Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-28 11:12

Stjärndamm som ljudbok nu hos Bokus Dito och Storytel

Stjärndamm finns nu tillgänglig som nedladdningsbar respektive strömmande ljudbok hos Bokus Dito och Storytel. Man kan behöva starta om Storytelappen.
Bokustoppen.

Som vanligt var och är det en del strul med distributionen av såväl fysiska inbundna böcker och digitala E-böcker och ljudböcker. Exempelvis fick många läsare sina beställningar från Adlibris avbokade igår. Adlibris bör dock ha boken beställningsbar igen för 189:- SEK, men har i skrivande stund inte lyckats få in E-boken.

Men nu finns Stjärndamm tillgänglig som nedladdningsbar ljudbok hos Bokus Dito för 147:- SEK. Bokus Dito har även E-boken för 147:- SEK, samt förstås inbunden för 189:- SEK. Det är rent av så att Stjärndamm som inbunden ligger på andra plats och E-boken på tredje plats på Bokustoppen. Det lönar sig för Bokus att ha fungerande IT-system.

Apples iBooks har även E-boken, där Stjärndamm också ligger på första plats på topplistan.

Överlag verkar E-distribution fungera bättre än fysisk distribution numera. Visserligen inte hos alla, men både Bokon och Bokus lyckades få in E-boken samma dag som den gavs ut. Och jag är själv väldigt förtjust i min e-boksläsare och inser faktiskt charmen och hur praktiskt det är med en riktig e-boksläsare. Alltså inte en telefon eller surfplatta, utan en e-boksläsare.

iBooks topplista.
Fördelen med att välja en plattformsoberoende läsplatta är att det räcker att en tjänst har e-boken, så kan man läsa omgående. Att välja en plattformsberoende lösning för e-bok känns dock mindre lämpligt, vilket visas med hur specifika tjänster uppenbarligen kan ha svårt att få in det som borde distribueras sekundsnabbt.

Det har dykt upp åtminstone två recensioner av Stjärndamm. Det handlar om mina författarkollegor Lotta Lexén och Sigfrid Lindhe, som fick tag på böckerna på en privat releasefest. Så lite varning för recensionerna - de fick trots allt mat, dryck, zombieanfall och eldslukning också. Fast de fick betala för själva boken.

"[E]n actionbok av bladvändarkaraktär där liv och död ständigt står på spel."
Sigfrid skriver hos sitt förlag Molnfritt följande:
"[B]erättartempot är skoningslöst och boken suger in läsaren utan pardon. [...] [E]n bladvändare av rang."
Inga större spoilers i recensionerna ovan heller.

Slutligen finns Stjärndamm som nu som ljudbok på den extremt populära tjänsten Storytel, som kanske står för 70-80% av lyssnandet på mina ljudböcker. Eller kanske 90%? Man kan behöva starta om appen för att den ska vara markerad som lyssningsbar.
Stjärndamm finns nu hos Adlibris igen. Här topplistan skönlitteratur.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Tack för.tipset med omstart av storytel. Fö är deras app rätt dålig...

  SvaraRadera
 2. ÄNTLIGEN!!!! Som jag längtat, nu börjar mitt lyssnar-maraton, tur det bara är jag och katten hemma :)

  SvaraRadera
 3. Tog den från iBooks igår och har läst ut den. Äntligen lugn i kroppen :)

  SvaraRadera
 4. Planerar Adlibris att släppa den som ljudbok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns som ljudbok hos alla andra, t ex Bokus. Adlibris har dock sk "moderna IT-system". De har även lyckats med konststycket att sätta Stjärndamm som e-bok "tillfälligt slut". Vederbörande som sitter och manuellt kopierar varje gång någon vill ladda ner har väl semester?

   Radera
  2. Jag maste nog tyvarr anvanda Adlibris efterssom dito.se inte langre accepterar icke svenska kredit kort....dang.

   Radera
 5. Fick äntligen tummen ur, och läste igenom både Stjärnfall och Stjärndamm. Fantastiskt bra tempo, gripande historia och kul struktur. Underbart att kunna läsa sådan här sci fi på svenska, och tack för en fin upplevelse.

  Svårt dock att inte dra på läpparna över din överanvändning av ordet "omsluta", men det är väl bara vi gamla bloggrävar som nickar igenkännande över ordvalet.

  Tack!

  SvaraRadera