Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-18 14:37

Sultan Erdogan fortsätter rensa ur statsapparaten

Sultan Erdogans utrensningar i Turkiet fortsätter. Idag fick 8 000 poliser sparken, vilket drar upp totalen utrensade och arresterade till över 16 000 personer. Det talas nu om att man också är på väg att sparka tusentals akademiker och lärare från universiteten.

Det är rätt uppenbart att sultan Erdogans säkerhetstjänst hade förberedda listor över vilka som skulle rensas ut vid en eventuell militärkupp eller annat alibi för utrensning. Eller för den delen en omvänd statskupp, där Erdogan t ex utlyser undantagstillstånd och tar över all makt direkt. Inte ens om de islamistiska anhängarna skulle ange folk på eget initiativ hinner man samla in listor på 16 000 personer på så kort tid.

Aktuella ungefärliga siffror på utrensningarna är

- Över 3 000 domare
- öÖer 8 000 poliser
- Över 3 500 soldater
- Över 100 generaler och amiraler

Det ska nu ha utgått ett brev till rektorerna för alla turkiska universitet, som kallas in för att få besked om att rensa ut bland sina anställda lärare.


Kvar kommer finnas ett sultanat där alla inom statsförvaltningen i första hand är trogna till sultan Erdogan eller i andra hand lever under hot om att bli av med sina jobb.

EU-kommissionären Jonathan Hahn, som leder de idiotiska medlemsförhandlingarna med Turkiet, säger enligt Reuters att Erdogan måste ha haft listorna på folk att rensa ut redo på förhand.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Hur lockar vi denna elit till Sverige när Erdogan troligtvis förvärrar förtrycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ska vi med dem till, Magnus?

   Angående lärarna, så kan vi ha användning för matte- och fysiklärarna, om de i övrigt är språkkunniga i framför allt engelska. Övriga lärare är överflödiga eller kräver lång omskolning till svenska skolsystemet.

   Militärerna och poliserna behövs inte här över huvud taget.

   Domare och övrigt folk från rättsapparaten är också överflödiga då juridiken ser helt olika ut i Sverige och Turkiet. Total omskolning med andra ord. Eller ska de bli Mona Sahlins "taxichaufförer"?

   Ingenting av problemen med den riktning mot islamisering som Turkiet tar, löses heller om alla vettiga människor ska fly landet. Om nu väst vill se en demokratisering mot europeiska förhållanden av Turkiet, så får vi väl förklara Erdogan som icke-önskvärd och öppet stödja en opposition.

   Radera
  2. Tja med samma logik som vi omfamnar fil liv i fårvallning...

   Radera
  3. Jag tror Magnus menar sekulära läkare, ingenjörer och IT-tekniker - sådana som kan gå direkt in i jobb så fort de lärt sig det svenska språket.

   Radera
  4. Jo, fast de har ju redan jobb. Det ska nog gå rätt långt med islamiseringen innan turkar som är halvt om halvt sekulariserade, väljer att flytta i större utsträckning enbart pga. av religiöst förtryck.

   Radera
  5. Exakt. Och om det är några som kan komma att gå i exil så är det väl anhängarna av Gulenrörelsen som s.a.s. satsat på fel Fuhrer. Man skulle väl kunna jämföra Gulen med Strasseriterna, medan Erdogan tillhör hitleriterna...

   Radera
  6. Det där är väl iofs. en grupp som vi gärna skulle ta in akademiker, militärer, poliser domare och advokater som har bevisat motstånd mot islamism.

   Men jag får intrycket av att Sverige bara tar in Sunnimuslimer, gärna män, vilka egentligen är dom sista som skall får asyl för i de flesta länder där det pågår krig kallas de desertering att lägga benen på ryggen om man är i vapenför ålder...

   Radera
  7. @Magnus Redin 14:46
   Först trodde jag du var ironisk. Men sedan insåg jag att du var allvarlig. Jag vet ju att du har ingått i Fredrik Reinfeldt fanclub, med allt vad det innebär. Den där med ”öppna era hjärtan”!

   Du måste ha extremt inskränkta referensramar eller så bedriver du ett lukrativ flyktingboende, förmodligen både och, eftersom du vill öka den destruktiva massinvandringen till Sverige än mer.

   Tänk efter hur djävla bra det gick med Arbetskraftsinvandringsreformen, med många falska anställningskontrakt till lågkvalificerade arbeten.

   Radera
  8. Peter Andersson och Johan Nasmark har förstått vad jag är ute efter, humanism kombinerad med ekonomisk vinning och människor som kan hjälpa oss hantera det vi redan har påbörjat.

   Radera
  9. @Magnus Redin 09:34
   Vad menar du med "hjälpa oss hantera det vi redan har påbörjat"?

   Humanistisk stormakt?
   Sweden, the rape capital of the world!
   Kunskapsavvecklingen i skolan (PISA)?
   Eller vad...?

   Radera
  10. Kompetens, kapacitet och motivation att hålla koll på islamister.

   Radera
  11. @Magnus Redin 11:45

   Så du menar att vi ska pissa på svenska traditioner och svensk historia samt på våra svenska förfäder och deras icke-muslimska tro, och göra Sverige till ett muslimskt land genom forcerad sunnimuslimsk massinvandring. Det enda vi ska akta oss för, enligt dig, är muslimsk radikalisering så att islamister inte vinner terräng. Det är således här som de turkiska poliserna kommer in, eftersom det rådande axiomet inom det politiska etablissemanget och i svansen dess nyttiga idioter uppenbarligen är att radikaliseringstendenser inte kan urskiljas av inhemska svenskar?

   Radera
  12. När det gäller att pissa på får jag onekligen en viss lust att dissa på det sättet men inte på traditioner och historia utan på vissa sätt att argumentera.

   Radera
  13. @Magnus Redin 12:42

   Med tanke på den muslimska massinvandringen till Sverige, som du förordar, på muslimers högre födelsetal jämfört med etniska svenskars samt att det är en stor skam att konvertera från islam, så kommer Sverige inom några decennier bli muslimskt. Med ett ökat antal muslimer i Sverige, oberoende om dessa initialt är sekulära eller fundamentalistiska, så har rekryteringsbasen för muslimsk radikalisering och för inhemska islamister också ökat. Ökningstakten beror här mycket på utvecklingen av den sociala oron i samhället.

   Därmed är det ajöss med Sverige och den svenska identiteten, som baseras i hög utsträckning på ”svenska traditioner och svensk historia samt på våra svenska förfäder och deras icke-muslimska tro”. Då är det andra traditioner som gäller, t.ex. icke-medicinskt betingad rituell könsstympning av småpojkar.

   Om du inte gillar mitt sätt att argumentera så antar jag att du i huvudsak ger mig rätt? Du ställer ju inga sakliga motargument.

   Om herr’n är för fin för uttrycket ”pissa på”, så var det helt andra tongångar i bloggen ”Wiseman’s Wisdom” när herr’n använde det vanvördiga uttrycket ”…under andra världskriget fick vi slicka naziströv” om samlingsregeringens svåra och allt överskuggande uppgift att hålla Sverige utanför VK2.

   Radera
  14. Du får givetvis tolka det jag skriver hur vill men det gör mig inte sugen på att diskutera. Vill du jubla över detta står det dig fritt.

   Radera
 2. En sådan åsiktsregistrering måste ha pågått under lång tid med benäget bistånd av en alert säkerhetstjänst. Man undrar vilka åsikter som skall rensas ut, om det är sekulära åsikter eller bara Erdogan-kritiska, eller något annat.

  SvaraRadera
 3. 'Turkiet förhandlar sedan 2005 med Europeiska unionen om medlemskap'
  Nu ligger man väl risigt till eller vaddå ?

  SvaraRadera
 4. Eventuellt kommer endast en gammal bok att vara giltigt läromedel, allt annat bränns. Lärarna ser ut som spöket Laban och eleverna lyder blint minsta vink, kvinnor syns inte alls.

  SvaraRadera
 5. Dem rensade precis ut vice-borgmästaren i Instanbul.
  Någon har skjutit honom i huvudet, förmodad anledning att ha fel åsikter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lärdom: bli aldrig vice borgmästare i Istanbul.

   Radera
 6. Väldigt väl förberedd han var efter efter det lika välregisserade "kuppförsöket"...

  SvaraRadera
 7. Låter som en kompetent politiker. Kan vi anställa honom.

  SvaraRadera
 8. Kan inte UD skicka ner någon ur familjen Wallenberg med uppgift att utfärda svenska skyddspass till all spetskompetens som Erdogan ratar?

  SvaraRadera
 9. Nästa flyktingvåg kommer bestå av turkar istället för syrier...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En våg bestående av Trojaner från Turkiet då istället för Trojaner från "Syrien"..

   Men det kvittar nu ändå, precis som det gör för Frankrike, det är redan för sent, vi har redan släpp in alldeles för många för att kunna vända den utveckling som pågår.

   Radera
  2. Då kan Miljöpartiet Islamisterna äntligen komma upp på 20 %

   Radera
 10. Vice borgmästaren blev skjuten efter en affärshämnd. Den kommunen , Sisli , är rik och väldigt korrupt. Även en B-skådis har styrt i den kommunen.
  Samtidigt gläds jag över Cornus bitterhet och besvikelse över en misslyckad militärkupp. Hans fantasifoster har tagit överhanden i hans hjärna , märks på hans skeva demokratisyn. Paranoian lyser igenom och han börjar ordbajsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din demokratisyn anstår nog bäst ryssland. Det är demokrati det. Trollfabriken har legat lågt ett tag. Semester?

   Radera
  2. Ah, ett nytt sorts sultanlojalt troll. Eunuck?

   Radera
  3. Om du använder såna liknelser , svarar jag " Hellre eunuck än impotent som du "

   Radera
 11. Jaha, jag skrev ju för typ 48 timmar sedan att de givetvis hade massiv åsiktsregistrering och färdiga listor att ta fram.

  Är det nåt mer ni vill veta om världen, tveka inte att fråga. Fast jag kommer inte att besvara några frågor om Gruelses mamma. A gentleman doesn't kiss and tell, ni vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur lång är vintergatan?
   Hur många hår har en hund?
   Vad är det för nummer på Musse Piggs brandförsäkring?
   Hur många droppar vatten passerar Niagarafallen på en minut?

   Radera
  2. 1. Typ som mitt organ.
   2. Färre än Gruelses mamma.
   3. Vem fan bryr sig om serietidningar?
   4. Zucchini.

   Radera
  3. Och sen när blev du gentleman? Eller är det bara ett försök att stiga i rang genom att anamma endel av gentlemens beteende?

   Radera
 12. Jag vill minnas att Putin vid något tillfälle antydde/hotade att "det kan bli nödvändigt att åter göra Konstantinopel kristet". Turkiets utveckling mot islamisering kan tyvärr vara ett lockande tillfälle/ursäkt för Ryssland att stresstesta NATO.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas han väntar till de blivit uteslutna ur NATO då

   Radera
  2. -"Hoppas han väntar - - ", just därför kommer de skitnödiga icke att avhysa Turkiet.

   Radera
 13. En enkel förklaring till listorna vore att planeringen av kuppen varit känd av Erdogans sida. sedan veckor. Scenariot kan vara att sammansvärjningen (förstås) börjat i en liten krets, växt, penetrerats och fått diskret stöd av E-laget utan avsändare. tills kammen växt på de sammansvurna och de tryckt på knappen och skickat ut meniga med direkta order att kuppa. Litet vanligt politiskt dubbelspel. Förresten så uppträder nu plötsligt Erdogan endast utan slips, vilket är tecken på att han nu profilerar sig hårdare som islamist.

  SvaraRadera
 14. Eller också är det precis tvärtom, skapandet av listorna har läckt till de på listan listade så att säga. Därför var en snabb statskupp ända chansen att rädda livhanken. Därav den inte fullt ut rätt genomförda kuppen. Säga vad man vill om Turkisk militär, men statskupp det kan dom...

  SvaraRadera
 15. Order 66, med inspiraton från känd, numera Disneyägd, franchise.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror USA just fick bråttom att flytta sina kärnvapen från Incirlik !

   Radera
 16. Margot Wallström vår utrikesminister, och även Statsminstern har kallat Turkiet för demokrati, det ska bli intressant att följa den fortsatta debatten i ämnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men sannolikheten att de uttalar sig igen i denna fråga är låg. Deras sista hjärncellar ryktas ha brunnit upp av ansträngningen att kläcka den första grodan.

   Radera
  2. Löfven och Wallström säger alltid ängsligt exakt vad Merkel sade för en kvart sedan. Det är ju främst Vår Fru Merkel, Erdogans goda vän, som nu hamnade i klistret.

   Radera
 17. Ja vi lär ju slippa Turkiet som EU medlem de närmaste 25-30 åren hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr hjälper det inte så länge vi själva är medlemmar. Snart kommer det att knacka ordentligt på dörren. Vänta och se...

   Radera
  2. Ett slag tänkte jag: gudbevars, vi behöver en mur mot Turkiet.
   Men, det vore att söka arabvärldens fokus på att störta muren. Likt en uppretad förståndshandikappad, skulle de unga männen se det som sin högsta uppgift att störta den.

   Kansle lite smaklöst uttryckt, men säg att jag har fel. Har jag det?

   Med andra ord, slå upp en mur mellan turkiet och ryssland!

   Radera
 18. Det enda som är av direkt intresse för Sverige är hur Turkiet kommer agera gällande flyktingarna. Kommer man att följa avtalet med EU och kommer EU kunna stå fast vid ett avtal med ett nu öppet diktatoriskt Turkiet som på punkt efter punkt brister gällande mänskliga rättigheter etc? Eller blir det repris på hösten 2015 med hundratusentals flyktingar och "flyktingar" som strömmar över havet till Grekland? Vad gör EU då? Vad gör Grekland? Visegradländerna? Ser det inte som alls otroligt att EU sätter hårt mot hårt gällande visumfrihet för turkar och Erdogan då öppnar flyktingkranen igen vilket skulle sätta Grekland ordentligt på pottkanten. Tror nog inte att Makedonien, Kroatien, Ungern eller Österrike för den delen, kommer att acceptera den fullskaliga invasion som var fallet förra hösten.

  SvaraRadera
 19. Jag, och åtminstone en kristen utvandrad syrier som jag känner, tror att Erdogan strävar efter kalifatet. Erdogan vill nog bli kalif. Han skulle nog inte känna sig nöjd med sultan.

  ISIS har ju försökt upprätta kalifatet, vilket inte har gått så bra. Men om Erdogan kommer in i bilden, förutsatt att USA:s/Saudiarabiens/Turkiets likvideringen av Bashar al-Assad och transformeringen av Syrien till en ”failed state”, lyckas, så har kalifatets upprättande betydligt större chans att lyckas. Erdogan har ju under en lång tid flirtat friskt med ISIS och det muslimska brödraskapet, vilket kan komma att ge frukt i ett framtida kalifat.

  Erdogan känner att han sitter med trumf på sin hand. Öppnar han flyktingslussarna, knäcker han EU. Turkiet har ett strategiskt läge både för USA:s geopolitiska strävanden, och som transitland för fossil gas till Europa. Dessutom ingår Turkiet redan i EU:s tullunion, och har fullständig tillgång till EU:s fria inre marknad t.ex. för piratkopierade märkesvaror från Sydostasien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har han tvingat oss att släppa in flyktingarna?
   Det är väl ändå vi i EU som avgör vilka som får komma hit?

   Radera
 20. Om alla länder går ur EU så finns det inget EU som turkarna kan söka sig till, och ej heller några öppna gränser som flyktingarna kan vandra genom för att komma till bidragsparadisen i norra Europa. Utan EU har Turkiet alltså inte längre någon hållhake på Europas civiliserade länder.

  SvaraRadera
 21. EU måste ha en masterplan för fkyktingfrågan som rycker undan Erdogans trumfkort. Tex ett avtal med Libyen där EU går in militärt och politiskt och stöttar landets minst dåliga sida i utbyte mot att landet upplåter områden för flyktingläger som EU driver. Ingen tillåts komma in i EU utan alla ansökningar handläggs medan personen väntar i lägret. Åk till Australien på studiebesök. EU:s oförmåga att lösa flyktingfrågan kommer annars bli dess undergång då folk i allt större utsträckning kommer att rösta på EU-kritiska partier, vilket vi redan ser i stor utsträckning. Visar man däremot handlingskraft och folk känner att EU faktiskt klarar av att hantera denna ödesfråga skulle nog stödet till och med öka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är den moraliska skillnaden mellan att inte ta emot flyktingar eller hålla dem i hemska läger eller betala ett grannland för att inte ta emot flyktingar eller hålla dem i hemska läger? Den största skillnaden är väl att det blir enklare att vara inhuman om det går att hålla lite avstånd till konsekvenserna av ens handlingar.

   Radera
  2. Skillnaden är i vilket sorts klimat tältläger kommer att anläggas.
   Förr eller senare blir det tältläger, oavsett land.

   Eller du har kanske en sommarstuga till låns?

   Radera
  3. -"Eller du har kanske en sommarstuga till låns?" en reflektion vilken icke existerar tyvärr, dock annans finns för dessa alltid till låns om dessa är välvilliga alternativt tvingas just då, vara smidiga.

   Radera