Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-08 10:03

Carl Bildt hyllar Erdogandiktaturen - dags att gå i pension?

Före detta utrikesminister Carl Bildt har slutligen tappat sin kognitiva förmåga och omdöme. I en tweet hyllar han Erdogandiktaturen i Turkiet och kallar gårdagens sk manifestation för pro-democracy. Som bekant är Turkiet inte en demokrati, och det var innan de aktuella utrensningarna inom rättsväsendet, utbildningsväsendet och media. Val har man även i Nordkorea och att gå och rösta är inte samma sak som demokrati.

Sultan Erdogans regim är en kvinnoförtryckande och odemokratisk fascistisk islamistregim och ett stort steg bort från Kemal Atatürks sekulära stat. Turkiet är nu på väg åt samma det håll där man hittar Saudi-Arabien eller för den delen det IS som man är den främsta supportern av. I Mellanöstern och Nordafrika finns det två klassade demokratier och det är Israel respektive Tunisien - det senare det enda positiva utfallet av den av idioter så hyllade "underbara" arabiska våren.

Igår anordnade regimen demonstrationer och kommenderade ut sina islamistiska följare på gatorna, vilket hyllades som pro-democracy av Carl Bildt på Twitter.
Carl Bildt har alltså slutligen tappat både omdöme och kognitiv förmåga och borde nog se över sin pensionsplan. Förhoppningsvis på en plats utan Internet och Twitter.

Att ha val innebär inte att man är en demokrati. Turkiet är långt ifrån en demokrati på The Economists indexering av 60 olika faktorer. Med utrensningar i rättsväsende, utbildningsväsende, media och med nu ännu mer omfattande mediacensur - där Turkiet redan innan låg i topplistan över antalet fängslade regimkritiska journalister - så lär man droppa ner till fullblodsdiktatur i nästa års rankning och göra sin nya kompis Ryssland sällskap bland världens rena diktaturer.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Calle tappade greppet för länge sedan, lyssna på Riskradion. Efter minkarna har han reducerats till en skattediande onlinerproducent. Med tillhörande skattediande anhöriginvandring.

  Att hans oneliners slutligen visar på vems hans verkliga uppdragsgivare är visar på att pensionen bör vara nära.

  SvaraRadera
 2. Extra "roligt" är att SR-tweeten han refererade till hade en bild där demonstranterna gör den turkiska fascisthälsningen...

  SvaraRadera
 3. Från 2007 men fortfarande relevant antar jag.
  Visar om inte annat på Bildts investeringspolicy.

  http://www.expressen.se/kultur/bildts-blodiga-aktier/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.."Carl Bildts Turkietfond"
   Precis som jag anade, tack för den länken!

   Radera
  2. East Capitals Turkietfond har ungefär lika dåligt track record som Bildt själv, dvs ligger på minus sedan starten 2006.

   Det sjuka är att även Bengt Dennis liksom Bildt var involverad som rådgivare till deras Turkietfond.

   Bildt och Dennis är nog den giftigaste kombon vi haft i modern tid gällande ekonomi. Deras vägran att släppa kronan i tid 1992 kostade i runda slängar 150 miljarder.

   Radera
  3. Ungefär som Stefan Ingves vägran att ge upp 2-% målet...?

   Radera
 4. EU har visat sig inte vara så bra för freden, omkring EU: Egypten, Libyen, Tunisien, Syrien, Ukraina). Kanske vill man undvika att på allvar lägga till Turkiet till den listan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte en bojkott av turkiska varor och tjänster? Eller låta NATO med allierade göra en insats för freden innan det eskalerar. Får vi bort dikatorn Erdogan som Khadaffi och Sadam så blir det fredligare på jorden, på sikt förstås. Stefan kan återigen få bidra med ett par JAS-plan för spaning.

   Radera
  2. NATO är inte så bra för freden, jfr Irak, Libyen etc. Att plocka bort lag och ordning i ett land är inte bra för freden, inte ens på sikt då man får självförstärkande motsättningar där hämnd föder hämnd. NATO hade lätt kunnat krascha även Sverige om man plockade bort statsadministrationen, poliser mm.

   Jag väntar fortfarande på den sammanfattade rapporten på alla positiva effekter i Ryssland som EU:s bojkotter medfört.

   Radera
  3. Styrbord
   Haha ja.. varför inte göra om samma misstag för 1000:e gången. Det fungerar jättebra att förstöra halva planeten under ett halvt decennium. Det har väl inte skapat några problem :)

   Radera
  4. Allt är naturligtvis EU-s och Natos (USA-s) fel.

   Utan deras inblandning hade hela planeten blomstrat i ett evigt peace love and understanding.

   Radera
  5. Det räcker att EU och Nato tar ansvar för sina egna fel. Finns ingen anledning att ta på sig allt annat också.

   Om NATO varit ett börsbolag som hade bedömts på resultatet att leverera fred i länderna där de krigar så hade deras börsvärde varit nära noll. Men det är ju inte det uppdrag som NATO har.

   Radera
  6. Så du menar att det forna Jugoslavien var fredligare än den nuvarande ordningen?

   Radera
  7. Jugoslavien höll ju iallafall 1945-1991, typ. Det är ju nästan 50 år av fred. På Balkan kanske det är nåt slagsmål rekord?

   Radera
  8. Om inte annat var det 35 år med Tito.

   Radera
 5. Det verkar ändå som många, en majoritet,exilturkar i Sverige,Tyskland och många andra länder i Europa är för en islamistisk diktatur i Turkiet. Faktiskt ser och låter de som en majoritet, kan flera miljoner turkar ha så fel? Kanske är de shariaislamister allihopa de där turkarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kanske mest är emot att väst jämt mha diverse metoder ska utse alla länders ledare.

   Radera
  2. Så för att protestera mot väst röstar man för en diktator och islamism... tror inte på den teorin alls. Jag tror mer på att majoriteten av turkarna är islamister.

   Radera
  3. Och nu är de plötsligt nära vänner med Ryssland som antagligen kommer att uppmuntra dem till att på lämpligt sätt göra livet surt för EU´s invånare..

   Det är hög tid att förstärka gränskontrollen

   Radera
  4. Det är nog försent. Barbaros Leylani vill ju visa att turkarna ska visa svenskarna att blodet ska flyta... turkarna på Sergels Torg höll med om det med hurra..

   Radera
  5. Kalle 7. Med vilka pengar? Ni satsar ju ett par miljarder kronor mer på immigranternas försörjningsstöd än på försvaret

   Radera
  6. @wikstrom

   Pengar är aldrig ett problem nuförtiden, bara viljan finns så går det alltid att tillverka mer (Låna)

   Och förresten "Ni satsar.." vilka "Ni"? ..

   Blanda inte in mig, hade de jag röstat på det senaste 2 årtiondena haft makten så hade vi åtminstone inte haft några av de nuvarande problemen alls.

   Radera
 6. Borde pensionerats för länge sedan. Men ska han följa moderaternas rekommendation för vanligt folk så ska han väl "jobba" livet ut.

  "Det där med att vara pensionär är ingenting för mig", Carl Bildt i Aftonbladet, 2014

  Andra minnesvärda citat från/om Carl Bildt:

  "Dagens slogan verkar vara att försvaret av Sverige börjar i Sverige. Nåja" Carl Bildt kritiserar sina försvarsvänliga partikollegor på sin blogg i januari 2014

  "George W Bush kommer att vara öppen i dialogen och mer ödmjuk i sin ledarstil” [...än föregångaren Bill Clinton]

  Om Sudan: “Oljan kommer att vara nyckeln till freden”

  "Bildt har inte bara varit aktieägare, utan styrelseledamot i ett bolag som valt att investera nästan hela sitt kapital i den gaskoloss, Gazprom, som i dag är att Kremls torped mot demokrati och yttrandefrihet."
  / Fredrik Malm (Liberalerna)

  "Ariel Sharon var en stor israelisk ledare. En briljant militär befälhavare och också en klok statsman som såg behovet av fred.”, Carl Bildt som utrikesminister, 2014

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare citat:

   "Bildts internationella storhet är betydligt överdriven. [...]
   Sanningen om varför han aldrig gjorde karriär efter Bosnien återstår att skriva, men faktum är att han inte fick något riktigt jobb."
   PM Nilsson, Expressen 10/6 2007

   Han hyllade Ariel Sharon och retade upp mer än halva arabvärlden men i debatten om det Turkiska folkmordet på armenier 1915 uttalade han sig såhär: "Jag vill inte ta ställning vare sig för den ena eller andra sidan."

   "Vi får inte bli för inskränkta i våra perspektiv. Världen är större än Dalarna." Carl Bildt, 2014

   “Vårt bestämda intryck är att situationen i området förbättrats sedan vi kom dit. Vi har inte sett några fördrivningar, utan tvärt om konstaterat att människor flyttar dit.”, Carl Bildt i mars 2001 (tilläggas kan att 2003 startade Darfur-konflikten i Sudan som har krävt 250 000 - 350 000 människoliv och nödställt omkring 3 miljoner människor, och där även Lundin Oil misstänks ha varit delaktig i folkrättsbrott)

   "Jag kan inte förstå att han kan få företräda Sverige. Det är ju helt prilligt. Andra får gå för en Toblerone, men här är det en minister som har försvarat och varit inblandad i ett företag som är ett av de värsta man kan tänka sig. Efter att ha lyssnat på människor som blivit torterade och våldtagna framstår hans försvar av företaget som helt sinnessjukt.” Kerstin Lundell, författare till boken Blod och Olja

   Radera
  2. Carl Bildt grillad i KU angående gasledningen i Östersjön och Lundin Oil.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10926528.ab

   Radera
  3. Carl Bildt hos Bert Karlsson (dåvarande ledare för högerextrema ny demokrati) för att sjunga "fyra bugg och en coca cola"

   https://youtu.be/Nc0_CpiQCdU

   Radera
  4. Kalle gjorde internationell karriär i Jugoslavien som ombud för USA. Inget ont i detta, samtal behövs men att framställa honom som något stort som det gjorts i Sverige är bara löjligt.

   Radera
 7. Får mig osökt att tänka på Nürnberg-dagarna, men med taskigare koreografi. Men det fixar han säkert till så småningom...

  SvaraRadera
 8. Undrar om det är någon form av "nationalislamism" som Erdogan försöker implementera för att spela på de PanArabiska strömningar som funnits där ett bra tag. Syrien/Irak/Egypten har ju haft klanstyrd nationalsocialism innan och i palestina är ju strömningarna som de är.

  Då man dignar under tyngden av kurder och nationalister kanske expansion för att undvika implosion är det enda logiska alternativet för ledningen.

  SvaraRadera
 9. Ska jag spela djävulens advokat ang tweeten ser den mer ut som ett konstaterande än ett ställningstagande.

  SvaraRadera
 10. Tänker mest på "medium-sized dog with a big-dog attitude", eller hur det nu var. Misstänker att han är en stor del av förklaringen till att Ryssland inte riktigt gillar Swe - en massa Ryssofobiska uttalanden och stor inblandning i Ukraina / Georgien kriserna. -- (Kan oxå bero på att vi gärna avlystnar och skickar data till USA.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som av en händelse har hans negativa uttalanden kommit efter han tvingades sälja sina Vostok Nafta (Gazprom).
   Under tiden han hade sina innehav i Ryssland var han mer förstående.

   Radera
 11. CORNU,

  SPRIDER LÖGNER!
  JAG STÄLLER FORTFARANDE FRÅGAN, VAR ÄR DEN HALSHUGGNA SOLDATEN?

  FÖR ÖVRIGT HÄR HAR NI BEVISEN OM ERDOGAN OCH DIKTATORN.

  https://twitter.com/osamaelshafiey/status/762367176481337344

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut som ett lite mer passionerat Nordkorea. GRATTIS!!!

   Radera
  2. Nordkorea?
   Vilken tillväxt har Nordkorea?
   2015: Turkiet klådde Tyskland 3 gånger om.
   Hur många projekt byggs i Nordkorea?
   Enligt Världsbanken så byggs 4 av Världens 10 största projekt
   just i Turkiet, och med epiteten Världens största Byggprojekt
   just nu i "Diktator Turkiet". Dessutom också Världens största Flygplats kommer vara klar i Turkiet år 2017.

   Jag tror det finns snarare en passionerat svartsjuka just mot Turkiet.

   Radera
  3. Så det största problemet med Nordkorea enligt din mening är brist på tillväxt?

   Radera
  4. Vad menar du?
   Har EU get klart till "Diktator Turkiet" att börja förhandla om fullständigt EU medlemskap?? I så fall borde Sverige hoppa ut fort som fan.

   Radera
 12. VILKEN DIKTATOR CORNU???
  ENDAST 5 MILJONER BARA I ISTANBUL RUNT OM I LANDET ÖVER 50 MILJONER !!!
  OCH GLÖM INTE RUNT OM VÄRLDEN ETT ANTAL MILJONER !!!
  OCH ALLA "LIVRÄDDA" FÖR ERDOGAN. DIN LÖGNARE DIKTATOR???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Caps'en e endast på för LÖGNAREN CORNU,

   Trotts upprepade förfrågan var den så kallade "halshuggna" soldaten är håller han tyst som en kyrko mus och hoppas på att jag glömmer bort honom.

   Radera
 13. CARL BILDT, SÅ GÅR DET TILL, SO FORT NÅGON UTTALAR SIG MOT ETABLISSEMANGEN DÅ ÄR HYENORNA DÄR OCH HUGGER SOM BARA DEN. MAN SKALL INTE GE DET MINSTA LILLA CHANS ATT NÅGON BÖRJAR PRATA OM VERKLIGHETEN!!!

  DAGS ATT VAKNA FÖR RESTEN AV SVENSKA FOLKET.

  SvaraRadera
 14. Pest eller kolera? Om Erdogan faller förvandlas kanske hela Turkiet till ett nytt Syrien där 50 olika grupper utropar sig till regering/kalifat och börjar skjuta på varandra. Totalt inbördeskrig följer. Hälften av alla medborgare försöker fly till Europa när gränserna kollapsar. Israel känner sig tvunget att atombomba Bosporen och skapa en oframkomlig gränszon för skydda Europa från islamsk invasion på det sättet.

  SvaraRadera
 15. CORNU, JAG VET ATT DU KÄNNER TILL UTSEENDET PÅ TURKISKA FLAGGAN,
  SÅ DU KAN INTE SPRIDA LÖGNER OM ATT DETTA ÄR EGYPTISKA FOLKET. SOM DU GJORDE MED DE ANDRA MASSAKER VIDEORNA SOM JAG LÄNKA TILL.

  JAG HÄVDAR FORTFARANDE ATT DU ÄR EN STOR LÖGNARE!
  OCH VÄNTAR FORTFARANDE PÅ DEN HALSHUGGNA SOLDATEN!

  SvaraRadera
 16. Kan Cornucopia lägga till en kommentarsregel om att det inte är tillåtet att ha CAPS-LOCK intryckt när det skrivs något i kommentarsfälten?

  Fast det är väl som när man går in på affärn eller krogen. De flesta normala människor förstår väl att man diskutera i normal samtalston och inte bör SKRIKA ute bland folk. Sen hur det går till nere i skåne är väl en annan femma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEMOKRATI HERR Frihet, ELLER??

   Radera
  2. SPRIDER MAN MEDVETET LÖGNER JA DÅ FÖREDRAR JAG "SKRIKA"

   Radera
  3. Tänk på blodtrycket....

   Radera
  4. Skyll er själv, "Skåningen" är en konsekvens av att ni röstat fel, hade jag fått bestämma, så hade han bott kvar i Turkiet.

   Radera
  5. ...Bland de andra capslocks-skrivande islamisterna som tror sig leva i en demokrati

   Radera
  6. Är det bara jag som tycker att Corny gott kan bevisa att han inte är en lögnare?

   Radera
  7. @wikstrom

   Det kan han inte, eftersom han faktiskt _är_ en lögnare, åtminstone när det handlar om SD och vad de står för och hans löjliga, ogrundade påstående om att Putin skulle ligga bakom dem..haha En Dyngspridare är vad han egentligen är!

   Radera
  8. Tyvärr det verkar så !!

   Radera
  9. CORNUUUUUUU,

   VAR ÄR DEN HALSHUGGNA SOLDAAAAATEEEEEN ???

   HOPPAS DU INTE BESTÄLLER DEN...
   FÖR JAG SLUTAR INTE FÖRRÄN DU VISAR HONOM, ELLER MEDGER ATT DU SPRIDER LÖGNER HÄR.

   Radera
 17. Om jag var Putin så skulle jag luta mig tillbaka, ta en Vodka, och kolla på Bildt´s och Wallström´s korkade uttalanden, med ett amuzed smile ! Jag (Putin) vet att jag kan piska upp dom anytime, if needeed.

  Om jag var Obama så skulle jag hålla dom på gott humör, och låtsas att jag skulle hjälpa till om det blev kris, but why bother, who cares about Gotland el skåne ? El Swe, just a small useless country, no oil, full of faggots and gypsies and beggars ....

  SvaraRadera
 18. Nu när Calle Bildt börjar stödja Erdogan så vet vi vilken väg etablissemanget kommer att gå. Inom en vecka eller två så kommer vi se papegojorna på Aktuellt och Rapport prata bra om Erdogans utrensningar.

  SvaraRadera
 19. CORNUUUUUUU,

  VAR ÄR DEN HALSHUGGNA SOLDAAAAATEEEEEN ???

  HOPPAS DU INTE BESTÄLLER DEN...

  FÖR JAG SLUTAR INTE FÖRRÄN DU VISAR HONOM, ELLER MEDGER ATT DU SPRIDER LÖGNER HÄR.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Skåningen 18:23

   Vad är det för morbid böjelse du har då du flerfalt skriker med capslocket uppe efter bilder på halshuggna soldater?

   I väntan på desas bilder kan du göra något annat.

   Du har tidigare insinuerat att CIA ligger bakom den "misslyckade statskuppen" 15 juli i Turkiet. Jag frågade då vilka bevis du hade för det, varvid du länkade till Kennedymordet som inträffade drygt 50 år sedan. Detta kan inte vara ett belägg för CIA:s orkestrering av statskuppen i Turkiet, utan du framställer dig själv i ogynnsam dager.

   Radera
  2. Alla märker ju att det är nåt som inte stämmer med "Skåningen" men det är inget direkt "Fel" på honom han är helt normal jämfört med alla andra från samma land.

   Lagom kul att tvingas dela tvättstuga eller behöva jobba ihop med en av dem, så som jag har det tex. Skulle gärna sett att det varit väldigt annorlunda..Och tryggare..

   Radera
 20. Hans gullande uttalande om Erdogan är inte så konstigt. Carl Bildt är de facto en krigshetsande sunnimuslim, precis som Erdogan.

  SvaraRadera
 21. Som gammelmoderat finner jag detta extra ledsamt.

  SvaraRadera
 22. Gudrun Schyman har ju utryckt sin stora respekt för Bildt pga hans "intellektuella heder". Säger en del...

  SvaraRadera
 23. CORNUUUUUUU, HOPPAS DU INTE BESTÄLLER DEN...!!!

  SvaraRadera
 24. CORNU, e det denna soldat du menar?

  https://twitter.com/aysunengn/status/754250639497134080

  SvaraRadera
 25. Den videon kommer ni aldrig någonsin och förstå... såå ledsamt.

  SvaraRadera
 26. CORNU, eller var det denna, hans huvud nästan huggs av här.

  https://twitter.com/OzcanMuratYLMZ_/status/763189938615619585

  SvaraRadera