Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-21 16:19

Trump: Kommer inte hedra NATO:s avtal om ömsesidigt försvar

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump ha nu gått ut med att han backar för Vladimir Putins diktatur i Ryssland och kommer inte hedra NATO:s avtal om ömsesidigt försvar om något NATO-land blir anfallet. Istället ska det hela handla om Trumps godtycke, om man kommer försvara någon annan NATO-medlem. Skulle vettvillingen Trump bli nästa amerikanska president innebär hans besked den största säkerhetspolitiska omvälvningen för Europa sedan andra världskrigets slut, och ett slut för amerikanska expeditionära försvarsgarantierna inom NATO.


"The Republican nominee for president, Donald J. Trump, has chosen this week to unmask himself as a de facto agent of Russian President Vladimir Putin, a KGB-trained dictator who seeks to rebuild the Soviet empire by undermining the free nations of Europe, marginalizing NATO, and ending America’s reign as the world’s sole superpower.I am not suggesting that Donald Trump is employed by Putin—though his campaign manager, Paul Manafort, was for many years on the payroll of the Putin-backed former president of Ukraine, Viktor Yanukovych. I am arguing that Trump’s understanding of America’s role in the world aligns with Russia’s geostrategic interests; that his critique of American democracy is in accord with the Kremlin’s critique of American democracy; and that he shares numerous ideological and dispositional proclivities with Putin—for one thing, an obsession with the sort of “strength” often associated with dictators. Trump is making it clear that, as president, he would allow Russia to advance its hegemonic interests across Europe and the Middle East."
I en aktuell intervju framgår nu att Trump avser att bryta mot försvarsalliansen NATO:s avtal och inte nödvändigtvis hjälpa medlemsländer som blir anfallna (av Ryssland - enda tänkbara angriparen, förutom terrorister är Ryssland).
"Now, in an interview with Maggie Haberman and David Sanger of The New York Times, Trump has gone much further, suggesting that he and Putin share a disdain for NATO. Fulfilling what might be Putin’s dearest wish, Trump, in this interview, openly questioned whether the U.S., under his leadership, would keep its commitments to the alliance."
Därmed blir det fritt fram för Ryssland att rulla in sina pansararméer över gränserna i Europa, initialt med staterna i Baltikum, skyddad av ett paraply av ryska kärnvapen, som omöjliggör motstånd. Enda lösningen blir för idag kärnvapenlösa europeiska nationer att skyndsamt utveckla egna kärnvapenprogram som avskräckande förmåga. Frankrikes kärnvapen är bara till för att skydda Frankrike och det är som visat i vintras högst tveksam att Storbritannien skulle sätta in sina kärnvapen om anfallen först.

Framför allt betyder Trumps uttalanden att om han blir president står vi inför en massiv säkerhetspolitisk förändring i framför allt Europa. Konsekvenserna för Sverige är att vi omedelbart vid ett valsegerbesked för Trump måste starta en massiv svensk upprustning. USA tar då bort sin hand från Europa, en kontinent man stött och beskyddat militärt sedan 1941. Vi kommer inte kunna prata om Kalla Kriget 2.0, utan vi kan se början på ett nytt europeiskt storkrig där USA står med armarna i kors medan Europa brinner under Putins stövel.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

93 kommentarer:

 1. Bra. Då kanske vi kan få stopp på den där terroristorganisationen en gång för alla. Finns lite hopp iaf. Trump lär knappast vilja starta krig mot Ryssland heller till skillnad från Hitlary.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som kan leda till krig är nog om det finns områden som flera gör anspråk på och som innehåller något värdefullt, exempelvis norra ishavet i närtid, och Antarktis lite längre fram i tiden (fast då är inte Ryssland med i spelet). Kan nog tänka mig att en vildhjärna som Trump är beredd att gå i krig för att försvara det som han anser vara USAs egendom.

   Radera
  2. Det är NATO som är det geopolitiska hotet, inte Ryssland. Jag förstår inte varför Lars blir så enastående dogmatisk när det kommer till Rysslandfrågan.

   Jag har observerat det här beteendet hos många militärt överintresserade personer innan. Det kanske har att göra med soldatmentaliteten. För en soldat är det nästan ett måste att se världen i svart eller vitt. Ska man sätta sitt liv på spel finns det liksom inte riktigt utrymme för djupare filosofiska analyser av krigssituationen. (Jag menar inte alls att låta spydig eller nedlåtande, vi har alla våra hangups etc etc).

   Radera
  3. Jaså? Vilka är då DINA hangups menar du?

   Radera
  4. Jag har svårt för dryga kommentarer. Kan det ses som en hangup? ;)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här blogginlägget handlar inte om invandring. Försvinn till någon hatsajt.

   Radera
  2. Ditt inlägg visar just ett hat, så jag förstår inte vitsen med att ta bort inlägg, jag som trode att du var öpoen mot att man får tycka vad man vill, men tydligen skapar du en egen minidiktatur här?

   Radera
  3. Hans blogg, han bestämmer. Din blogg, du bestämmer.

   Radera
  4. Svenska statens land, svenska staten bestämmer.

   Radera
  5. Svenska staten har bestämt att Cornu bestämmer. Om du ska vara sådan.

   Radera
  6. Jag instämmer i att det är tråkigt att författaren tar bort inlägg här på sidan. Det är värdefullt med intellektuell diversitet, och jag tycker att det här blogginlägget var förvånandsvärt vinklat. Annars brukar allting som publiceras hålla en hög kvalite. Den här svenska hetsen mot Trump är inte balanserad och jag tror den drivs av att svensk media är så _extremt_ negativt vinklad i sin rapportering. Åkesson framstår som Bonnierpressens bästa kompis i jämförelse...

   Radera
  7. Kremlintroll är knappast intellektuell diversitet. Det är mer som att tillåta en grupp med dagisbarn argumentera mot akademiker...

   Radera
  8. ...om man nu inte med intellektuell diversitet avser en blandning av intellektuella nivåer, högt och lågt...

   Radera
 3. Trump kommer att vinna, och USA tillsammans med storbrittanien kommer dra sig undan den internationella arenan. tiden för globalisering är över... för stunden i alla fall. om du förstått peak oil, förstår du kanske också varför det måste bli så här. om inte nu, så snart.

  SvaraRadera
 4. Såja Cornu ta det lugnt nu!

  Vad Donald sa som tyvärr inte framgår enligt ovan, är att USA överväger att inte ställa upp för Baltikum om Baltikum inte uppfyller Natovillkoren. Donald är trött på ett flertal Natomedlemmar för att de betalar så litet till Natos gemensamma budget. Nato har problem med finansieringen.

  Det är bl.a. därför som kassakon Sverige är så välkommen in i Nato. Sverige är redan nu EU:s kassako.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag förstår Trump, USA är nog trötta för att står för kalaset, på samma sätt som många Svenskar är även fast vårat "party" är en annan typ av "fest".

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Korvfest då kanske?

   Radera
  4. Kalle7: Det är ju inte precis så att svenska kvinnor bara längtar efter att få gifta sig med en karl som inte ställer upp på jämnställdhet.

   Radera
  5. @Lord
   Om man tittar på hur de röstar så verkar de inte bry sig, eller förstå vad de röstar för. Ett överskott av män ger dem ju ett större utbud att välja mellan och oss större konkurrens, förutsatt att man är hetero då.

   Sen har det ju visat sig att de där männen oftast inte är programmerade optimalt.

   Radera
  6. Jo, att det kommer hit män är kanske sant, men att de skulle vara det minsta intresserade av att ha korvfest med dig är rent och skärt önsketänkande.

   Radera
 5. Mera precist innebär Trumps uttalande att han anser att NATO-medlemmarna ska betala cirka 2 % till försvarsbudgeten som Estland gör idag, men ej Lettland och Litauen. Tidgare har Trump framfört att han anser att Japan ockå bör betala mera av sitt eget försvar. USA har under de sista tio åren framfört samma sak, men ej drivit det. Guardian citerar Trump ang Balticum "If they fulfill their obligations to us, the answer is yes" (till att försvara Balticum.)
  För EU-influerade politiker och journalister så är det föstås skrämmande att en politiker anser att ingångna avtal ska följas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Om media inte gått in 100% för att framställa Trump i maximalt ofördelaktig dager i varje sammanhang så hade man sagt just detta.

   Radera
 6. Tror inte det kommer att hända av en stor anledning - Impeachment. Nu när Trump har valt en etablerad, välrenomerad politiker som VP så sitter Trump i fällan. Om han gör ett större misstag så blir det ett impeachment, dvs riksrätt, och dä tar Vice Presidenten över och i det här fallet så är det Mike Pence. Han har dessutom stor erfarenhet av utrikespolitik och är ett säkert kort.

  SvaraRadera
 7. Vad sägs om att NATO-medlemmarna börjar lägga sina 2% ? Den dagen det blir krig på riktigt lär ju folk leta ursäkter att inte delta, så det verkar ju dumt att skita i villkoren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2% av ingenting blir inte mycket för lånetorskarna i Sydeuropa, typ Grekland, Italien. Säkert är Litauen och Lettland med i den klubben... Vi kan säkert lösa det med lite mer lån från oss nettobetalare. Synd att Britterna drog med halva kassan.

   Radera
  2. Märkligt svar, det påverkar ju verkligen inget av det jag skrev.

   Radera
  3. Det var inte min mening att påverka din text. Jag menade att om det inte finns pengar till pensioner och annat som t.ex sjukvård verkar det konstigt om det skulle finnas 2% över till att betala NATO. Det rimliga är väl att man inte få vara med i klubben. Verkligheten säger att det inte går att betala NATO utan att låna. Det låter inte sunt, liknar Cornus tankar kring bolånetorskarna. En försvarsbubbla...

   Radera
  4. I sak har väl Trump rätt trots att vänstertomtar tolkar att han talar om att "överge" Baltikum. Han tänker kanske inte som Obama som vill ta det bästa från kommunismen och integrera med kapitalismen.

   Radera
  5. Idag är det solsken. Slaget vid Hastings, 1066. Biskopen av Canterbury.

   Radera
  6. Styrbord : 2% är inte till att betala till NATO, det är egen försvarsbudget. USA:s kärnvapenparaply som ju är den avgörande avskräckande effekten mot rysk aggression är gratis med NATO-medlemskap.

   Radera
 8. "Vi kommer inte kunna prata om Kalla Kriget 2.0, utan vi kan se början på ett nytt europeiskt storkrig där USA står med armarna i kors medan Europa brinner under Putins stövel."

  Man tar sig för pannan, den här bloggen bryr sig inte ens om att låtsas vara seriös och balanserad längre.

  Med NATO-hotet borta, vad finns det för anledning för Putin att sätta någonting i brand? Svara på den enkla frågan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda som kommer och brinna är fler bilar, skolor och pizzerior i Sverige. Om vi sedan har ett försvar lett av Vapenvägraren som gode Dan leder dialogpolisen så är det ingen matschema för ett gäng fulla Ryska kuddbitare* att ta Gotland.

   Ref. *kuddbitare - den mottagande partnern i förhållandet som ligger på mage och biter i kudden.

   Radera
  2. Du menar att de länder han invaderat hittills varit med i Nato? Ukraina, Georgien, etc?

   Radera
  3. Tror Ryssland har noll intresse att invadera länder utan historiskt ryskt intresse. I de länder du (Bendover) nämner (Ukraina och Georgien) har Putin haft ett stöd bland befolkningen. Inte ett dugg orolig för Sveriges (eller västeuropas) del, däremot skulle jag vara nervös som Balt.

   Radera
  4. Den ryska minoriteten i Baltikum vet nog.var de har det bäst, lydrike i Ryska rövhålet eller dem fria europeiska gemenskapen.

   De har prövat Sovjetunionen styre och det gick .. Sådär.

   Radera
  5. @Hen Dover 18:39
   Nu är hen där igen och sprider vilseledande propaganda. Det var "hetsporren" Micheil Ssakasjvili, inte Ryssland, som startade Georgienkriget på kvällen 7 augusti 2008 genom artillerianfall mot Sydossetiens huvudstad Tschinvali.

   Saakasjvili trodde att han hade USA:s och Natos stöd för anfallet. Ca 1000 amerikanska soldater fanns i Georgien i samband med krigsutbrottet, då den multinationella militärövningen "Immidiate Response 2008" nyligen hade avslutats. Och tidigare hade Georgien så gott som blivit lovat Natomedlemskap.

   George W. Bush hjälpte inte Saakasjvili militärt under kriget, ty han ville inte ha en militär konfrontation med Ryssland där och då. Men detta hindrade inte Saakasjvilis polare, Carl Bildt, från att huvudlöst ösa en massa nazimetaforer över Ryssland.

   http://www.amnestypress.se/fran-tidningsarkivet/ledare/25113/i-propagandans-tid/
   https://www.theguardian.com/world/2009/sep/30/georgia-attacks-unjustifiable-eu

   Radera
  6. Sydossetien, det är väl en del av Georgien? Vad har Ryssland med eventuella insatser mot terrorister att göra där? Kan du förklara det?

   Radera
  7. @Hen Dover 07:50
   De frågorna överlåter till hen själv att besvara, som självstudier. Sedan kan hen redovisa sin svar utförligt i denna tråd.

   Radera
  8. Förutom att du inte kan komponera sammanhängande meningar, har du alltså inte ett piss av argument eller fakta att komma med. Är du efterbliven på riktigt eller anstränger du dig bara för att framstå som sådan?

   Radera
  9. Om nu hen intelligensbefriat och föga underbyggt kommer med insinuationen i sin kommentar 18:39 att det var Putin som invaderade Georgien, trots att jag och andra tunga västpolitiker ehuru i strid med den uppfattning som den nazigormande geopolitiska pucktvåan Carl Bildt torgför, har kommit fram till slutsatsen att det var Saakasjvili, inte Putin, som startade Georgienkriget, så borde hen argumentera utförligt och sakligt till stöd för hens insinuation.

   De svaga argument – ett sammelsurium av motfrågor, grammatikformalia och efterblivet svammel - som hen hittills har presterat, kanske applåderas hänfört av Cornu, Carl Bildt och av deras svans av nyttiga idioter, räcker dock inte på långa vägar för seriösa, kritiska läsare av denna tråd.

   Frånvaro av sakliga argument, kommer bara stärka bilden av Hen Dover, som en som bara vill manifestera och projicera sina sexuella perversioner i bloggosfären.

   Radera
  10. Fortfarande inget svar på en enkel fråga, alltså.

   Radera
  11. @Hen Dover 08:06

   Det kan inte vara lätt för hen, när hens stora idoler är den föga analytiskt begåvade Carl Bildt och Cornu i Östeuropafrågor. Efter alla förlorade sakdebatter med mig börjar hen tydligen tappa koncepterna. Hen virrar till det med en massa motfrågor när hen borde komma med svar.

   Vi får ta det en gång till! Frågan gällde om Ryssland invaderade Georgien, vilket hen insinuerade i kommentar 18:39. Då borde hen också kunna underbygga insinuationen när någon , här jag, synar hans påstående.

   Men vi förstår hens signal. En ytterligare förlorad sakdebatt, som broderas in på hens skamfana.

   Radera
  12. Du menar alltså att jag ska bevisa grundläggande fakta som att Ryssland invaderade georgiskt territorium under georgienkriget? Hur kan det vara ett skamnederlag yada yada för mig att du måste skedmatas med självklarheter? Det är ju snarare oerhört lustigt att du måste ha en personlig faktaassistent som torkar det virtuella dreglet från din haka.

   Radera
 9. Betalar man inte medlemsavgiften så tycker jag inte det är så konstigt att man inte får vara med i en klubb. Hur vore det om jag betalde halva medlemsavgiften på gymmet men fortfarande krävde fullt tillträde. No money, No music så att säga. Som vanligt speglar "gammelmedia" det som skapar stora rubriker, samma gäller denna blogg då och då. Troligtvis för att skapa trafik och generera reklamintänker. "Business as usual"... Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är ju ingen medlemsavgift. Det var en dålig analogi.

   Radera
 10. Tänkte cornu möjligen ta upp den helfestliga dubbningen av en gotländsk tjänsteman på ryska Ntv?

  SvaraRadera
 11. Förresten, det känns ju klart bättre att vi slipper bli halshuggna som otrogna hundar och istället blir invaderade av Putin (vilket jag absolut inte tror, men som Cornu tror på).

  Det är precis vad ni jävla landsförrädande stridsk*kar förtjänar isåfall. Försvarslösa i och med NATO lämnar, det egna försvaret och polisen har idolerna NI röstade på monterat ned.


  Önskar alla andra en Trevlig dag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast problemen beror ju på de främlingsfientliga högerpopulisterna och har ingenting med den hittills förda politiken att göra.

   Putin eller konvertera... tror jag väljer det senare då det verka vara ganska glatt!

   Radera
  2. Ja, du är inte ensam om att tycka så. Sitt ner i soffan och låt dem välja åt dig, varför fighta emot eller hur, staten får ta det ansvaret!
   21 Goals of the Illuminati and The Committee of 300
   2. To bring about the utter destruction of all national identity and national pride, which was a primary consideration if the concept of a One World Government was to work.

   Radera
  3. Problemet med främlingsfientlig höger är ju att de blivit stigmatiserade av media, som dessutom hjärntvättat alla till att tro de är dåliga Nazister i kostym.

   En extremvänster-media har gjort detta mot oss, t.o.m Cornu tror ju att SD är dåliga, och i hans fantasivärld styrda av Putin.

   Men med den logiken så borde ju media faktiskt hjälpa SD, vilket de verkligen inte gör, utom oavsiktligt, alltså står Putin INTE bakom SD.

   Men så långt orkar inte ens Cornu tänka.

   Radera
  4. Landsförrådande stridskukar? Snälla kalle, jag gjorde det här landet tjänster långt innan din horande alkismorsa la sig på en solkig madrass med den sutenör som hade oturen att ofrivilligt bli din farsa. När du gått färdigt särskolan (if ever...) kan du komma tillbaka och försöka debattera. Innan dess kan du hålla truten såvida det inte råkar vara menlösa barns dag.

   Radera
  5. Du har alltid svårt att ta in verkligheten när den inte filtrerats genom MSM eller Cornus alster.

   Fatta att DU är en del av problemet, de "tjänster" du tror dig gjort innefattar antagligen att stå på knä på någon offentlig toalett.

   Så vakna upp för helvete och se vad du har ställt till genom dina val de senaste 4 valen. DU (och bla Cornu) är delaktiga till att det här landet strax slutar fungera!

   Jag har röstat på de som strävar efter en HELT annan utveckling och är i motsats till dig, således HELT oskyldigt till den utvecklingen!

   Sug i dig det ..och svälj

   Trevlig helg!

   Radera
  6. Så ditt bästa "argument" för din sak är alltså att meningsmotståndarna är dumma och inte ser verkligheten på ditt patenterade sätt?

   Sjukt övertygande, verkligen. Fortsätt du att drömma om att du en dag ska få ynnesten att bli sexuellt antastad av nåt hazariskt flyktingbarn, men under tiden - håll käften, som sagt. Ditt debila svammel hjälper ju knappast din sak utan kan väl möjligen användas som argument för fortsatt tvångsvård.

   Radera
  7. Jag försöker ju bara dig att få in i din lilla sjuka gärna vilket lag du spelar för, inte ens det verkar du ju förstå.

   Mina bästa argument talar annars för sig själv, dagligen.
   Begrunda gärna vad de du röstat på ställt till med.

   Är du nöjd med hur sakerna utvecklats, med att samhällets funktioner belastas bortom förmåga och kommer kollapsa? Poliser och sjukvårdpersonal säger upp sig, kaos och överbelastning inom socialvården, kaos, överbelastning, inkompetens och korruption hos migrationsverket, åtskilliga bedrägerihärvor inom tex personlig assistans, grovt kriminella inom politiken i tex Södertälje, vi har världens näst högsta våldtäkt frekvens, och det sitter för fan 1 tiggare utanför varenda jävla butik, MSM låtsas tro att brottsligheten minskar i Rosengården eftersom ingen boende där längre anmäler något brott, osv, osv, osv i en lång rad till..


   Är du verkligen nöjd med och känner dig trygg inför att det finns 100-tusentals oidentifierade MÄN utspridda i vårt land?

   Inte en enda gång har jag sett dig kritisera något som de där politikerna du röstat på ställt till med, du lever i nån sorts förnekelse.

   Det enda jag sett är att du, precis som Cornu sprider en massa lögner om SD och stigmatiserar de som tycker att en sådan politik skulle vara på sin plats.

   Du har inte ens vett att ångra dina val, eftersom du inte ens verkar ha förstått vad det där jävla kålskallarna till politiker ställt till med!

   Radera
  8. Ja jag vet "Hjärna" stavas med HJ, och ett antal ord i fel ordning, men jag antar att du lyckas lista ut vad jag menar. Du fick mig så jävla upprörd, så min felstavning är ditt fel det med.

   Radera
  9. Bra Kalle7, vi måste nog ha lite överseende ( kanske) med Ben Adolf, han lever trots allt i en porrvärld.

   Radera
  10. Wikström med vaginaproblemen och garderobskillen Kalle! Vilket dream team! Fattas bara Gruelse också så har vi hela special olympics-truppen i permobilrally färdig!

   För det första vill jag framhålla att det är väldigt uppenbart vilket lag DU spelar för, Kalle. Det framgår med all önskvärd tydlighet när du sitter och suktar efter "korvfester".

   I övrigt kan du börja med att peka på en enda lögn om SD som jag skrivit. Annars kan du, som jag bad dig tidigare, klappa igen det där stinkande hålet du kallar din mun. Jag börjar bli trött på att be snällt nu och börjar så smått tro att du är begåvningshandikappad?

   Radera
  11. Skulle väl inte falla mig in att läsa igenom ett antal av dina inlägg i onödan, så det kan du glömma. Hur blir det med dina argument då?
   Du klagade ju på mina så jag gav dig en hel hög.

   Du om någon saknar ju argument, inte ens en förklaring till varför du tycker att utvecklingen i landet går åt rätt håll och att det är bra för landet att snart bli en failed state.

   Befinna dig under bältet så fort du förlorar en diskussion räknas inte som argument

   Radera
  12. Under bältet? Minns jag rätt inledde du med "stridskuk". Tål du inte könsord är det ju jävligt märkligt att du svänger dig med dem själv, vidriga hycklare.

   För det andra anklagade du mig för att vara en lögnare. Då är det klädsamt att komma med bevis för det, annars framstår du ju som en jubelidiot.

   Att du inte begriper extremt grundläggande hyfs som ovanstående tyder ju inte direkt på att du förtjänar att tas på allvar överhuvudtaget.

   Radera
  13. Haha.."Att du inte begriper extremt grundläggande hyfs"
   Och det kom väl från den rätte..
   Han som brukar ge målande beskrivningar om sex med personers mamma så fort det blir lite motvind.

   Radera
  14. Du bestrider alltså inte att du är en hycklare som börjar lipa så fort nån svarar med samma mynt, eller att du inte förtjänar att tas på allvar? Bra, då tror jag vi är överens.

   Radera
  15. Samma mynt? Jag har inte sett ett enda välgrundat argument från dig hittills.

   Och förresten: Tror du att Putin ligger bakom SD?
   Vilka belägg har du för det, bortse från Cornus fabler när du länkar.

   Radera
  16. Så ohyggligt korkad du är. "Samma mynt" avsåg naturligtvis användandet av könsord. Du började, och började sedan gråta när jag använde könsord.

   Huruvida du anser könsord som "välgrundade argument" får du väl själv svara på eftersom du själv använder dem.

   Nu framstår du ju, precis som jag sa, som en jävla jubelidiot eftersom du surar över nåt du själv startade. Vissa vet verkligen inte när de ska sluta för sitt eget bästa.

   Radera
 12. Vad är värst, att kommunister tar över landet eller att muslimerna gör det? Dessutom är vi ju ändå inte ens med i NATO.

  SvaraRadera
 13. Ganska sorgligt vilken dålig omvärlds-rapportering som sker via vanliga Svenska media, (och en del bloggar). DN/SVD/SVT osv. Dom har ju alltid sågat Trump, Putin, Israel, SD, Brexit, Grexit, osv... utan vidare analyser, och utan att förklara varför olika aktörer handlar som dom gör. Och dom gillar bara Pride och flyktingbarn från Marocko.... Dom censurerar och vinklar och ljuger.

  Önskar mig istället lite bättre analyser och fakta, med det får man ju skaffa sig genom att läsa utländska tidningar, och att utforska andra källor... !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha..+1 Klockrent!
   Och Palestina är ett land, låt oss skicka dit båtar med hjälp till de där raketskjutande, knivgalna terroristerna, utan att tveka en enda sekund.

   Radera
 14. Some put their trust in their guitar, I put my trust in Swedish feministisk utrikespolitik. Bara att plugga igen stjärten ty snart existerar inte denna nation mer. Pest, kolera eller böldpest är våra val med nuvarande politiska ledning. Hur vi vill gå under blir dock inget val, det kommer slumpen avgöra.

  SvaraRadera
 15. Fortsätter mina media-studier... DN/SVD publicerar just nu en ny anti-Trump artikel varje timme. Måste vara jobbigt, stabs-läge på redaktionen ? men takten avtar nog om några dar...

  SvaraRadera
 16. Svar
  1. Nej. Däremot är det möjligt att Cornu och jag är släkt på din mammas sida. Buksvågrar, du vet. Men det är antagligen i så fall en egenskap vi delar med stora delar av Sveriges manliga befolkning.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Sa du nåt, eller överröstades du av universums bakgrundsstrålning?

   Radera
 17. New Scenario: Trump och Putin blir kompisar. Trump drar tillbaka vapen och trupper från Rysslands gränser, dom kommer sen överens om att Ukraina blir neutralt, som Schweiz, och skall inte ingå i någon militär-allians.

  Sen anfaller dom tillsammans alla Arabländerna, och delar sen upp hela området i tre nya länder: Sunni, Shia och Kristna. New straight lines in the sand. Kurderna får en egen stat.

  Sen dags att ta tag i Libyen. Khadaffi gjorde trots allt ett bra jobb, men nu måste den ordningen återställas.

  Problem Solved !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju som en Utopi det där, kan ju alltid hoppas! Fast jag tror att dom kohandlar lite så Putin får hela Ukraina, Georgien, Armenien och Azerbajdzjan för att öppna vägen till Mellanöstern. Och Trump får i utbyte Kuba och fria händer att leka med Mexiko och Stilla havet bäst han vill.

   Något som dom flesta verkar glömma är att det faktiskt finns en nation till att räkna med, Kina. Ett land som gör precis som dom vill med det mesta. Dom skiter i varumärken, handelsavtal/tullar och överlag dom flesta "regler" som finns i kapitalismens värld. När det inte längre finns någon enad militär övermakt så kan Kina blomma ut och visa sin fulla potential. Kanske med lillebror Nordkorea som utlösare eller varför inte Taiwan. Eller kanske öarna i Östkinesiska sjön som man bråkar med Japan om. Eller kanske tjafset med Indien över olika områden i västra Kina/norra Indien(Jammu/Kashmir). Kan hålla på hur länge som helst..

   Och tro inte att kineserna glömt opiumkrigen och hur dom blev rövknullade av den europeiska handelsflottan som Sverige var en stor del av. Det är så mycket prat om Ryssland och deras historiska arv. Borde snacka minst lika mycket om Kina.

   Radera
 18. Här blev det fart, sverige och europa har haft det ganska bra med usa på toppen, MENA har inte haft det så kul och sovjet kollapsade ju 89.

  Vilken position tror ni europa kommer få med ryssland eller kina som herre på täppan, inte lika priviligierat dom nu iallafall är mitt stalltips.

  Bara idioter som inte stöder usa

  SvaraRadera
 19. Carl Bildt skickade ju halvt i smyg vårt beredskapsplutonium ( 3.3 kg) till USA februari 2012.
  Får väl be Carl ringa sina polare och de dem skicka tillbaka VÅRT plutonium.

  Eller vi kanske kan dra igång Ågestaverket igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska intressant att se hur spelet faller ut såhär i efterhand. Jag brukar tänka tillbaks på min tid i Ericsson då företaget i princip sålde ut allt efter internetbubblan. Det var desinformation, lögner och halvsanningar mest hela tiden från högsta ledningen, sen när de - ledarna - gått vidare till Nokia eller Huawei kunde de sitta fulla på puben och berätta om eländet. Det är samma sak med internationella avtal och "försvarssamarbete" - vi vet mest troligt inte ens 10% av det vi borde veta.

   Radera
 20. Usch, agendan på bloggen verkar gå före fakta och verklighet. Det Donald Trump sa var att länder i Nato som INTE UPPFYLLER SINA ÅTTAGANDEN i Nato inte heller kan förvänta sig USA's roll som skyddsängel.

  Alltså, Sverige kan inte gå med i Nato och sedan spendera 0,5% av BNP i sin försvarsbudget när Nato säger att man ska spendera 2% av BNP och samtidigt förvänta sig att man ska få hjälp.

  I dagsläget är det bara 5 av 28 medlemsländer i Nato som uppfyller kraven. Det är alltså 5st som försvarar 28st istället för som Nato är tänkt att vara, en ömsesidig allians.

  Detta inlägg har tagit ett påstående ur sitt sammanhang och sedan vridit och vänt det till att Trump är Rysk agent. Suck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Det här inlägget var ett nytt lågvattenmärke för bloggen.

   Radera
 21. Trumps utspel och hela budskap känns som en del av ett mycket större mönster, ett mönster som är en motreaktion mot ett konstant krävande av solidaritet i alla lägen. Solidaritet tenderar att leda till korruption och utnyttjande/beroende-situationer för alla grupper större än några få hundra. När den givande (i detta fall USA) sedan säger att de inte längre tänker stå för fiolerna utan kommer tvinga fram ett alla-får-klara-sig-själva-vi-klarar-oss-bra-ändå-tack! så når proteströsterna från snyltarna i EU hysteriska nivåer. Hur vågar Trump sluta betala för försvaret av Våra länder? Ska vi behöva betala för det själva? Mer än än hel procent för BNP?!

  Snyltande parter går sällan själva med på omförhandlingar, utan sätter hellre sig själv som gisslan i förhoppning om att den bidragande inte vågar utsätta snyltarna för att klara sig själva. Så har även EU gjort. USA borde kräva att samtliga NATO-länder rampar upp sina militärbudgetar mot minst 2%, gärna 3.5% som USA själva betalar (och motsvarande personalmässigt) över en 5-10-års-period. Medlemmar som lever upp till detta får gå med i NATO 2.0, resten får klara sig själva.

  SvaraRadera
 22. Vi har detta krig som pågår i sverige,"just i detta nu".
  Svensk tradition påstås det av vissa.

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/två-misstänkta-gruppvåldtäkter-i-natt-1.3498926

  SvaraRadera
 23. Snacka går men snacka så det går...

  Det blir som när nej-sidan vann i Brexit och plötsligt vill ingen genomföra det, samma sak här, realpolitik.

  SvaraRadera
 24. Nu tycker jag vi ska sluta oroa oss för och tjafsa om oväsentligheter som Turkliet, Trump och NATO.

  Vi borde uppmärksamma de riktiga nyheterna som påverkar många människor istället.

  http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3978778.ece

  SvaraRadera
 25. Trump har sagt att han kan tänka sig att skydda Europa, men då får vi betala för oss. Samma sak för Asien och resten av världen där Usa har militärbaser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inga asiatiska natomedlemmar, ljushuvud.

   Radera
  2. Har jag sagt det eller? Jag tänkte på Sydkorea och Taiwan m.fl.

   Radera
  3. @Kirdef 76

   Det är bara att hålla med honom annars drar han in din mamma i nästa kommentar.
   Antar att hen sitter på samma dagcenter som "Iblandekonomi", tror jag ska be dem ändra i medicineringen så vi får lite bättre klimat här i kommentarsfältet

   Radera
  4. Vilka länder i Asien har då Trump erbjudit sig att skydda?

   @Kalle: tyst, de vuxna pratar nu.

   Radera
 26. Jag tycker att alla måste nyktra till nu. Trump säger att han inte bryr sig om Europa, men tyvärr har inte så mycket ändrats sedan Marschal-hjälpens tidervarv på 50- och 60-talet. Europa är en abgörande marknad för amerikanska produkter och inte minst amerikans försvarsmaterial. Det konservativa partiet kan inte tillåta en president att lämna bort denna marknad, och inflytande på standarder och regler, till andra intressen. Inte under några som helst omständigheter. Trump säger som han säger för att fiska röster, sen får han skäll på herrklubben på kvällen av styrelsemedlemmarna från Lockheed-Martin..... det är så politiken fungerar.

  SvaraRadera