Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-14 18:25

Krönikör, krönikör, se ner på folk

Frilanskrönikören Elina Pahnke ser  i en krönika om polishögskolans sänkta krav ner på personer som inte är så intelligenta som henne. Rent av alla som klassas under sju på stanineskalan, dvs 77% av befolkningen.
Stanineskalans fördelning av befolkning och motsvarande IQ-intervall. Mörka delen är de som Elina Pahnke ser ner på.
I en riktigt vidrig, rent av fascistiskt elitistisk och populistisk krönika hos Bonnier/Sydsvenskan, slår frilansskribenten Elina Pahnke fast att 77% av alla män - män som har under 111 i IQ - har fallenhet för att vara rasister och ägna sig åt övervåld. Men alla från stanine 7 och uppåt, dvs 111 i IQ eller högre är tydligen fantastiska människor. Ska vi gissa var Elina Pahnke anser sig hittas?

Hon skriver iaf följande helt osakliga fascistiska text, utan någon som helst vetenskaplighet.
"Bland dessa fyror och sexor på arbetsfältet finns poliser som åker till Rosengård och kallar folk för ”apejävlar”.Där finns ryttare som rider över demonstranter. Bland fyrorna till sexorna finns nedlagda utredningar av bränder mot asylboenden och romer som registreras. Sedan finns där självklart en del annat."
Tydligen är alltså personer tillhörande stanine 7 och uppåt felfria människor och de som är stanine 6 och nedåt är vidriga. Åtminstone de som är män.

Naturligtvis har Elina Pahnke inget alls på fötterna här. I själva verket lyser hennes förakt för vanliga människor - människor som inte besitter hennes överlägsna intellekt  - rakt genom skärmen.

Fullständigt vidrig text. Fullständigt vidriga åsikter.

Få saker stör mig så mycket som den som slänger sig med sin IQ-nivå eller sina akademiska examina som ett argument för sin sak. Ännu värre är det när man därigenom ser ner på andra, som man buntar ihop som sämre eller mindre värda.

Det enda som räknas är vad man gör, vad man säger och vad man åstakommer. Inte vad man har mätt upp för IQ eller stanine. Inte vad man har för formell akademisk examina.

Och jag kan inte säga mig vara imponerad av Elina Pahnke. Sedan får hon vara Sveriges Smartaste Kvinna (tm), men visar i så fall att hög iq inte hjälper alla. Elina Pahnke visade just att även begåvade personer kan vara fullständigt vidriga och hjärtlösa.

Nu är det upp till henne att bevisa sin tes. Lägg fram hårda fakta på de där polisernas staninenivåer. Eller be om ursäkt till 77% av Sveriges befolkning.

Ser annars fram emot vart Elina Pahnke tycker vi ska koncentrera de 77% av männen i Sverige som hamnar i stanine 6 och nedåt? Speciella läger kanske?

Se för all del ner på folk för något de gör, inte gör, eller sagt - folks egna frivilliga val. Men se inte ner på dem för något de har medfött, som sin intelligensnivå och klumpa definitivt inte ihop folk utifrån intelligens. Man klumpar inte ihop folk efter andra medfödda egenskaper, som t ex hudfärg.

Och nej, den som drar argument som "min IQ är faktiskt xyz" alternativt "jag har faktiskt [akademiska examina inom ämne]" istället för att komma med korrekt argumentation och/eller fakta kan med fördel avfärdas som idioter. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

36 kommentarer:

 1. Pahnke är en ointressant fjolla,däremot är det intressantare att lura på om Italien sänker €.
  Och Douche bank kommer högt på intresselistan med.
  Pahnke,pfft,en nolla med hybris.

  SvaraRadera
 2. Coolt ! Men verkar som dom hon refererar till har fattat det hela och gör helt rätt !! Att hon själv inte gillar läget beror nog på missriktad kreativitet, mkt liten erfarenhet av verkligheten och för stor exponering av felaktiga politiska åsikter ....,
  Men alla andra i högre IQ-grupper hänger säkert på flashback, läser Avpixlat, och vill lämna EU, som alla normala högIntelligenta personer !

  Obs -- Innehåller Spår av högIntelligent Statistikförvrängning -- !

  SvaraRadera
 3. Jag fick intrycket av att hon är butter, hon kanske inte kom in pga en 1a på testet? Det skulle förklara en hel del av texten i krönikan

  SvaraRadera
 4. Ehm, tror att hennes första krönika har redigerats en hel del för jag känner inte igen mig i någonting av det du snackar om. Brukar knappast hålla med dig om allt men såhär illa brukar det inte vara. Eller har du börjat med LSD på senaste tiden? ;)

  Den enda referens jag kan se till män är "tjänstemännen" och det innefattar kvinnor också. Och jag kan inte läsa någonstans att hon påstår eller ens insinuerar att hon skulle vara smartare än svensson. Har du nån kopia på originalet som du skulle kunna lägga upp här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt är det väl allmänt känt att människor med lägre IQ än medel är överrepresenterade bland rasistiska grupperingar och organisationer?! Kan säkert rota fram nån källa om det behövs.

   Jag tolkar hennes text som att hon ser att antalet tjänstefel kommer öka ju fler "korkade" människor som blir poliser. Delar faktiskt denna åsikt. Känns väl ganska självklart? Sen kan man självklart ifrågasätta själva begåvningstestet men det är ju en helt annan diskussion. Då kanske man ska sluta använda IQ som måttstock helt och hållet.

   Och om nu begåvningstestet är felvisande och meningslöst så finns det väl ingen anledning att ta åt sig?

   Radera
  2. Hon dömer ut 77% av Sveriges befolkning. Punkt.

   Antar att du inte tillhör dem?

   Radera
  3. Mitt "IQ" känns inte relevant här. Jag är mer nyfiken på hur du kom till din slutsats.

   Snarare kanske jag är en 1-2:a eftersom jag inte förstår det som är självklart för dig? :)

   Radera
  4. Jag har hört att låg iq är signifikant för miljöpartister och kommunister. Kan säkert rota rätt på någon källa om det behövs.

   Radera
  5. @Fixa
   Dom har nog lägre IQ än SD rent av. All form av ogenomtänkt gruppmentalitet tyder på låg intelligens i mina ögon. Så missuppfatta mig inte som nån vänstermupp, jag tar avstånd från alla politiska partier. Visa mig en ärlig politiker så ska jag också välja sida.

   Radera
 5. Jaha, så mediavänstern börjar anamma att IQ spelar roll, eftersom deras logik säger dem att rasister har låg iQ. Annars brukar ju den samtida vänstern hävda att IQ inte spelar någon roll, när etniska europeiska rasister hävdar att det är av nackdel att importera människor med lägre snitt-IQ än ursprungsbefolkningarna i Europa har, typ: "-vem kan säga vad IQ är?" eller "-det finns olika sorters IQ" Apropå hennes syn på Ape-djävlar-Polisen, så undrar jag hur en IQ-krönika av Elina Pahnke om bilbrännarna i förorterna, skulle gestalta sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om intelligensen påverkas av ens uppväxt, som Cornu skrivit tidigare så blir man tydligen korkad när man blir vuxen om man gått på dagis. Tänk då hur korkad man måste bli om man växer upp i ett land utan fungerande sjukvård helt och alla möjliga former av infektioner och virus. Har väl tur om man kommer över 80 i IQ.

   Snälla, kan nån förklara för mig så jag också kan känna mig lite kränkt? Jag är helt enkelt för korkad för att förstå :(

   Radera
  2. Antar att när det "framkommit" i media att rasisterna har lägre IQ så måste ju vänstern vara tvärtemot. De definierar ju i mycket så att säga varandras existens nuförtiden. Dock skulle jag bli förvånad om det inte finns ett intelligensunderskott även på vänsterkanten där ju fantasin och önsketänkandet flödar utan verklighetsförankring.

   Radera
  3. @Daniel

   Enligt den rådande officiella samtida agendan med feminism och mångkultur, så har du har ingen anledning eller ens rätt att känna dig kränkt. Du tillhör en priviligerad grupp, eller rättare sagt, den enda priviligierade gruppen, nämligen vita män. Vänstern har tolkningsföreträde i dag angående kränkthetskulturens olika offergrupper och hur de ska rangordnas sinsemellan.

   Radera
 6. Ja det är precis som hon skriver, det spelar ingen roll om man har 4 eller högre på det där testet, man kan fortfarande tycka att stenkastarna på Rosengården är "Apejävlar".

  De som är tillräckligt smarta säger inte sådant även om de skulle råka tänka det, så det borde ju bli lättare att sortera bort de olämpliga ur klass 3 gruppen när de sedan kommer till samtalen.

  Personligen så oroar jag mig mer över om kraven sänks eller ändras även på andra ställen i den kedjan.

  SvaraRadera
 7. Är det inte bara att kolla upp var de har lägst IQ och jämföra med SD % i valdistrikten och se om det överensstämmer?

  Borde ju kunna motbevisa henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde vara olagligt enligt PUL med den typen av register. Dessutom så testas långt ifrån alla. Jag har ju mönstrat så någon form av hint om min intelligensnivå kanske finns i någon databas någonstans, vad vet jag..

   Radera
 8. Jag har en av Sveriges fåtal intressanta MSc samt en IQ långt över 111. Jag har hört att jag därför har en teoretisk möjlighet att bli "programmerare". Tex lära mig klara av att starta en IDE och kanske rent av bolla lite JSON.

  Jag tycker ni båda är ute och cyklar något kolossalt i er toksvenska siffer-iver. Även om jag håller med om att hennes ordval var sämre.

  SvaraRadera
 9. Jag får ta och skicka dig lite statistik om ingenjörer och terrorism. Tror du kan använda det som en fantastisk bas för att såga både elitister och fritidsgårdarnas vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter nästan fem år på teknis och femton år i yrkeslivet som ingenjör skulle jag inte likställa intelligens och ingenjörsyrke. Däremot kan man ofta ha tur när man tänker...

   Radera
  2. Tar man sig igenom teknis så är man tillräckligt bra problemlösare för att lösa IQ-test bättre än medel. Övar man sedan vidare med logisk problemlösning i sin tekniska karriär blir man förstås med tiden ännu bättre på det, och även på IQ-test som ju i jämförelse är enkla problem med endast en lösning på varje problem. Men det är klart, att om man som ingenjör satsar på administrativ karriär kanske just den förmågan går ner med tiden.

   Tycker själv att det känns som att IQ har sjunkit efter varje längre semester, men att den går upp rätt snabbt, och man är fullt uppe på banan efter ca två veckor igen. Så min tes är att hög IQ kräver träning, ungefär som att du måste träna för att bli bra på löpning, och fortsätta att träna för att inte tappa en del av förmågan.

   Radera
 10. Tack för denna blogg! Den är ett hav av vårblommor i en häck av ogräs.

  SvaraRadera
 11. Håller med om att det var en otäck stämning i hennes text samt ett innehåll som helt saknar relevans.

  Hon verkar helt sakna koll, empati och insikt i grundläggande hyfs.

  SvaraRadera
 12. under mönstringen på tidigt 90-tal "så sa man" det att dom som fick bra poäng på "intelligenstesten" också fick också göra telegrafistproven...
  sant-falsk? om vad motsvara det isof i stanine skalan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var exakt vad de sa till mig också när jag mönstrade på 80-talet. Hög IQ = bra minne.
   Jag gjorde dock medvetet dåligt ifrån mig på telegrafistprovet, därför att jag ville till stridande förband. Det är roligare att kriga än att sitta och lyssna på pipande ljud i hörlurar.

   Radera
  2. Tidigare än din mönstring, gick man direkt till aktuell 9-månaders-lump. Emellertid som jag serdet telegrafi har mera ett mått av muski-öra du lär dig icke räkna långa eller korta ljud-tecken för exempelvis enskild bokstav i ett ord utan det är en viss rytm som registreras för vart tecken som slutligen bildar nått.
   Vid inlärning av aktuell type av radiotrafik är det viktigt i dess början använda en rytm-inlärning vid >70-takt.

   Slutligen, din synpunkt angående viss nivå av en mera väloljad tankereflektion vid mönstring relation telegrafist är det med avsikten att på sådan position är det förmågan till eget tänkande i situation utanför ordergivning som händelsevis dyker upp emellanåt.

   Radera
 13. Är det bara jag som reagerar över att krönikören visar bristande logik i sitt resonemang?

  En fyra räcker för att bli godkänd, de flesta poliser har presterat mellan 4-6 skriver hon. Fullt rimligt. Utifrån detta drar hon slutsatsen att de som ridit över demonstranter och skrikit olämpliga saker är sådana som presterat mellan 4-6. Var finns belägg för detta?

  Bland de godkända poliserna finns också sådana som presterat 7-9, vet vi att dessa poliser alltid beter sig exemplariskt? I så fall skulle poliserna skilja sig från andra högintelligenta människor bland vilka vi finner några av världens värre skurkar.

  Nu kanske någon menar att krönikören föraktar 100% av befolkningen men då ska väl vän av ordning påpeka att eftersom det ej finns poliser i tjänst med iq i det lägsta spektrat kan vi helt utesluta att sådana skulle rida över demonstranter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slutsatsen måste bli att enbart poliser med 1-3 skulle kunna göra ett bra jobb. Eftersom poliser är så hemska och dessa tidigare har sorterats ut så får vi strukturera om från grunden. Jag tror säkert den store ledaren kan genomföra också denna reform, och kanske finns det då mer priser att casha in?

   Radera
  2. Det är inte bristande logik, det står bland fyror och sexor ... dvs det är inte alla, det är inte bara fyror och sexor.

   Nu tycker jag iofs artikeln var synnerligen intetsägande, och jag håller med om att man inte kan kritisera folk för medfödda egenskaper, men bloggaren är inte mycket bättre än artikelförfattaren med sitt retoriska knep att lägga ord i munnen och påstå att saker sägs som inte sagts (eller skrivits).

   Och varifrån kom överhuvud taget det med akademiska meriter ifrån? Det finns inte ett ord nämnt om det i artikeln. Å andra sidan tycks det där med utbildning vara en akilleshäl här så man får anta att det for med på samma känsla, även om artikelförfattaren inte diskuterar det alls.

   Det är fult och lika illa.

   Radera
 14. Tanten verkar ju mest dragit en massa vänsterdravel. Det finns situationer där det absolut finns fog för att rida in i en folkhop. Att i en ytterst pressad situation, en situation som man dessutom upplevt mer än än gång, säga nåt nedlåtande är inte heller helt otroligt utan snarare något man nästan kan förvänta sig.

  Pahnke o övriga i tokvänstern hade mer än gärna ridit in i folkhopar. Den stora skillnaden är att dom vill göra det av politisk övertygelse. Dom vill göra det för att rensa bort alla som inte tycker som dom, inte för att upprätthålla lag och ordning.

  SvaraRadera
 15. Enligt "Milgram experiment" har intelligens och utbildning en positiv korrelation med oförmåga att tänka själv och ta ansvar för sina beslut.
  Man kanske alltså borde gå ner ända till 1 på skalan och även skippa polisutbildning helt...

  SvaraRadera
 16. Låter likt något Trump så om mexikaner - våldtäktsmän mm, kanske några hederliga också...

  SvaraRadera
 17. Enligt "Milgram experiment" har intelligens och utbildning en positiv korrelation med oförmåga att tänka själv och ta ansvar för sina beslut.
  Man kanske alltså borde gå ner ända till 1 på skalan och även skippa polisutbildning helt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det verkligen det som experimentet kom fram till? Det verkar ju snarare att det kom fram till att man lydigt gör som aktoritärer säger åt en...

   Radera
 18. Undra om samma tidning kan ta in en krönika från mig där jag sågar henne för att jag anser hon har låg intelligens?

  SvaraRadera
 19. Undra om samma tidning kan ta in en krönika från mig där jag sågar henne för att jag anser hon har låg intelligens?

  SvaraRadera
 20. Enligt psykologen Kevin Dutton så är massmedia och journalistik yrken där psykopater ör överrepresenterade. Case closed ;-)
  Artikel om hans bok: http://www.forbes.com/sites/kellyclay/2013/01/05/the-top-10-jobs-that-attract-psychopaths/#433c899673c3

  SvaraRadera