Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-06 12:00

Lotta säger: Jag vill att DU ska gå med i hemvärnet!

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

36 kommentarer:

 1. Tjänstgör som gruppchef i 24.bat redan.

  SvaraRadera
 2. Är det fullt i Lotta-kåren?

  SvaraRadera
 3. Anmält intresse två gånger, utan återkoppling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske skulle prova att byta namn?

   Radera
  2. Det är svårt för oss dömda för postrån.

   Radera
  3. Postrånare, då är du nog för gammal ändå.

   Radera
 4. Antar du utmaningen, Lars? Eller passar du?

  SvaraRadera
 5. Hemvärnet är redan oproportionerligt stort i förhållande till övriga FM.

  SvaraRadera
 6. Finns det något svenskt värt att försvara längre? Allt och alla är ju svenskt nu för tiden.

  SvaraRadera
 7. Jag vet flera MÖPer som gjort lumpen som malajer men fått revansch genom just hemvärnet. (Vaktmästarna på FRA brukade faktiskt vara malajer.)

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Gick med för ett halvår sedan och gjorde två veckors GUF i våras, tuffa veckor. Trodde de skrivit fel när de räknade upp lektionstimmarna, 144 timmar på 12 dagar men det blev nog fler,uppställning 6:45, sista lektionerna vid 20:00 och ibland vapenvård fram till 23:00.
  Av 24 startande gick 20 i mål, två hoppade av och två blev hemskickade.
  Intressantast för mig var att jag trodde jag skulle vara ensam med mitt knepiga efternamn. Tvärtom, cirka en tredjedel var som jag, andra eller tredje generationens invandrare från Finland, Baltikum och Öststaterna.
  Dock inte en enda andra generationens invandrare från Grekland, Turkiet eller MENA.

  Lärde mig också ett nytt uttryck av en finska när vi diskuterade ryssskräck.
  Joo-om de kommer får vi nog besiktiga morötterna underifrån...

  SvaraRadera
 10. Tja, man kanske kan gå med när Hemvärnet får lite mer professionell utrustning och mer övning på dessa. Understödsvapen, Kroppsskydd, Modern mörkerutrustning, drönare, pansarfordon och beväpnade stridsfordon, Pv-robotar och granatkastare med Strix. Som det är nu så griper försvarsmakten efter ett halmstrå för att bygga potential att lösa sina uppgifter i den nära framtiden. Eftersom det är sånt underskott i material så klarar Hemvärnet i princip bara att lösa uppgifter mot organiserade civila beväpnade, såna som Polisen bara har något 100-tal Poliser tränade för att möta och hantera (Militärt språk - Bekämpa). Mest sannolikt kommer halvt utrustat hemvärn överraskad tvingas möta en professionell och välutrustad motståndare med flygunderstöd - och då kommer de stå sig kort. Lojala kommer många likt den gamla folkstormen att offra sig i onödan. Striden kommer vara kort och deras offer inte mycket annat än symboliskt. Så, jag är inte övertygad. Inte med dagens utrustningsnivå iallafall. Gör om och gör bättre. Då kan även jag gå med !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är inte HVs huvuduppgifter. Det handlar mer om att snabbt kunna mobilisera och skydda viktiga funktioner medans de reguljära förbanden hinner mobilisera. Någon kanske minns röd och gul på krigsplaceringsordern. Men det var väl upp till 5 års mobiliseringstid som de konstaterades i någon annan tråd så ryssen lär nog helt enkelt tröttna och gå vidare.

   Radera
  2. Tycker inte det är så enkelt.
   Har två skäl att delta - först, jag tycker att Sverige är värt att försvara, att sedan inte våra folkvalda tycker det är mycket, mycket tråkigt. Men visst - möter man en kvalificerad motståndare får man nog som nämndes ovan se morötterna underifrån.
   Det andra skälet är att jag tror hemvärnet snart kommer få fylla andra uppgifter i takt med att civilsamhället verkar avvecklas. Jag gjorde utbildningen i Boden och där berättade de att hemvärnet redan samarbetar mycket med polis och brandkår med att hjälpa till med sök eller till exempel hålla avspärrningar så att polis och brandkår kan göra sitt jobb.
   Annat exempel är skogsbranden i Västmanland, vad jag förstått gjorde hemvärnet en betydande insats.

   Radera
  3. Gärna en BYOD-policy också. HV kan ha en handlarlicens där medlemmar kan registrera egna vapen i vapenboken - utan civila restriktioner. Ett slags "grupplicens" för medlemmar i HV. Med ett par bra valv för säker förvaring.

   Skriver på ansökan Dag 1!

   Radera
  4. Sjunkbombem - den där mantran har jag hört sedan 70-talet. Men verkligheten är någon annan. De svenska ordinarie förbanden är så få att de nöts snabbt ned. Sedan återstår Hemvärnet och Milis. I det fall Ryssen inte är så snabb så kanske vi hinner sälja våra bilar och lägenheter i Spanien och köpa Tow-missiler och annat nödvändigt. Om det går snabbt så kommer Hemvärnets personal tvingas välja - kapitulera, ta av uniformen och springa, eller slåss mot pansar utan att ha rätt utbildning och utrustning. Läs lite historia så förstår du vad jag menar. Du är nog lite lurad som tror att det blir du som väljer slagfält och tidpunkt. Ta tex vakten kring ett skyddsobjekt. Jägarna från K3 anfaller alltid i mörkret eftersom Hemvärnet saknar bra mörkerutrustning och använder fel taktik. Skyddet av ett objekt börjar inte vid stängslet av objektet.....

   Radera
 11. Är redan insatssoldat i nationella skyddsstyrkorna.
  Klart man ska ställa upp och försvara sitt land. Några tyckte tydligen inte att vi behövde det för några år sedan.

  SvaraRadera
 12. Har varit krigsplacerad som räddningshundförare. Vore på ett sätt roligt att börja om med ny ung hund, men det är oerhört mycket jobb. Kom ibland hem dieselstinkande mitt i natten, vilket inte uppskattades så där jättemycket.

  SvaraRadera
 13. Varför skulle jag vilja gå med i hemvärnet?

  Risken är ju jävligt stor att man kommer att missbruka resursen till att bekämpa sådana som mig.

  Dvs, Vita Svenska män med patriotism kokande i blodet, som är beredda att fucking FÖRÄNDRA den här jävla skiten som pågår.

  Och det vill jag ju inte riskera hjälpa dem med..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohej och där vaknade FRA! Lycka till. Dumskalle!

   Radera
  2. Äh, de har inte resurser att kolla upp varenda idiot som skriver nåt på internet, tror du det så överskattar du dem grovt.

   De är översvämmade med information i en enda jäkla soppa alltihop precis som USA har det, i bästa fall kan de reda ut att de eventuellt skulle kunnat finna antydningar innan nåt hände om de visste var de skulle titta..

   Och nu förnekar jag ju dessutom mitt inlägg: Jag skrev det bara för att retas lite med stridisarna härinne, är ju svårt Kristen vapenvägrare, helt ofarlig för människor, det vet ju T.O.M Cornu sen tidigare inlägg.

   Såvisst, FRA, lägg lite resurser på mig, jag betalar inte TV-licens heller.

   Radera
  3. Du har rätt. Det går inte att kolla upp alla idioter på nätet. Men det skulle väl gå att klassificera dem? Ungefär som Linne gjorde med blommor?

   Normalidiot
   Extraidiot
   Smart idiot
   Jubelidiot
   Nationalistidiot

   Radera
  4. Du glömde "Stridspittsidiot"

   Radera
 14. Vänd på frågan. Varför vill du inte bidra till nationens säkerhet?
  Själv är jag där, har gjort det och äger även t-tröjan.
  "Gör din plikt, kräv din rätt"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att jag tror inte att "nationens säkerhet" är det som jag anser att det borde vara nuförtiden.

   De styrande anser att vi ska släppa in 100000-tals oidentifierade unga män från krigsskadade länder och ett stort antal som hatar oss djup för att vi är Kristna eller icke-troende. Och dessutom ge dem privilegier som inte ens vi skattebetalare får, samtidigt som man gladeligen stigmatiserar och förföljer alla som protesterar mot detta.

   Dessutom har de som du låter dig styras av redan monterat NED försvaret och allvarligt decimerat polisen.

   Varför skulle jag vilja stödja deras version av vad som är bra för nationen, när jag VERKLIGEN inte håller med om det?

   Tycker du att de leder landet i en bra utveckling, en utveckling som du är beredd att försvara med vapen?

   Radera
 15. Jag gjorde lumpen som Jägare/Prickskytt och är idag 55, finns det en plats för mig, månntro ?
  Älskar att vara ute i naturen, spaning kanske kunde vara något liggandes under en gran :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om du är lite äldre, ska du självklart anmäla dej. Goda skyttar finns det alltid plats för. Prickskyttar finns inte, men väl skarpskyttar med PSG90 och AK4 med kikare.

   Radera
  2. Hemvärnet behöver även prickskyttar - naivt att inte ha prickskyttar....

   Radera
  3. En prickskytt är en del av en prickskyttegrupp - med observatör och eventuellt även närskydd. En skarpskytt uppträder ensam utan observatör och närskydd, dock eventuellt som en del av ett ordinarie förband, t ex som del av en skyttepluton. I övrigt kan individen skarpskytt och individen prickskytt vara precis likadant utrustad.

   Radera
  4. Ja, Corny, i huvudsak rätt. Hur skarpskytten används och i vilken konstellation bestäms helt av chefen (plutchef/kompchef) med hänsyn till uppgiften.

   Radera
 16. Det känns lite märkligt. Man lägger ner våra regementen och säljer rubb och stubb, även fastigheter som nyss varit renoverade för 500 miljoner. Man lade ner repövningarna och slutligen hela försvaret och sålde skänkte bort utrustningen. Ur askan skulle det uppstå något nytt, ett högteknologiskt yrkesförsvar, insatsförsvar. Stalins misstag var att göra sig av med höga officerare innan Hitler anföll. Har inte Svenska politiker gjort samma sak? Man kunde tro att det var 1938 igen. När Tyskland gick in i Polen ville alla köpa vapen. Men de länder som hade egen tillverkning av kanoner behövde allt de kunde få fram till sitt eget försvar.
  Vilka idiotpolitiker vi har. Undrar om de skulle bli bättre på att värna nationen och folket om vi kunde återinföra riksrätten igen? Nej! Jag låter inte mina pojkar bli kanonmat så länge vi har detta falska politiker frälse. Jag förstår inte hur de ska kunna rekrytera till försvaret och frivilligorganisationer när förtroendet och förbundet mellan folk och stat är brutet? Nu har politiker viftat med flaggor i Almedalen och berättat hur mycket de älskar Sverige och fosterlandet. Det är för sent påkommet för att vara trovärdigt. Ursäkta bitterheten, men jag anser dagens Myndighetssverige och våra politiker är de sämsta på 50 år och det bådar inte gott för Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig i mycket ! En av de mest förödande misstagen var hur FM hanterade sina anställda och framförallt sina Reservanställda kring 2008/2009. Som alltid när du behandlas dåligt av en arbetsgivare är det känslan du minns. Du minns sällan omständigheter, men just känslan. FM skickade ut nya kontrakt till bl.a reservare en vecka före jul där de snabbt som ögat skulle skriva på avtal för att kunna bli beordrade till Afghanistan med kort varsel. I det oöverlagda brevet förlorade de ryggraden av reservarkåren som ofta inte hade en flexibilitet eller intresse att göra såna saker som utlandstjänst. De hade glömt att försvarintresse går i generationer i familjer. Den händelsen, utan dialog, var oerhört kränkande och fick många att skita i försvaret för all framtid.

   Radera