Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-22 11:06

Turkisk desinformation om desinformation - "fejk fejk"

Sultan Erdogan av Turkiets islamist-fascistiska sympatisörer sprider lögner om att de flertal filmer på när de lynchar och skär halsen av utkommenderade värnpliktiga soldater är fejk. En sorts fejk-fejk. En granskning av turkiska Foça visar dock att det som är fejk är påståendena om att filmerna är fejk.


Erdogans anhängarna har publicerat en lång rad fejkade bilder på Internet, t ex foton på stridsvagnar och andra  pansarfordon på Turkiets gator. De bilderna är från Egypten, och var till för att hävda ett grövre kuppförsök än vad som faktiskt förelåg.

Medan det förekommer fejkade bilder från Turkiet, så är ingen av de bilder jag nämnt eller länkat till fejkade. Eftersom de värsta - när islamisterna och Erdogankramarna skär halsen av värnpliktiga soldater - är så illa så kommer jag inte länka till dessa direkt.

Erdogananhängarna har nu alltså börjat fejka att riktiga bilder och filmer är fejk.

"With so many fake images circulating, it’s normal that people would become wary of all images. But sometimes, images that internet users believe are fake may turn out not to be. Many people on social networks relayed claims that this photo did not show a soldier lynched on the Bosporus Bridge this weekend, but that it was actually a picture of a car accident in Van, a city in eastern Turkey, in 2006.However, after Foça looked at all the news items published in 2006 about this car accident, he found no such image related to it. Moreover, several videos filmed on the Bosporus Bridge this weekend show different angles of this same lynching."
Fejkbilder har blivit så etablerade att fejkpåståenden nu alltså används för att misskreditera äkta bilder och filmer.

Återigen, ni kan titta in hos Mexlumy på Twitter och bläddra bakåt till 16-17:e juli, så ser ni gott om bilder från lynchningen av värnpliktiga soldater, både på Bosporenbron, på CNN Türks kontor och på flera andra platser. På en del bilder visas också det fascistiska Grå vargarnas handtecken. Sedan finns också filmer på hur Turkiets Erdoganregim samarbetar med Daesh, samt foton på IS-krigare inne i Turkiet deltagande i stödet för Erdogan.

Att Erdogan är islamist och djupt odemokratisk råder det inget tvivel kring. Över 60 000 utrensade i statsapparaden via  arresteringar eller avskedadanden på bara några dagar och utlyst undantagstillstånd är facit nog. Därtill visar hans följare tydligt på de filmer och videos de publicerar hur de ser på mänskliga rättigheter och extremt grovt politiskt våld.

Tidigare artikel i ämnet kring lynchningarna hittar ni här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Åh nej! Nu kommer skåneturken in och spammar ännu mer med versaler och tillmälen i flera inlägg i rad. Bespara oss denna vånda...

  Annars är nog den stora nyheten för idag...

  http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3978778.ece

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, han blev nog tyst nu.

   Radera
  2. Tror du? Det tror inte jag.

   Konspirationsteoretiker, foliehattar, fundamentalister och generella dårar har alltid en ursäkt eller förklaring likt nån-annanismen.

   Radera
  3. Lite försvenskad hade Skåneturken dock blivit, då han satte 18+ åldergräns på bilderna och filmerna han länkade till. Islamister har normalt ingen sådan åldergräns, varken på sina gärningsmän, eller på offren.

   Radera
  4. Låter som någon fick smaka på the banhammer. Bra att bloggen håller högre nivå än flashback.

   Radera
  5. Jag tror skåneturken har annat att göra. Det är fredag! Han har nog tillsammans med ett koppel andra män intagit kuddbitarposition.

   Radera
  6. Jag saknar honom redan...

   Det är alltid uppfriskande att läsa inlägg fyllda med galenskap och ångest.

   Radera
  7. Saknar du skåneturkens falska lovsång till den f.d. lemonadförsäljaren? Turkiet har en före detta lemonadförsäljare till diktator som nu sölar ner gatorna med blod istället för lemonad. I Sverige har vi en före detta svetsare men numera feministisk mysfarbror till stassminisster.

   Radera
  8. Doktor Synt;
   Jag ser hellre en feministisk mysfarbror som klarar av att svetsa än en hårdför stockholmskvinna mitt uppe i både karriären och klimakteriet eller en smått deprimerad gammelnynazist som måste sjukskriva sig efter en otrolig valframgång. Det är ju de alternativ vi har att välja på.

   Radera
  9. Kan du inte hitta på något eget alternativ då? Att välja ett dåligt alternativ låter inte bra.

   Radera
  10. gruelse: inte för att jag gillar islam, men det är bara osmakligt att göra narr av att troende muslimer böjer sig ner när de ber.

   Radera
  11. @Magnus Palm 09:10

   Det hedrar mig att du säger så, för då följer jag en fin gammal studentikos tradition. Följande sång, ”Balkongvisan” ur Lundaspexet Djingis Khan (1954), sjöngs av Hasse Alfredsson när han låg vid Lund.

   När jag står på min balkong, hej dingedingeding, hej dingedingedong
   Då sjunger jag min enkla sång, hej dingedingeding, hej dong.
   Tjugo gånger varje vecka ska en trogen muselman
   lägga sig på knä mot Mecka, ner i modden med sin kran. HEJ!
   https://www.youtube.com/watch?v=biTjbvNzXsc

   Annars, så finns det en annan verklighet, som godtrogna svenskar, inte ser. Detta har Erdogan sagt 1997:
   "Moskéerna är våra kaserner, kupolerna våra hjälmar, minareterna våra bajonetter och de troende våra soldater…”

   Radera
 2. Dom verkar ju tro på Koranen och sånt, vad förväntar du dig? Att dom ska ha nån slagsmål grundläggande idé om vad sanning ens är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va?! Tror du att skåneturken är flera personer.. eller att han har flera personligheter?

   Radera
  2. Jaha, jag trodde du pratade om skåneturken. Ursäkta.

   Radera
 3. När socialismen förlorade sin framtidstro med Sovjets fall lämnade alla poitiker den officiella uppfattningen. Sedan var det USA -liberalismen som gällde. Fram till 9/11....
  Efter det så är det Islam som gäller....
  Inget konstigt med det.

  SvaraRadera
 4. Jag har funderat över varför människor som ger sig in i strid, eller hamnar i kläm i strid i mellanöstern/arabvärlden, över huvud taget ger upp levande och låter sig tillfångatas, när de vet vad som väntar? Känner de inte sina egna befolkningar?

  Se'n detta hjärndöda flockbeteende där de rusar efter stridsvagnar och kastar sten, ägg och vad fan som helst medan de gapar i högan sky, eller står och trampar, spottar och sparkar besinningslöst på ett lik med avskuren hals. Seriöst, vad är det för djävla mentalitet?

  Att sprida falska rykten, misskreditera äkta bilder, och sprida falska bilder, är en del av propagandakriget, och det fungerar. Folk vet till slut inte vad de ska tro, och väljer magkänslan och att favorisera sin politiska övertygelse. Man ursäktar sig med, kanske med rätta, att den andra sidan är lika goda kålsupare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt korrekt med sista stycket där. Det handlar t ex i fallet med Rysslands nedskjutning av MH17 (som först bekräftades av både rebeller och Ryssland, till man upptäckte att man skjutit ner ett civilt flygplan och inte ett ukrainskt militärt transportplan) inte om att lansera någon trovärdigt alternativ, utan att översvämma "marknaden" med rent nonsens så ingen till slut vet vad de ska tro. Sanningen kan alltid dränkas i tusentals lögner.

   Radera
  2. @Doktor Syn: Eeh, är du förvånad? Var har du varit de senaste 50 åren? ;-)

   Radera
  3. Effektiv propaganda talar direkt till Amygdala (en del av reptilhjärnan som drar snabba slutsatser om man skall vara rädd eller inte och kopplar ihop det med minnen). Man kan se det lite till vardags i politiken. Men maktfullkomliga personer tar det ofta till sin spets. Exempelvis: Putin, Erdogan, och nu senast Trump. Det handlar om att på en botten av rädsla hamra in vad som ska vara sant genom flera olika kanaler. Till slut blir det sant för många som lyssnar på skiten.

   Radera
 5. Skåningen,var är du? Låt oss få veta hur det egentligen ligger till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte snällt att håna mentalt underbegåvade människor som Skåningen, men rätt kul!

   Radera
 6. Kom att tänka på "Sanningen och lögnen".
  https://www.youtube.com/watch?v=BwuAL3TTaOI

  SvaraRadera
 7. "En bild ljuger mer än tusen ord"

  SvaraRadera
 8. Tyvärr är majoriteten av turkarna i Sverige enligt räknade utlandsröster av den uppfattningen att Erdogan är rätt man på rätt plats. Kontentan är som sultanen säger "det finns ingen moderat islam, bara islam". Hans vän i Sverige Mehmet Kaplan är nog av den uppfattningen också. Islam är en del av problemet frågan är om det någonsin kan bli lösningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de nu är så himla förtjusta i Erdogas styre så undrar man ju vad de gör här och inte i Turkiet?

   Radera
  2. Precis, detsamma kan förvisso även gälla för de som är förtjusta i Putins politik eller sharialagar. Sålänge man är fri att flytta till ett bättre samhälle så borde man kanske göra det om man lever som man lär.

   Radera
 9. Helt klart intressant att Kaplans vänner är direkt involverade, frågan är vilken delaktighet Kaplan själv har i detta. Det gick ju inte så bra med bostäderna. Inte heller underligt att svetsarn var snabb med att ge Sultanen sitt stöd, det satt ju som bekannt långt inne att behöva ge Kaplan foten.

  SvaraRadera
 10. EU vill ju så gärna expandera sig in i Asien genom att förhandla in Turkiet. Hade Erdogan tagit över makten några år senare så hade väl Turkiet redan idag varit en del av EU. EU hade gränsat till länder som Iran, Georgien, Syrien och Irak.

  SvaraRadera
 11. Syoltenberg Natochefen hyllade i alla fall människorna som gick ut på gatan och avrättade värnpliktiga. Utan dem hade det inte gått så bra som det nu gjorde. Han hade kunnat flikat in ett hail kalifatet, nu gjorde han dock inte just det.

  SvaraRadera
 12. Så var bilden med halshuggningen fejk eller inte ? Sluta ordbajsa , den påstådda bilden var från en olycka 2006. Att soldater fick stryk är mer än rätt och kan upprepas , alla är inte fåriga som Dig och inte terroristkramare som dig heller för den delen. Att utan bevis kalla ett land gör IS stödjare visar bara att du är desperat. Skäggiga män skrämmer dig din fjuniga fåne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid undrat om Putins snopp är lika liten som den verkar, du som har förstahandserfarenheter kanske kan bringa klarhet i frågan.

   Radera
 13. Nästan så man kan tro att Putin har ett finger med i spelet av det som händer i Turkiet. Han är väl fortfarande förbannad på turkarna sen i våras (Putin glömmer aldrig en oförätt). Det var ju faktiskt risk för krig mellan länderna och ryssarna byggde upp styrkor längs gränsen mot Turkiet. Jag har ju själv blåst några turkar och fått dem att börja slåss mot varandra så det är inte så svårt.

  Nu har alltså Erdogan rensat bort alla vettiga generaler, erfarna officerare och en massa värnpliktiga ur de militära leden. Och gjort alla med ett intellekt (lärarna) arbetslösa och förbannade. Dessutom skapat en ännu större spricka i befolkningen. Och NATO hotar nu med att kasta ut Turkiet och relationen med EU har fått sig ännu en törn (visserligen inte mig emot). Nu är det ju snart fritt fram att erövra turkarnas fina badstränder.

  Luktar det inte vodka lång väg? Förvisso inte så konstigt en fredagnatt som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju trots allt små gröna män som ställde till det i Ukraina. Nu var det små gröna män i Turkiet som fick Erdogan att blåsa trumpet. Visserligen turkar men ändå. Det är ju trots allt tsaren Putins signum. Och den historieintresserade kan ju nämna att tsar-Ryssland har varit i krig med turkarna förr för att kunna öka sin makt. För bara några timmar sen upphävdes flygförbudet till Turkiet från Rysslands sida. Nu väntas väl bara att nån galen turk inom det närmsta halvåret skjuter ner nåt ryskt plan eller nåt liknande som får Putin att behöva ta i med hårdhandskarna mot den lille sultanen.

   Läs på om det Rysk-turkiska kriget 1877-78 och historien om hur det kom till.

   Radera
  2. Åker Turkiet ur nato och inte kommer in mer i EU så är redan mycket vunnet. Tror inte Ryssland har lust att kapa åt sig just turkiska badstränder.

   Radera
  3. Nja. Kanske inte bara är badstränderna som lockar. Att få testa både modern Rysk militär utrustning Och NATO samarbetet på stor men ändå rätt svag gammal ärkefiende kan vara väldigt frestande för en tsar med samma revansch-lust som Hitler. Att få trycka ner en kil mot medelhavet. Att ställa Islam mot kristendom (Rysk-ortodox sådan). Att tsaren Putin får daska till turkarna och sultan Erdogan (som blir allt mindre populär i väst) kanske även kan få den gamla krutdurken balkan (och EU) mer oroligt och instabilt. Kriget gav ju den gamle tsar Alexander framgång och gav ökad nationalism och enighet i sitt eget land, något som Putin troligen inte har något emot. Allt som behövs nu är att Trump (som inte kan lova att USA ställer upp om ett NATO-land attackeras) och att Le Pen (vars nationella parti finansieras av ryskägda banker) vinner presidentvalen i sina respektive länder. PKK i Turkiet är dessutom ryskstödda.

   Putin är varken snygg eller pacifist men han och staben är intelligent och han har läst på sin Ryska historiebok. Hela hans politiska karriär styrs av lärdomar från gamla tsarer och kommunistledare. Hans ambition är att återupprätta Rysslands storhetstid.

   Radera
  4. -"har läst på sin Ryska historiebok." för att få hygglig bild av det Ryska folkets karaktär och livsstil räcker kanske icke att nämna historik från tiden med socialismens tidevarv och den periodens omogna paranoia gentemot territorium, syd-väst om dem.

   Det Ryska landområden byggdes upp och skapades av Vikingar från norden med början 600 (början Ostbaltikum) och framåt nådde sin höjdpunkt under 800-900. Målet var det enorma östeuropeiska områden så började alltså det Ryska riket.
   Det Ryska riket blev färdigbildat runt 900 vid 1000-talet sker tillbakagången sett från en politiskt vy.
   Gotland blir därefter Svensk stormaktställning, handel, dock runt 1300-talet mitt-slut går det under.
   Svenskarnas mål i Ryssland var kontakten med Orientväldenas Arabiska -Byzantinska väldet och dess rikedomar.
   Sett från vår vy, Sveriges första storhetstid alltså icke den mera vanliga Svenska storhetstiden den vilket inleddes med Gustav II Adolf avslutas med Karl XII:s död .

   Därmed det är från sådan historisk vy du får betrakta Ryskt livsstil det är ett folk av handel har egentligen inget att göra med den paranoida bild som tvångs-skapats främst genom socialismens tidevarv och dessas ofattbara utsugning av diverse beslagtagna territorium i röken efter sista storkriget, visst Europa lät saken ske men det höll ju icke sådär lång tid sprack under 80-talet, så mycket var paranoian värd och där har du lektionen som Rysk politik har att förhålla sig till, det är öppenhet och handel som gäller och hålla sig innanför se om sina egna medborgares väl och ve, det är allt.

   Håll i minnet det utlägg Putin höll inför viss församlingen angående uteslutning från handel med EU i samband med Ukraina-spektaklet, avslutar med orden ungefär som-så, -"Ryssland är självförsörjande" det blev helt tyst, dödstyst.

   Radera
  5. Jaha, var tsar-Ryssland socialistiskt redan år 1877-78? Varför skriver du plötsligt om svenska kungar och svensk stormaktstid? Förvisso var vi bittra fiender men det var inte riktigt det jag skrev om. Sen är du för tidigt ute om Rysslands historia som egentligen börjar med Ivan. Hur Ryssland grundades är mindre intressant. Det som är intressant för en hårdför ledare som Putin är nog främst hur Ryssland blev stort och mäktigt. Och att återerövra den storleken och makten. Att få bli förevigad som en Rysk nationalhjälte.

   Så Putin blandar väl lite som han själv vill ur sina historieböcker och tar det han tycker är bra till sin egen ledarstil, sin maktfullkomlighet och sitt storhetsvansinne. Förste tsaren Ivan IV ("den förskräcklige") är väl bara ett exempel på hur Putin har använt sig av sina historiska lärdomar (abdikerar för att kunna återvända och erövra större makt). Och t.om. Stalin gav ju gamle Ivan upprättelse. Den Ryska nationalhjälten Peter den store är säkert också en inspirationskälla för Putin.

   Att Tyskland hade så stora framgångar mot Sovjetunionen i början av kriget beror delvis av att Stalin hejvilt rensat ut de flesta militärer (och en massa andra med för den delen) av någorlunda hög position. Det är inte i samma stil eller mängd som Stalin, men Erdogan har kraftigt försvagat Turkiets militära kapacitet och allt djupare splittrat befolkningen för ett bra tag framöver.

   Radera
  6. "Ryssland är självförsörjande" ha ha ha. Ja, om man bara behöver bovete och sprit kanske.

   Radera
  7. Ben Dover:
   Ett historiskt misstag är att underskatta Rysslands militära och industriella förmåga.

   Radera
  8. Man ska också lägga på minnet att Erdogan vände sig snabbt västerut under våren då relationerna med Ryssland var frostigare än på länge. Strax före kuppen öppnades handeln upp mellan Turkiet och Ryssland (efter ursäkten från Erdogan till Putin). Nu efter kuppen så har den lille sultanen gjort en ännu snabbare vändning österut.

   Ryssland/Gazprom kommer dessutom att förverkliga "Turkish Stream" och lägga om den nuvarande gas-sträckan till södra Europa genom Ukraina. Turkiets 80-90 miljarder kronor som de lägger på Rysk gas varje år tryggas. De västerländska turisterna har allt mer försvunnit. De österländska är åter på intågande. Turkiet är på väg att bli allt mer beroende av länder som Ryssland, Irak och Iran.

   Som sagt: Ryssland (och länder som Iran, Syrien, och Irak) hade allt att vinna på både ett nedskjutet plan och en "misslyckad" militärkupp i Turkiet.

   Radera
 14. Cornu länkar till revolutionära kurdiska fascister och sprider lögner samtidigt som han ridderligt inte vill visa vilka bilder eller videon det handlar om. Videoklipp och fotobilder är inte egyptiska utan genuint turkiska. Förstår inte att BOB älskande fegis Cornu njuter när andra demokratier och folkvalda störtas samt att folket mördas av kuppande militärer. Cornus rasist fascistiska inre lyser igenom.

  SvaraRadera
 15. Erdogan stänger nu ner privatskolor.... Det går bra för turkiet. Islamisterna vinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erdogan och stänga-ned hus avsedda för utbildning.

   Ett lika riktigt genidrag av Ayatollah (Sayyid Ruhollah Mūsavi) Khomeini vid tillfälle bit efter sitt första maktövertagande i Iran.
   Denne stängde ned utbildning och det var universitet vilka stängdes under ett antal år.
   Revolutioner har oftast skapats i häng där utbildning sker därefter förflyttas samtalet och ideerna, justnu socialism, ut bland det allmänna och ett såkallat folkligt uppror kan skapas och i Iran skedde 79.
   Khomeini avlägsnad Shahen med det aktuella folkliga uppror orkestrerat från utbildningsväsendet. Därefter blev det såattsäga ljudlöst från orkestern då deras grund, universitet, för samtal/samarbete stängdes och fiffiga Khomeini kan därefter så slutligen skapade sin i ett inledningsskedet dolda, sharia-stat.
   Handlingen i sin inledande verkan kan speglas mot dåtidens Oktober-revulutionen i dåvarande Sovjet

   Erdogan kan komma att göra en Khomeini-dragning ligger liksom och skvalpar i bakgrunden, rätt lyckosamt faktiskt funkade bevisligen gott.

   Radera
  2. Min akademiska slutsats av det hela är att den uppblåsta sultanpajasen Erdogan bara har en liten mygghjärna som spelar i samma intellektuella liga som Khomeni och amöbor.

   Radera
 16. På frågan vem som låg bakom den misslyckade statskuppen i Turkiet, så är jag böjd åt att lägga det ansvaret på CIA. Inte för att jag vet, utan för att det finns många indicier som talar för den saken.

  Turkiet under Erdogans ledning har ju intagit en välvillig inställning till IS. Den olja som IS säljer har Turkiet betalat för och vidareskeppat till andra länder. Därigenom har Turkiet befäst IS maktställning i Levanten. Trots att USA/CIA har skapat ett levantiskt säkerhetsvakuum och lagt grunden för IS maktambitioner, så betraktar de IS nu som fienden. I förlängningen blir då också Erdogans Turkiet en fiende till USA. USA har därmed en stark anledning att störta honom.

  Om man utgår från detta antagande så anar man hur CIA har följt ett historiskt mönster från tidigare lyckade statskupper i andra länder, genom att satsa på den kraft som är en uttalad motståndare till den regim som CIA vill störta. Detta görs med rådgivning, vapenträning, beväpning, underrättelser och dylikt.

  Militären är ofta en avgörande maktfaktor i samband statskupper i halvdemokratiska länder och diktaturstater. Med utbredd korruption i landet ifråga kan man ibland också köpa sig ett lyckat resultat av ett statskuppsförsök.

  Andra faktorer för lyckade regimstörtande statskupper är att regimens representanter oskadliggörs, kuppmakarna tar kontroll över den viktigaste etermedian så att man snabbt kan meddela regimskiftet till befolkningen och eventuellt mana till lugn. Militären måste vara med på noterna, så att viktiga stödjepunkter kommer i kuppmakarnas händer. Statskuppen måste ske snabbt och koordinerat, och det underlättar om alla faktorerna är framgångsrika.

  I Turkietfallet har USA/CIA uppenbarligen satsat på regimmotståndaren Gülen och hans förtrogna, som bl.a fanns inom militären. I och med att Erdogan lyckades undgå att bli tillfångatagen och dessutom kunde kommendera ut sin förtrogna ur folket på gatorna, så misslyckades statskuppen.

  Då islamisten Erdogan, stärkt av det misslyckade statskuppförsöket, också håller på att flirta med det muslimska brödraskapet, inte minst genom att då och då göra Rabia-hälsningen –fyra upprättstående fingrar och en knuten tumme mitt i handen – kan han, i värsta fall, om han betraktas som en enande kraft av de större muslimska terrororganisationerna, bli en farlig fienden för Västvärlden. Västvärlden bör därför i logikens namn satsa på, inte motarbeta, Bashar al-Assad i Syrien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erdogan kanske TROR att han är stärkt av ett "misslyckat kuppförsök" men isåfall är han korkad. Vilket han förvisso är. Men han har inget annat val än att försöka visa sig på styva linan. Erdogans popularitet ligger i det enorma ekonomiska uppsvinget som blev till då han kom till makten. Det har dock börjat gå utför för Turkiet. Nu ligger makten istället i att visa sig kraftfull. Vill militären ta bort Erdogan så hade militären lätt tagit bort honom något år senare. De ville skrämma skiten ur honom och rensa bort västvänliga militärer och intellektuella ur sina egna led - och de lyckades. Men det var inte dom som planerat den "misslyckade kuppen". Inte heller USA/CIA. De som har gått stärkta ur det hela är Ryssland och Iran. Turkiet är mer splittrat än på länge, har förlorat massor av turistinkomster, valutan är svag och de har snart förbrukat sina sista vänner. Erdogan styrs in österut för att kunna behålla makten. Och ju längre han sitter, desto aggresivare tvingas han styra landet. Ytterligare en ledare i ett tidigare västkontrollerat land som är på väg att anpassa sig eller förlora kontrollen.

   https://themoscowtimes.com/news/russia-warned-turkey-about-imminent-coup-54674

   Radera
  2. Läs gärna artikeln jag länkat till. Lite lustigt att Putin och Erdogan inom kort ska ha ett möte om kuppförsöket - på Putins initiativ såklart.

   Radera
  3. Ryssland och Turkiet närmar sig varandra.

   https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/23/narmande-ryssland-turkiet

   Radera
  4. Ryssland upphävde nyligen flygförbudet mot Turkiet:

   http://www.di.se/artiklar/2016/7/22/ryssland-upphaver-flygforbud-mot-turkiet/

   Radera
  5. Terrorn skickar Turkiet i knät på Ryssland:

   http://www.sydsvenskan.se/2016-06-29/ola-tedin-terrorn-skickar-turkiet-i-knat-pa-ryssland

   Radera
  6. Putins uttalande efter nedskjutningen:

   "Turkiet kommer att få ångra vad man gjort, mer än en gång”

   http://www.dn.se/nyheter/varlden/putin-turkiet-kommer-fa-angra-sig/

   Radera
 17. Den styrande makteliten i västvärlden är långt ifrån intresserad av ett fredligare mellanöstern. Tänk själva: Det unga Israel knäckte Egyptien på bara sex dagar. Skulle inte USA, Frankrike, m.fl. kunna knäcka ryggraden på IS på enbart 6 dagar om de verkligen ville? Eliten i väst är inte ute efter det. De drar ut på eländet eftersom de tjänar på det. Den skillnad som kan ske är om Trump tar över i USA. Han kanske t.om. menar allvar av att krossa IS. Jag gillar förvisso inte Trump, men han tillhör samtidigt inte etablissemanget och han är inte lika intresserad av att köpas upp. Han är istället en av dem som köper folk. Trump kan komms att bli en slags parasit på samma system som skapade honom.

  SvaraRadera
 18. HELA DU ÄR EN FEJK CORNU, AV VÄRSTA SORTENS LÖGNARE.

  'Internal invasion' plan: We're not going to let you draw that map!
  İbrahim Karagül
  25 July 2016
  The biggest internal invasion attempt in Turkish history has been stopped for now.

  July 15 is not the name of a mass reaction against a coup attempt, but a national resistance against an invasion movement. It is the commencement date of the new war of independence.

  This resistance did not only stop those trying to eliminate President Recep Tayyip Erdoğan or only those aiming to change the internal ruling government structure, it stopped those who started a direct war against Turkey. Hence, it will be recorded in our political history in this way.

  With this intervention, “open war" has been waged against Turkey, which they have kept under control for years through terrorism. They attempted to invade this country, which they could not attack or invade directly, through a terrorist organization they have been feeding and growing inside the system for 40 years.

  The 'Turkey front' and open war declaration

  The U.S. administration is directly involved in all this. U.S. soldiers and intelligence are openly the engineers and executors of this internal invasion. It is not limited solely to Fethullah Gülen and his terrorist organization; their ambition to retaliate and their plans to take over the state.

  The U.S. is the one that implements the plan, European countries are the ones that applaud and provide support. Western media prepared for this invasion from beforehand. That is why they are backing a total terrorist organization that has waged total war against democracy.

  The U.S.'s terrorists have attacked Turkey and will continue to attack. Because the Turkey front was announced and so obviously opened. The attacks will persist.

  There are only two fronts now

  Turkey is going to be exposed to severe attacks in the upcoming weeks and months. This is why July 15 is the date not only of the resistance against the coup, but the start date of the war of independence and the last war is going to be fatal.

  There are now only two fronts: The invaders and the traitors acting together with them, and against them the patriots' front who are defending our country, people, future, history and our Anatolian legacy.

  Do not forget those who sold out their country for money and promises made to them. Traitors are not limited to Gülen and his terrorists alone. People everywhere, even those who may be closest to us, will, a while later, explode where they are and attempt attacks. Small

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 22. Twitter

  https://twitter.com/yenisafakEN/status/757486205004984320

  SvaraRadera
 23. OBS!!! +18 +18 +18

  https://twitter.com/Abdkdr5/status/757451736055447552

  SvaraRadera
 24. Flera inlägg raderade ovan pga upphovsrättsintrång.

  Man får inte klistra in andras texter, utan endast små citat. Behåller första som exempel dock.

  SvaraRadera
 25. HELA ARTIKELN

  http://www.yenisafak.com/en/columns/ibrahimkaragul/internal-invasion-plan-were-not-going-to-let-you-to-draw-that-map-2030680

  cornu, var är den halshuggna soldaten ???

  !! DU ÄR FEG OCH SPRIDER LÖGNER !!

  SvaraRadera
 26. @Skåningen 12:12
  "The U.S. administration is directly involved in all this. U.S. soldiers and intelligence are openly the engineers and executors of this internal invasion."

  Vad har du för bevis/källa som underbygger detta citat ovan.

  SvaraRadera
 27. JOHN F.KENNEDY
  APRIL 27, 1961

  ETT VIDEOKLIPP SOM KASTAR LJUS...

  https://twitter.com/30sny/status/757336015807840256

  SvaraRadera
 28. AMERIKANSK VIDEO OM EXAKT HÄNDELSEFÖRLOPPET

  https://www.youtube.com/watch?v=oPm8-ylbBYM

  SvaraRadera