Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-04 06:54

Tesla Motors leveranser släpar efter

Tesla Motors (NASDAQ:TSLA) rapporterade igår söndag sin försäljning för första halvåret. Produktionen steg, men förseningar med Model X gör att den bokföda försäljningen släpar efter. Endast en levererad bil räknas som såld, och försäljningen hamnar därmed i Q3 istället för Q2.
Dagschart Tesla Motors (NASDAQ:TSLA).
Det är osäkert hur detta bemöts av marknaden. Redan i april rapporterade nämligen Tesla om förseningar i produktionen av SUV:en Model X.

Antalet bilar på väg till kunderna dubblades till 5 150 vid halvårsskiftet, mot 2 615 vid kvartalsskiftet Q1-Q2. Produktionen ökade med 20% till 18 345 bilar under Q2.

Teslas expansion fortsätter alltså och man väntar sig leverera 50 000 bilar under andra halvåret 2016, vilket är mer än man gjorde hela 2015.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Model X har ganska stora kvalitetsproblem har jag hört, inte minst med de uppfällbara dörrarna. Apropå förseningar... skall bli roligt att se vad som händer med alla förhandsbokningar på Model 3 när spekulanterna om två år inser att det har blivit lite förseningar.

    SvaraRadera