Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-08-14 11:31

Den islamistiska diktaturen Turkiet legaliserar pedofili

Den islamistiska diktaturen Turkiets högsta domstol har nu efter sultan Erdogans utresningar av domare i rättsväsendet legaliserat pedofili och sexövergrepp på barn. Huruvida detta bara beror på islamism eller är ett försök att rädda turismen till landet är osäkert.
Bland annat DN rapporterar om det hela och även SVT. Det handlar om att en överklagan om att sänka gränsen för sex till 12 år från tidigare 15 förkastats och istället fått svaret att alla åldrar är tillåtna så länge så kallat "samtycke" har getts.

I takt med att det blir uppenbart att Turkiet är en islamistisk diktatur så bör turistindustrin till landet drabbas. Kanske är legaliseringen av pedofili tänkt att stimulera turismen, men antagligen handlar det mest om barnäktenskap även om högsta domstolen man nämner 4-åringar. Så länge "innebörden av samtycke" förstås ska ingen åldersgräns finnas.

Det kan iaf vara värt att tänka på för barnfamiljen som tänkt åka på en solsemester till Turkiet. Era barn är nu lagliga villebråd i landet. Och om din partner nu blir väldigt pigg på att resa till Turkiet så bör varningsklockor börja ringa.

Tydligt är att Turkiet vänt sekularismen och väst ryggen och är på väg rakt ner i islamismens avgrund.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. "Whatever our other reservations, we must stand firmly with the democratically elected government of Turkey."
  Carl Bildt 160715 på twitter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du av motsatt uppfattning?

   Radera
  2. Erdogan är väl demokratiskt vald, eller hur?

   Radera
  3. Fanns säkert en del att kritisera med den valprocessen men han är väl inte Kim Jong-Il direkt om man säger så.

   Radera
 2. Det skall bli intressant att se om den gode CB har en gräns i detta avseende och om den nu överskridits. Å andra sidan skall vi kanske vara återhållsamma med våra fördömanden eftersom tokfalanger inom (c) och (l) talat sig varma för samma typ av utveckling i Sverige (nekrofili, månggifte o s v). De tycks dock ha tystnat nu - kanske räknar de med att det nya islam som vi nu ser det i Turkiet genom sina trosfränder i Sverige skall göra jobbet åt dem. Hur som helst har Turkiet nu gjort sig omöjligt som prospektivt EU-land för lång tid framåt. Vad detta innebär för migrant/gränskontrollöverenskommelsen med EU får mig att rysa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden är att förslagen för C bara gäller vuxna som ger sitt frivilliga medgivande. I min värld är det stor skillnad på att utnyttja barn och på att låta vuxna göra saker friviliigt som inte drabbar någon annan.
   C har alltså inte alls förslagit någon som liknar detta.

   Radera
 3. Svensk lagstiftning förefaller inte heller särdeles vettig. Att en artonåring döms för våldtäkt om han/hon har sex med en villig fjortonåring - även om det handlar om ömsesidig kärlek - är knäppt, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flummigt värre.
   Tur att det inte är du som stiftar lagarna i Sverige.

   Radera
  2. Vad var det som var flummigt? Har jag sagt något om hur det borde förhålla sig? Det är ett problematiskt lagstiftningsområde.

   Radera
  3. Exakt vad är problematiskt?

   Radera
  4. Schweiz har en progressiv byxmyndighet som verkar ganska bra. I Sverige har vi fällt 16/17-åringar som haft sex med 14-åringar, samtidigt som en 45-åring kan ha sex med en 15-åring helt lagligt. Det är sjukt.

   Radera
  5. Snart sagt allt är problematiskt. En tysk som tar med sin fjortonåriga partner till Sverige är plötsligt pedofil. Liksom en svensk som tar med sin femtonåriga partner till UK. Eller en britt som tar med sin sjuttonåriga partner till USA.

   Radera
  6. Nej, Kuckeliku.

   All lagstiftning innebär gränsdragningar. Vi har t ex en rattfyllegräns på aktuella 0.2 promille.

   Att t ex ha 0.5 promille fast man bara kör i 50 km/h istället för 90 km/h är fortfarande inte okej.

   I Sverige finns en formulering om "om inte åldersskillnaden kan anses som ringa", vilket gör att gränsen är glidande om det handlar om två ungdomar.

   Radera
  7. Ja, så funkar lagar. De drar godtyckliga, men förhoppningsvis tydliga, gränser. Tar man med sig sin 14-åriga partner till Sverige får man låta bli att ha sex. Kanske blir det en boost för turismen till Turkiet, alla vuxna människor med typ 12-åriga partners kan åka dit på semester och ha så mycket sex de vill. De människorna kan vi nog vara utan i sverige va?

   Radera
  8. Tim.

   Exakt hur många 16/17-åringar har fällts i Sverige för sex med 14-åring när samtycke funnits?

   Radera
  9. Inte många, men det finns. I de flesta fall, när båda är nyktra, så döms inte mannen. Däremot har det funnits domar där mannen döms för att den yngre varit berusad, även där den yngre gett sitt samtycke. Se t.ex. denna dom:

   http://www.dagensjuridik.se/2014/08/14-arig-flicka-kraftigt-berusad-vid-frivilligt-samlag-16-arig-pojkvan-falls

   Även fall likt detta där det dömts i tingsrätt sen friats i hovrätt. Här struntade en i att överklaga och får alltså sitta i 10 år med ett sexualbrott i registret:

   http://www.dagensjuridik.se/2014/02/15-arig-pojke-hade-sex-med-13-arig-flickvan-hovratten-river-upp-fallande-dom

   Annan femtonåring som hade frivilligt sex med trettonåring, denna gång dömdes personen i hovrätten:
   http://www.dagen.se/15-aring-domdes-for-att-ha-haft-frivillig-sex-med-en-13-aring-sexualupplysning-kan-andras-1.140914

   Sen finns det ytterliggare bekymmer med det här:
   http://www.svd.se/karlek-eller-brott

   Lagen är INTE bra utformad.

   Radera
  10. Tim

   Vad är egentligen din agenda här och vad vill du ha sagt?

   Det är ju tämligen glasklart att ungdomarna inte blir fällda om det anses frivilligt och allt är frid och fröjd.

   Radera
  11. Jag håller med kuckeliku att den svenska lagstiftningen inte är bra, det är min agenda.

   Läser du det jag länkade så ser du att flertalet ungdomar blir fällda även vid frivillighet.

   Radera
  12. Exakt hur skulle du vilja att lagstiftningen såg ut?

   Radera
  13. Schweiz som ett exempel. Där är det 16 år men alltid okej inom 3 år. Lite så syftet är med den svenska lagen men på grund av att man skippade ett sådant enkelt tillägg så får vi leva med den något rättosäkra situationen vi har nu.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Konstigt nog har det varit lagligt med homosexualitet i Turkiet i typ 150 år, och är det fortfarande. Det är nog längre än i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock finns det rätt mycket i nyheterna just nu om hur homosexuella mördas i landet. Man ska komma ihåg att den islamistiska fundamentalismen uppstod på 60-talet och drömmer sig tillbaka till något som egentligen aldrig fanns. Ungefär som Sverigedemokraterna.

   Det finns gott om gammal arabisk homoerotisk poesi, långt äldre än 150 år gammal.

   Radera
  2. Vadå aldrig funnits? Menar du att Koranen skulle innehålla osanningar? Fanns det t ex ingen magisk häst som Muhammed flög omkring på om nätterna?

   Radera
 6. Profeten hade ju sex med en nioåring då han var en bra bit över 50år så varför skulle islamisterna i Turkiet tycka att den nya lagstiftningen var felaktig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, om jag minns rätt giftes de vid 9 men de fullbordade inte äktenskapet fysiskt med samlag förrän Aisha var typ 12? Jag kan minnas fel iofs.

   Radera
  2. Och då är det ok såklart!

   Radera
  3. Pics or it didn't happen!

   Radera
  4. Det var en annan tidsperiod. Det var inte ovanligt att tjejer blev bortgifta när dom var väldigt unga. Sen är det en annan sak om vissa försöker att få det som att det är ok idag bara för att man kunde göra det förr.

   Radera
  5. @Ben Dover: Aisha var sex år när hon giftes bort med "profeten", och nio år när han utsatte henne för det första sexuella övergreppet.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Aisha

   Radera
 7. Man ska inte vara alltför förvånad. Islam är en pedofilireligion. Islams religionsstiftare profeten Muhammed gifte sig med den sexåriga Aisha. Tre år senare, dvs när Aisha var nio år fullbordades äktenskapet. Muhammed sätter ribban!

  Men Kristendomens katoliker ska inte moralisera. Katolska kyrkans vidmakthåller ett vidrigt system där systematisk pedofili utförs av kyrkans präster mot främst föräldralösa korgossar, vilket hemlighålls och skyddas mot den världsliga juridiska maktens tentakler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla katolska präster är inte pedofiler. De två-tre som inte är det blir naturligtvis väldigt kränkta när du gör sådana svepande uttalanden.

   Radera
 8. Cornu glömde en teori: Alla ensamkommande flyktingbarn som tagit sig till Europeiska länder och hävdat att de är under 15 kan nu, så fort de fått uppehållstillstånd, åberopa anhöriginvandring för partner som är kvar i Turkiet, på så sätt kommer flyktinglägren därnere att tömmas snabbare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det knäppt att det är mindre lätt för vuxna att få asyl i Sverige än det är för barn. Precis som att vi i väst tycker det är bra att skilja på barn och föräldrar.

   Radera
 9. Flera av Sveriges kommuner tillåter och accepterar barnäktenskap trots den fina lagen. Det är nog av respekt för de nya kulturinfluenserna på senare tid. Problemet verkar vara dominerat av människor med Islam dom ledstjärna i sina liv. Det är något knepigt med den religionen...

  Vad som är lika förfärligt är den könsstympning av barn som tillåts i Sverige.

  SvaraRadera
 10. Vilka kön är representerade i den turkiska författningsdomstolen? Är helt övertygad om att det inte finns kvinnor med i denna församling utan att det är en massa äckliga gubbs som sitter och dräglar över blotta tanken att idka sex med småbarn Emoji frown

  SvaraRadera
 11. Jag ska till Turkiet. Ring i väckarklockan! Jaha, det finns mer än att tvångsgifta sig med minderåriga.

  SvaraRadera
 12. Tyskland har en flytande med fler gränser.
  En sjuttonåring kan lagligt ha sex (med medgivande så klart) med yngre partners än en trettiosjuåring. Inte helt fel tycker jag.

  När det gäller Turkiet ärr det nog tyvärr lite shariatänk. Eftersom profeten i åtminstone ett fall hade sex med en 12-åring måste det vara OK för annars var inte profeten ofelbar och den bästa muslimen.

  Även om det för oss är helt bakvänd logik är den väldigt svår att slå hål på utan att även slå på dogmen och grundvalen för religionen.

  SvaraRadera
 13. "Den islamistiska diktaturen Turkiets högsta domstol har nu efter sultan Erdogans utresningar av domare i rättsväsendet legaliserat pedofili och sexövergrepp på barn"

  Beslutet i författningsdomstolen togs innan kuppen och innan utresningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ändringen i den turkiska författningen röstades igenom för en månad sedan med motiveringen att barn i 12-15-års åldern är tillräckligt mogna för att kunna ge sitt samtycke"

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6496302

   Radera
 14. Cornu , din pajas. Du är en diktatur kramare , du gillar militärer som tar makten din fegis , i detta fall så misslyckades fjantarna därför du är så fientlig mot Turkiet och dess folkvalda.
  Om samma sak hade hänt i Sverige hade du varit den som flytt till din BOL och gömt dig. Du gillar när människor olik dig dör , men tänk på Europas blodiga historia och att den kan drabba dig ännu en gång.

  SvaraRadera