Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-19 15:40

Fredagsmys: Miljöpartiet under riksdagsspärren för andra månaden på raken

Dags för lite härligt fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att Aftonbladet/Inzios senaste opinionsundersökning bekräftar att det islamistiska partiet Miljöpartiet befinner sig under riksdagsspärren?
Fler maskrosor än Miljöpartiet Islamisterna har väljare.
Blott 3.2% skulle idag kunna tänka sig att rösta på det islamistiska partiet Miljöpartiet. Det är en förbättring på 0.4 procentenheter mot juni månad, då 3.6% hade det dåliga omdömet att kunna tänka sig en röst på detta skämt till parti.

Allt blir alltså inte sämre i Sverige.

Dock är summan av idioti inte bara konstant, utan ökande då kommunistpartiet Vänsterpartiet går fram 1.6 procentenheter och socialisterna i Socialdemokraterna ökar med 0.7 procentenheter. De senare får dock sina röster från personer som gått från de nationella socialisterna i Sverigedemokraterna som tappar 1.6 procentenheter. Summan av moderaternas och socialdemokraternas ökningar råkar bli just 1.6 procentenheter.


Att det kommunistiska Vänsterpartiet går framåt var förstås inte speciellt mysigt, men ni får väl för att kompensera ägna er åt feministiskt korrekt fredagsmys hemma i soffan. Kramizar på er och ha en fortsatt trevligt fredag. *myys*
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

35 kommentarer:

 1. Jesuskristusfundamentalisterna då? Hur långt under spärren?

  SvaraRadera
 2. All förändring kommer ju nu för tiden från USA. Kanske är det Gröna partiet som styr där om 20 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller Trump. Yay!

   Radera
  2. USAs semi-demokratiska tvåpartisystem förhindrar effektivt alla nya partier. Det gör även kapitalets dominans. Får man inte kapitalet på sin sida vinner man inga val. Det är oklart vad som skulle kunna få kapitalet att ställa sig bakom de Gröna.

   Radera
  3. En systemkollaps. Det är redan förutspått att USA kommer kollapsa och delas upp i 3 eller 4 delar. Norra delarna av Usa kommer förvaltas av Kanada. Västra delen kommer vara Kalifornien och till stor del styras av Latinamerikaner och Asiater. Södra Usa kommer tillfalla Mexico och det "Nya Amerika" kommer bli den östra delen, ungefär någonting i stilen som under gamla Nordstaterna. Tror han heter Todd någonting, kommer från Kanada eller Frankrike.

   Radera
  4. *Edit* Delvis fel av mig. Tänkte på Emanuel Todd. Den jag egentligen syftar på är Johan Galtung.
   "Han har förutspått att en liknande kollaps kommer att inträffa i USA före år 2020, som ska föregås av en fascistisk diktatur". -Wikipedia-

   Facistiska diktatur, han är på rätt väg i alla fall.

   Radera
  5. "Det är redan förutspått att USA kommer kollapsa och delas upp i 3 eller 4 delar", i fårtarmar? Dessutom var det inte prof Igor Panarin som gjorde det, men då är han 6 år sen. Men hämta hushållsrullen innan du sprutar ned skärmen

   Radera
  6. Galtung är ett ärkemongo. 1956 hyllade han den ryska invasionen av Ungern samt den sovjetiska ekonomin.

   Radera
  7. Jag läste Todds "After the empire" när den kom och kan bara konstatera att han i allt väsentligt har rätt. Han fokuserar på demografiska faktorer och på faktorer som fallerande infrastruktur och hopplöst efterblivna samhällsinstitutioner.

   USA har helt enkelt inte förmåga att upprätthålla ett imperium utan kommer reduceras till en regional stormakt, en bland andra.

   Europa kommer ta över igen men det kommer bli mycket turbulent (världskrig) i 7-10 år till.

   Radera
  8. Men det är ju inte konstigt att han dyker upp här samt på en massa anonymt drivna, suspekta "nyhetssidor" på internet. Han har ju agiterat för Putin sen typ 2014 och mot USA sen 1955. Grabbarna I Kreml dammar ju av varenda maläten hippie de kan hitta i desperat iver att dra uppmärksamheten från sina vidriga förbrytelser mot mänskligheten.

   Radera
  9. Todd förutspår ett minskat utrikespolitiskt inflytande för USA ja. Inte ett sönderfall av USA. Viss skillnad där.

   Radera
 3. "Miljöpartiet" bevisar genom sin konstanta politiska oskicklighet att de har en defekt ideologi. Trots att en humanekologisk världsbild borde vara basal för förståelsen av världen. Men "miljöpartiet" tog in allt möjligt jox i sin ideologi och tappade helt förmågan att se helheten och att prioritera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det hållbara samhället försvann på vägen tyvärt.

   Radera
  2. Miljöpartiets problem torde vara att undvika att en humanekologisk världsbild leder till ekofascism. Därför importerar man pacifism, närdemokratism, småskalighetism, feminism, solidaritetism, liberalism, öppenhetism, pro-islamism och Gud vet vad, men får ändå inte till något vettigt.

   Radera
  3. Miljöpartiets politik leder till jämlikhet anno 1800-tal och ekonomisk katastrof. Tack för att vi fått ensamkommande flyktingbarn som verken är ensamma, barn eller flyktingar och som kostar mångmiljardbelopp. Pengar som skattebetalare slipper spendera på konsumtion- hållbart samhälle ?

   Radera
  4. Miljöpartiet har under sin existens perverterats bland annat av ett alltför långtgående kärnkraftshat, av anti-europeism och av en alltför gränslös globalism. Man borde satsa mer på europeisk solidaritet och frihet. En europeisk, villkorad medborgarlön vore en vision värd att slåss för, men istället har man på senare år framförallt hämtat sin inspiration från en statsförstörande öppna-gränser-liberalism.

   Radera
  5. Istället för den bukett av mer eller mindre nya politiska värderingar man gjorde till en del av "grön" politisk filosofi borde man knutit an till de dominerande politiska värderingarna och lagt till det ekologiska. Liberalism, socialism och demokrati är tillsammans med ekologi de bestående politiska viktigheterna, snarare än pacifism, feminism, småskalighetism, öppenhetism mm, så man borde kallat sig ekosocialliberaldemokrater snarare än att försöka fånga upp allt nytt i tiden och göra en kompott av allt icke-konventionellt.

   Radera
  6. Som "grön" bör man inte förälska sig hur mycket som helst i prat om "mänskliga rättigheter" och "allas lika värde" mm. Det är inte sådant som naturen är uppbyggt på. Men miljöpartiet har gått från ekocentrism till en extrem antropocentrism där individuella mänskliga önskningar är det enda viktiga.

   Radera
 4. Och nu är det bara att hoppas att brunfascisterna -- MP alltså -- också åker ut ur riksdagen när det är dags för val. Gärna följda av tokdårarna i C och gärna också att den religiösa brunfalangen Sossar för tro och nazism straffar ut sig ur S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad blir det kvar när alla försvunnit. Platserna skall ju besättas av några/något.

   Radera
  2. Tja, i USA finns libertarianerna, de är större än Jill Steins miljöparti.
   Svenska libertarianer, gissar jag, kommer att fylla en del av de lediga platserna.
   Sen kommer väl nya raskollektivister och klasskollektivister att ta del av de framtida platserna.

   Radera
  3. Jag glömde visst, kulturkollektivisterna, det var slarvig av mig.

   Radera
  4. Du glömde även Borgerlig framtid ;-k)

   Radera
 5. MP faller men deras extrema politik får vi leva med.
  SD faller och också deras politik införs.
  Kort sagt ytterligheterna har gjort sitt och vi kan återgå till baspartierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturresurserna och ekologin är basen. En kamp om pengar hit eller dit är inte basen.

   Radera
 6. OT

  Vad tycker ni om tankesmedjan motpol?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett gäng uppblåsta, pseudointellektuella gossar som gärna gör den andalusiska hunden med Bo Cavefors ifyouknowwhatimean.

   Radera
  2. Jahaja lurigt, -"uppblåsta, pseudointellektuella" ehmm och vore riktigt spännande om BenDover på något vis kan exemplifiera aktuell karaktär sådär-i runda-slängar jaja visst uppblåst blir mera likt kryddning emellertid, dock och givet var icke blyg nu.

   Radera
 7. Men finns det inte en viss risk/chans för taktikröstning på valdagen? Man kanske inte ska dra för stora växlar på detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig en viss skillnad, att stödrösta för t.ex. KD betyder att man röstar för alliansen politik. Dvs. men vet vad man får. Stödrösta på MP och förvänta sig att få t.ex. (S) politik är ... mindre sannolikt.

   Radera
 8. Här finns även dagens Yougov som msm helst vill gömma.
  Jimmie som statsminister är något fulmedia mörkar,all oärlig hatmedia censurerar det som foliehattarna säger att dom gör...
  All mörkning av Yougov är så jävla lågt,och fegt,men feghet och oärlighet är ju "deras/mångas" Modus operandi.
  http://status.st

  SvaraRadera
 9. Förfallet började för ungefär 20 år sedan.
  När de sökte stöd i städerna på bekostnad av folket på landsbygden.
  Det gjorde att de har haft en ganska teoretisk alternativt teologisk kunskap om naturen.
  Tvivlar ni?
  Ni kan försöka förklara skillnaden mellan orörd natur och kuliverad mark för en miljöpartist.
  Det är stört omöjligt att få in det i huvudet på en från MP.

  Nåja, när de tog avstånd från folket på landsbygden blev partiet metastabilt, det är det förfallet vi ser nu.
  Kanske bäst att tillägga, det är min åsikt.

  SvaraRadera
 10. Yeahhhaaa!

  Ropen skalla,nyval åt alla!!!

  Nu är det läge för Alliansen +Sd att fimpa skiten! Stoppa nästa budget.
  Asylöverenskommelsen är fast tom 2019, så oavsett måste Alliansen ta tag i det om de går i regeringsställning efter 2018. Inget talar för att fundamenta kommer ändra sig i den frågan. Energiknuten är löst.


  Hade jag varit Löven hade jag varit nervös, för varför skulle inte Sd med någon mer sänka nästa budget? Det som talar emot är.för att de stora partier a "som fiskar i mörka vatten" vänta så att röstbasen för Sd minskar och M återtar en del väljare men man litar inte riktigt på snacket från M, det är bara röstfiske. Samma med S.
  Väljarna misstror de stora partierna för det är ändå de som har styrt landet in i nuvarande situation.
  De svek också demokratin iom DÖ.

  SvaraRadera