Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-08-14 21:06

Är du medlem i Svenska Kyrkan?

Dags för en liten söndagsenkät (det är söndag, eller är det lördag?) igen, nu när det känns som att semestern är över. På förekommen anledning blir dagens enkät huruvida du är medlem i Svenska Kyrkan.

Svara nedan.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Länge sedan jag gick ur, åtminstone 10 år sedan. Är inte troende eller religiös. Är principiellt mot religion - men har en dont ask dont tell filosofi dvs folk får tro på exakt vad de vill privat men försök inte påverka mig eller samhället du lever i för att passa din vidskeplighet.

  Det som vägde emot utträde var att kyrkan vårdar en enorm kulturskatt i fina gamla byggnader och olika föremål. Det är synd att se kyrkor som stått sedan dackefejden förfalla.

  Det som vägde mest för var att jag inte ville passivt stödja kyrkan, och vill inte anses vara kristen / troende / religiös i officell statistik.

  Jag inser att jag nog kan framstå som fruktansvärt fyrkantig i frågor om religion..

  SvaraRadera
 2. Jag är kristen, älskar SvK:s liturgi och de gamla psalmerna. Jag går även i kyrkan på söndagarna (missar dock ibland numera eftersom jag har småbarn). Jag har dock inte medlem längre eftersom jag är ideologisk motståndare till socialdemokratin och upplever att SvK har tagits över av (S) sedan några decennier tillbaka.

  Mitt behov av att ära Gud är dock intakt och som kristen lämnar jag naturligtvis kollekt så länge medlen inte samlas in för politiska ändamål. Då avstår jag.

  SvaraRadera
 3. Jag upprepar: Svenska kyrkan är en av landets största fastighetesägare. Lämna inte denna förmögenhet i händerna på ett gäng psykopater!
  För det blir effekten om alla förståndiga människor går ur kyrkan....
  Är ni inte religiösa så ta åtminstone ett samhällsansvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, lämna inte det dukade bordet utan gör ett plikt att hjälpa styra skutan rätt igen.

   Radera
  2. Absolut, lämna inte det dukade bordet utan gör ett plikt att hjälpa styra skutan rätt igen.

   Radera
  3. Så genom att vara passiv ointresserad medlem som endast betalar in pengar till kyrkan så hindrar man tillgångarna från att hamna i händerna på ett gäng psykopater istället för att tillgångarna används för verksamheten. Ja, det låter ju fullständigt logiskt.

   Radera
 4. Jag gick ur hyfsat nyligen, dvs. för ungefär två år sedan. Istället går pengarna till SOS barnbyar.

  SvaraRadera
 5. Jag slipper tänka på om jag ska vara medlem, eftersom mina föräldrar gick ur innan jag föddes.

  SvaraRadera
 6. Kyrkan kan vara tacksam över att enkäten inte är representativ.

  SvaraRadera
 7. Gick ur kyrkan samtidigt som SD kom in i riksdagen. Brunnes beteende var i min mening förkastligt och det var droppen som fick bägaren att rinna över. Inget jag ångrar när jag ser hur vänsterextremisterna i kyrkans ledning agerar idag. Dom har inte fattat ett skvatt.

  SvaraRadera
 8. Är ateist, så jag gick ur så fort jag kunde = när jag blev myndig

  SvaraRadera
 9. Jag lämnade kyrkan i våras. Kyrkan företräder numera andra än kristna och jag har inte hört ngt om de kristnas förföljelse fr deras sida - A Jackelen & Co är ej representativa för mig

  SvaraRadera
 10. Jag gick ur sedan många år. Mina barn är inte ens döpta. Men genom min socialdemokratiska trosuppfattning så är de i alla fall inskrivna hos skatteverket för resten av sina liv. Under livets gång får de självklart själva avgöra vart de vill hamna efter sitt liv. Tror de på Gud så kan de säkert övertala denne gamle man att få hämta hem deras far från Valhall. Gud lär väl ändå inte ha infört allt får hårda migrationsregler?

  Svenska Kyrkan representerar inte de troende eller ens de kulturbärande värderingarna längre. Såg någon slags inbjudan till "regnbågsafton" sist jag var på vänners dopkalas i kyrkans lokaler. Församlingarna har förlorat uppfattningen om vad som är rätt och fel i mina glasögon. När jag tar av skygglapparna för ögonen kan jag förstå det, men jag accepterar det ändå inte som något som jag skulle behöva stötta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OT i förhållande till inlägget: Du har inte känslan av att socialdemokraterna måste evolvera till snäppet mindre globalistiska ekosocialliberaldemokrater för att förbli relevanta?

   Och kanske börja intressera sig lite för medborgarlön, som Corbyn? Meningsfulla och rimligt välbetalda heltidsjobb åt alla är väl bara en fantasi i en värld där det mesta digitaliseras och automatiseras och naturresurserna inte räcker till för någon kraftig expansion av ekonomin?

   Jag är absolut inte skitpigg på att starta ett nytt parti, men är lite osäker på vilket (om något) existerande parti som har förutsättningar för att uppgradera sig själv till framtidsrelevans... Samtliga partier kan kännas ganska hopplösa.

   Radera
 11. Gick ur för länge sedan, svenska kyrkan är inget för mig då jag anser att religion bara är ännu ett verktyg för att försöka kontrollera människor och så alltid har varit.

  På senare tid när man mer och mer ser politiken och religionen gå hand i hand så stärker det bara min uppfattning.

  För övrigt, bara jag som tycker texten har blivit väääl så liten? Gränsar till att vara besvärlig att läsa för mig :( (chrome på windowsmaskin)

  SvaraRadera
 12. Är med i svenska kyrkan, men mest för att jag har jobbat hos dem.

  SvaraRadera
 13. Är med i svenska kyrkan, men mest för att jag har jobbat hos dem.

  SvaraRadera
 14. Är med i svenska kyrkan (tror jag) men vad som än viktigare är så är jag medlem i den sant Bibliska kyrkan det vill säga alla sant troende som har den Helige Ande i sig.

  Jag var av den mening innan (som Alexander A ovan) att religion bara handlade om att kontrollera människor, tills en natt i okt/nov 2013 då jag befann mig i en desperat situation och jag ropade på Herren Jesus, och han svarade, det är allt jag kan säga. Gud är en verklighet, oavsett vad du tror. Detta förändrade mitt liv. Något.

  Folk kan säga och tro vad de vill men detta är min historia. Jesus lever. Glöm inte att ge ditt liv till honom innan ditt sista andetag. Annars blir det mörkt, för utanför Gud finns inget liv.

  SvaraRadera
 15. Tips på profetia aktuell i vår tid: http://www.flammor.com/profetior/profetia031.htm

  SvaraRadera