Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-08-16 08:03

Börsen steg, men svag öppning väntas

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 fortsatte uppåt under gårdagen, men lyckades inte ta sig över årets tidigare toppar. Kräftgång gäller fortfarande och det ser ut som börsen kommer öppna nedåt idag tisdag.
Dagschart OMXS30.
Även om Stockholmsbörsen steg, så ligger OMXS30 kvar i motståndsområdet runt 1400. Index har ännu inte lyckats bryta sig förbi förra toppen från i mars. Kräftgång gäller alltså fortfarande som trend till åtminstone tidigare nivå bryts uppåt och vi kan börja prata om ett positivt utbrott. Det lär dock inte ske nu på morgonen.
Veckochart Handelsbanken-B.

Det mesta talar för en fallande börs initialt. Husse S&P-500 föll tillbaka efter europeisk stängning och S&P 500-terminen har fallit tillbaka ytterligare. Asien ger inte heller något stöd. Hang Seng går visserligen +0.10%, men Nikkei är minus 1.09% i skrivande stund och All Ordinaries -0.08%.

Huruvida VD-byte på Handelsbanken kommer uppfattas som positivt eller negativt återstår att se, men det är väl annars morgonens stora börsnyhet. Handelsbanken är för tillfället i en kortsiktig positiv trend, men den långsiktiga trenden sedan början av 2015 är tydligt negativ.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

 1. Tror kräftgången kommer att fortsätta för storbankerna.
  Block chain-tekniken kommer att förändra spelreglerna framförallt för back office.
  Den stora frågan är om bankerna är redo för det eller om nischaktörer tar över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag spekulerar att krypto-valutor blir i framtiden globala valutor som kommer ersätta nuvarande lokala. Men inte förrän om något decennium.

   Tror inte det har någon påverkar värdet på bankerna i nuläget.

   Radera