Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-12 15:32

Rikspolischef Dan Eliasson - den store ledaren - får pris för sitt ledarskap

Rikspolischef Dan Eliasson, känd för "tafsa inte"-armbandet, som högste polischef tagit politisk ställning mot ett demokratiskt valt parti av skitstövlar och putinister, massavhopp från polisen, en polisreform som kollapsat svensk polis, samt massiv kritik från sina underordnade, har fått ett pris för sitt ledarskap. Där ser ni, bättre polischef kan man inte ha.
Den store ledaren leder mitt i bild.
Svenska Dagbladet skriver:
"Dan Eliasson tilldelas Sir Robert Peel-medaljen, som delas ut för ”enastående ledarskap inom evidensbaserat polisarbete”. Det stod klart på tisdagen under en årlig konferens som anordnas av kriminologiska institutionen vid universitetet i Cambridge."
Jupp. Så är det. Enastående ledarskap.

Att en myndighetschef är inkompetent, korkad och direkt destruktiv är en sak - det är fullständigt normalt i Sverige. Men att ta politisk ståndpunkt är en helt annan. Detta gäller speciellt polisen, som tillsammans med Försvarsmakten är den yttersta försvararen av den svenska demokratin. Polisen ska helt enkelt inte ta politisk ställning. Sverigedemokraterna må vara fullständiga idioter och skitstövlar, men Rikspolischefen ska vara neutral och endast upprätthålla svensk lag, och inget annat.

Att kritisera och idiotförklara Sverigedemokraterna är medias, andra politikers och allmänhetens roll, inte en myndighetschefs och i synnerhet inte polisens uppdrag. Det är inte förbjudet att vara en idiot1. i Sverige än, men man ska inte vara myndighetschef i så fall. Möjligen sverigedemokrat.

Man kan t ex läsa den massiva kritik han fått av en närpolischef här.
"Jag har under de senaste dagarna pratat med en hel del kollegor. Det går inte många minuter förrän samtalet handlar om ditt uttalande. Jag är stolt över att samtliga kollegor tar avstånd från ditt uttalande. Vi förstår vår roll som demokratins försvarare. Förstår du Dan?"
Men nu har Eliasson alltså fått ett internationellt prestigefullt ledarskapspris för sitt fantastiska evidensbaserade polisarbete.

Vilken evidens? Enda evidensen är strömhopp av poliser som fått nog av idiotin och en polisiär verksamhet i sönderfall.

Kan någon ordna två armband till Dan Eliasson? "Sluta vara en idiot" respektive "Avgå alla!" bör det stå på de armbanden.

1. Idiot är inte en klinisk diagnos i Sverige, utan en godtycklig åsikt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

33 kommentarer:

 1. Svar
  1. Inte ironi - Inception. Han fick priset för att han instiftade ett pris när han jobbade som statssekreterare vid justitiedepartementet.

   https://twitter.com/Pat_Eng/status/752797032021106688?lang=en

   Radera
  2. Oj, det var alltså inte på meriterna som polischef...

   Snällt att han förklarat för personalen måste medges. De var nog än mer förbryllade får poliskåren att han fått ett sånt erkännande...

   Radera
 2. Det är elitens sätt att stötta varandra. Ett annat exempel är att ju fulare och omänskligare hus en arkitekt ritar, desto fler priser får denne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag misstänker att det fungerar på samma sätt när man tar in "en panel av internationella utvärderare" exempelvis i akademiska sammanhang. De sitter själva med samma kritiska opinion hemmavid och kliar därmed varandras ryggar över nationsgränserna.

   Radera
 3. Dags för GW-humor här också: Härmed föreslås att Dan Eliasson istället för ledarskapspris får "Stora polismedaljen i guld" att dela med Beckström

  SvaraRadera
 4. Obama, fredspristagaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var bra, men han fick i alla fall pris för vad de hoppades att han skulle göra. Punkar-Danne har ju hunnit bevisa sin inkompetens.

   Radera
  2. Ja tänk att få pris för ngt man inte gjort.

   Radera
 5. Trist. Alexander Bard eller Åsa Romsom borde fått jobbet istället --- !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa borde bli bra, Alexander är på tok för intelligent.

   Radera
  2. Mona Sahlin är väl arbetslös efter att ha avgått som extremistutredare. Hon borde passa perfekt för jobbet som polischef! Eller varför inte ett lite mer seriöst alternativ: ubåtsjägaren Göran Frisk!

   Radera
  3. Best of Göran Frisk: https://www.youtube.com/watch?v=C7ysUIR4TiA

   Radera
  4. Jag tror Måna är sugen på något nytt, jag tror hon är intresserad av att lära sig hur en för henet ny verksamhet fungerar.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Ytterligare ett bevis på att det är dumheten som segrar. Ser ett mönster att inom myndigheter, stat och landsting "kanske hela samhället" är det inte det kloka och sunda som får råda. Byråkrati och ren idioti vinner på något konstigt sätt och gör Sverige mer och mer idiotiskt. Makthungriga idioter som privilegierar varandra och egen vinning. Senast igår inom riksrevisionen, där man borde ha lite mer ordning och moral. Men icke!

  SvaraRadera
 8. Haha - "Toklandet Sverige" ....

  SvaraRadera
 9. Denne Sir Robert Peel, som detta pris är uppkallat efter, var frimurare.
  http://www.garda.ie/Documents/User/Freemasonry%20and%20the%20Police.pdf
  http://www.fatimamovement.com/i-JewishFreemasons-SonsOfTheDevil.php
  http://www.overlordsofchaos.com/html/1800-49.html

  SvaraRadera
 10. Det är ganska typiskt att de allra uslaste cheferna får den där typen av utmärkelser. Alla minns ju Angeles Bermudez Svankvist ("årets chef"), Refaat El-Sayed ("årets svensk") Göran Lindberg ("framtidens man"), osv. De som betraktas om en "frisk fläkt" visar sig så småningom ofta i själva verket vara komplett galna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som genomsyrar snart på alla ställen. Polismyndigheten ett exempel. Sjukvård och den krisen. Där 80% av tiden går till administration bland läkarna. Sämst av hela OECD när det gäller antal patientbesök årligen och 50% av genomsnittet. Troligtvis liknande hos sjuksköterskorna.

   Skolan och PISA rapporter med lärare som går under av byråkrati och administration. Förfallet inom högskola och universitet.

   Invandrarverk. försäkringskassa, arbetsförmedling är några som jag kommer på.
   Där dumhet och uselt resultat segrar. Byråkrater och dumma politiker vinner medans de förnuftiga tystas.

   Radera
  2. Inte OECD utan OCD. En tvångshandling inom ryggdunkarkretsen.

   Radera
  3. Nej OECD ska det vara. Dessutom 300% fler läkare de sista 30 åren som inte kommer patienterna till godo. Verkar som ju fler läkare som anställs ökar administrationen i högre kvot.
   Det går helt enkelt att bygga bort läkar eller sjuksköteskebrist med att anställa fler.
   Svensk läkare har 900 patientbesök/år. Genomsnittet i OECD 2400 besök.

   http://www.vf.se/nyheter/allman/svenska-lakare-har-lagst-antal-patienter

   Radera
 11. Vad kommer Dan Eliassons nästa snedspark uppåt bli.Kung?.Gud?
  Likheten med Ebbe Carlsson börjar bli skrämmande.
  Hur kan en sådan här människa lyckas ta sig igenom nätmaskorna?
  Otroligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har väl samlat ihop bra hållhakar på politrukerna.

   Radera
 12. Vad exakt är det Eliasson gör så legendariskt dåligt egentligen? Som det låter på drevet kan han lika gärna ha ersatt en hävdvunnen kaffedrickartimme med blankettskrivning, som att ha vanskött sitt arbete.

  SvaraRadera
 13. För en gångs skull gör.jantelagen ett bra drag. Den som redan fångats med byxorna nere och dåligt torkad ända i sverige och dessutom får ett pris av någon extern idiot är sedan ohjälpligt körd. Fråga han som gravade hundar.

  SvaraRadera
 14. Ära den som äras bör. Att drygt tio år senare belönas för (byråkratin och pappersjobbet runt) införandet av ett pris som någon annan betalar kan vi väl ändå bjuda på. Däremot hur mycket bra polisiärt ledarskap kontra rent administrativt tugg och de rätta kontakterna införandet bestod av tål väl att diskuteras.

  Dock bör priset inte kopplas ihop med pajasens nuvarande befattning och bleka prestationer...

  SvaraRadera
 15. Wikipedia: "Efter regeringsskiftet 2006 tjänstgjorde Eliasson som tillförordnad biträdande chef vid Säkerhetspolisen, där han ansvarade för analys– och underrättelseverksamhet." Undrar om det inte är med Eliasson som det var med J Edgar Hoover. Han har samlat skit på alla och kan göra som han vill. Ingen vet ju på förhand vilken skit han sitter på och alla aktar sig.

  SvaraRadera
 16. Jösses ja, det måste vara ett utslag av den svartaste humor. På 60-talet fanns Mad och Hjälp innehållande sjuk humor. Den spyende hade passat att beskrivas i dessa publikationer. Om den mannen håller sina löften kan det vara helt rätt att byta parti i nästa val. Det kan det vara värt att bli av med denne polisens dödgrävare.

  SvaraRadera
 17. Delar så klart din åsikt om DE.

  Men jag tycker du utrycker dig väldigt hårt och kategoriskt om SD hela tiden.

  Är verkligen alla SDare idioter enligt din mening?
  Eller för den delen alla SDs företrädare?

  SvaraRadera
 18. Är Eliasson frimurare? Famlar efter förklaringar.

  SvaraRadera
 19. Det ända pris Dan Eliasson kvalar in för är det som landets mest inkompetenta person! Helt i paritet med landets regering !

  SvaraRadera
 20. Nu har han dessutom begått ett grundlagsbrott och uttryckt offentligt en åsikt om ett politiskt parti. Han backas av Morgan Johansson som säger "att han får säga så". Vet ingen av dessa män om att Regeringsformen stipulerar att ”förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter ska i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet”. Det är ett grundlagsbrott för en myndighetschef att uttala sig mot ett politiskt parti, oavsett vad man tycker om partiet (jag giller inte heller partiet, men det hör inte hit). Det värsta är att de inte läser sin historia och vet att det kan slå tillbaks. Om SD kommer till en maktposition så kan de hänvisa till hur de etablerade partierna "mobbade" dem och ge igen...fast mycket, mycket värre. Nu måste politiker och ledande tjänstemän skärpa sig !

  SvaraRadera