Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-31 17:29

OMXS30 orkar inte vidare

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 ligger nu högre än innan Brexitomröstningen. Samtidigt verkar index tappa styrfart när det nu nått motståndsområdet runt 1400, som gällt hela året.
Dagschart OMXS30.
Det ser alltså ut som motreaktionen på den överdrivna reaktionen på Brexit nu är över. Indikatorer som MA5/MA14 eller MACD håller på att dra ihop sig för att snart slå om från kortsiktigt positiv trend till neutral eller framöver negativ trend. Gissningsvis blir det ännu en vända ner till stödområdet runt 1300.

Nu hävdas det att Sverige ska få 0.5 procentenheter sämre ekonomisk tillväxt pga Brexit framöver. Fan trot - det sägs väldigt mycket om Brexit, t ex att marknaderna skulle krascha vilket de inte gjort. Återkommer dock med ett inlägg om de nya BNP-siffrorna för Sverige från i fredags.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Sämre ekonomisk tillväxt kommer. Men inte pga Brexit.

  SvaraRadera
 2. Försök att vara lite positiv och förresten så ger dippar utmärkt chanser att komma in lite billigare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att börsen inte går upp bara för att man är positiv.

   Radera
 3. Cornucopia? är positiv med att visa att Brexit har liten omedelbar effekt på vår ekonomi. Riktigt positivt är hans ideliga varningar för överbelåning. Fast inte ska du alltid hålla med honom. Vi har haft högkonjunktur länge nu så om inte det är "Annorlunda nu" så blir det lite eller lite mer sämre för den ständiga tillväxten av BNP snart. Fast det kan också ta några år till.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera