Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-10 21:53

Vilka är mina bästa blogginlägg någonsin?

Lider av total omotivationsbrist. Kommer inte på något att blogga om. Så varsågoda kommentarsfältet är öppet på temat Cornucopias? bästa blogginlägg någonsin.

Själv har jag ingen aning. Mest läst är sällan bäst, oftast betyder mest läst bara mest missuppfattat eller numera slagkraftigaste rubrik, nu när folk bara läser rubriker på Facebook eller Twitter.

Så länka gärna till mina bästa blogginlägg i ert tycke. Det finns 11 131 blogginlägg att välja mellan.

Nu ska jag skriva ett kapitel till på Höstsol. Fick till ett riktigt bra femsidigt prologkapitel igår.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

58 kommentarer:

 1. Dubbel negation (Brist på omotivation). Du har mao massor med motivation så skriv en bok eller något.

  SvaraRadera
 2. Ditt bästa inlägg har du inte skrivit än.

  SvaraRadera
 3. http://cornucopia.cornubot.se/2014/02/reala-svenska-bostadsrattspriser-1970.html
  Tror du även skrev en uppdaterad version men det var detta som slog mig hårdaste. Även om jag bara var ett barn (7 bast) så kommer jag ihåg hur oroliga många var under 91-92 när bostadsmarknaden säckade ihop totalt. Att sedan inse att den krisen ser ut som en liten blipp i förhållande till nuvarande nivåer blev skrämmande.

  SvaraRadera
 4. "Cykeln är snabbare än bilen"
  http://cornucopia.cornubot.se/2009/02/cykeln-ar-snabbare-bilen.html

  SvaraRadera
 5. Vite mannens flykt. Tveklöst.

  SvaraRadera
 6. Lite svårt att hitta tillbaka till gamla inlägg. Dock rankar jag de som förklarade vad pengar är ganska högt. Flera inlägg om energi gillade jag också. Egentligen är de flesta inlägg bra och ger anledning till eftertanke. Det är väl därför jag hänger här. Om du vill få inspiration och skriva om vetenskap finns mycket att hämta här:http://phys.org

  SvaraRadera
 7. Oj. Vet inte. Det är faktiskt en svår fråga. Men en som jag ibland läser om är faktiskt den satirinlägget om Copyswede. :)

  SvaraRadera
 8. http://cornucopia.cornubot.se/2013/11/lanta-fjadrar-omfattande-fel-i-sou.html?m=1

  SvaraRadera
 9. Bäst vet jag inte. Har bara läst denna suveräna blogg i några år och skrapat på ytan har jag en känsla av.
  Men det var i alla fall kul när du påminde om hur Paolo Roberto plockade isär Hanna Fahl.

  http://cornucopia.cornubot.se/2011/01/hanna-fahl-goes-dn.html?m=1

  SvaraRadera
 10. Denna har jag länkat till mången uppgiven förälder: http://cornucopia.cornubot.se/2016/01/skolans-krig-mot-pojkar.html

  SvaraRadera
 11. Embryot till midvintermörker måste ju vara på topp fem i a f.

  SvaraRadera
 12. Jag har nog läst över 90% av alla dina inlägg, och tycker att de nästan alltid brukar vara läsvärda. Har ändå svårt att hitta något enstaka som sticker ut, många håller en hög nivå. Här är några favoriter:

  Ett av de allra viktigaste för människors övelevnad: http://cornucopia.cornubot.se/2015/05/nar-kriget-kommer.html

  Jag älskar de mer raljerande inläggen där du totalsågar någon politiker eller mediefigur jäms med fotknölarna, t.ex.:
  http://cornucopia.cornubot.se/2015/02/historielos-asa-linderborg-hyllar.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2011/03/det-politiskt-korrekta-p3.html

  Svensk politik måste korrigeras på många områden, ett av dem är vårt försvar. Inlägg som dessa kan göra stor skillnad i debatten:
  http://cornucopia.cornubot.se/2012/02/sovjetunionen-planerade-aldrig-for.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/03/fakta-om-krims-illegala-folkomrostning.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/07/insiktsfull-buk-kommentar.html

  SvaraRadera
 13. Det här är ditt bästa inlägg tycker jag: http://cornucopia.cornubot.se/2013/05/gilla-laget-lat-oss-odla-var-tradgard.html

  SvaraRadera
 14. http://cornucopia.cornubot.se/2013/07/resultatet-viker-for-svenska-schibsted.html?m=1

  SvaraRadera
 15. Jag vill få kaffet upp i strupen igen av dina rubriker. Det fick jag för några år sedan, men så viktig är inte bloggen att jag memorerar alla dina rubriker.

  Jag vill veta sånt jag inte redan visste. Att Putin är dålig visste jag nog före alla andra.

  När motivationen tryter så säger hjärnan åt en att göra tvärtom - lyssna på hjärnan. Det har hjälpt mig många gånger.

  Putin är åtminstone en nykter ryss, Åkesson köpte en kostym, lät håret växa och kammade sig och skaffade ett jobb åtminstone, Sjöstedt är nog den intelligentaste svenska vänsterpartisten någonsin och det var faktiskt moderater som avskaffade värnplikten (den sista bulten i kistan på försvaret). Gamla moderaterna stod åtminstone för det de var. Nya moderaternas nya slogan? = "Det är en plikt att slavarbeta åt utländska företag, men inte längre en plikt att försvara sitt nationella territorium." Konservativt? I h-e heller.

  Liberalerna är ju för mer tvång, betyghets och regler än nån annan.

  Centerpartiet är väl de största EU-förespråkarna trots att varenda bonde fick lägga ner efter att vi gick med i dyngan.

  Miljöpartiet skyfflar kol och målar sina båtar med giftiga ämnen.

  Krisdemokraterna värnar islamistiska friskolor och Socialdemokraterna försöker vinna röster hos den nyrika storstads-överklassen.

  Världen har alltid varit uppochner. Nu har Sverige har blivit lika uppochner. Vänd bloggen uppochner igen så ska du se att motivationen återvänder. Det är vi män som har stjälpt landet åt h-e och det är bara vi män som kan få det rätt igen. Sänk ner oss män (med undantag av mig) ner i dyngan där vi hör hemma och bygg upp oss igen!

  SvaraRadera
 16. Jag undrar om inte du också omvärderat den sista Kent-skivan och nu tycker om den i stor utsträckning.

  SvaraRadera
 17. Ta en paus då. Svårare än så borde det inte vara. Sommaren är om jag inte missminner mig den tid på året när bloggläsandet går ner. Du har sålt tillräckligt med böcker för att kunna leva på ditt författarskap enligt din egen uträkning här på bloggen och vad du sedan angivit som antalet sålda böcker. Ibland behöver även en högpresterare, om inte ledigt så i varje fall dra ner på monotonin i sin produktion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för linje? Inte kan det vara arbetslinjen i alla fall. Det Lars gör är ju nåt vettigt till skillnad mot vad 90% av vad den svenska arbetsföra befolkningen pysslar med om dagarna.. Städa åt överklassen, trycka reklam, dela ut reklam, skriva policy-dokument, sitta i möten, servera fika åt föräldralediga, sälja mobiltelefoner, telefonförsäljning, mm.

   En av få som gör nåt vettigt med sin tid och så vill du att han jobbar mindre? Är du moderat eller bara allmänt korkad?

   Radera
  2. Jag är förmodligen korkad och jag skriver inte att han ska jobba mindre bara göra annat än att blogga. Att fortsätta att producera något som inte längre ger en glädje och inspiration bara för att producera text tenderar att i slutänden ge sämre resultat för läsare. Detta kan i sin tur leda till fallande läsarantal vilket i sin tur kanske gör att man ytterligare tappar sugen. Bättre då att ta en paus från bloggen och fokusera på skrivande och annat som ger en energi för att återupptäcka glädjen med bloggandet igen. Men det är ju givetvis upp till Lars. Jag tillhör inget parti.

   Radera
  3. Förmodlingen korkad? Stå upp för dig själv för bövelen. Men jag antar väl att du har rätt.

   Bara blogga? Återupptäcka glädjen med att blogga? Det finns väl ingen glädje i att blogga - men det är ett jobb som ger en rejäl inkomst och påverkar människor i rätt eller fel riktning. Skit samma om folk försvinner eller inte - det är inte mängden läsare som räknas, då ska man blogga om meningslöst mode och inredning i så fall. Vi riktiga män gör saker för att de har en karaktär och ära i det de gör inte för att vinna massornas bekräftelse! Det är vad man har eller inte har där inne oavsett vad folk tycker och tänker som räknas. Sen får folk tycka vad de vill, stå för sina egna åsikter och gå vidare.

   Men det har marknadskrafterna tagit ifrån oss allihop. Nu är vi alla som gnälliga men lydiga fruntimmer som simmar med strömmen i jakt på bekräftelse och pengar att shoppa loss för.

   Radera
 18. Förlåt Lena Melin. Valet av bild var klockrent.

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Hittar ingen länk nu men inlägget om hur du fann Allah och konverterade till islam var givetvis det bästa. Hoppas du hade en trevlig Ramadan förresten.

  SvaraRadera
 21. De som förutspår en bubbla i bostadspriserna gillar jag mest. Inte för att de slagit in än men för att de varnar för något som kan slå in, om ingen nyktert talar om riskerna.
  Sen är din Ryssofobi rätt intressant, för den tycks delas av många.
  Ett tag var din inställning till migration tänkvärd eftersom du instinktivt förknippade avvikande åsikter i frågan med rasism. Där har till yttringar skett.
  Men ursprungligen började jag följa din blogg på grund av energifrågan. Peab oil.

  SvaraRadera
 22. http://cornucopia.cornubot.se/2016/06/folk-betalar-vad-som-helst-for-en.html?m=1

  SvaraRadera
 23. Jag har svårt att peka ut enskilda inlägg, finns så många att välja bland. De som nämnts ovan minns jag också som bra. Några teman och insikter har jag plockat upp först här på bloggen är exempelvis bostadsbubblan och de inflationsjusterade bostadspriserna, samt demand-destruction mekanismen i peak oil diskussionen.
  Din svarta humor hjälper mig orka med vår samtid.

  SvaraRadera
 24. http://cornucopia.cornubot.se/2011/04/saudi-arabien-kan-inte-oka-produktionen.html
  röstade jag på för ett antal år sedan i din motsvarande enkät.

  Nu i efterhand känns inte alla delar i det blogginlägget lika träffsäkra, även om rubriktemat äger sin giltighet.

  Så det bästa inlägget kanske inte är skrivet ännu.
  Det vore intressant att läsa om hur du idag ser på peakoil.
  Hade Lennart W på WCV trots allt en poäng med sin okuvliga optimism om människans förmåga att med hjälp av tekniska framsteg någorlunda överbrygga de problem, som Greyshark(Greywolf?) menade kommer att innebära en mycket besvärlig övergångsfas?

  Hade Marian Radetzki trots att allt en poäng i sin analys, även om vi aldrig kom ända ner till 20 USD/fat?

  Hur ser du på PO-problemet idag och säg 10 år framåt? Hinner teknikutvecklingen ikapp eller har vi en ännu större katastrof framför oss nu, då dagsförbrukningen ökat sedan "PO-platån" på ca 86 milj fat/dag.  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har sagt att oljepriset inte kan sjunka mer inom sin tid?

   Radera
  2. De kommer att pumpa upp så mycket olja som det bara är möjligt för att försöka hindra utvecklingen. Det kan gå ner långt under 20 dollar. Det kan nog t.om. nästintill bli gratis att tanka med bensin ska ni se om jag känner rika människors girighet rätt.

   Gratis bensin? Hur är det möjligt? Men vänta så ska ni se!

   Radera
  3. Du har många märkliga åsikter, Frihet. Trollar du, eller är det sådan du är?

   Radera
  4. Att Sverigedemokraterna skulle ha 18 procent av rösterna, att vi har minusräntor, att Ryssland skulle hota ett europeiskt land och att britterna ska lämna EU, att nykomlingen Tesla utmanar hela bilindustrin, att grekerna skulle hotas att kastas ur euron, eller att någon som Donald Trump övervägs kunna ta makten i USA. Det var märkliga åsikter för bara några år sedan.

   Radera
  5. Apropå oljepriset så har även Goldman Sach, RBS, SC och Morgan Stanley under våren varnat för att oljepriset kan komma att sjunka under 10 USD / fat. Men de brukar ju också ha märkliga åsikter, de där investeringsbankerna.

   I vissa oljeproducerande länder är ju fö bensinen så subventionerad att den näst intill är gratis (några få lren per liter). Öppna upp dina vyer.

   Radera
 25. Inlägget om medborgarlön fick mig att tänka om: http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/medborgarlon-en-alternativ.html

  SvaraRadera
 26. Finns för många bra för att lyckas plocka fram ett enstaka inlägg. Allmänt kan man säga att om man följer den här bloggen kan man gå in i nästan alla diskussioner med ett informationsövertag.

  Inläggen om villkoren för att livnära sig på landet har varit en ögonöppnare för mig, liksom de om Sveriges bristande försvarsförmåga. Några riktiga höjdare var de som handlade om hur man kan planera sitt boende eller bugout med hjälp av Nukemap.

  SvaraRadera
 27. "Ansvar skall tas på 3 sätt" Hitta gärna länken. Den var legendarisk (kolmården-olyckan).

  SvaraRadera
 28. Tack för en bra blogg med mycket tänkvärd läsning.

  Jag har last på Cornucopia till och från under de senaste åren men kan inte peka på något enskilt inlägg som det bästa just nu.

  Om du saknar uppslag skulle jag gärna se ett försök av dig att skapa en mer global och sammansatt bild av de bubbeltendenser mm som du skriver om.

  Jag har svårt att se hur man ska kunna ta sig ur dagens nollräntepolitik och kreditexpansion utan att helt krascha FIAT systemet och helt enkelt skriva de flesta skulder på något sätt.

  Delar du den synen? Hur skulle ett sådant scenario kunna se ut?

  Vem kommer stå som vinnare? Kan det vara så att låntagare som köpt fast egendom eller guld för pengarna till slut blir vinnarna?

  SvaraRadera
 29. Skriv nåt vettigt om Brexit och ekonomisk-politiska scenarier för Storbritannien. Alltså inte dravlet om jordens undergång och fjärde rikets återkomst som hjärndödpressen matade oss med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag väl redan gjort?

   Radera
  2. Vettigt menar han. Brexit var en brakförlust för storfinansen och bankerna (4000 miljarder back läste jag nånstans) men en vinst för de arbetslösa i UK som kanske får börja bygga, tillverka och sälja riktiga grejer igen istället för att sitta och spela importerade spel på en dator.

   Radera
  3. Åtminstone med lite fräscha infallsvinklar som t.ex. Den här italienske journalistens synpunkter (som inlägget i express avser)

   Radera
  4. Ja, snart kanske de får börja tillverka riktiga grejor som pilbågar, handplogar och kvarnstenar. Och slipper fördärvlig skit som maskintillverkade klädesplagg! Så lever de sedan lyckliga i alla sina dagar! Arbeit macht frei!

   Radera
  5. Vi pratar modern ekonomi nu....

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Kukeliku;
   Det vi lär oss av historien är att vi aldrig lär oss av historien. Med arbete menar jag att arbeta för att bli mer självförsörjande. Robotar tar över fabrikerna. Varför bara ha enorma fabriker i Kina och mat från hela världen när du kan ha små robotiserade och automatiserade effektiva enheter i närheten av konsumenterna? Du slipper stora lagerkostnader, du slipper transporter, du slipper mellanhänder och du slipper tullar och allt möjligt strul. Allt går dessutom snabbare och blir säkrare. Tvärtom vad alla säger om globalisering så är det de små lokala lösningarna som nu är framtiden. Skriv ut en tacos till fredagsmyset och få varor hemtransporterade i en självkörande budbil från en närliggande fabrik. Gå sen ut och plocka färska grönsaker från ditt helautomatiserade växthus som tar gratis energi från solen och gratis vatten från himlen. Billigare och enklare går nog inte.. Möjligtvis om en robot hämtar in det åt dig och plockar disken efteråt.

   Tvärtom vad alla välbetalda politiker, chefer, professorer och näringslivstoppar försökt pränta in under alla år så ger ditt arbete dig inte din frihet i slutet av livet. Det tar livet ur dig. Paradoxen är att ju hårdare du arbetar desto mer beroende blir du av arbetet – varför? ”I´m loving it”. Men det är klart att de vill att du ska få för dig att arbeta ihjäl dig åt dem tills du är minst 70 år – ”just do it” - för det är ju det dessa människor lever på. Du är lurad - ”Taste the feeling”.

   Tvärtom vad du tror så är det just att sluta jobba som är lösningen. Och främst börja jobba åt dig själv och din familj. Och då menar jag inte som konsult eller säljare utan som de flesta människor gjorde innan industrialiseringen, men med hjälp av dagens teknik.

   Radera
  8. Läste nyss en artikel i VA om robotar som börjar leverera mat fram till dörren i europeiska städer, snart också i USA. Med målet att det ska kosta en dollar för transporten. http://www.va.se/nyheter/2016/07/11/starship/

   Radera
 30. Om Lars söker konstruktiv kritik så tycker jag att bloggen var bättre förr.
  För några år sedan ,när jag hittade bloggen, så handlade den mest om att med fakta och statistik visa vad som var sant i förhållande till olika makthavares påståenden och även förklara ekonomiska sakförhållanden.
  Numer är det ofta raljerande, öknamn och personligt tyckande som har lika lite faktagrund som det som kritiseras. Om det ger fler läsare - fine men det vore synd om skillnaden mellan Cornucopia och aftonbladet endast är partifärg.

  SvaraRadera
 31. När det gäller inlägg så tycker jag peak oil är intressant. Ekonomi till och från beroende på inriktning. Försvar är också intressant.

  SvaraRadera
 32. Definitivt "Det Stora Svaret om Allt" http://cornucopia.cornubot.se/2011/11/det-stora-svaret-pa-allt.html

  SvaraRadera
 33. De mest intressanta ämnena är
  - Peak Oil och energirelaterade inlägg
  - Idiotförklara politiker med fakta
  - Analys av ekonomi
  - Bostadsbubblan

  SvaraRadera
 34. Rösta på din favorit på BLT gatan och är Regeringen Reinfeldt/Borg facister

  SvaraRadera
 35. Ett annat helt fantastiskt inlägg är att hyra en landsfader. Sen det mesta om bostadsbubblan.

  SvaraRadera
 36. Du skriver om så många olika ämnen så det är svårt att välja, det hade kanske varit lättare att välja ett bra inlägg inom ett visst område. Det kan ju vara försvar, ekonomi, skatteslöseri, teknik, psykologiskt försvar, media, Ryssland, utrikespolitik, politikers eventuella kompetens eller brist därpå, miljöfrågor, lant- och skogsbruk, överlevnad i krissituationer och inte minst det du kallar för trams.

  Jag tycker om när du raljerar för det kan få ett halvtrist ämne att bli intressant.

  SvaraRadera
 37. Allt med egna data. Det som media idag lagt av med är den undersökande journalistiken och de egna slutsatserna. Ibland fel, oftast rätt - Cornucopia är en bra blogg. Artiklar om hur vi klarar kriser är annars väldigt bra: vilka sjukdomar bör man se upp med vid en samhällskris ? Hur känner man igen dem ?

  SvaraRadera
 38. De här inläggen är exempel på undersökande journalistik, som jag ibland refererar till:
  http://cornucopia.cornubot.se/2012/03/radda-klimatet-at-mer-kott-och-drick.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2013/01/varlden-behover-mer-kott-av-ratt-sort.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2016/04/totalsagning-av-svenskt-klimatarbete.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2011/02/fossila-goteborg-energi-anmald-for.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/08/globala-co2-utslapp-okade-med-tolv.html
  http://cornucopia.cornubot.se/2012/12/vasttrafik-kostar-445-sek-per-mil.html

  Men de är ju så o-PK, så man skulle aldrig hitta sådana artiklar i msm.

  SvaraRadera