Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-19 07:50

Ny all time high i USA

Gårdagens börshandel i USA gav nytt all time high för åtminstone det breda börsindexet S&P-500.
Dagschart S&P-500.


Månadschart S&P-500
Tekniktunga NASDAQ-börsens index NASDAQ Composite är inte på all time high.

För börsen generellt fungerar alltjämt kredit- och nollräntedopningen i USA, trots tecken på avmattning i konjunkturen. Med det sagt har nu S&P-500 brutit upp från en möjlig motståndslinje och tillsammans med att det är presidentval ser det antagligen rätt positivt ut - presidentvalår betyder trots allt att politiken är lamslagen och inte kan hitta på något idiotiskt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Cornu: Finns det nån motsvarande statistik från USA för den konjunkturbarometer som du publicerat och visar att det är dags att gå ur börsen i Sverige sen ett tag tillbaka?
  För det verkar inte se så ut i USA och svenska börsen brukar ju följa USA börsen, så det talar ju för att vi också kommer se nya toppar i Sverige snarare än en fortsatt nedgång?

  SvaraRadera
 2. Det ser bra ut nu. Nu ska bara diverse centralbanker vräka ut nya likvider och stödprogram så ska vi få se på nya toppar. Det är annorlunda nu, vi ska upp!

  SvaraRadera
 3. http://www.zerohedge.com/news/2016-07-18/hamptons-housing-market-has-crashed-luxury-home-sales-drop-half-prices-plunge

  SvaraRadera
 4. Läste denna artikel igår. Blev dock en aning fundersam när jag läste artikelns sista stycke, där det framgår att ett par av de angränsande områdena gått upp 30+ procent under samma period ...

  SvaraRadera