Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-29 12:24

VRR samlade in 342 000:- på 14 timmar

Veteranstöd Rapid Reaction, VRR, samlade in 342 000:- SEK på cirka 14 timmar åt ärendet VRR65. Det handlade om en Tysklandsboende veterans lilla dotters sjukvårdsräkningar, där sjukvårdsförsäkringsbolaget vägrade betala.


Sympatiserande och medlemmar i VRR samlade alltså in mer än de cirka 332 000:- SEK som behövdes för att förhoppningsvis tillfälligt betala sjukvårdsräkningarna medan tvisten med försäkringsbolaget pågår. Även om VRR:s stöd är ovillkorligt (men VRR betalar själva räkningarna efter utredning och beslut om stöd, så pengarna går till det beslutade ändamålet), så avser VRR65 att betala tillbaka hela beloppet till VRR om familjen vinner tvisten med sjukvårdsförsäkringsbolaget.

Veteranen bor i Tyskland och omfattas av privat sjukvårdsförsäkring, som förstås ofta bråkar när det gäller dyrare behandlingar, som i detta fall en epilepsioperation med komplikationer. 

Exakt belopp att betala beror förstås på valutakursen vid betalningstillfället. Överskjutande insamlade pengar går i vanlig ordning in i VRR:s buffert. Föreningen sköt initialt till 20 000:- SEK ur sagda buffert. Resten har kommit från medlemmarna och stödjande, inklusive en del egna företag.

Nästa rapportering om insamlat belopp kommer klockan 14:00 och det lär stanna högre än 342 000:-.

Ni hittar VRR:s hemsida här och VRR65-ärendet här. Glöm inte heller att följa dem på Facebook, inklusive VRR:s auktioner där man nyligen kunde köpa ett signerat exemplar av Stjärdamm. Man kan också bli företagssponsor hos VRR.

Jag är sedan tidigare i sommar hedersmedlem i VRR tillsammans med riktiga storheter som Johanne Hildebrandt, Five Finger Death Punch och Sabaton.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Det måste kännas skönt med det stöd familjen får i Tyskland för sin dotters operation, och jag hoppas det blir bra till slut.

  Men jag ställer mig frågan är inte dotterns mamma tyska? Om så är fallet tycker jag att dottern kunde opereras ur det allmänna i Tyskland. Men jag kanske har fattat fel?

  Om dotterns mamma inte är tyska, ej heller fadern, då förstår jag varför man har tecknat en privat sjukförsäkring för dottern, som det nu bråkas över.

  Från det ena till det andra:
  Från fosterländsk synvinkel finner jag det stötande, i blogginläggets bild, att man använder amerikansk text runt en bild på den svenska flaggan i militära sammanhang. Man frågar sig då, var ligger lojaliteten och för vilket land krigar man? Svenska är det officiella språket i Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollar du upp VRR så kan du se att det är ett talesätt de använder.
   Dessutom vid utlandsuppdrag är det engelsk tabulering som gäller vid samverkan med andra utländska förband så det är nog inte så konstigt att det blir lite blandade språk i en sådan förening (själv medlem i VRR och månadsgivare).
   Ex: Jag var i en nordisk FN bataljon vid två tillfällen och en Natomission på Balkan på -90 talet.
   Jag fattade inte ett ord vad Danskarna sade på radio så redan där fick vi prata engelska, Finnarna skall vi inte tala om vid samverkan.
   Det är bara ett talesätt och jag tror inte det finns en enda veteran som inte vet vem hans hemland är och vad den svenska flaggan står för......
   För mig står nämligen flaggan i dessa sammanhang för vänskap, broderskap, gemenskap och engagemang för andra människor.
   Det var därför jag gjorde mina missioner, för att hjälpa andra i världen och det gjorde jag med stolthet som svensk.

   Radera
 2. Skall man vara petig så är texten skottsk och från 1884 men den blev känd i och med låten av brittiska The Hollies 1969.

  SvaraRadera