringen är helt enkelt att putinister och sd:are är sjukt lättlurade?

   Radera
  3. Kan man bara välja mellan mutkolvar som byter titel med sina polare behövs inget fejkat val.
   Tricket är att hålla populasen okunniga om det.

   Radera
  4. Okunniga var ordet, sa Bull.

   Radera
  5. Trump, Farage, Le Pen, m.fl. är en reaktion på nyliberismens verkningar som lämnar stora delar av befolkningen därhän.

   https://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-ideology-problem-george-monbiot

   Radera
 22. Lite OT:

  Är fru Clinton så mycket bättre än Trump? ;-)
  Nej, hela det amerikanska presidentvalet är mera likt en jippobetonad cirkus och sämre dokusåpa likt "Dallas" Och någonstans, någonstans känns det som historien går igen med stulna dokument och mail...
  Vi som varit med lite längre kommer ihåg Watergate...

  SvaraRadera
 23. och cornu är och äter ur snuskburken, bättre att vara mutat med kaviar då;)

  SvaraRadera
 24. Och detta med att Ryssland skulle vara "mångkulturellt"... SOVJETUNIONEN var mångkulturellt och kunde endast hållas ihop med en repressiv centralmakt...

  Det egentliga Ryssland, dvs det gamla Ryssland som sträcker sig till uralbergen - Allt öster därom och söder som Kazakstan etc. är Rysslands gamla kolonier precis som Storbritanniens och Frankrikes kolonier "overseas".

  Putin har två idoler: Stalin och Ivan "den Förskräcklige". Båda ställde progromer och kuvade muslimer som fanns och finns än idag i Tatarstan med huvudstad Kazan. En del av dagens Ryssland vid Uralbergen som hyser Europas största muslimska befolkning. Jag skulle INTE tro att Putin låter denna ta sig alltför stora friheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uralbergen? Moskva innehåller minst 1 miljon muslimer.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 25. Läs gärna Ingenting är sant, allt är möjligt så förstår man mer om propagandan.

  Men om herr Bloggägare får en inbjudan så acceptera den och bli dubbelagent.

  SvaraRadera
 26. Vad ska man säga om denna ryssofobiska smörja? Man häpnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl grundade och sakliga motargument där, Robert. Lysande.

   Radera
  2. De enda som använder ordet "ryssofobi" om kritik mot Putinregimen är just Kremls nyttiga idioter och avlönade kremliner. Sk Putinkramare. Att kritisera en regims agerande är inte någon "fobi". Däremot är "ryssofobi" den retorik som Kremls talesmän och propagandakanaler RT använder mot kritik mot diktaturen Ryska Federationen.

   Radera
 27. Du är inte särskilt objektiv själv Lars, speciellt inte när det kommer till Ryssland. Brukar vanligtvis inte ens klicka in på dina Ryssland artiklar för att du alltid förmedlar en partisk bild. Men men, ibland funkar dina click baits även på mig.

  SvaraRadera
 28. Ivl: Du vet väl att ingenting på den här bloggen ska läsas som skribentens åsikter?

  SvaraRadera
 29. "SvD:s Lotta Lundberg skriver ett starkt vittnesmål om hur Ryska Federationen och Kremls propagandakanal Russia Today försökt köpa hennes lojalitet"

  Det "starka vittnesmålet" är alltså att hon blivit inbjuden till ett mingel och sedan blivit erbjuden att jobba med dom för en bättre peng än vad konkursmässiga svenska tidningar erbjuder. Oerhört mycket substans i det "vittnesmålet".

  RT eller Putnik är självklart inte höjden av objektivitet men det är verkligen inte västmedia heller. Det hon beskriver gäller i allra högsta grad väst där det främst handlar om att vara en så kallad "Insider" där du får en fet lön, bjuds på fina mingel med makteliten. Eller så kan du vara en "Outsider". Vad RT/Putnik gör är att ge Outsiders (i väst) en platform med riktiga studios, storbildskärmar, fina kläder, smink och ekonomiska medel att göra inslag och research.

  Detta är självklart upprörande eftersom Outsiders måst vara smutsiga, fula och ha lågbudgetproduktioner eftersom då är allt dom säger per automatik fel.

  Dagens medier i väst har genomgått en stor förändring där allt fler riktiga journalister tvingas frilansa/sämre anställningstrygghet för liten lön medans man har en tyckar-elit (Insiders) och redaktörer med extremt höga löner, som är lojala mot handen som föder dom.

  Det är också lustigt att det alltid handlar om att Putin och RT stöder ytter-högern när nästan samtliga av deras talkshows leds av folk på vänsterkanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så, ditt resonemang är "kolla men västmedia då, plus att ni bara är avundsjuka, pilutta er"?

   Förutom att det är icke-argument är det ju byggt på lögner. Du kan ju knappast jämföra säg SvD med RT eller Sputnik. Fan vad sämst du är på att argumentera.

   Radera
  2. Hela Lottas analys är helt upp och ner. På grund av att hon inte vet vad hon pratar om för hon har inget vittnesmål att ge annat en den egna västerländska erfarenheten av att vara en del av etablissemanget som hon projicerar på de som jobbar på RT.

   Påståendet om att detta skulle vara ett ”starkt vittnesmål” är löjligt. Det hade varit ett ”starkt vittnesmål” om hon faktiskt jobbat för RT eller Putnik och i sak kunna beskriva hur hon faktiskt varit med om något av det hon beskriver. T.ex. hur de desinformerar skapar statskupper osv. Hon för inte fram någon annan fakta än att hon blivit inbjuden till ett flottigt mingel och påstår att RT betalar bättre än SvD och att hon tackat nej. Hade hon tackat ja hade hon kanske tjänat mer pengar på kort sikt men hade på lång sikt blivit utfrusen i väst, och få vänta i 10 år tills nästa jubileumsmingel.

   Det finns en hel del ”starka vittnesmål” från t.ex. västerländska journalister som beskriver den utsäljningsprocess som de själva gått igenom när de accepterat att glida på sanningen mot en fet lön för att driva en agenda de egentligen inte stått för som inte sällan lett till förtryck, krig mm. Det brukar även kallas för ”konformism”, vilket är det Lotta beskriver, men det är inte genom konformism som Putin & Co påverkar, det är tvärt om.

   RT och Putnik riktar inte in sig på att köpa upp konformistiska medieperoner vilket Lotta får det att framstå som. Ett sådant pengarace kan de aldrig vinna. De riktar in sig på motsatta gruppen av västerländska nonkonformistiska personer, outsiders, dissidenter osv. Det är fel att påstå att dessa är sellouts, de är snarare sk. Frenemies med Putin och jobbar för/med RT för de har en egen agenda vilket de inte ges utrymme för i väst. På RT får de det och kan rikta sig till den västerländska publiken.

   Det finns för övrigt betydligt mer intressanta, eller riktiga, vittnesmål om RT från insidan om hur t.ex. frontfigurer är unga västerlänningar fast de flesta redaktörer och producenter är ryssar.

   Att jämföra SvD med RT och Putnik är ju just det Lotta själv gör. Hon får det då att framstå som att jobba för RT är det glassiga och flotta alternativet jämfört med att vara en del av det västerländska medieetablissemanget. Det är befängt.

   De två svenskar som jag kan se som vanligast förekommande på RT är Jan Öberg och Ingrid Carlqvist. Jag ser inte dom glassa runt i Almedalen och ta tiotusentals kronor för att delta i paneldebatter mm. Dessa är två nonkonformistiska, ”oköpta”, personer och är snarare motsatsen till det som Lotta beskriver.

   Vem fan är avundsjuk på Jan Öberg eller Ingrid Carlquist???

   Radera
  3. Huruvida ett vittnesmål kan kallas starkt eller inte är ju ganska subjektivt. Och huruvida Jan Öberg skulle vara köpt, vad nu det betyder, vet du föga. Du sitter återigen och gissar dina argument. Det är inte särskilt imponerande, milt sagt.

   Radera
  4. ”Köpt, vad det nu betyder” – Ja ”köpt” är ju vad artikeln ovan argumenterar utan några egentliga belägg men hävdar att det finns ett ”starkt vittnesmål” som dessvärre är mer substanslöst än ”subjektivt”. Sedan ”gissar” Cornucopia en hel del om t.ex. SR utan belägg.

   ”Tydligt är att speciellt inom Sveriges Radio så går man Kremls ärenden, och det ligger rimligtvis en hel del fotarbete bakom.”

   Läs om din egen kommentar och artikeln ovan igen så får du se vem det är du ”argumenterar” mot egentligen! Det är inte lätt att sitta och trolla, man vet aldrig var man hamnar. Haha!

   Idén som här framförs om att ryssarna köper svenska journalister med flotta middagar och höga arvoden där de kan leva loppan är fördummande, kontraproduktivt och gränsar till desinformation. En sida som Fria Tider tar med största sannolikhet emot pengar rätt ner i fickan för att kunna driva verksamheten. Men att Sveriges Radio skulle gå ”Kremls ärenden” är trams och inget annat anti-rysk hysteri.

   Radera
 30. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personuppgifter om utpekad rysk inflytelseagent på Aktuellt raderad.

   Inga namn, inga personuppgifter. Lämna ärendet till Säpo.

   Radera
 31. Undra hur mycket/litet A Rommelsjö och gänget som har debatterat i GP i dagarna fått?

  SvaraRadera
 32. I somras reste jag genom gamla "Jugoslavien", dvs Kroatien, Bosnien, Serbien och Montenegro samt "Republika Srpska" i Bosnien.

  När bussen stannade för en "khava pauza - dva-deset minuta" i Nevesinje mitt i "värsta" Republika Srpska-land - typisk bosnisk karst-högslätt öster om Mostar - så fanns det ryska flaggor hängande i bycentrum och bilder på Putin samt Tito (!) på det lokala kafeet. Bredvid låg lokala "Lukoil"-tappen med BILLIG diesel och den ortodxa kyrkan...

  Konversation på tyska med lokalbefolkningen som dels tyckte att "Svedska gut - aber zu viele muslimen" och "Karla Bilt FUCK !! "

  SvaraRadera